Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam sto ste se setile, i sve vas :cmok: :zag: :cmok2:
Veceras ce biti mala svirka
smilie_musik_087.gif
schlagzeug_smilie_136.gif

Malo vinca vinca-ca, vinca rumena-ha-ha
smilie_trink_047.gif

Malo torte
smilie_geb_078.gif
(Jedva ugasih svecice :malav:)

Uzivajte
smilie_musik_096.gif

(Ova prva desno, Rada cini mi se :lol: )

I hvala vam za poklone. Kao sto se moglo i ocekivati, u svim paketima su knjige :D
smilie_geb_064.gif

Drage moje,

Sledi totalni spam.

Naime, preminuo mi je kompjuter iz doba Jure koji imam. I sad se mislim da li da kupim lap top ili stabilni racunar. Pitam vas iz iskustva da mi kazete na cemu vam je lakse da radite i sta mislite da je bolje, ne sa aspekta tehnike, nego upotrebe?
Moj slucaj. I mene bi interesovali odgovori :)
Moj komp do duse nije crko, ali povremeno ko da jeste jer je iz pred-doba Jure :lol:
I mi se mucimo (sestra i ja bismo bile korisnici) sta bismo uzele :think:

Al samo i ovo da vam kazem, ja voooolim svoj stari komp http://**************/public/style_emoticons/default/computer-20.GIF
Ne znam kako da se rastanem od njega :(

Ja sam imala stacionarni pa sad od pre 4 godine kad sam se preselila imam laptop i patim za stacionarnim jer: laptop i onako nigde ne selim, drzim ga uvek n istom stolu gde mi je najzgodnije, a bez obzira sto imam veliki ekran to je i dalje mnoooogo nize od nivoa ociju i dosta se grbavim, jos vise nego pre, tako da me zamori. Tako da moj glas ide stacionarnom.

Ne samo Biblioteku. Pokusavala sam i druge.
Evo sada mi opet to prijavljuje, ali sam usla "na sopstveni rizik".
Najvise me brine da mi nekako ne uzmu te pare :rotf:
Ali sad ce valjda konacno ovo dete da mi to nesto instalira, pobrise, sta li :roll:

@Una, hvala ti puno :cmok:
Videla sam mu sliku u novinama. Neka necu da obaram njegov rekord :manikir:

...to je i meni palo na pamet, a opet ja ne znam da im odredim cenu, da ne bude ni premalo ni previse:(
Rada je cini mi se dala dobar predlog.
Jedino mislim da bi prethodno mogla da ih odneses na procenu u neku antikvarnicu.
Valjda to oni rade :think:
A mogla bi ovo isto pitanje da postavis i na pdf knjizevnost, mozda bi dobila jos neki pametan odgovor.
Mada je posle Rade i mene tesko nesto pametno reci :malav:

Salim se naravno, ali stvarno bi tamo mogla da postavis ovo isto pitanje.

wine-0301p226-m_zps6e5b59bb-1.jpg

Lamar, srećan 25. rođendan! Sve najlepše!

Una, ja glasam za desktop. Mislim da se laptop brže pokvari, bar se nama tako dešavalo. Mada, ovde nećeš naći odgovor jer - sto ljudi, sto ćudi. (i, naravno, gledaj da uzmeš neki brend koji ima ovlašćenog servisera u tvom gradu).

Gledam da smanjim onu kamaru knjiga koje sam uzela na Sajmu - razmišljam da počnem Sluškinjinu priču.
Kupila sam na Alnarijevoj akciji 3 knjige za 999 (tj. sad se zovu Vulkan, otkad su se udružili sa M&M): Memoare jedne gejše, jednu Aleksandru Poter i neko Proročanstvo sestara.

E hvala vam :) Ne znamo sta cemo. Ja sam za lap top jer imamo mali stan, pa je i usteda prostora. Mislim da cemo da uzmemo neki polovan desk, sklopice nam rodjak, pa cemo da stedimo za dobar lap top kakav nam je taj isti rodjak preporucio posto je malo skuplji.

Nego, ja i dalje Bernharda citam, nisam imala vremena. Odlican je.
Ja sam imala isti problem kao Lamar i usla sam na sopstveni rizik :lol: bas me brigE ovaj kompjuter je neko prelazno resenje pa ce na otpad.
Lamar, ako budes imala problema znam ja za odlican program koji uklanja malver i besplatan je i brzo se instalira.

Rada je cini mi se dala dobar predlog.
Jedino mislim da bi prethodno mogla da ih odneses na procenu u neku antikvarnicu.
Valjda to oni rade :think:
A mogla bi ovo isto pitanje da postavis i na pdf knjizevnost, mozda bi dobila jos neki pametan odgovor.
Mada je posle Rade i mene tesko nesto pametno reci :malav:

Salim se naravno, ali stvarno bi tamo mogla da postavis ovo isto pitanje.

Lamarce moje, srecan ti rodjendan!
Sa zakasnjenjem, ali ne se ljutis?

Gledam da smanjim onu kamaru knjiga koje sam uzela na Sajmu - razmišljam da počnem Sluškinjinu priču.
Kupila sam na Alnarijevoj akciji 3 knjige za 999 (tj. sad se zovu Vulkan, otkad su se udružili sa M&M): Memoare jedne gejše, jednu Aleksandru Poter i neko Proročanstvo sestara.[/QUOTE]

Ja sam je juce procitala i ne znam sta ce reci druge iz Biblioteke koje su je procitale, ali mislim da je to njen najbolji roman.
Bar se meni tako cini. Nesto potpuno drugacije, ne bih da otkrivam radnju...

Kupila sam na Alnarijevoj akciji 3 knjige za 999 (tj. sad se zovu Vulkan, otkad su se udružili sa M&M): Memoare jedne gejše, jednu Aleksandru Poter i neko Proročanstvo sestara./QUOTE]

Ja sam je juce procitala i ne znam sta ce reci druge iz Biblioteke koje su je procitale, ali mislim da je to njen najbolji roman.
Bar se meni tako cini. Nesto potpuno drugacije, ne bih da otkrivam radnju...

Čitam ovu tvoju pobrčkanu poruku, i mislim se, da li sam poludela. Ubeđena sam da sam je već pročitala, i da ju je napisala Elefteria. Onda shvatim...:rotf:

Pročitala sam Kriv za sve, Danijel Penak
Dopisaću kasnije utiske ...
Moram da biram reči kako se ne bih zamerila onima koji vole Penaka.
Nije loš ali njegova jedva prisutna duhovitost mi je i držala pažnju tokom čitanja romana.
Ne odustajem,uzeću još nešto od ovog autora, možda ''Mala prodavacica proze'', imaju je u biblioteci.

Poslednja izmena:
Sto si sasava.
Meni se recimo bas svidja ta knjiga, ali ti slobodno pljuc-pljuc po njoj.
Pa nisi ti kriva sto ti se ne svidja. Sve kazi sto ti je na dusi :rtfm:
Ja kad mi se ne svidja moram da kazem. Jedino sto po nekada ne umem bas tacno da definisem :think:

Evo, meni se Saramago mnogo sviđa. Čitam Sva imena. Uvek originalna ideja, u ovom slučaju Centralni registar Matične službe. Svi rođeni i umrli su tamo upisani, a Gospodin Žoze, pisar, ima hobi da krade podatke, dok ne zapadne u nevolju... Ima malo interpunkcije, msm, ima zareza i po koja tačka.:lol:

Ja sam se odusevila Velikim Getsbijem!

Film sa Redfordom sam gledala kao mala-mala (oznaka za Freyu od oko pet godina)...elem, sigurna sam da su moji knjigu imali u kuci ali ja pojma nemam da li sam je citala. Verovatno jesam, makar iz delova ali nekako sam oduvek znala o cemu se radi u filmu (razumite me, Redford je miljenik nase porodice, pitanje je delikatne, genetske prirode:lol:). Elem, vrtim se po knjizari na levo - na desno i odjednom - spazim knjigu. Volim Redforda, volim Miu, volim Lurmana, volim Di Kaprija, jedva cekam film i vec sledeceg trenutka gledam sebe kako placam roman na kasi.

Sto si sasava.
Meni se recimo bas svidja ta knjiga, ali ti slobodno pljuc-pljuc po njoj.
Pa nisi ti kriva sto ti se ne svidja. Sve kazi sto ti je na dusi :rtfm:
Ja kad mi se ne svidja moram da kazem. Jedino sto po nekada ne umem bas tacno da definisem :think:

I ja napisem sta mi je na dusi kad pisem o knjizi.
Svaka ima svoj citalacki ukus... senzibilitet. Nekoj se nesto dopadne, nekoj ne...
Za Sluskinjinu pricu dajem ocenu 11/10
i od svih procitanih knjiga od pocetka ove godine, ona mi je za sada na vrhu.

Sada cu da pocnem Njena africka avantura-Tejlor Stivens.

U pitanju je triler.

Zavrsila.
Mogu da osetim tvoj strah i cujem laz u tvom glasu. Znam tvoje slabosti i necu se ustrucavati da ih iskoristim. Ja sam kameleon i lovac. Zivela sam u osamnaest drzava, imam tri pasosa i govorim dvadeset dva jezika. Ubijala sam mnogo. To se ne ocekuje od deteta rodjenog u misionarskoj porodici u Africi, ali radila sam sve sto je bilo potrebno da bih prezivela.

Riskantan posao koji me je vodio u neke od najopasnijih drzava konacno me je doveo kuci, u centralnu Afriku. Ovde, gde sam poslata da istrazim nestanak americke tinejdzerke, umesto lovca postala sam plen. Ostavljena da umrem, moje jedino resenje za opstanak je da se vratim prici koja me je nacinila onim sto danas jesam.

Ovo kaze glavna junakinja,koja resava opasne situacije u stilu Dzejms Bonda.:roll:
Drzalo mi je paznju.Preporucujem.Znaci,triler laganica.
Ne volim(u knjigama) ovako super mega giga sposobne junake.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back