Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majko od Milice, Dzil Mensel Ljubavne igre ce da te nasmeje i opusti.

Nemrem sad sve citat sto ste napisale, nem vremena, samo da vam mahnem i da vam kazem da sam procitala Potragu za srecom i mogu vam reci da je citljiva, radnja tece i sve fino, ali je malo prazna. Tako da, dobra je za odmaranje mozga, tj. kad ocete nesto lagano, a da vam ne odumiru mozdane celije dok citate.

ovo je žestoki atak na moj senzilibitet

ja moram još o sarajevskim utiscima
a vezano je za knjigu i čitanje, svejedno
znači, čita se, ali kao i ovdje, sve više i više ta najlaganija literatura
Habjanovićka im je za šegu, niko je ne shvata ozbiljno
knjige se kupuju, sasvim solidno
a najviše se kupuju enciklopedije, tipa velikog kuvara , liječenje biljem, narodni ljekar, rječnik stranih riječi i izraza....

Zasladite se drage moje, ja častim.
images

Kupila sam sestri Šangaj baby - knjiga koja je u Kini bila zabranjena i koju sam jedva nasla polovnu- nigde je nije bilo.Pre par godina sam joj nasla nastavak ili je to samo knjiga istog autora,Venčanje s Budom. I sad ce biti oduševljena ovim poklonom.
Sebi sam uzela Cetiri sestre cetiri kraljice,autorka je napisala i Dragulj Medine,koji nisam čitala,ali znam da je jedne godine bila pomama za njom na sajmu.

Htela sam naknadno da boldujem naslove,ali jos ne baratam ovim ipad-om kako treba ,a nervira me da trckam na komp.Naknadno cu.

Poslednja izmena:
Pravilno je sa LJ. Navodno dolazi do umekšavanja suglasnika ispred vokala u ruskom jeziku. Tako bar kaže moja koleZinica prevodilac sa ruskog. Inače smo u srednjoj učili da je Tolstojev junak Levin a na faksu je bilo i sa Lj i sa L.Profa nije pravio problem.

Ljevin. Sa LJ. Lav se kaže ljev na ruskom, a lik Ljevina omiljen je Tolstojev junak i nadenuo mu je ime po sebi. Najviše u Ljevinovom liku Tolstoj slika svoje viđenje sveta, društva, okolnosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back