Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je film još mučniji od knjige. Gledala sam neke delove, ali ne želim da ga gledam celog. Mnogo se potresem.
Čitam Blic ženu :rumenko: Ja se vikendom knjige ne 'vatam. Nije to ništa smišljeno ni namerno, ali prosto, drugačije koristim vreme. A i ovog Mavra jedino mogu u busu kad nemam šta drugo.

Baš u Ratu i miru opisuje svoju miljenicu Natašu Rostovu kao devojčurak ružan, ali živih očiju. Prva je to naznaka njene buduće karakterizacije. :)

Jeste, ja sam je u glavi naslikala nalik Odri Hepbern sve dok me njena zapustenost na kraju romana nije sasvim razocarala...bice da je Tolstoj poznavao dobro psihologiju, valjda tako burni ljudi mogu da se fokusiraju samo na jednu stvar dok sve sporedno postaje nevazno. Moja miljenica po svemu bila Marija a ne Natasa i sam Ljevin iz Karenjenine me vise asocira na Mariju.
Tacnije, upada mi u oci da se Ana i Ljevin nisu sreli tokom citavog romana...ako se dobro secam...sigurno je to neka simbolika...

2eoh7vl.jpg
:mrgreen:

:respekt: :okok::okok:

:heart: za sjaj u ocima

Obrisala sam taj blog o prvom dejtu moje cere.
Mislim da sam ovde, na temi, objavila da sam ga postavila.
Sve u svemu prvi dejt je prosao tako sto smo, jel`te, moja sestra i ja videle decka, malo ih pratuckale do kafica gde su sedeli i cucorili, a nas dve posle odlaska u ``Lagunu`` otisle na kaficu u Meku, pa kud koja... Njoj se mnogo dopao, kao i ona njemu.
Ona je jos uvek sa tim deckom, ali ne znam kako ce se sve to dalje razvijati, jer ima naznaka da podrzava parolu: ``Hocu sad i hocu sve``, ako znate na sta mislim... sto se njoj, a ni meni nikako ne dopada.
``To`` treba da dodje spontano, samo...
Spamujem, ali cisto da objasnim.

Trenutno citam avanture detektiva Pendergasta i ``Knjigu mrtvih``, ali mi nesto ne ide.
Ceka me Slepi covek iz Sevilje...
U principu nisam nesto raspolozena za citanje. Brige su me opet pritisle. :(

Ipak sam uzela Fridu ili o bolu, Slavenke Drakulic.
U tom sam elementu.

Poslednja izmena:
Procitala osmu knjigu ( tj. dve knjige , prvi i drugi deo ) serijala " Tocak vremena". Sad cekam neke pare pa da kupim devetu ... pa desetu ... pa jedanaestu ... pa dvanaestu ( tri dela ) ...
Svidja mi se al je skupoooo
Dok ne kupim citam " Cipku" od Sirli Konran

ja čitam ovu moju Gospodaricu Anu....ona ima sad 45 god, a knjiga je o njenom životu...koliko li će da živi kad sam sad na 5oo strana, a ima 7oo ? Rajka, matematičarko?
i bila sam danas u biblioteku da uzmem Vini Pu, koju sam čitala malenoj noćas, ubijedi me,...

Procitala osmu knjigu ( tj. dve knjige , prvi i drugi deo ) serijala " Tocak vremena". Sad cekam neke pare pa da kupim devetu ... pa desetu ... pa jedanaestu ... pa dvanaestu ( tri dela ) ...
Svidja mi se al je skupoooo
Dok ne kupim citam " Cipku" od Sirli Konran

dušo draga, još malo detalja...ko je to napisao, zašto ti se svidjelo, dal' preporučuješ....

Rado, srećan rođendan :heart:

Meni je par ljudi (čije mišljenje uvažavam) reklo da ne započinjem Točak vremena, pa tako i nisam. Esterita, to je epska fantastika, ne verujem da bi te interesovalo. Kad sam kod EF, gledala sam Hobita. Prvo nisam htela da se ne bih grdno razočarala jer mi je to jedna od omiljenih knjiga (dobro, u top 20), ali sam preživela. :lol: Ceo januar sam gledala filmove, nadam se da će februar biti u znaku knjiga.
Trenutno čitam Plime rata Stivena Presfilda.

Esterita, neka me Rada ispravi ako gresim, ali ja mislim da ce Ana da zivi jos 18 leta, tj. ukupno 63.

Ja citam Sputnik ljubav (Murakami) i mogu vam reci da je odlicna.

"... rekao bih da su u ovom nasem nesavrsenom svetu i besmislene stvari pomalo potrebne. Kada bi iz ovog nesavrsenog sveta nestalo sve besmisleno, on bi izgubio cak i svoju nesavrsenost. "

ja čitam ovu moju Gospodaricu Anu....ona ima sad 45 god, a knjiga je o njenom životu...koliko li će da živi kad sam sad na 5oo strana, a ima 7oo ? Rajka, matematičarko?
i bila sam danas u biblioteku da uzmem Vini Pu, koju sam čitala malenoj noćas, ubijedi me,...

Esterita, neka me Rada ispravi ako gresim, ali ja mislim da ce Ana da zivi jos 18 leta, tj. ukupno 63.

45:500=x:700
x=(45*700)/500
x=31500/500
x=63

Poentirala si.:ok:

Od Ester se očekuje, kad završi, da nam kaže da li smo pogodile.:zcepanje:

I ti vodolijica?Nisam valjda propustila rodjendancic. Bila sam uverena da si Vagica:)
Obozavam i Vagice i Vodolije ( mada ni ja , uskladu sa svojom strukom ne bih trebala da verujem zvezdama):D

Ja sam vaga ako nekog zanima :manikir: i obozavam vodolije :heart: i super se sa njima slazem...
A ne cita nista, i ne kupujem nista, zaobilazim knjizare u sirokom luku i sedim na rukama za on line kupovine.
Toliko!

Ma ko moze da odoli vodolijama :flert:
A ovde se skupilo zavidno drustvance istih :D
Primicemo u ovo vodeno drustvo i Water jer je ocito bas to zelela :mrgreen:
PS Nego Esterita, ne znam da li mi posle tvoje onolike nacitanosti imamo pravo uopste da se javimo :babamrazica:
PPS A vas dve da ste malo sacekale mogla sam vam i ja pomagati oko te jednacine :mrgreen:
PPPS Eto, znam da niste mogli bez ovih mojih komentara :malav:

Poslednja izmena:
Nego, citam onog mog Dezulovica i uzivam. Ali posto su to kolumne, bacim se i na jedan roman.
Ako je onakav kakvim mi se cini u pocetku, bice to boliglavaotpadajuusi :kitis:

I jos da znate, otkad sam zavrsila Carobni breg, osecam se oslobodjenom.
Kao da sam bila zarobljena, a sad sam slobodna da citam sta i kolko hocu :D

Bi, zelim i tebi da se sto pre "oslobodis" :)

Poslednja izmena:
Ja sam vaga ako nekog zanima :manikir: i obozavam vodolije :heart: i super se sa njima slazem...
A ne cita nista, i ne kupujem nista, zaobilazim knjizare u sirokom luku i sedim na rukama za on line kupovine.
Toliko!

:heart::heart:

Ni ja trenutno ništa ne čitam a morala bih, imam gomiletinu stručne literature za ispit.
Inače sam krenula da čitam Shirley Jackson - We Have Always Lived in the Castle
U pitanju je horor/gotik/fikcija. Ne bi mi ni palo na pamet da čitam to ali su mi je GoodReads drugarice baš nahvalile...plus je kratka.

jedini je problem što nije prevedena na srpski pa sad gubim oči i mučim se....jer je naravno čitam na Scribd-u.
Jeste da engleskim vladam jako dobro ali mrzim da čitam na njemu...
Pročitala sam Everything is illuminated ( sjajna knjiga) na engleskom i htela sam da umrem 100 puta. Da se nisam već zaljubila u knjigu zbog filma rađenog po njoj, odustala bih posle 10 strana.

Evo ukratko radnja Širline knjige
Taking readers deep into a labyrinth of dark neurosis, We Have Always Lived in the Castle is a deliciously unsettling novel about a perverse, isolated, and possibly murderous family and the struggle that ensues when a cousin arrives at their estate.

Nego, citam onog mog Dezulovica i uzivam. Ali posto su to kolumne, bacim se i na jedan roman.
Ako je onakav kakvim mi se cini u pocetku, bice to boliglavaotpadajuusi :kitis:

I jos da znate, otkad sam zavrsila Carobni breg, osecam se oslobodjenom.
Kao da sam bila zarobljena, a sad sam slobodna da citam sta i kolko hocu :D

Bi, zelim i tebi da se sto pre "oslobodis" :)

Hvala ti, ti me baš razumeš. Iako ja samu sebe ne razumem. Eno pisala sam na Šta smo poslednje pročitali.
Moram ponovo da produžim knjigu, trebalo je juče da je vratim. A pošto mi je ostalo još sto strana to će potrajati. I zaista se osećam zarobljena. Ali moću ću posle da se hvalim da sam pročitala Ruždija i da ga nikom ne preporučujem.

Ja citam Sputnik ljubav (Murakami) i mogu vam reci da je odlicna.

"... rekao bih da su u ovom nasem nesavrsenom svetu i besmislene stvari pomalo potrebne. Kada bi iz ovog nesavrsenog sveta nestalo sve besmisleno, on bi izgubio cak i svoju nesavrsenost. "

Po nekom mom misljenju, druga njegova najbolja knjiga, posle knjige Kad padne noc.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back