Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslastica–Mjuriel Barberi, Čarobna knjiga,150str. 8/10

Domogla sam se konačno Otmenosti ježa. Ali je uz nju stajala i ova knjiga istog autora koja se smatra nekim uvodom u likove koji se kasnije pojavljuju u Otmenosti... Videćemo da li je tako.

Elem. Knjiga govri o profesinalnom degustatoru hrane (inače čovek-gad) koji je na samrti i njegovim sećanjima. Moram priznati da mi je njegovo interesovanje za hranu išlo na živce i da mi se često graničilo sa proždrljivošću i halapljivošću što inače ne podnosim :evil: (Juče sam stukla celu Plazmu kad smo već kod nepodnošenja proždrljivosti :mrgreen: )
Knjiga je tako napisana da se smenjuju Njegova sećanja, i razmišljanja njegovih najbližih.
E, meni se od svega najviše dopalo razmišljanje njegove unuke :heart2: koje me neće mrzeti da iskucam:

„Kad mamu ispitujem, uvek mi odgovara ne, sve je u redu, to su posla odraslih, nema šta da se brinem oko svega toga, i ona me mnogo voli. To znam. Ali znam i mnogo drugih stvari. Znam da deka više ne voli baku, da baka više ne voli sebe, da baka voli Žana više nego mamu ili Loru ali Žan mrzi deku i deka se grozi Žana. Znam da baka misli da je tata imbecil. Znam da tata zamera mami što je dekina ćerka, ali i što je htela mene, a on nije hteo decu, ili bar ne još; znam i da me tata mnogo voli i možda čak zamera mami što me on toliko voli a nije me hteo, i znam da mama ponekad meni pomalo zamera što me je htela kad tata nije. E, da, sve to znam. Znam da su svi nesrećni jer niko ne voli pravu osobu kako bi trebalo, i ne shvataju da pre svega zameraju samima sebi.

Ljudi misle da deca ništa ne znaju. Prosto da se zapitaš da li su odrasli ikada bili deca.“

Likovi: Žan, Lora i majka ovog deteta su braća i sestre i istovremeno Njegova deca.

Poslednja izmena:
Ko je rekao cokolada :zjede:
:malav:
JA sam rekla Plazma :p

Pozz svima :) Kako ste?
Fino, fino časna reč
smilie_girl_014.gif

Poslednja izmena:
Filmovi koje volim (a kojih trenutno mogu da se setim ili me je neko od vas podsetio) a rađeni su po knjigama:

Prohujalo sa vihorom, Kuća čudnih duša, Rebeka, Agatu (i mis Marpl i Poaroa (a on je stvarno smešan u nekom tamo filmu gde nije Poaro)), Doktor Zivago, Citac, Kad jaganjci utihnu, Lovac na zmajeve, Nož, Ubistvo s predumišljajem, Derviš i smrt, Zovem se Dina...
Neki mi se dopadaju jer verno prate knjigu i moju viziju, neki ne prate ali mi to ne smeta :D

Ja sam neke od tih koje pominjes lamara- gledala samo kao filmove..

Btw, citala sam Marli i ja i posle par meseci slucajno nabasam na film koji je, bar meni, totalno bzvz, za razliku od knjige koja me je na kraju dovela do suza.

Ako budeš čitala knjigu (znači nije je nužno i kupiti :ljutka: ), e, tek ćeš onda da se ubiješ od plakanja:rida:
Moram, obećala sam ćerki, ali na poslednjem sajmu je htela Marčela.
Jeste videli ovo - šta koji horoskopski znak najviše voli da čita - meni i nisu baš pogodili: http://www.b92.net/superzena/zodijak.php?yyyy=2013&mm=05&nav_id=713029
Meni definitivno nisu pogodili.
"Vodolije vole neobične knjige, o naučnicima i nauci, kao i naučnu fantastiku. Vole knjige koje traže pažnju, razmišljanje, mozganje, nikako lako štivo koje opušta."
:(
Volim mozgalice, ali ne previše. Češće mi je potrebno nešto za opuštanje.

Kako je danas mom sinu rođendan ... setila sam se da je i Kanelinom
Mislim da joj je i venčanje sutra.
Draga Kanela kad gužva prođe .... i dođeš opet ovde na temu, videćeš da smo mislile na tebe
Sve najbolje :heart:

- - - - - - - - - -

Meni nedostaje Dragonfly takođe... da li je još na forumu ?

Blizanci

Za dobar početak dana Blizanci pre biraju novine nego knjige. Iako vole da čitaju, moraju prvo da čuju sve preporuke o nekom delu, pa tek onda da se bace na čitanje. Blizanci, pored Devica i Strelčeva najviše od svih vole da kupuju knjige.

Bah, nije istina..mada volim da kupujem knjige al eto i moj Vagac voli da kupuje knjige.

Ovnovi vole da čitaju, ali ne po preporuci, jer oni sami znaju šta je dobro. U svakom slučaju, vole zabavnu tematiku, ponekad sarkastičnu. Glavni likovi treba da su uspešni , borbeni, jaki, jer samo kao takvi mogu da budu prihvaćeni od strane Ovnova. Ne vole patetiku, ne vole romantične priče.

Pa dobro, nije daleko od istine :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back