Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tri coveka u camcu psa da i ne spominjemo

Ko je rekao da ova knjiga nije dobra
smilie_girl_093.gif

Rajkaaaa! Nemoj da je prodaš ni slučajno!

Ma to sam ja samo bila tog dana nadžak-baba :lol:

Ne znam, ali ja sam rekla da je dobra :D
Pri kraju sam Poslednje Amazonke. Šta znam, na momente mi je fascinantna zbog detaljnog opisa njihovog načina života, ali me opisi bitaka sve više zamaraju (biće da starim), a Presfild baš voli da im pokloni punu pažnju (koja vojska ima koliko pešadije, konjice, kakve su im formacije i sl.). Njegove knjige su više za muškarce ili pomalo muškobanjaste žene (kakva sam i sama bila, očito). :mrgreen:
Ja sam u CG trenutno, sutra se penjemo na neku planinu, a za 1. maj idem u Prag. Znači, javiću se za jedno mesec dana kad pročitam sledeću knjigu, a dotad ću da spamujem. :lol:

Rado, kojih si to 8 knjiga kupila?

Tri coveka u camcu psa da i ne spominjemo

Ko je rekao da ova knjiga nije dobra
smilie_girl_093.gif

Ne znam, ali ja sam rekla da je dobra :D
Pri kraju sam Poslednje Amazonke. Šta znam, na momente mi je fascinantna zbog detaljnog opisa njihovog načina života, ali me opisi bitaka sve više zamaraju (biće da starim), a Presfild baš voli da im pokloni punu pažnju (koja vojska ima koliko pešadije, konjice, kakve su im formacije i sl.). Njegove knjige su više za muškarce ili pomalo muškobanjaste žene (kakva sam i sama bila, očito). :mrgreen:
Ja sam u CG trenutno, sutra se penjemo na neku planinu, a za 1. maj idem u Prag. Znači, javiću se za jedno mesec dana kad pročitam sledeću knjigu, a dotad ću da spamujem. :lol:

Rado, kojih si to 8 knjiga kupila?
Kakav delotvoran smajli :lol:

Rekoh na prethodnoj strani, ali moje drugarice ignorišu... :malav:
Joj, izvini. slučajno sam preskočila prethodnu stranu. :rumenko:
Piši u vidu spiska, jednu ispod druge, onda nema šanse da promašim.

Waterfall, divna slika, baš bih volela da sam tamo. Mm i ja stalno nameravamo da ponesemo knjige i čitamo u prirodi, ali smo to za sve ove godine samo jednom izveli, najviše dvaput.

Ja sam u prirodi čitala samo kao dete.
Sada nema šanse. Ili priroda ili moja sobica, moj krevetić, ćebence, i... čitanje :D
Izuzetak je plaža. Mada ni tu ne čitam puno.

Možda zato sto nosim sočiva :think:
Jer mi smeta prejaka svetlost, svaki vetrić čak i povetarac...

Da se upišem kao čitateljka, a ne samo kao spamerka i ćaskalica.
Divan današnji dan u šetnji bez jakne, sa psićem i dragim.
Osunčane ulice doprinele lepom raspoloženju.

Pa da malo napišem šta čitah zanimljivo.

Zbirku pesama Magda Dragane Mladenović

Zanimljiva zbirka koja nagonila me je na misli kao što recimo Mija Pavlović ume.
Pitah se osim toga da li je po sredi odista zbirka pesama ili romaneskno stihotvorje (kako slobodno to nazvah).
Precizno birane reči. Magda kao lik granične uloge, na neki način posrednik između kome i smrti.
Magda kao biblijska Marija Magdalena.
Smrti, kazna, utočište.
Slovna kovanica koja ima veze i slovnom prisutnošću u imenu autorke.

Tvorevina koja povlači u meni mnoga pitanja.
Volim kada zapitanost u meni se budi dok čitam.
Kada obujmi me i trgne set pitanja o ovome, onome, svemu.

Neke stihove prekucaću:

Dijalog

kaže da ima šesnaest
pomislio sam da je mlađa

kaže da ima gadna iskustva
deluje netaknuto

kaže da ju je rodila kučka
zamislio sam lepu ženu

kaže da će ostati
ovde niko ne ostaje zauvek

rekla je da previše serem
trudio sam se da ne govorim
previše

Bas mi je drago da vam se dopada slika. Postavila sam je u skladu sa nasom temom, vremenom i svojon zeljom :)
Ja ne bih mogla da citam u prirodi gde je graja, mozda da se negde osamim...u nekom dvoristu, na livadi..i tome sl.

Elem, ja zavrsila pre neki dan ''Ovo je tvoj zivot'' Dzon O Farel.Komedija ali pisana inteligentnim stilom na temu - slava, postati slavan po svaku cenu,
cena slave..itd..Simpaticna skroz iako sam bila skepticna na samom pocetku.

Danas krecem sa Duhovi divljine Dzejn Dzonson..

Elem, ja zavrsila pre neki dan ''Ovo je tvoj zivot'' Dzon O Farel.Komedija ali pisana inteligentnim stilom na temu - slava, postati slavan po svaku cenu,
cena slave..itd..Simpaticna skroz iako sam bila skepticna na samom pocetku.
Čitala sam ovo. Nije loše, baš je kao što si napisala. Bila je neka njegova knjiga na Laguninoj akciji prošle nedelje, ali nisam uzela.

Ja sam sišla s planine :D Lepo smo se napešačili danas i baš je bilo šaroliko društvo, psa da i ne spominjemo.
Počela sam sinoć da gledam na Prvom triler Lovci na glave( po romanu J.Nesbea), ali sam batalila. Je li neko čitao tu knjigu, kakva je? Ja sam samo Crvendaća.

Čitala sam ovo. Nije loše, baš je kao što si napisala. Bila je neka njegova knjiga na Laguninoj akciji prošle nedelje, ali nisam uzela.

Ja sam sišla s planine :D Lepo smo se napešačili danas i baš je bilo šaroliko društvo, zeca da i ne spominjemo.
Počela sam sinoć da gledam na Prvom triler Lovci na glave( po romanu J.Nesbea), ali sam batalila. Je li neko čitao tu knjigu, kakva je? Ja sam samo Crvendaća.
:lol:

Ja sam sišla s planine :D Lepo smo se napešačili danas i baš je bilo šaroliko društvo, psa da i ne spominjemo.

Ja volim kako pise Ju Nesbe i ako volis trilere, slobodno uzmi.

ddanas mi sve ide naopako
kad sam po najvecem pljusku pesaka bez kisobrana odsipcila u biblioteku
nasla knjige koje me bas interesuju
ispostavilo se da mi danas istice clanarina
i nisu mi dali da ista uzmem

inace
dosadna sam vec hvalospevima o knjizi moramo da razgovaramo o Kevinu
mada je i ova druga zivot posle rodjendana izuzetna
i tek sad naletim na

Lin Remzi je 2002. godine oduševila žiri u Kanu filmom "Morvern Kaljar", nedavno je postigla veliki uspjeh ekranizacijom knjige "Moramo da razgovaramo o Kevinu".
bas me zanima da li film moze da bude dobar poput knjige

Milesa, film je razočarenje posle knjige; da je nisam pročitala, pola ne bih shvatila.
Čudi me za članarinu, bili su jako tolerantni ranije. Možda sistem ne dozvoljava, sad su kompjuterizovani...;)

I mene je baš iznenadilo. Kod nas u Novom Sadu daju bez problema ( ne samo povlašćenima). Par puta sam čak prisustvovala neverovatnim situacijama da neko od studenata dođe i istekla im članarina plus duguju već duguju knjigu ( kasne) i kukumaču da im treba za ispit i ovi im daju :lol: Malo im drže pridiku ali im uvek daju :lol:
A o ovim manje ' bitnim' momentima tipa ističe ti članarina itd, za to uopšte ne prave problem.
Možda si naletela na neku nadrkanu..oće to tako...ko i na šalter kad ideš...možda te ubode neka dobroćudna pa obaviš sve a možda te ubode oštrokonđa koja te tri puta vraća po raznorazne ' neophodne dokumente'!

ddanas mi sve ide naopako
kad sam po najvecem pljusku pesaka bez kisobrana odsipcila u biblioteku
nasla knjige koje me bas interesuju
ispostavilo se da mi danas istice clanarina
i nisu mi dali da ista uzmem

inace
dosadna sam vec hvalospevima o knjizi moramo da razgovaramo o Kevinu
mada je i ova druga zivot posle rodjendana izuzetna
i tek sad naletim na

Lin Remzi je 2002. godine oduševila žiri u Kanu filmom "Morvern Kaljar", nedavno je postigla veliki uspjeh ekranizacijom knjige "Moramo da razgovaramo o Kevinu".
bas me zanima da li film moze da bude dobar poput knjige

Te oci... bas takvog sam ga zamisljala.
Meni se roman naravno vise svideo, ali film je sasvim OK.

Poslednja izmena:
Feliks - Vladimir Kecmanovic, Via print 230 str. 9/10

Čita se dok se ne pročita.
Svedeno pripovedanje, kratke ali efektne rečenice.
Neobičan i sasvim neočekivan susret dva junaka koji i jednom i drugom menja život iz korena.
Vrlo zanimljiv zapelet. Ukratko, zanimljiva priča sa nešto malo krimi elemenata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back