Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za ljubitelje ruskih pisaca, Boris Akunjin. Prva knjiga je Azazel, a onda sledi jos desetak, i sve prate lik Fandorina.
Lagane, opustajuce, interesantne...
Po prvoj je snimljen i film.
Malo ljudi sam upoznala koji su citali nesto od ovog pisca. Probajte, svidece vam se. :)
Ja citala Azazel i Turski gambigt. Danina preporuka :cmok: Ako te zanima idu ovim redom:

AZAZEL - konspirativni roman; (prva)
TURSKI GAMBIT - špijunski roman;
LEVIJATAN - hermetični roman;
AHILEJEVA SMRT - triler;
ŽANDAR PIK - roman o prevarantima;
DEKORATER - horor o manijaku, serijskom ubici;
DRŽAVNI SAVETNIK - politički roman o teroristima;
KRUNISANJE - roman o visokom društvu oko dvora;
LJUBAVNIK SMRTI - roman o odrastanju;
LJUBAVNICA SMRTI - dekadentni roman;
DIJAMANTSKE KOČIJE - nindža roman.
Nisam neki veliki ljubitelj krimi romana, ali ovi su mi zanimljivi zbog vremana u kome se radnja desava :)

Citam vas redovno i zavidim vam koliko citate:). Eto me posle mnogo vremena. Pocela Trougao, Andrea Marok. Ponesto citala i u medjuvremenu, prijavicu naslove i utiske. Divno sto postojite:).
Ja na svom spisku imam jos uvek neke tvoje preporuke :D Evo par primera:

-Pitanja i odgovori- Vikas Svarup, Laguna,(Pus,Machi,285str.Indija-danas-Smeh!!!)
-(I)-Karlos Ruis Safon-Senka vetra,Carobna Knj.480,str,(Machi,Majce,Span. XX)
-(II)-Karlos Ruis Safon-Igra andjela,Carobna Knjiga,500 str,(Machi,Spanija XXv)
-(III)-Karlos Ruis Safon- Zatocenik nebesa,Carobna Knjiga,300 str,(Dana)
-Hansenova djeca-Ognjen Spahic,Profil?,180 str, (Machi, Rumun.Causesku)

pogotovo meni možeš da zavidiš na čitanju :mrgreen:

ja nemam kaT
život moj je sad nepravedan prema čitanju
a nedostaje mi, baš

i kad mislim da mogu i odvojim vrijeme, naleti nešto neplanirani, kao npr danas

- - - - - - - - - -

al' zato jedem dobro, hvala na pitanju

- - - - - - - - - -

tu me omest' ništa ne može

- - - - - - - - - -

što je ovo bezveze što ne mogu da se nižem
Pa vidis da se nizes. Samo malo drugacije :D
Danas sam ispravljala spisak ...dobro da niko nije primetio :rumenko:
Jednu knjigu imam tri puta napisanu , drugu dva puta ...
Kako dođem ovde samo dopišem negledajući spisak
Nekoliko knjiga sam već pročitala a još stoje na spisku.
Fali mi ona stara ja ...
I da, moram da podelim sa vama ....
Vraćam se na staro radno mesto uskoro ...

Počela sam Pomorci - Viktor Igo
:obozavam: Toliko :D

Covek je veliki fazan na ovom svetu - Herta Miler, Laguna 150 str. 7/10
Dobitnica Nobelove nagrade

Osamdesetih godina XX veka iz Rumunije se iseljavaju mnoge porodice nemackog porekla. Ovo je jedna od njih.
Koji su nacini da se do toga dodje... koga, cime i na koji nacin je sve potrebno potkupiti…
(Zbog toga ovu knjigu nikako ne treba da cita Night. Mnoooogo ce da se nervira )

Prvih 30-ak strana sam citala preskacuci citave recenice i pasuse u nameri da je ostavim neprocitanu. Ali me onda ipak zainteresovala i posto je za citavu knjigu potrebo sat-dva, resim da je dokrajcim. Nisam se pokajala ali se nisam nesto preterano ni odusevila. Stil, te britke kratke recenice nekako mi nisu legle. Ali s’ obzirom da je tema meni vrlo malo poznata htela sam na ovaj nacin da o tome malo vise saznam. Od nje mi se Ljuljaska daha puno vise dopala.

Ja citala Azazel i Turski gambigt. Danina preporuka :cmok: Ako te zanima idu ovim redom:

AHILEJEVA SMRT - triler;
Nisam neki veliki ljubitelj krimi romana, ali ovi su mi zanimljivi zbog vremana u kome se radnja desava :)

Ima jos dva:
Brojanice od zada, to su price koje se desavaju u različitim vremenima Fandorinove karijere
Ceo svet je pozornica, poslednji pred I sv.rat. Samo ovaj nisam čitala. Imam ga, ali ga čuvam da se častim kad nešto važno završim :)

- - - - - - - - - -

Prva godino srednje...:lol:

Zar je moguće da još uvek nisi pročitala Pitanja i odgovore?:think:

Uh, pa dobro de. To je simpaticna knjiga ali nije klasik pa da je nezaobilazna. Pritom, Lamarita pozajmljuje samo iz biblioteke a ta verovatno često na čitanju. Eto, nemoj da si stroga prema njoj.

Nece mi biti tesko da vam iskucam deo koji me je potpuno osvojio.
Rani jadi - prica: Igra.

Decak se igra trgovca i prodaje jastuk tako sto ide od slike do slike u sobi i likovima sa njih nudi svoju robu. Elem
...
"Gospodjo Mona -Lizo, evo za vas od jednog mladog trgovcica na dar za vasu postelju... Platili ste svojim osmehom, gospodjo."
Klanja se i crveni izistinski, mada zna da je sve to igra i obmana, ali se stidi svog nedoraslog kavaljerstva i izdajstva prema sebi, jer kada se vec neko igra trgovca, treba da gleda da robu sto bolje proda, a ne da bankrotira zbog jednog osmeha. :heart::heart::heart: ...

Ima jos dva:
Brojanice od zada, to su price koje se desavaju u različitim vremenima Fandorinove karijere
Ceo svet je pozornica, poslednji pred I sv.rat. Samo ovaj nisam čitala. Imam ga, ali ga čuvam da se častim kad nešto važno završim :)

- - - - - - - - - -
E, vidis nisam znala. Da dopisem :D
Tenks :hvala:

Uh, pa dobro de. To je simpaticna knjiga ali nije klasik pa da je nezaobilazna. Pritom, Lamarita pozajmljuje samo iz biblioteke a ta verovatno često na čitanju. Eto, nemoj da si stroga prema njoj
Eeee (sto bi rek'o muftija-pop u Crnom Gruji :lol: ), ovu imam svoju, zato je nisam ni citala :lol:
Ma pusti Radu, jos sreca moja da predaje matematiku a ne srpski inace bi ko zna sta bilo... :lol:

I da, moram da podelim sa vama ....
Vraćam se na staro radno mesto uskoro ...

:super:
pa onda i ja da se pohvalim, dobila sam danas novo rešenje, prema kome sam malo degradirana što se tiče naziva radnog mesta, ali baš me briga jer mi je povećan koeficijent pa će mi plata biti veća za neke 4.000 dinara. Nemate pojma koliko sam se obradovala. Nisam godinama dobila povećanje plate.

Malo pre procitala par pripovetki iz zbirke Rani jadi. Nisam je citala do sada.
Osvojila me je odmah. Jako volim svet vidjen decijim ocima :D

Prva godino srednje...:lol:

ja sam čitala Rane jade kad je moj sin bio prva godine srednje.

pa onda i ja da se pohvalim, dobila sam danas novo rešenje, prema kome sam malo degradirana što se tiče naziva radnog mesta, ali baš me briga jer mi je povećan koeficijent pa će mi plata biti veća za neke 4.000 dinara. Nemate pojma koliko sam se obradovala. Nisam godinama dobila povećanje plate.

Eto, ti i Dana me razumete :zag:
A parice da trosis samo na lepe stvari :manikir: :lb::ogledalo:

Završila sam Modni Vavilon, Imodžen Edvards-Džons i anonimni autori, Laguna, 272 str.
Meni se to mnogo svidelo. Frka i panika u svetu mode. Revije, kolekcije, žurke, manekenke, kokain, šampanjac, modni detalji, votka... Kreatorka se budi jutro posle Londonske nedelje mode, gleda kritike u novinama i na sajtovima, nisu baš sjajne, ali nema vremena za očajavanje nego treba prodati kolekciju, a već i započeti novu. Put u Pariz na Parisku nedelju mode, pa u Rim, pa kupovina materijala, osmišljavanje nove kolekcije, a mogli bi da odu na Njujoršku nedelju mode. Pa planiranje, organizovanje, šivenje, probanje, biranje manekenki, šminke, frizure, večera za novinare, poklončići za goste....
Revija se završava, kreatorka ne zna gde je, ali jedno od privih novinarskih pitanja je Šta spremate za sledeću kolekciju.
Daleko od dubokoumnog dela, ali ja volim taj svet mode, tj. knjige i filmove o tome. Moj stil je više klasičan

I sad je bilo dosta laganica. Pošto još nisam obnovila članstvo u biblioteci, " a ka'ću, ne znaamo", moram da izaberem nešto što imam u kući. Od onog što sam kupila u poslednje vreme ostao mi je nepročitan samo Mango, Ljubice Arsić, ali Rada je rekla da je "nevidjeno glupa", pa ću je ostaviti za drugi put.
A sad sam uzela Kunderu, Usporavanje, Identitet, Neznanje (rodjendanski poklon od brata). Usporavanje i Identitet sam čitala pre 15-ak godina i nisu me se nešto dojmile, imala sam utisak da Kundera živi od stare slave. A njegova ranija dela sam nekad mnogo volela. Posle me više ni ona nisu oduševljavala. Pa koliko puta možemo da se oduševimo istom stvari? Samo jednom je prvi put i samo je jedan prvi utisak.
Sa'ću da vidm kako će mi se ovo svideti u drugom čitanju.

AHILEJEVA SMRT - triler;

:)
Ti si se bas potrudila. Hvala.
Procitala sam ih sve.
A posle njih izasla je trilogija Pelagija (monahinja spijun...)
Ako nisi, mozes da procitas :D

Ja zavrsih Pustinjska Zora-Varis Dirije.

Varis se 20 godina od bekstva vraca u Somaliju,koju potresaju plemenski sukobi.Nedostajao joj je osecaj pripadnosti bas zato se i vratila pustinji.Ovo je ostvarenje njenog sna, da joj se rodbina okupi na jednom mestu jer to nikad nije imala. Dobila je neverovatnu nedelju sa svojom porodicom pod zvezdama u africkoj noci. Njena poseta joj je pokazala koliko ce biti tesko promeniti ljude i njihov nacin razmisljanja ali je ipak puna nade...

- - - - - - - - - -

Sada se vracam u Kongo.:D

Pocinjem Obala spasa-Liza Senon

Onda ti je poznato da je Kruška najkraća priča. E, nju je moja ćerka pročitala, a brat je provalio...:rotf:

- - - - - - - - - -

Ajde, Bi, pa neka je sa srećom trošiš na knjige..:lol:

Hvala na čestitkama za platu. Nisam ni znala da je povećanje plate kod nas tako retka pojava da zaslužuje tolike čestitke. Mislila sam to samo kod mene.
Malo više od pola će da pokrije povećanje troškova stanovanja u većem stanu, a resto ću onda za nešto lepo.
Počela sam Usporavanje, Milana Kundere. Malo detalja iz francuskog političkog života sredinom 80-ih godina (prošlog veka), malo nekih priča o švaleraciji od pre 200 godina, malo mi je smor, pogotovo posle onog Modnog Vavilona gde je u svakoj rečenici bila gomila dogadjanja.

AHILEJEVA SMRT - triler;

:)
Ti si se bas potrudila. Hvala.
Procitala sam ih sve.
A posle njih izasla je trilogija Pelagija (monahinja spijun...)
Ako nisi, mozes da procitas :D
Nije to neki veliki trud, to je samo copy/paste sa mog spiska :D
I hvala za Pelagiju :D

- - - - - - - - - -

Varis se 20 godina od bekstva vraca u Somaliju,koju potresaju plemenski sukobi.Nedostajao joj je osecaj pripadnosti bas zato se i vratila pustinji.Ovo je ostvarenje njenog sna, da joj se rodbina okupi na jednom mestu jer to nikad nije imala. Dobila je neverovatnu nedelju sa svojom porodicom pod zvezdama u africkoj noci. Njena poseta joj je pokazala koliko ce biti tesko promeniti ljude i njihov nacin razmisljanja ali je ipak puna nade...

- - - - - - - - - -

Jao Majo kako ti se dete doteraloooo :zaljubljena:
Dok ti neumorno bazas Afrikom :lol:

- - - - - - - - - -

Obe ove knjige imam u planu (plus Pust. cvet, to je valjda pre zore..)

Ja cituckam Indijsku princezu..svidjaju mi se Moroove knjige jer su- da tako kazem - poludokumentarne..

Završila sam knjigu Pomorci-Viktor Igo.

Verujem da ste je već čitale.
Čitala sam je pažljivo kako zaslužuje.
Sviđaju mi se opisi Žilijatove usamljenosti, jačine i dobrote.
Žalostan kraj, neuzvraćena ljubav...

Pristrasna sam prema knjigama koje govore o licemerju , predrasudama, sujeverju i neprihvatanju svega novog i svega onog što je drugačije.

-Postoji netrpeljivost kod trpeljivih,baš kao što postoji bes kod umerenih.
-Preteran strah uveličava obim činjenica
-Grubost voli nežne stvari
-Težak je to i naporan posao govoriti dobro a misliti zlo i to održavati u ravnoteži.
Viktor Igo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back