Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde ste, veštice, dok se hvalim?:malav:
:metla:

Ne mozemo od zavisti i ljubomore da se pojavimo!
Salim se. Pametno si to uradila. Kakva rodbina i kafana, bolje novi medeni mesec. Za cestitke ima vremena, valjda necemo da zaboravimo. Ma da ja to ipak obavim pa posle ako se ne setim, nikom nista.
Dakle, srecna vam srebrna svadba i da slavite jos dva puta toliko {to bi bilo 75 godina, ako sam se dobro izrazila, dosta vamje}
Aha
smilie_girl_340.gif

Samo se salimo :D Zelimo vam
smilie_love_450.gif

Opet nova tema:
Sledeći put treba da obnovim članarinu. I sad se mislim koje odeljenje da mi bude matično. Više mi ne prija sistem "najbliža kući". Mislim da se upišem u tu glavnu, a s druge strane, imam potrebu da pružim podršku nekom od "isturenih" odeljenja jer tu rade neki pravi entuzijasti. Nije isto raditi uvek sa 2-3 koleginice u biblioteci koja je skoro stalno puna, ima i čitaonicu (gde moj sin uči), sa elektronskim katalogom i knjiga i članova i u nekom naselju, uvek sama, gde, možda nekim danima niko i ne udje. I gde je sigurno manji priliv i izbor knjiga. A kako će te biblioteke opstati, ako ih mi, čitaoci, ne podržimo, jer ova društvena zajednica ne haje za to. Da nisu ostaci socijalizma ne bi ih ni bilo. A sve ćemo se složiti da treba da postoje.
Eto, ja se malo bacila i na sociološku studiju.
Bi, ovo su bile (i ostale) i moje dileme. Dakle, Maticna vs Ogranak. (Opstinska Maticna a ne glavna Gradska.)
Dugo sam bila po ograncima sada uglavnom idem u maticnu. I jedni i drugi imaju te prednosti i mane koje navodis.
Da bih pomirila zelju da ogranak opstane a da ja opet imam vece mogucnosti pri izboru knjiga, ja sam se upisala u ogranku a knjige pozajmljujem u maticnoj, sa mogucnoscu da povremeno u ogranku pozajmim nesto. I prezadovoljna sam ovom kombinacijom.
E sad, ipak razmisljam kada mi u julu istekne clanarina, da li da ucinim isto. Jer clanarina u ogranku a pozajmljivanje u maticnoj znaci i to da ti u maticnoj karton drze na nekom drugom mestu u odnosu na svoje clanove, da uvek trebas da naglasis da si iz tog-i-tog ogranka, da ti stavljaju neke veike pecate u karton pa ga tako brze popune… i tako neke sitnice. Ali posto su to ipak samo sitnice, verovatno cu kao i do sada.

evo ga 3.
navalilo dijete da mijenja minđuše, udavi me danas...njanjanjanja...i kuliram je, al' ona se ne može iskulirat'...i stavljajući mindjušu ispadne negdje na njoj onaj mali dio što se natakne..i tresi, skidaj, gledaj...ma nema šanse
msm, nije neka šteta, ali je gnjavaža---al' eto, takav dan

I jedna radosna vest. Uplatila sam za mm i mene Budimpeštu za 8. mart. Srebrna svadba nam je 6. marta, pa rekoh, bolje da mi to proslavimo simbolično, nego da rodbinu izlažem trošku, pozivajući ih u kafanu.;)

Kako mi je drago što si učinila ovako nešto ...

Da se pohvalim kupila sam Od reči do reči...

Kasno smo sazale za promociju romana „Veliki rat“ Aleksandra Gatalice.
Rada živi bliže, imala je vremena da stigne i preneće nam utiske.
Žao mi je što nisam bila ...želela sam da mi potpiše knjigu.

Kako mi je drago što si učinila ovako nešto ...

Da se pohvalim kupila sam Od reči do reči...

Kasno smo sazale za promociju romana „Veliki rat“ Aleksandra Gatalice.
Rada živi bliže, imala je vremena da stigne i preneće nam utiske.
Žao mi je što nisam bila ...želela sam da mi potpiše knjigu.

Vratila sam se. Sad ne smem da izvadim knjigu iz tašne.:(
A otišla sam bez para. Onda je naišla Sokolica i pozajmila mi.:lol: Posle sam s njom išla do bankomata.
Imali su lepe markere, uzela sam jedan i za tebe.:cmok:

I jedna radosna vest. Uplatila sam za mm i mene Budimpeštu za 8. mart. Srebrna svadba nam je 6. marta, pa rekoh, bolje da mi to proslavimo simbolično, nego da rodbinu izlažem trošku, pozivajući ih u kafanu.;)

Baš divno, želim vam lep provod :zper: Vidiš, zaboravila sam da ide 8. mart, jupiii, nešto ću da dobijem.

My dirty little secret
Ja sam promenila toliko biblioteka da ne znam ni sama. Imala sam otvoren karton u Gradskoj u Knezu, M.Bojić na Paliluli, Vuk Karadžić na Novom Beogradu, Sveti Sava u Zemunu + za stručnu literaturu, u Univerzitetskoj i Narodnoj biblioteci. I to manje-više istovremeno (znam da nije bilo baš legalno, ali kao student bibliotekarstva nisam plaćala članarinu, a niko me nije pitao da li sam učlanjena još negde). Ali, sad imam samo jednu člansku kartu, da naglasim, popravila sam se. :mrgreen:

Opet sam čitala Doručak kod Tifanija, mada moram reći da više volim film pošto sam velika obožavateljka Odri Hepbern. Sad ću da napravim pauzu par dana, dok ne smislim šta sledeće.

Ja se spremam da kupim Kako bog zapoveda posto mnogo volim Amanitija al sad cu da sacekam tvoj komentar pa onda...

Verovatno si pročitala na koricama knjige:
U slepoj brutalnosti života ili u njegovoj tragikomičnoj normalnosti, junaci ovog romana su bića u potrazi za sopstvenim bogom.
Amaniti je direktno, efikasno, jednostavno protiv svih: protiv hipokrizije građanske svesti, protiv televizije koja prikazuje savršeni svet koji ne postoji, protiv stila života malih sela koji potkresuje krila onima koji nemaju mogućnosti da izađu iz njih, protiv jalove religijske svesti.
Bojim se da ne kupiš knjigu pre nego da je ja pročitam.
Ako me ti ne nateraš da je pročitam pre vremena , niko neće.
Skoro da sam osetila odgovornost da se javim što pre sa komentarom.
Do sada je sve napisano na njegov način ...okom deteta opisan svet koji mi ne možemo da vidimo.
Eto toliko za sada .... javljam se ponovo kad pročitam do kraja.

U sobi televizor trešti, ne mojom voljom. Boli me glava. Odlazim u drugu sobu da pobegnem od galame. Mrak. Sve se čuje i dalje. Bacam se na krevet, stavljam jastuk preko glave. Ne pomaže. Guram prste u oba ušna kanala. Ne čujem više izvor iritirajućih zvukova. Čujem nešto drugo. Koncentišem se da ustanovim neobične umirujuće zvuke. Blago pištanje pomešano sa nešto jačim brujanjem, kao unutrašnji odjek. Zatvorim oči, osećam kao da sam u svemirskom brodu, putujem daleko na neku drugu planetu. Čitav svemir preda mnom.

Dakle, kad zapušite uši jako, da spoljnji zvuci više ne dopiru do vas i kad se skoncentrišete na zvuke koji dolaze iznutra, šta čujete i na šta vas oni asociraju?
Ko nije probao, neka proba, pa nek kaže.

:dash: Blago tebi jelene kad imas vremena da slusas patuljke...:mrgreen:

....ja cim sklopim oci zapadnem u zonu sumraka, kako kaze Ester!

Tratincice dobar potez, lep provod i srecna godisnjica !

Ne daj se......Ester!

Lamar a gde je spisak ulova?

Night pripremi se za :rotf: uz "Od reci do reci"

Svima sto su se ponovili zelim da u tome uzivaju....a i dublje dzepove

...sledi spisak mog ulova iz biblioteke

Hrabro, Esterka i Arvena, uz vas smo koliko to možemo da budemo. Najt je baš lepo rekla. Poetski i mudro.

Arvena, videla sam pre neko veče ispred prodavnice jednu devojku sa kucom nalik Milici, pa sam je se setila (mada je se setim uvek kad vidim tvoj avatar) i pomislila kako li je sa zdravljem, stalno nešto kuburi, dušica, draga. U istom ste fazonu :(

I da ne pretvorimo ovu temu samo u psihičku podršku: Imenjak je divan. Čitko, pitko, jasno, glatko, zanimljivo. Teško mi da ostavim knjigu.

Ulov:manikir:
1.Tajni zapis/Sebastijan Bari
2.Svila/Alesandro Bariko
3.Kao na nebu/Najl Vilijams
4.Zelena coja Montenegra/Momo Kapor i Zuko Djumhur
5.Cudo u Poskokovoj Dragi/Ante Tomic

trenutno citam knjigu Nakit Tese Kent/Dzudit Kranc.........odmaram mozak :cool:

Ulov:manikir:
1.Tajni zapis/Sebastijan Bari
2.Svila/Alesandro Bariko
3.Kao na nebu/Najl Vilijams
4.Zelena coja Montenegra/Momo Kapor i Zuko Djumhur
5.Cudo u Poskokovoj Dragi/Ante Tomic

trenutno citam knjigu Nakit Tese Kent/Dzudit Kranc.........odmaram mozak :cool:

Imam crvene i super su. Doduše, Kapora sam davno čitala, ne znam ni gde mi je knjiga, ali beše to hit.

Htela sam da kažem da mi nisu nešto posebno. Možda je omiljena malo prejaka reč u ovom kontekstu.
Omiljena mi je (buila u mladosti) Sto godina samoće, ali se malo pribojavam kako bih sada reagovala na nju. I Orlovi rano lete. Oni su neprevazidjeni.

Čitala sam ovo, sad mi smešno kad se setim. A la Danijela Stil.

Baš si svašta nešto lepo kupila tj. neke od njih su i meni na spisku.

I moram da se zahvalim Mrs.Bi na čokoladi, mnogo volim Najlepše želje :heart:

Ma nije to ništa u odnosu na knjige koje ja volim. A Elefteria je bila ljubazna i udomila ih kod mene.

Čitala sam i ja Džudit Kranc, nekad davno. Sećam se imena, ali ničeg više.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back