Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kerefeko, ja sam matora žena i sve češće kasno kapiram. Neka ti je srećan rođendan i sve želje neka ti se ispune.

krizantema%20daisy.jpg

Danas je i mojoj sestričini rođendan, a i u zgradi se noćas rodila beba. Neka ste nam živi i zdravi svi naši blizanci...:lol::cmok:

- - - - - - - - - -

Poštene žene piju sok od zove :mrgreen:

Ja ne pijem. Znači li da sam nepoštena? :(

Poslednja izmena:
Juce sam krenula sa citanjem Zlatnog runa.
Dala sam sebi rok od sto strana nakon kojih ili idemo dalje ili se razilazimo. Definitivno idemo dalje:)
Drugi rok se odnosi na vreme citanja, racunam da cu za dva meseca zavrsiti, tom nedeljno plus par dana odmora.

Nacin na koji Pekic vodi pricu nije jednostavan i zahteva renesansnu sirinu interesovanja jer pisac koristi motive iz istorije, mitologije, religije, antropologije koji mogu lako da zbune nedovoljno koncentrisanog citaoca. Mislila sam da je opus smanjio komleksnost recenice ali ne cini mi se da je to sa Runom slucaj.
Pricu verovatno znate, nalik Rat i miru i Budenbrokovima, klupko jedne porodice, u nasoj varijanti cincarske, se razmotava lagano uvlaceci u zaplet pretke i potomke u periodu od dva veka.
Vasoj koleginici je sve to jako zanimljivo, sto zbog cincarske krvi sto zbog sklonosti ka istoriji...ko ne voli istoriju mislim da ce se naprezati previse...

E, sad ti mene stavljaš na muke :D
Daaaavno sam pokušala da je čitam, ali mislim da sam tada bila suviše mlada za ovu knjigu.
I odbili su me čini mi se upravo ti mitološki momenti.

E sad, pošto je imam u vlasništvu, mogla bih malo da pročeprkam pa da vidim.
Vuče me ovo pređenje sa Budenbrokovima i Ratom i mirom.

Ja sam čekala raspust, leto, i noćno čitanje na terasi. A sad se plašim da počnem Runo...::sad2: I Prust čeka neko leto...
Ono što me trenutno brine je činjenica da ne mogu da pronađem Muziku i tišinu. :malav: Laki, imam li ja tu knjigu uopšte? :think:

Ali, ne mogu da je nađem...:rida:
Ne mogu ni da setim da li sam je nekome dala...:(
imam ja:)
hoces da ti je pozajmim?:)
ja kupila novu knjigu od ove dajamant, sto je pisala crveni sator..

- - - - - - - - - -

Ova Muzika i tišina je Odlična knjiga. Jena od onih koja se retko kojoj sa ove teme ne bi dopala.
Skoro bih mogla reći da sam oduševljena knjigom.
Ali polako tek sam na polovini :D
citala sam je tri puta..i svaki put me ponese:)

- - - - - - - - - -

I, šta sad da čitam? Muziku ili Hoseinija? :think: Stavljaš me na muku...:tiganj: Ali, ipak te volim...:lol: :mazi: :cmok:

poslednju?
joj i nju sam gledala al nesto mi bila preskupa..:(

Hvala na čestitkama devojke!
mnogo sam lepo provela i dan i veče.Najbliži su nam bili,a onda samo se malo osamili u jednom finom restoranu.Tako sam srećna zaspala...Jutros se nasmešila korpama cveća i dan je mogao da počne...

Rado,izabrala si pravo cveće za mene!Obožavam !

Uh i ja se interesujem za Zlatno runo...Ako sam dobro shvatila, porodična saga je u pitanju, mnogo istorije...sačekaću da pročitate, pa da čujem još bliže o tome...

Verujem da je Muzika i tišina super, dopala mi se Restauracija.

E, sad ti mene stavljaš na muke :D
Daaaavno sam pokušala da je čitam, ali mislim da sam tada bila suviše mlada za ovu knjigu.
I odbili su me čini mi se upravo ti mitološki momenti.

E sad, pošto je imam u vlasništvu, mogla bih malo da pročeprkam pa da vidim.
Vuče me ovo pređenje sa Budenbrokovima i Ratom i mirom.

Zbilja si srecna sto je imas u vlasnistvu...meni je zapao prasnjav i prastar primerak, lepljen milion puta:(

Podseca na pomenute romane ali atmosfera je drugacija, vise bajkovita.
Radnja tece sporo. Primera radi, na prvih stotinak strana Pekic razradjuje likove preko Porodicnog duha koji, mukica, trazi neki pogodan primerak u familiji koji bi mogao da se prihvati vaznog zadatka.

Porodicni duh je nesto kao slava u Srba ili rimska kucna bozanstva, ako se secate filma Gladijator, glavni lik se moli tako sto redja figurice uz ognjiste...elem, kod Cincara Porodicni duh u groznim vremenima spasava rod tako sto pokazuje put...da ne prepricavam i kvarim, za sada mi se veoma dopada...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back