Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Wild, što vam smešno, Bosiljčić nije loš, kakvih ima, dobar ( nije moj tip)...

Ne znam na šta sam više ljubomorna na kilo slatkiša ili eurokrem i kokice...Imam vanilice...

Ko o čemu ja o slatkišimaaa...:dash:

Dasty, od sutra si prva smena, biće ti bolje.:cmok:

Kerefeko, lepo se provedite na Zlatiboru, biće vremena za čitanje kad se vratite. Jednom se živi.;) :cmok:

PS
Do sad sam držala časove.

Hvala!:obozavam: Silno se radujem tom mini putu!

Još se dvoumim da l' da pošaljem dragog u SKC knjižaru da uzme nešto sa one akcije od 50%..a kad bolje razmislim , ništa od toga ne želim nešto posebno.Čini mi se da ima i valjanih naslova,ali nije mi neophodno..
Ako ima neka preporuka - recite...

Jesi čitala Ne znam kako joj polazi za rukom? Ja kad sam je pročitala rekla sam: Ovo je moja biblija. Laganica je, ali dotaknuti glavni problemi zaposlenih žena. Nisam gledala film sa Džesikom Parker, niti mogu da je zamislim u toj ulozi. Nisam tako zamislila glavnu junakinju.

Ja sam gledala taj film. Mm je rekao da je dozlaboga dosadan. Moj utisak je da nije ništa specijalno, ima par dobrih scena. Knjigu sam bil počela pa batalila.
Danas idem u biblioteku, šta ću, šta ću (ima li neki smajli koji poskakuje?). Čita mi se triler pa se nadam da ću izbunariti nešto od npr. Tes Geritsen.

Kerefeko srecan ti put zelim i uzivaj na Zlatiboru, ja se tamo najbolje odmorim :)
Dasty drz se, svaka promena je teska, narocito ako si taj tip koji ne voli promene (kao ja), ali cesto ispadne da ono sto uopste nismo zeleli ispadne super za nas. (ne ovo nije iz neke glupe self help knjige to je iz mog, a jos vise iz iskustva moje majke, puna je takvih empirijskih dokaza )

Procitala ULJKIPLJ

Stvarno je lepa knjiga, bas lepa. Uzivancija dok je covek cita. :)
Najvise mi se dopadaju likovi, svaki zanimljiv na svoj nacin, luda druzina skroz. :) Dopada mi se i sto je prociscena, tj. pisanjem kroz pisma izbaceno je sve suvisno, samo saznajemo bitne stvari i to sve tako zanimljivim jezikom i humurom :)

Zavirila u Poslasticu i deluje bzvz :( a bas sam imala dugo zelju da je citam i ima li neko da kaze da ipak nije bzvz?

Pocela Gubitnika (Bernhard) i odmah me razdusevio, stil mu je jedinstven i interesantan, ma milina jedna!!!!!

Kerefeko srecan ti put zelim i uzivaj na Zlatiboru, ja se tamo najbolje odmorim :)
Dasty drz se, svaka promena je teska, narocito ako si taj tip koji ne voli promene (kao ja), ali cesto ispadne da ono sto uopste nismo zeleli ispadne super za nas. (ne ovo nije iz neke glupe self help knjige to je iz mog, a jos vise iz iskustva moje majke, puna je takvih empirijskih dokaza )

Procitala ULJKIPLJ

Najvise mi se dopadaju likovi, svaki zanimljiv na svoj nacin, luda druzina skroz. :) Dopada mi se i sto je prociscena, tj. pisanjem kroz pisma izbaceno je sve suvisno, samo saznajemo bitne stvari i to sve tako zanimljivim jezikom i humurom :)

Zavirila u Poslasticu i deluje bzvz :( a bas sam imala dugo zelju da je citam i ima li neko da kaze da ipak nije bzvz?

Pocela Gubitnika (Bernhard) i odmah me razdusevio, stil mu je jedinstven i interesantan, ma milina jedna!!!!!

Ranije sam zabeležila na temi. Nemoj se truditi. :)

Sinoc sam pocela "Poslasticu", M. Barberi.
Na polovini sam romana i nisam optimisticna.

"Otmenost jeza" me odusevila. S "Poslasticom" to nije slucaj.

Stil je kicen, gotovo ziv, recenice duge, krasene mnogim pridevima.
Mogu osetiti mirise kojih se Pjer priseca.

Ali romanu nedostaje nesto...

Kao da svim poslasticama i kulinarskim cudesima o kojima pripoveda,
nedostaje bogati, egzoticni zacin.

Procitala ULJKIPLJ

Hoću, hvala! Kad je već put u Veneciju otkazan, ovo će mi pomoći da napravim rpedah od svakodnevnih obaveza...

Ja sam gledala taj film. Mm je rekao da je dozlaboga dosadan. Moj utisak je da nije ništa specijalno, ima par dobrih scena. Knjigu sam bil počela pa batalila.
Danas idem u biblioteku, šta ću, šta ću (ima li neki smajli koji poskakuje?). Čita mi se triler pa se nadam da ću izbunariti nešto od npr. Tes Geritsen.

I ja sam gledala taj film..mislim da je bio relativno skoro ( mislim , u januaru) na RTS1, meni je onako, simpatično...
Čitala ne bih...takve knjige uvek bolji utisak ostave kada ih ekranizuju....

Dragon, bas je lep :)..Generalno fotografija je tako lepa..Ako smem da pitam, kakva je teglica sa natpisom Wishes?
Kapiram da su unutra zelje..Napises zelju, ubacis tu..i..

Btw, sad sam malo guglala o knjizi koju sam uzela iz biblioteke (zapravo mi je decko pronasao, isli smo zajedno), Vanredno stanje -Morijarti Sinejd,
i izguglam i vas odn. nas
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=23409413&viewfull=1
Elefteria ju je citala..a tu su i slike sa sajma..:)

Sad videh da je jos jedna novinarka napisala knjigu..Irena Jovanovic sa STB (vodi popodne..)

:roll:

Ne zelim nikoga da potcenjujem, mozda tu ima i dobrih knjiga, ne znam zaista ali su novinarke, voditeljke ..itd, navalile da pisu...

Dragončice

Do sada sam od Bernharda pročitala samo Uzrok, autobiografsku knjižicu. ostavila sam par rečenica o knjizi na Goodreadsu ako te zanima. :heart:
Bavi se nacional-socijalističkim periodom u Austriji, s početka 40ih godina prošlog veka kada je Bernhard bio gimnazijalac.
Knjiga više poseduje šmek kritike, istorijskog osvrta možda nego romana, ali vredi je pročitati:)

Kortasarovih Školica nema u Gradskoj biblioteci što me baš rastužilo :(
Ja bih ti preporučila Dnevnik o priči ( u Biblioteci se vodi kao roman ali to su izabrane pripovetke iz čak tri Kortasarove zbirke pripovedaka). Divno štivo.Vidim sada da si je stavila na GR kao Za pročitati:)
A videh danas i da je slobodna knjiga.

A zumbulak je prelep...mislim da će ti ružičasti baš lepo oplemeniti sobicu:)

Hvala Vodopadicu. :)

Tegla je pomalo retro, uzeh je od mame. :) Dodala sam rukom pisan natpis i unutra cuvam hartijice sa zeljama, uvezane satenskim trakama.

Neke od zelja - velike cak! - su se ostvarile, zato s neznoscu cuvam teglu na kozmetickom stolu, poput talira za srecu. :)

Napravila sam i manju, za sitnice. :) Da, volim da se bavim tricarijama. :)

Gde ste se razbežale sve?
A htela sam još da vam kažem da vas pozdravlja Bambi81. :heart: Danas smo se čule posle dužeg vremena. Kaže, ne čita, pa zato ne navraća...Ako, ako, ne stiže od ostalih zadovoljstava...:lol:

Gde ste se razbežale sve?
A htela sam još da vam kažem da vas pozdravlja Bambi81. :heart: Danas smo se čule posle dužeg vremena. Kaže, ne čita, pa zato ne navraća...Ako, ako, ne stiže od ostalih zadovoljstava...:lol:

Daaa, Bambi! Juče sam se nešto setila vas iz niške podružnice i kako ste se redovno sretali. I znam da ste bili ti i Najtmer i Dijenek. Pa sam čak na temi "a forumaši koji nam nedostaju napisala njegovo ime , tj nik, ali niko nije reagovao. I znam da je bilo još jedno žensko, koje nije iz Niša, nega je tamo bila privremeno. A nisam mogla da se setim ko. Eto, Krasuljčice, ko da ste mi čitale misli. A šta je sa Dijenekom?

Meni je danas stigla knjiga Svih sedam talasa, Danijela Glatauera, nastavak Kad duva severac. Donela mi je naša draga Elefteria. Svratila do mene na posao, ali ja, na žalost, nisam mogla da izadjem i da prošetam s njom do Gradske biblioteke. A nje i dalje nema da nam se pohvali šta je uzela. Mora da su neke zanimljive knjige pa je odmah počela da čita.
Ja ću, nadam se, sutra konačno završiti Mavrov poslednji uzdah, pa ću odmah da se bacim na Talase.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back