Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se Lagunine 50% akcije tiče, mislila sam da uzmem Aleksandar i Alestrija,Teodora - poslednja rimska carica i Gospodarica Ana.
Dvoumim se da li da pridodam i Dan posle noći, Anite Dajamant.Obožavam njen Crveni šator, pa se nadam da bi mi se i ova knjiga dopala,mada, malo mi je sumorna tema...Čitao neko?

Sad sam proverila sa klubom čitalaca, pa da Vam prenesem.
50% popusta na ponudjenih 50 naslova, važi za one koji nisu članovi kluba čitalaca, a za nas koji jesmo, popust je 30%, pa se na tu umanjenu cenu doda članski popust,a zatim, ako je ujzeto 3 ili više knjiga još 10% na količinu.Dakle, za nas kao kad je knjiga nedelje u pitanju.

Lep provod i Vama.
Ni mi ne ostajemo dugo i vraćamo se na slavlje tatinog jubilarnog rodjendana.
Jedva čekam da mu predam knjigu - Falkenov priručnik Crtanje i slikanje - vodio je sestru pre neki dan da joj u knjižari pokaže tu knjigu kao da je najveće blago,a ja je ni ne znajući da baš tu želi, već kupila za njega.
Danas idem po štafelaj koji je takodje deo poklona,a sestra i ja smo mu uplatile školu slikanja i crtanja za odrasle koju vode akademski slikari, da mu malo pomognu oko tehnike.
Tortu sam naručila ukrašenu sportskim rekvizitima u skladu sa njegovom strukom,a književnost i slikarstvo su njegove ljubavi...Tako da će moj poklon sve to da objedini.Jako sam uzbudjena i jedva čekam da vidim reakciju kada udje u restoran, gde ga na štafelaju, čeka knjiga koju je želeo.

Koleginici ću koja takodje slavi jubilarni i to istog dana, iznenadjenje poslati na kuću.

Presrećna sam što ću ih obradovati.

Sta reci, osim divno!

Ne zelim nikoga da potcenjujem, mozda tu ima i dobrih knjiga, ne znam zaista ali su novinarke, voditeljke ..itd, navalile da pisu...

Zato što je danas, očigledno, lakše pisati nego čitati. :roll:
Neke od njih su uspele da prodaju maglu, kao što je Žana Poliakov. Nisam čitala knjige (a sve imaju naslove na engleskom), pročitala sam 2 njena teksta u časopisu i bilo mi je dosta. Ženo, ako imaš poteškoća da se izraziš na srpskom, piši na engleskom jeziku, a ne pola-pola. Hajde, čik :mrgreen:

Nisam našla Tes u biblioteci, ali sam uzela Crvendaća, norveški triler o kome je, čini mi se, ovde već bilo reči. I uspela sam nakratko da se vidim sa Mrs.Bi i dam joj Svih sedam talasa. Samo sam se u povratku iz biblioteke toliko iznervirala jer sam na sred Kneza videla belog zeca koji izgleda isto kao moj, kako skakuće po onom mokrom i hladnom pločniku dok se par nekolicina ljudi (uključujući i seljačinu od njegovog gazde) okupila i gleda. Jedva sam se uzdržala da ga ne uzmem i odnesem kući. Nekim ljudima stvarno treba zabraniti da imaju životinje.

Piju dva kuma..... Prvi se sprema da krene, a domacin ce:
-Ostani bre jos malo da sredimo i ovu flasu!
Prvi kaze:
-Ne mogu kume, ona moja mi pravi cudo, dodjem polako, pazim da ne zaskripi kapija, izujem se, polako otvorim vrata, znam koji stepenik skripi njega preskocim, udjem u sobu a ona upali svjetlo i grakne:
-Svinjo jedna, opet si se zapio!! Izbije svađa,oči da mi izvadi, ne govorimo tri dana, presedne mi pice.......
Domacin ce:
-A, kume, pa ti sve pogresno radiš. Ja se napijem, kazem taksisti da naglo zakoci ispred kuce, još se kao posvadjam sa njim, oteram ga u tri lepe, sutnem kapiju, udjem u kucu, popalim sva svjetla, lupam vratima, udjem u sobu i kazem zeni:
- Zeno, moze li seks!
A ona ćuti pravi se da spava...

Vodopadice :lol:
Dragnocice, obozavam tvoje fotografije :heart: mislim da bi trebalo da pokrenes blog :)
Kerefeko, blago vasem tati sa vama, a i vama sa njim cim je sve to zasluzio.

Vajldice i Dragoncice, citajte Gubitnika, oslican je i bicemo kao ULJK :)

Jos da pitam Radu, ima li neki muzej posvecen Branku Miljkovicu :heart: u Nisu?

Posto je danas godisnjica njegove smrti i jedan je od mojih omiljenih pesnika, svakako omiljeni nas pesnik, evo i pesme

PESMA ZA MOJ 27. RODJENDAN

VISE MI NISU POTREBNE RECI, TREBA MI VREME;
VREME JE DA SUNCE KAZE KOLIKO JE SATI;
VREME JE DA CVET PROGOVORI, A USTA ZANEME;
KO LOSE ZIVI ZAR MOZE JASNO ZAPEVATI!

VEROVAO SAM U SAN I U NEPOGODU,
U DVE NOCI BIO ZALJUBLJEN NOCU,
DOK JUG I SEVER U ISTOME PLODU
SAZREVAJU I CVOKOCU.

SANJAJUCI JA SAM SVE PRAZNIKE PRESPAVO!
I GROM JE PRIPITOMLJEN PEVAO U STAKLU.
NE REKOH LI: VATRU VRATI NA MESTO PRAVO,
A POLJUPCU JE MESTO U PAKLU.

I HLEBOVI SE POD ZEMLJOM SKOLUJU;
JA BIH SE ZELEO NA STRANI ZLA TUCI;
PA IPAK, PO MILOSTI ISTORIJE,
POVRACAJUCI I JA CU U RAJ UCI.

ZA PRIJATELJE PROGLASIO SAM HULJE,
ZALJUBLJEN U SVE STO PEVA I SKODI.
DOK MI ZVEZDE KOLENA NE NAZULJE
MOLICU SE POBOZNOJ VODI

Kad smo kod jubileja, sutra u 19h se u Narodnoj biblioteci Srbije održava poetsko veče Desanki Maksimović u čast. Gostuje i Aleksandar Gatalica. Ja bih išla, ali nisam uspela da nađem društvo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back