*BILJA*
Buduća legenda
- Poruka
- 32.188
Da, hocu u ponedeljakPokusaj telefonom da pozoves redakciju Bazara.
Sigurno se neko seca...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, hocu u ponedeljakPokusaj telefonom da pozoves redakciju Bazara.
Sigurno se neko seca...

Pocela sam da citam Lovca na zmajeve. Jako mi se svidja stil pisanja i bas uzivam citajuci. Ne secam se kada mi je neka knjiga odmah tako dobro legla. Nadam se da ih nece sve pobiti na kraju ili tako nesto.![]()
Jel to što nisi na odmoru pročitala sve knjige, znači da si se lepo provodila, pa nisi stigla!Pozdrav drage čitalice.
Vratila sam se u vaše društvo, nakon odmora, zajedno sa dve nepročitane knjige.
Nisam stigla ni do polovine prve knjige.
Počela sam U senci nara, Tarik Ali
Pocela sam da citam Lovca na zmajeve. Jako mi se svidja stil pisanja i bas uzivam citajuci. Ne secam se kada mi je neka knjiga odmah tako dobro legla. Nadam se da ih nece sve pobiti na kraju ili tako nesto.![]()
Počela sam Leon i Luiz, Aleksa Kapija (iz kafe). Prvih 20-30 strana mi nisu nešto posebno.

Pa i dalje NNČ. Čitam samo Esteritu na FB i uživam ali oću i ovako da čitam nešto a ispit za 6 dana![]()

Sećam se Čitalačke značke. Imam ih sve.U nižim razredima smo ilustrovali pročitano,a kasnije davali prikaz.Sećam se da sam to jako volela.Zavukla bih se u veliku sobu do ulice u kojoj je debela hladovina ( toliko da ti trebaju čarapice) i čitala, čitala, čitala...na kraju s nestrpljenjem čekala svoju značkicu.Imam ih i sad negde kod mojih u kući...

Jel to što nisi na odmoru pročitala sve knjige, znači da si se lepo provodila, pa nisi stigla!
Pa i dalje NNČ. Čitam samo Esteritu na FB i uživam ali oću i ovako da čitam nešto a ispit za 6 dana![]()
@ bold: i ja![]()

SFRJ za ponavljače – Dejan Novačić, Stylos 150 str. 10/10
Jedna setna i duhovita knjiga o vremenu kada smo mi (Rada, Ester, Bi, ja... ) bili deca. Evo dva citata.
„Stoja je bila posebna, novčanica specijalno namenjena deci. To je bila velika lova jer je obezbeđivala ne samo osnovne životne namirnice- „životinjsko carstvo“ i „kiki bombone“ već i „Politikin zabavnik“ pa čak i pakovanje crvenih kapisli za kolt“. Pored „stoje“ sredstvo plaćanja je bila i „sića“. Siću su davale babe, (tj komšinice starije od 20 godina) kad ih deca „poslušaju“, tj odu u prodavnicu po pola hleba i litar mleka.“
“A bilo je i kućnih aparata za decu. Recimo korito. Korita služe za kupanje, na taj način što se prvo ubaci dve šerpe kipuće vode sa šporeta, zatim šerpa hladne vode iz slavine i na kraju dete, koje se provuče kroz vodu, nasapunja „bebi-sapunom“, opet provuče i ostavi sa strane da se iplače i osuši.“
Joooooj, crvene kapisle za koltPa ja se toga nisam setila ko zna koliko godina. A imala sam i kolt i kapisle i neko kaubojsko odelo
![]()
i bila sam juče kod onee moje štaću štaću
i kad je počela štaćuštaću štaću...ja sam se toliko smijala da sam poslije po' sata štucala
a već dok sam joj objašnjavala zašto se smijem, kako me gledala..mislim da me u svojoj glavi već smjestila u Dobrotu, i polako se pripremala za posjete u istoj..Dobroti...u dobroti je naš LLazarević![]()
Ne znam za ovo. Dajte vise informacija. Znacke, pohvalnice? Kako je to izgledalo?
Bas zanimljivo zvuci.![]()
Ne znam za ovo. Dajte vise informacija. Znacke, pohvalnice? Kako je to izgledalo?
Bas zanimljivo zvuci.![]()
). Na kraju školske godine dobiješ pohvalnicu i značku. Sećam se da je sigurno jedna od knjiga bila Modri prozori, i znam da mi se tada mnogo dopala ali sad nemam pojma o čemu se radi
. A mislim da je jedna od knjiga bila i Kroz pustinju i prašumu ( baš sam skoro o njoj razmišljala da je ponovo pročitam
). Baš je to sve bilo super
A vuče da se čita dalje, ovih 120 i nešto strana koliko sam prešla uopšte nisu lošePa bas kao sto sam i napisala.Za vreme raspusta pročitane knjige treba ilustrovati,to do 5. Razreda,a posle se pise prikaz.Imas svescicu za to, kad krene skola,sva deca predaju- bilo je masovno...bavili su se učitelji i nastavnici da nas animiraju da uradimo...Nekako nije islo da budeš dobar djak,a da ne uradiš...
I onda,nakon mesec dana,stigne znacka na kartoncicu na kojem je neki pisac ... Eto...
Drugo je to vreme bilo....a drugi i ljudi...cak i deca....
Sad je sve to glupo i smor....nazalost....
- - - - - - - - - -
Nego,Čarobna knjiga promenila neke naslove na akciji i sad sam izvisila za Zene utorka...
Ima Ester da mi svisne kad vidi kako sam zaredjela...
Mi smo imali zadate knjige koje smo morali da čitamo, čini mi se.
Mozda je to zavisilo od škole do škole, a možda sam i lupila
Podsetila si me da je bilo zadatih knjiga,ali je spisak trebalo dopuniti i onim po svom izboru.Ako se ne varam ukupno ih je trebalo procitati 10....a ne varam se...U pravu si,dodeljivane su na kraju godine.
I ja mislim da je bilo 10 komada..