Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja jedina odgovorila na pp , kao da ne dobijem po nosu ovde...a nisam ni videla da svi pišete...
Uglavnom, napisah gotovo sve isto kao una...Tako da, sve smo se složile...

I još nešto...danas klinke imaju momke sa 14 -15 ( ljudi, pa otišla sam 31.12. da se isfeniram,a tamo sve vrvi od te dece - peglaju se, lepe im veštačke trepavice, nokte, profesionalna šminka...zanemela sam,a nisam ni matora, ni staromodna, sve te usluge koristim po potrebi,ali ovo su deca...rodielje nekih i znam, čak su konzervativni..ostadoh u šoku...), tako da je ona sa svoje 22 dovoljno velika da oceni i proceni...

Upravo to.
A mojoj ni palo napamet nije bilo da sada ide na doterivanje. Jednostavno je takva. Ima 22 godine, sada joj se taj decko dopao i treba da je pustim.
Razmenili su slike, culi su se telefonom, otkrili da imaju puno toga zajednickog i sada ostaje samo da se vide uzivo i da vide da li je to ono pravo.
Eno je na mom profilu.
Necu vise mile moje da gnjavim o tome.

Arcana, slazem se sa svim sto su devojke rekle.:) zato necu da se ponavljam.
Majka k'o majka uvek brine i kad dete ima 42 god, ali bice sve ok :) posebno sto kazes da je pametnica i zrela.:)

Ovo sto kaze Kerefeka - slazem se apsolutno. Danas klinke od 16, 17 godina idu skockane kao da imaju 10 godina vise.
Pored njih se i ja osecam mlado :mrgreen:

Ccccc. Ovoliko spamovanje moze da se opravda samo ako veceras Arvena kaze jel su se zaljubili :zstidljivko:

Ja danas kupila jos jednu 26a za poklon. Jednoj mojoj retkoj drugarici citalici. Jos je 60,00 din.
Posle toga mi decko na ulici ponudi casopis Deca ulice koji je 100,00 din i koji verovatno necu ni imati srca da citam :(
Kupila sam ga samo onako.

Ja jedina odgovorila na pp , kao da ne dobijem po nosu ovde...a nisam ni videla da svi pišete...
Uglavnom, napisah gotovo sve isto kao una...Tako da, sve smo se složile...

I još nešto...danas klinke imaju momke sa 14 -15 ( ljudi, pa otišla sam 31.12. da se isfeniram,a tamo sve vrvi od te dece - peglaju se, lepe im veštačke trepavice, nokte, profesionalna šminka...zanemela sam,a nisam ni matora, ni staromodna, sve te usluge koristim po potrebi,ali ovo su deca...rodielje nekih i znam, čak su konzervativni..ostadoh u šoku...), tako da je ona sa svoje 22 dovoljno velika da oceni i proceni...
:zcepanje: K'o sebe da gledam.
I ja sam zapanjena tim preterivanjem. A nisam ni staromodna a bogme ni matora :ljutko:

Kriv za sve – Danijel Penak, IPS 210 str. 10/10

Jedna pametna, ozbiljna, a istovremeno nevidjeno duhovita knjiga.
Neobicni i zanimljivi likovi kao i citava prica. Jednom recju odlicna :ok:
A i nas Stoiljko se kao jedan od likova dobro kotira te davne 1985 g. kada je knjiga pisana.
Jos nismo postali dezurni losi momci u raznim pricama.
Postoje i nastavci ove price, a u mojoj biblioteci imaju Mala prodavačica proze koja je kazu i najbolja.

Kriv za sve http://www.knjizare-vulkan.rs/KRIV-ZA-SVE-2026

Ma spojler za Stoiljka:D
Nije bitno zapravo, htela sam samo da kažem da je lik Stoiljka gradio po svom dobrom prijatelju, nekom Dinku, srpsko-hrvatske krvi:)
A sam Stoiljko ako ti je kul lik, onda obavezno da nabaviš drugi deo, Vilinski Karabin pošto je on tu maltene glavni lik i još mu je luđa priča:D
A ima i još nešto za njega što ide u Maloj Prodavačici proze čini mi se al to ti neću otkrivati ipak:)

Aha :D
Pa ono... jeste ga docarao odlicno.
Obicno kada citam stranog pisca koji pokusava da docara nekog naseg tipa, to meni bude promasaj, neuverljivo...
Ovaj nas Stoiljko pravi Srbijanac/Hrvat sve jedno, iz 1985. :D

Kriv za sve –Danijel Penak,IPS Media,210 str.
Vilinski karabin –Danijel Penak,IPS Media,210 str.
Mala prodavacica proze–Danijel Penak,IPS Media,210 str.
Gospodin Malosen –Danijel Penak,IPS Media,210 str.

Jel ovim redom idu?
Kod mene u biblioteci imaju samo Kriv za sve i Mala prodavacica proze.
Videcu za druge dve sa drugaricom bibliotekarkom u njenoj biblioteci.

Daa:D
A on je inače učitelj i pisao je i knjige za decu:D
A baš je simpatičan čika
400px-Daniel_Pennac.jpg

Meni je dugo ova knjiga bila na spisku. I znala sam o cemu se radi, to da je on "kriv za sve" u nekoj RK.
Ali meni je odmah u glavi bilo da je to americka RK, americki pisac... i meni sve to americko odmah izlizano do te mere da su rupe na sve strane.
I tako ona tavorila na mom spisku dok je Wild cini mi se nije spomenula.
I kad sam je uzela prvo odusevljenje je bilo da je knjiga francuska, a drugo da je ta RK i citava radnja, iz 80-ih :D
A i da je knjiga tada napisana.

Nama u biblioteci rekli da ce morati da nam naplacuju kazne od Nove godine za kasnjenje :(
Bice povezani sa centralnom bibliotekom online, i nece moci da nam gledaju kroz prste kao do sada.
Mada sam ja em redovna u vracanju i produzavanju, em imam i sestrin i moj karton pa mogu da prebacujem sa jednog kartona na drugi :mrgreen:
A upisacu i mamu ako treba, za penzionere je neka simbolicna clanarina z:mrgreen:

Nama u biblioteci rekli da ce morati da nam naplacuju kazne od Nove godine za kasnjenje :(
Bice povezani sa centralnom bibliotekom online, i nece moci da nam gledaju kroz prste kao do sada.
Mada sam ja em redovna u vracanju i produzavanju, em imam i sestrin i moj karton pa mogu da prebacujem sa jednog kartona na drugi :mrgreen:
A upisacu i mamu ako treba, za penzionere je neka simbolicna clanarina z:mrgreen:

valjda neće početi ovo i u ns-u:sad2:

ne znam n i što dolazim na temu kad ništa ne čitam:(

Kriv za sve –Danijel Penak,IPS Media,210 str.
Vilinski karabin –Danijel Penak,IPS Media,210 str.
Mala prodavacica proze–Danijel Penak,IPS Media,210 str.
Gospodin Malosen –Danijel Penak,IPS Media,210 str.

Jel ovim redom idu?
Kod mene u biblioteci imaju samo Kriv za sve i Mala prodavacica proze.
Videcu za druge dve sa drugaricom bibliotekarkom u njenoj biblioteci.

otkrili smo čiča-Danijela, super
Rajka da kupi da ima
a mi ostale da se zabavljamo i čitamo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back