Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i onaj moj doziveo prezasicenje nedeljama se davi sa istoriskim knjigama i po nek romanom sf i na tu foru voli....juce caskamo reko sta radis, kaze igram igrice ceo dan, kako to reko sto ne citas, kaze ne mogu muka mi vise da buljim u slova moram malo da ubijam karakondzule da odmorim :lol:
sta ces tek ti posle trilera da radis :zcepanje: da ne izlazimo na ulice? :lol:

i onaj moj doziveo prezasicenje nedeljama se davi sa istoriskim knjigama i po nek romanom sf i na tu foru voli....juce caskamo reko sta radis, kaze igram igrice ceo dan, kako to reko sto ne citas, kaze ne mogu muka mi vise da buljim u slova moram malo da ubijam karakondzule da odmorim :lol:
sta ces tek ti posle trilera da radis :zcepanje: da ne izlazimo na ulice? :lol:

:whistling:
Jao pusti.... sanjam vec scene iz knjiga :roll:
i komentarisem leseve, kad gledam neku seriju
jer u knjigama ima dosta opisa mrtvacnice i obdukcije
znam sve kako ide :lol: :mrgreen:

Mada, mogla bih bas da presecem onim prirucnikom za ubijanje muzeva :zcepanje:
tu knjigu imam :D

ja ne mogu da dodjem do nje
probacu u kg preko j-ove kratice tamo da vidim jel ima, mada oni nemaju ni obicnije stvari verujem da ce bibliotekarka (po difoltu debela brkata) da me gleda ovako :eek: a njega ovako :pop:
:zcepanje:
ako i tamo ne nadjem onda za mene nema nade, nikad necu nauciti da ubijem muza :rida:

ja ne mogu da dodjem do nje
probacu u kg preko j-ove kratice tamo da vidim jel ima, mada oni nemaju ni obicnije stvari verujem da ce bibliotekarka (po difoltu debela brkata) da me gleda ovako :eek: a njega ovako :pop:
ako i tamo ne nadjem onda za mene nema nade, nikad necu nauciti da ubijem muza :rida:

Ja sam tu knjigu kupila :lol: :manikir:
spremala se za put na ovamo,
protrcala kroz grad, snimila je krajickom oka
zastala u fazonu :think: ovo moze da bude zanimljivo
i kupila je :D
I dobra je knjiga, da se nasmejes, da ti prodje popodne (ako brzo citas, kao ja :lol: )

Ja sam tu knjigu kupila :lol: :manikir:
spremala se za put na ovamo,
protrcala kroz grad, snimila je krajickom oka
zastala u fazonu :think: ovo moze da bude zanimljivo
i kupila je :D
I dobra je knjiga, da se nasmejes, da ti prodje popodne (ako brzo citas, kao ja :lol: )

tako rade pametne zene :cool:
sta je reko puz kad je video? jel naprsno poceo sam sebi da sprema obroke :lol:

- - - - - - - - - -

Sad cu ti iskkucati deo, ja umreh odsmeha citajuci ga :lol:

aj :zskace:

dal ima da se skine al na srpskom :think: moram na jaci net u americko cose pa da vidim ako ima da skinem, ovaj moj biciklom u mestu da motam stvorila bih brzi :roll:

Ruka - moderna gotska prica strave i uzasa
Noc je bila mracna i jeziva. Dok je kisa dobovala po prozorskom oknu a vetar povijao vrhove drveca, nasa junakinja se, okrenuvsi ledja senkama, sklupcala u cauru slatkog sveta snova. U tom trenutku, koza joj se najezila od uzasa kada je osetila Ruku. Srce joj je udaralo kao ludo a vrisak joj se zaglavio u suvom grlu.Ustuknula je. Uzmicala je. Spetljala se gore od bele cipkaste spavacice koja je prekrivala njeno uzdrhtalo telo...
...
Ono sto plasi zene - barem one sto su iscrpljene majke je - Ruka. Ruka koja klizi po krevetskom carsavu ka tebi bas u trenutku kada si na rubu sna. Skupljas se ne bi li joj umakla. Ne! Ne! Samo ne Ruka, ja sam jedna nedostatkom sna izmucena majka! Glumis katatoniju, pneumoniju, smrt, Bilo sta samo da se spases tih prstiju koji te opipavaju.
Ruka se, nevidljiva, prikrada sa svoje strane bracnog kreveta i iznenada se demonski savija oko tvoje si.se i steze, steze, steze.

:mrgreen:

Ovo sam sad na brzinu nasla :lol:

Ruka - moderna gotska prica strave i uzasa
Noc je bila mracna i jeziva. Dok je kisa dobovala po prozorskom oknu a vetar povijao vrhove drveca, nasa junakinja se, okrenuvsi ledja senkama, sklupcala u cauru slatkog sveta snova. U tom trenutku, koza joj se najezila od uzasa kada je osetila Ruku. Srce joj je udaralo kao ludo a vrisak joj se zaglavio u suvom grlu.Ustuknula je. Uzmicala je. Spetljala se gore od bele cipkaste spavacice koja je prekrivala njeno uzdrhtalo telo...
...
Ono sto plasi zene - barem one sto su iscrpljene majke je - Ruka. Ruka koja klizi po krevetskom carsavu ka tebi bas u trenutku kada si na rubu sna. Skupljas se ne bi li joj umakla. Ne! Ne! Samo ne Ruka, ja sam jedna nedostatkom sna izmucena majka! Glumis katatoniju, pneumoniju, smrt, Bilo sta samo da se spases tih prstiju koji te opipavaju.
Ruka se, nevidljiva, prikrada sa svoje strane bracnog kreveta i iznenada se demonski savija oko tvoje si.se i steze, steze, steze.

:mrgreen:

Ovo sam sad na brzinu nasla :lol:

nisam dozivela, dobro je znaci da ima za njega jos sanse :zcepanje:

Mjuriel Barberi
Otmenost jeza

Inteligentno,nezno,duhovito i filozofski ispricana prica o zivotu pedesetcetvorogodisnje Rene
i dvanaestogodisnje devojcice Palome koja zivi u jednom od stanova od 400 kvadrata u zgradi u kojoj je Rene pazikuca

"Gdja Misel ima otmenost jeza;spolja je nacickana bodljama,prava tvrdjava,ali slutim da je iznutra isto tako jednostavno istancana kao jez,
lazno nezainteresovana zivotinjica,zestoko nedrustvena i strahovitno otmena."

Kison
Kita boli more

po drugi put je procitah.. davno napisano
ali i dalje je vrcava,duhovita i satiricana

"Kada pocnete da licite na svoju sliku u pasosu,vreme je da krenete na godisnji odmor"
Kison

Nina, Otmenost ježa je predivna. I nemoj posle da se za.ebes kao ja, pa da uzmeš i Poslasticu od istog pisca. Nije joj ni prineti. Veze nema, kao da nije isti pisac.

A Kišon je meni fenomenalan. Meni je najdraža Kod kuće je najgore.

Eto predloga za Nemesis da napravi malo ravnotežu sa tim silnim trilerima.

Ja sam pri kraju sa Zimskim dvorcem i sad ću da prošetam do biblioteke. Možda bih ja mogla za promenu da uzmem neki triler, ali ne te medicinske sa mnogo krvi. Nešto u stilu Ladlama i Majkla Krajtona. Ili dobru staru Agatu Kristi. Videću šta ima

Mrs. Bi preporučujem Biblioteku mrtvih i Knjigu mrtvih duša ( Prve dve knjige trilogije, treća izlazi na jesen valjda ). Zanimljiva je ideja, ljudi koji ce umreti dobijaju kartice sa danom smrti, ali to nije delo serijskog ubice a ti ljudi umiru. Za sve ljude je zapisan dan rodjenja i smrti još u prošlosti. Prepliću se dve radnje, jedna u prošlosti, jedna u sadašnjosti. Triler je ali nema krvi do kolena:D

Takodje, Aleksandrijska veza, istorijski triler. Jedna od knjiga u serijalu o Kotonu Malonu. Nije nista pretenciozno, onako laganica triler.

Dopada mi se Zimski dvorac. Ostalo mi još 60 strana. Neko bi to pročitao večeras, ali ja ću verovatno čitati par dan. Uvek mislim da treba da završim knjigu pa da pišem utiske, ali meni su utisci jači tokom čitanja nego kad završim. Zato ću odmah da prokomentarišem ono što mi se stalno vrzma po glavi, a to je da li je moguće da je sve to opisano u knjizi jedan život jednog čoveka. Zanimljivo je, drži pažnju. Interesantno slaže dogadjaje, prelazi sa prošlosti na sadašnjost i polako objašnjava. Nadam se da će do kraja opisati još i onih par stvari koje me zanimaju. Kako je upoznao Zoju i kako je otišao iz Rusije.

Iz biblioteke sam uzela P.S. Volim te Cecilije Ahern Znam da ima film, samo sam u momentu uzimanja mislila da je to onaj film sa Sandrom Bulok i Kijanu Rivsom, kad ostavljaju pisma u nekom sandučetu u kući na jezeru. A još su i u različitim vremenima.
Posle sam se setila da je ovo sa Hilari Svonk i Džerardom Batlerom. Gledala sam ga jednom i bilo mi je dosta. I ne znam da li ću čitati knjigu. Počeću, pa ću da odlučim u zavisnosti od toga kako mi ide. I prvi put se desilo da je bibliotekarka (ona koja mi nije simpatična) rekla da je odlična knjiga. I pretpostavljala sam da su takve knjige predmet njenog interesovanja. Ukoliko uopšte ima interesovanje za knjige.

Na polici je stajalo i Bujno leto Barbare Kingslover i razmišljala sam se da li da uzmem, jer ja sporo čitam, radije ću doći još jednom do biblioteke ako pročitam, nego da je produžavam. Znam da su utisci bili slabiji od Biblije otrovne masline, ili se varam?
Uglavnom, setila sam se kako prošli put kad sam bila, ništa zanimljivo nisam videla na policama, pa sam ipak uzela.

Znači, opet ništa od trilera!

I još nešto sam zaboravila da prokomentarišem. Ta Cecilia Ahern je 1981. godište i već je napisala gomilu knjigu. Nova Danijela Stil. Pretpostavljam da su i knjige tog tipa i intelektualnog nivou.

- - - - - - - - - -

Pozdrav za Esteritu, svi volimo da idemo njenim stopama i da se nižemo.
Ali moramo tako, kad neki ovde ne čitaju dugačke postove.

Na polici je stajalo i Bujno leto Barbare Kingslover i razmišljala sam se da li da uzmem, jer ja sporo čitam, radije ću doći još jednom do biblioteke ako pročitam, nego da je produžavam. Znam da su utisci bili slabiji od Biblije otrovne masline, ili se varam?
Uglavnom, setila sam se kako prošli put kad sam bila, ništa zanimljivo nisam videla na policama, pa sam ipak uzela.

Znači, opet ništa od trilera!
Na mene je Bujno leto ostavilo možda jači utisak od Masline, jer je specifično. Prati tri jake žene paralaleno, sve tri žive na selu, a to je moja budućnost, ukoliko doživim penziju.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back