Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, drage moje zene, citam od 246. strane sve redom pa dokle stignem dok moja kerefeka spava. Eto, toliko sam u zaostatku. Moracu da zapisujem sta sve treba da prokomentarisem kad stignem do poslednje strane. Bas ste mi zadale ozbiljan zadatak :cmok:
Dobro dosla nazad :D

Čuj, išla. Kup'la....:zcepanje:
Jutros nigde nije bilo gde sam pitala. Svi su dobili po jedan primerak Nedeljnika od 99 dinara. Onda, vraćajući se s posla, na autobuskoj stanici upitam ima li, ono ima, samo jedna s knjigom i jedna bez knjige. Kupim ja tu jednu, Priče o selu.
Stignem u Niš, nigde ne vidim po kioscima, kad u podzemnom, moj prijatelj prodavac novina ima četiri komada, sve razlićite. Priče o selu mu ostavim da usreći još nekoga, a ja uzmem Beogradske priče, Priče o moru i Novele o ženi.
Tu nije kraj mojoj muci. Kako sad da pojavim četiri novine kući? Poklonim jednu prodvcu, jednu usput obućaru, jednu ću komšiji kad stigne s posla, i mm će naivno da poveruje da sam kupila samo jednu knjigu.:rotf:

Preiče o osobenjacima i malim ljudima sam imala od pre.
Za sve imas resenje :lol:

kuza.gif
71107turcfebzs2.gif

Mnogo je sladak, morala sam da ga stavim, da ga vidite.:heart2:
Presladak je, a ja sam mu nasla i drstvo da ne bude sam.
Samo pitanje je ko ce koga stici :lol:

Neverstvo za oceve pocetnike - Mark Barouklif, Editor 260 str. 9/10

Da je film bio bi jedan od onih sa Hju Grantom.
Ali kada bi se snimao film bilo bi mi draze da to ipak ne bude on (jer je upao klise), a mislim da bi film po ovoj knjizi bio super. Ono: predvidiv, opustajuci, laganica.
Dakle u klasi zabavnog stiva zabavno, vrcavo, citljivo, nije iritantno… Barem meni.

Tenks Esteriti i Bi, pise mi u zagradi da se njima dopala. E, sad ce obe da me pitaju, kad su to one citale :zcepanje:
Volela bih jos neku preporuku ovog tipa.

Casovi radosti – Vladan Matijevic, Politika 150 str.

To je kao… neka erot’ka ba, mozda cak i uspela, al’ meni se ne svidja. Batalila.

Neverstvo za oceve pocetnike - Mark Barouklif, Editor 260 str. 9/10

Da je film bio bi jedan od onih sa Hju Grantom.
Ali kada bi se snimao film bilo bi mi draze da to ipak ne bude on (jer je upao klise), a mislim da bi film po ovoj knjizi bio super. Ono: predvidiv, opustajuci, laganica.
Dakle u klasi zabavnog stiva zabavno, vrcavo, citljivo, nije iritantno… Barem meni.

Tenks Esteriti i Bi, pise mi u zagradi da se njima dopala. E, sad ce obe da me pitaju, kad su to one citale :zcepanje:
Volela bih jos neku preporuku ovog tipa.

Casovi radosti – Vladan Matijevic, Politika 150 str.

To je kao… neka erot’ka ba, mozda cak i uspela, al’ meni se ne svidja. Batalila.

E baš si to lepo opisala s Hju Grantom. On je meni bio simpa u početku, ali kad sam po ne znam koliko puta odgledala neke filmove malo mi je dosadio. Najviše puta sam gledala 4 venčanja i sahrana, ali ne zbog njega, nego zbog Endi Mek Dauel. A ni ona mi više nije tako omiljena kakva je bila.
Sećam se da sam čitala Neverstvo, a u tefteru piše u avgustu 2008. Znači, dovoljno davno da se ničeg ne sećam
Jel on nju ostavio?Mislim, ne znam ni koji on, ni koga nju, ali tako mi se nešto mota po glavi.
A Matijevića nek si ostavila. Ne znam jel čitao neko nešto njegovo da mu se svidelo?
Ja čitala Pisac izdaleka. Bolje da sam ostavila.

Ostalo mi još 50-ak strana Imenjaka, Djampe Lahiri. Divno je, pravo uzivanje čitati. Tako normalno i jednostavno, a tako lepo. Svaki dan izlećem iz autobusa u poslednjem momentu sa prstom u knjizi gde sam stala i tašnom ispod miške, jer ne mogu na vreme da prestanem da čitam i spakujem je lepo u torbu.

Jel on nju ostavio?Mislim, ne znam ni koji on, ni koga nju, ali tako mi se nešto mota po glavi.
:zcepanje::rotf::zcepanje:
E, nisam se skoro ovako slatko nasmejala :lol:
Jeste, On je jednu Nju ostavio, a sa drugom Njom je ostao :lol: Bilo ih je dve.
Sve se naravno raspetljalo i srecno zavrsilo :D
E baš si to lepo opisala s Hju Grantom. On je meni bio simpa u početku, ali kad sam po ne znam koliko puta odgledala neke filmove malo mi je dosadio. Najviše puta sam gledala 4 venčanja i sahrana, ali ne zbog njega, nego zbog Endi Mek Dauel. A ni ona mi više nije tako omiljena kakva je bila.
Sećam se da sam čitala Neverstvo, a u tefteru piše u avgustu 2008. Znači, dovoljno davno da se ničeg ne sećam
A Matijevića nek si ostavila. Ne znam jel čitao neko nešto njegovo da mu se svidelo?
Ja čitala Pisac izdaleka. Bolje da sam ostavila.

Ostalo mi još 50-ak strana Imenjaka, Djampe Lahiri. Divno je, pravo uzivanje čitati. Tako normalno i jednostavno, a tako lepo. Svaki dan izlećem iz autobusa u poslednjem momentu sa prstom u knjizi gde sam stala i tašnom ispod miške, jer ne mogu na vreme da prestanem da čitam i spakujem je lepo u torbu.
:lol:
K'o da gledam sebe kad se zacitam. Imam i ja jednu Lahirijevu na cekanju :D
PS Za Hjua, Endi i 4 vencanja sve isto i ja :)

Uh, iscitala sve :)

Ovaaako... Neko je pitao za Kisona, ima li neko slican. Jedino sto mi pada na pamet je Stefano Beni, citala sam njegove "Price iz kafica". Slicni su u tom satiricnom smislu i kritici drustva, ali nije Beni tako zanimljiv. Ni blizu...

Lamar, cestitke za Breg :mrgreen:

Meni 'Veliki rat' deluje zanimljivo, na promociji je procitao dva odlomka i nije to tako suvoparno. A dobila sam i svoj, potpisani, primerak knjige. Sa posvetom na samo devojacko prezime, ovo novo mu valjda bilo komplikovano da napise (narucila sam preko biblioteke koja je bila i organizator promocije) :zcepanje:

Sto se Murakamija tice, ili ga volis ili ga ne volis, takav utisak sam stekla pricajuci sa drugim citaocima. Meni je jedan od omiljenih pisaca, mnogo volim atmosferu u njegovim knjigama.

'Jednostavan zivot', Lamar se svideo, ponela sam ga u porodiliste na dan kad sam imala zakazan carski, i posto su mi pomerili sekciju za 12 sati pomislim kako cu taman to vreme da ubijem uz knjigu. A kad sam pocela da citam nikako ta tema nije bila za taj trenutak i ostavila sam je. Mozda je nekad zapocnem ponovo, imam svoj primerak.

Bi, bas mi je drago da ti se svidja Imenjak. Obozavam Djampu, citala sam sve tri njene prevedene kod nas.

Rado, drago mi je sto si napisala pozitivan utisak za 'Sva imena'. Planiram da je kupim. Slusala sam odlomke na radiju, mislim da ce mi se sigurno svideti a i jedva cekam nesto novo njegovo da citam posle 'Smrti'.
Bravo i za ulov, nisam ni sumnjala da ces naci Andrica :ok:

Ko je pitao da li da kupi Tigrovu zenu, ne secam se. U svakom slucaju - da! :)

Valjda je ok sto sam razdelila ovo u vise postova.

Ja sad nastavljam gde sam stala pre ispita, ostalo mi je oko 150 strana Ane Karenjine (uzivala sam citajuci vase postove na tu temu). A imam i oko 200 strana 'Kod kuce' da dovrsim, mislim da sam je vec vise od triput produzila u biblioteci :rumenko:
Onda me cekaju jos 4 knjige iz biblioteke - Kao stari kralj u izgnanstvu, Petroviceve Porodicne storije, Duge noci i crne zastave i jedna laganica od Zveve Kazati Modiljani.
Sve mi se citaju ali ne znam kako cu da postignem jer se sledece nedelje vracamo u Grcku.
Mada, iz ovog mog posta moze se zakljuciti da moja biblioteka ima vrlo labava pravila, mozda cak i ponesem to sve sa sobom. :rumenko:

I htela sam vam jos nesto reci. U vezi ispita.
Sad dok sam listala propustene strane videla sam da ste pominjale i to. Jeste bilo mnogo tesko uciti ponovo posle 5 godina. Posebno nesto sto bas puno i ne volim. Ali, konacno sam shvatila sta znaci u praksi ona 'ako ti zivot da limun, napravi od njega limunadu'.
Dosla sam u Srbiju pre godinu dana, sa namerom da ostanem dve nedelje. Onda sam u toku te dve nedelje saznala da mi je trudnoca rizicna, i da je buduci tata u ovoj ludoj krizi izgubio posao. I tako, ostacu malo ovde, pa jos malo, sredice se nesto. Kako se nista nije sredjivalo, resila sam da dam makar jedan ispit, makar nesto da uradim za nas dok cekam. I to je ta limunada :)
U utorak smo radili pasos za Jovana, na slici je presmesan :heart: I sledece nedelje se vracam u stan iz kog sam izasla pre godinu dana, sa namerom da se vratim posle dve nedelje. Mnogo sam uzbudjena ali imam i frku i tremu, i da li cu se tamo snaci sa bebom kao sto sam ovde.
Za vas to ne menja nista, pisacemo se isto kao i do sada :heart:

Znaci ode ti :(
Ali srecom ovaj internet ne poznaje granice :)
A tamo negde u julu evo i nas :D

Joj, kakvi obrascici... kakve krofnice na rucicama... :zaljubljena:
Boze ne mogu da verujem da je vec ovoliki decak :eek:

Joj, Kanela...... :zag::cmok: nisam znala da si došla ovamo samo na dve nedelje. Ovo je baš puno informacija. Sad sam i ja uzbudjena zbog tebe i tvog povratka posle godinu dana.... Ali biće sve sjajno, videćeš. Snaći ćeš se najnormalnije. Ti i Jovan ste već dobro uhodani, pa vam nije važno gde ste. Brzo ćete se organizovati.
Ja ti to pričam s tačke gledišta mog preseljenja. Ceo život sam živela u jednom naselju, pre 17 godina se preselila iz roditeljske kuće u stan, a pre 4 meseca u drugi kraj, koji baš i nisam volela ni želela. Ali tako sam se brzo navikla i što je još čudnije i zavolela ovaj kraj. Lako je. Tamo ćete biti svi zajedno, to ti je sigurno nedostajalo. Jel tata našao novi posao?
I mnogo si lepo to ispričala za limun i limunadu. I još bolje izvela i iskoristila. Sjajna si!
Baš me razgalio ovaj tvoj post

mislila sam na prethodni
A što je sladak momak. I veliki.

Radujem se onda unapred letu :)
Daaa, jos malo pa 9 meseci :)

Bi, pisale smo istovremeno.
Hvala ti na podrsci :heart: Ma bilo mi je uzasno tesko, kao hladan tus. Taj poslednji deo trudnoce i prva dva meseca Jovanova smo bili svi skupa ovde, ali sam nakon toga bila sama sa bebom, secate se verovatno (cela 4 meseca). Za posao jos uvek nema nista konkretno jer je u Srbiji od sredine decembra, ali ima nekih opcija i verujemo da ce biti sve ok. U svakom slucaju idemo dole na juris, i vodjeni zeljom da budemo svi zajedno a valjda ce se onda nesto i desiti kako zelimo i kako se nadamo.
Bicete u toku :cmok:

Poslednja izmena:

Slično je i kod mene. Sklopim knjigu kad bus uđe u stanicu, zatim čekam da svi izađu, jer izgubim red...:lol: Ja imam još 80 strana do kraja. Kod kuće ne pipam jer ne stižem. Nego, previše mi je jednostavna. Ne žalim se, prija, saznala sam dosta o indijskim običajima, ali sam više očekivala, kako su je svi hvalili.

- - - - - - - - - -

I evo vam za kraj vecerasnjeg nizanja jedna fotkica.
Moji mali prstici pokazuju mami gde je meda :heart:
To je nasa omiljena knjiga - Meda se kupa :)

Medenjak, a repka ode na pogrešan post. :) Nisam očekivala da se baš ovol'ko nanižeš. Ester će ti zavideti...:zcepanje:

E, unutra, na prvoj strani vidim, naredne će nedelje da izađu pisci žene, i to: Bremasoni, Deda Rankove riblje teorije, Emilija Leta, Mango, Mesečari iz Marguma, Strah i njegov sluga, Tigrastija od tigra i Tito je umro.
Deda Ranka imam, pročitala, Mango pročitala pa prodala, Strah i njegovog slugu batalila, Tito je umro imam , nisam još pročitala. Msm da ću kupiti samo Emiliju Leta.

- - - - - - - - - -

Takođe, 14, marta izlaze savremeni muški pisci, a 21. marta pisci uz koje smo odrastali.

Šta vredi,kad je na kioske stigla jedna ili nijedna knjiga uz te novine...
Nisu mi jasni uopšte - ili je akcija ili nije...Ili sve novine imaju knjigu ili nemaju.
Ovo odeš na kiosk ,a prodavačica te tugaljivo gleda kao da tražiš da ti pokloni knjigu.

I evo vam za kraj vecerasnjeg nizanja jedna fotkica.
Moji mali prstici pokazuju mami gde je meda :heart:
To je nasa omiljena knjiga - Meda se kupa :)

Prstici zlatni :zaljubljena: :heart:
Kanela, srecan put u Gr i pozdravi mi je :lol: :)

Elem, ja bila u biblioteci da vratim knjige i uzeh jos 3 + ''Indijska princeza'' Havijer Moro,
Dzon O Farel ''Ovo je tvoj zivot'' i S. Kinsela ''Imam tvoj broj''

Završila sam Imenjaka. Djampa Lahiri. Izdanje Narodna knjiga i Politika, 288 strana, ćirilica. Već sam pisala da mi se mnogo svidela. Baš m je legla. Nekako sve lepo teče, nikakve komplikacija i izmišljancije. Mislim, nije tematika takva, nego stil. Tema je, ako neko slučajno ne zna, bračni par iz Indije stvara porodicu u Americi. Oni se drže svojih običaja i sunarodnika, ali deca su Amerikanci. Podsetilo me na naše porodice koje su 90-ih otišle u Kanadu. A pošto su jedna od njih moji kumovi, onda mogu baš da primetim da je tako i sa njima. Oni se druže uglavnom sa našima, iako oboje imaju svoje biznise, tj. firme i uspešni su. A deca su tamo potpuno na svom.
Ma nekako jedan običan/neobičan život sa par upečatljivih situacija. Neću više da pišem jer ćemo da pričamo o njoj u Čitalačkom kutuku. U svakom slučaju - preporuka.

. Nego, previše mi je jednostavna. Ne žalim se, prija, saznala sam dosta o indijskim običajima, ali sam više očekivala, kako su je svi hvalili.
Ljude vole jednostavne stvari. Iako žudim da pročitam još nešto od Djampe Lahiri, napraviću pauzu, jer se bojim da bi i meni ta jednostavnost mogla da zasmeta. Nije lepo da je poredim sa onim laganicama Kupoholičarkama, Brbljivicama i sličnim, ali i njih volim da pročitam tu i tamo, ali sa povelikim razmakom izmedju. Jer u slučaju da se ne doziraju pravilno, mogu da postanu bljutave.

Danas sam bila do biblioteke
Jedinu knjigu koju su imali od Đampe Lahiri je Tumač bolesti.
Dugo sam razmišljala da li da je uzmem, nije mi se dopao naslov...
Posle dužeg razmišljanja, rešila sam da je uzmem , bar da vidim njen stil pisanja.

Završila sam Imenjaka. Djampa Lahiri. Izdanje Narodna knjiga i Politika, 288 strana, ćirilica. Već sam pisala da mi se mnogo svidela. Baš m je legla. Nekako sve lepo teče, nikakve komplikacija i izmišljancije. Mislim, nije tematika takva, nego stil. Tema je, ako neko slučajno ne zna, bračni par iz Indije stvara porodicu u Americi. Oni se drže svojih običaja i sunarodnika, ali deca su Amerikanci. Podsetilo me na naše porodice koje su 90-ih otišle u Kanadu. A pošto su jedna od njih moji kumovi, onda mogu baš da primetim da je tako i sa njima. Oni se druže uglavnom sa našima, iako oboje imaju svoje biznise, tj. firme i uspešni su. A deca su tamo potpuno na svom.
Ma nekako jedan običan/neobičan život sa par upečatljivih situacija. Neću više da pišem jer ćemo da pričamo o njoj u Čitalačkom kutuku. U svakom slučaju - preporuka.
Lako je tebi da završiš, ja ponovo skitala večeras.:lol:
Bila sam s mužem na promociji Dragana Jovanovića, novinara NINa. Uskoro treba da izda roman na 1048 strana, Niče iz Guče. On je totalno otkačen tip. Živi nadomak Bele Palanke, napravio je hram Bogu Vidu, krstio je to mesto Vidovo.:lol: Živi bez stuje i vode, čuva ovce i tri šarplaninca, i šalje kolumne u Bg za NIN. Biće to interesantna knjiga, u kojoj Nikolu Pašića predstavlja kao najvećeg srpskog lopova.
Da se ne vraćam praznih ruku, kupih njegov roman Bezbožnik. Reče mi žena koja je sedela ispred mene da ima bezobrazluka, pa zbog toga...;)

Da li znate za akciju Narodne biblioteke Srbije, Skerlićeva 1, Bgd
Пирамида од књига, у изградњи :)
Рок је 6. април.
Подржите нашу акцију како би књиге биле поклоњене библиотекама у Пироту и Лесковцу.

374434_582489265095429_808606926_n.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back