Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se probila kroz smetove do biblioteke :). Uzela Enciklopediju mrtvih, Danila Kiša. To se čita na Čitalačkom kutku, ali ja nisam sigurna da ću je pročitati do zadatog roka, pa se nisam tamo ni prijavila.
A ni sa Toniom Kregerom, Tomasa Mana nisam daleko odmakla.

Lamar, kako ide Čarobni breg? Ili ti je dosta snega u RL pa ti ne treba i u knjizi?
Toliko sam daleko odmakla u knjizi da nisam jos ni ukapirala da tamo ima nekog snega :lol:
Mada sam osim one prve procitala jos nekoliko strana :mrgreen:
Ali uporedo citam i jednu knjigu prici. Neobicno za mene da mi se dopadaju price, ali ove mi se za sada svidjaju :)

E devojke, kad bi mogle da joj posaljemo jednu "grtalicu" snega :manikir:
Ona ne zna da ovako neorganizovano i lose ciscenje jos od Milosevicevog doba nije bilo :rtfm:
Pa da vidimo da li ce onda da mu se ovako raduje :lol: Mislim snegu.

Bila sam 2010. kuci kada je padao sneg.
I to onako lepo bas,vejeeeee,ja cizme na noge, kacket i kapuljacu na glavu
fotoaparat u ruke i odoohhhhh :aha:
Nista me ne sprecava :mrgreen:

Nego da pitam ove nase mlade majke :D
Podsetila me Tatjana da bi to mogla mozda za poklon za NG onom mom 3-4 godisnjem komsiji sto smo se sankali pre par dana.
Dakle koja bi preporuka bila za neku knjigu za taj uzrast. A da nije nesto preskupa.
Pretprosle godine je bila knjiga, prosle igracka, sad bi opet mogla knjiga :think:

@ lamar: Ja vise nisam mlada mama tako da od mene nema(s) koristi.

Procitala sam u dahu Ljubav, znatizelja, prozak i sumnje... L. Ecevarije i otkinula sam za njom.
Knjiga me je bas pogodila.
Mislim, nije nikakva tragedija u pitanju. Idu uporedo price tri sestre, o zivotu, ljubavi i svim malim, velikim stvarima koje zivot moze da ``iscenira``. Obicno ne citam ovakav zanr, kriticari kazu da je knjiga kultna i da je bolja od Straha od letenja Erike Dzong i Seksa i grada - za ovo poslednje mislim da nije uopste tesko... dok je Dzongova za postovanje.
Ali prica kao prica o trima sestrama me se bas dojmila. Pa ko voli neka proba.

Nego da pitam ove nase mlade majke :D
Podsetila me Tatjana da bi to mogla mozda za poklon za NG onom mom 3-4 godisnjem komsiji sto smo se sankali pre par dana.
Dakle koja bi preporuka bila za neku knjigu za taj uzrast. A da nije nesto preskupa.
Pretprosle godine je bila knjiga, prosle igracka, sad bi opet mogla knjiga :think:

Iako moje pace jos nema toliko velikih godinica, evo sta bih ja preporucila za komsiju, znajuci sta deca mojih prijateljica vole:
http://www.kcknjizara.rs/edicija?e=28 Ovo su prelepo ilustrovane slikovnice nasih klasika za decu. Svaka je biser. Za te mladje bih preporucila "Plavi kit", "Jezevu kucicu", "Pjetao i macak", "Radoznalo vrapce", "Prica o valjusku", ali ni sa jednom neces promasiti. Iako tada ne razumeju sve reci, price su lepe, svaka ima pouku i njih umiruje i dopada im se ritam stihova, odnosno rima.
http://www.kcknjizara.rs/edicija?e=22 Ovo je jako lep izbor, kombinacija knjiga i slagalica pa istovremeno razvija motoriku i opazanje, bogati recnik i igra se. Malo su mozda skuplje mada je ako narucis preko sajta 20% jeftinije a mislim da ce toliki popust biti i 21.dec za Noc knjige
http://www.kcknjizara.rs/edicija?e=126 Ovo klinci obozavaju ali nisu prave knjige, tj price, tako da je to ako hoces kao zezanciju i uzivanciju
http://www.pcelica.rs/proizvodi-Basne-u-stripu-1205 Ovo su poznate basne u stripu, slatko su ilustrovane, nisu skupe i naravno poucne su. I kratke su price pa ih klinci lako prate.

Procitala sam u dahu Ljubav, znatizelja, prozak i sumnje... L. Ecevarije i otkinula sam za njom.
Mislim, nije nikakva tragedija u pitanju. Idu uporedo price tri sestre, o zivotu, ljubavi i svim malim, velikim stvarima koje zivot moze da ``iscenira``. Obicno ne citam ovakav zanr, kriticari kazu da je knjiga kultna i da je bolja od Straha od letenja Erike Dzong i Seksa i grada - za ovo poslednje mislim da nije uopste tesko... dok je Dzongova za postovanje.

I meni se dopala. Mislim da je tekst na korici, poredjenje sa Sex/grad serijom potpuno out, ovo je ozbiljnija i naravno bolja knjiga i nije uopste tako ruzicasta ni radnja ni kontekst. Vrlo mi je bila savremena i ostavila je utisak. Osetljiva sam na te "sestrinske" knjige :)

Moram sa vama da podelim nesto.
Secate se da sam jurila onog Dostojevskog o Isusu i na kraju ujurila i donela suprugu za rodjendan i on se bog zna kako obradovao, stavio je na policu i nije ni pogledao.
Malo me to smorilo posto pojma nemam sta vise da mu kupujem ni za rodjendane ni za novu godinu ni tako te manifestacije.
Skroz je nezanimljiv.

A mislila sam da ce se jaaaako radovati :S

Ja :D

I meni se dopala. Mislim da je tekst na korici, poredjenje sa Sex/grad serijom potpuno out, ovo je ozbiljnija i naravno bolja knjiga i nije uopste tako ruzicasta ni radnja ni kontekst. Vrlo mi je bila savremena i ostavila je utisak. Osetljiva sam na te "sestrinske" knjige :)
I ja, i ja :D

Dance, pregledacu preporuke. Puno ti hvala :hvala: :D

ja sam tu prozak i još ponešto čitala, ali ne znam kad ..znam da mi se dopala
i ja sam osjetljiva na te sestrinske knjige, iako nemam rođenu sestru

i da se pošteno iskukam, već sam na jedno mjesto kukala, al' imam osjećaj da sam jedino ovdje razumljiva na pravi način
ponavljala sam razred iz salse ...najgora u grupu..i sad me poslije Ng, vraća na početni nivo
znači, očajna sam i kao salsarica i očajna kao očajna

i, naravno, kako tako očajna mogu da čitam
nikako

Stigla sam iz Bgd-a. Mrtva sam umorna. Sahrana je protekla po najvećem snegu. Pahulje su se momentalno ledile na kaputu.
Moram da pohvalim putare, intenzivno čiste sneg na autoputu.

@
Bijićka, možda ni ja ne stignem Kiša da pročitam. Produžićemo rok. Nije obimno delo, ali nisam nešto raspoložena za čitanje. Dosta mi je smrti.:(

A Ljubav, znatizelju, prozak i sumnje sam prodala pre neki dan na voćkici, možda baš svojoj virtuelnoj prijateljici...:think:;) Ne znam, mene nije nešto oduševila pre nekoliko godina.

Rado, kako ti se sestra drzi?

Ljubav, znatizelju i td sam hvalila vec, cini mi se. Meni se bas svidela, i zao mi sto je Laguna nije malo vise forsirala vec je ubacuje stalno na akcije a znamo kakav to utisak stvara o knjizi :)
Jedem cvarke domace u pola 2 :rumenko:
Cekam da mi se dragi muz javi da je konacno usao u Srbiju i nerviram se jer se to ne desava, sto znaci da se jos probijaju kroz zavejanu Makedoniju u kojoj je valjda ciscenje snega gore organizovano nego kod nas (ako je Lamar za neku utehu).

E upravo to sam i ja osetila citajuci je.
Ima toliko zivotnih istina, da sam se ja zaprepastila kolicinom iskrenosti...
I ja sam se pronasla u onom plakanju... osetila sam to, tako da razumem i sve je istina sto je napisala.
Ova knjiga se definitivno ne zaboravlja. Bar je ja necu zaboraviti.

cijelu 1 stranu, ali cijelu :mrgreen:

64021719_CHPTbjAb_applause.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back