Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

:lol: citala...prva od svih ovde :) Ja sam bre rodila Djurdjevicku ako mi ne verujes pitaj forumasice :lol:
Od reci do reci / Jelica Greganovic
Rasprodato :( A ja u biblioteke ne idem...imam trip neki svi ga znaju, ako neko ima i zeli da pozajmi na citanje nek mi javi :)

Mirka, 50 nijansi...:lol:
:azdaja:

Možda oni Dijamanti i bele rade, to je veselo.
Ili nešto od Kišona ako voliš.
ili Kako da ubijete svog muža Keti Let
Nisam ja debela nego je ova haljina tesna

.

Ko je bre debeo ??? :azdaja:
Nego sta nego je haljina tesna!
A tesna i moja pamet treba mi hitno nesto za razmrdavanje i to po pravilu nije sive boje !!!

Mirka, za tebe je sad definitivno Kison :) Kod kuce je najgore, recimo.
Videla sam da ima i Kison za zaljubljene, je l' citao neko?

Ja da prijavim da je zavrsen Saramago.
Smrt i njeni hirovi (Zoze Saramago, Laguna, nesto ispod 300 strana)
Htela sam da aplaudiram nakon poslednje recenice, ali sam umesto toga samo ponavljala 'divno, divno, divno' i gledala u knjigu jos koji minut.
Bas, bas mi se svidela, i to sve vise sto sam je vise citala.
Sama ideja je odlicna, a Saramago je to dobro razradio, uzimajuci u obzir sve moguce posledice, osvrcuci se pri tome na prirodu coveka, i posredno kritikujuci drustvo.
Svidja mi se kako je prelazio sa pojedinacnih prica na siru sliku i opet nazad i tako vise puta, a da prica ne izgubi nit.
U Slepilu mi je bas to nedostajalo, sve vreme je prica tekla u jednom smeru i bez intimiziranja sa likovima. Ovde se prica granala, a mogla sam da osetim i bol majke koja nosi dete preko granice, i dotakla me prica o dedi i ciniji, a najvise sam se sazivela sa violoncelistom i njegovom samocom.
Tacno sam pozelela da knjigu odmah procitam jos jednom. :worth:

Sad citam Brajsona, Kod kuce (kratka istorija privatnog zivota). I veoma je dobra i puna zanimljivih podataka :ok:

Jeste Mirka ovde najbolji poznavalac Djurdjevićke. Juče Elefteria i ja gledamo tako naslove u biblioteci, pa izmedju ostalog i puno njenih knjiga. Ja sam ih pročitala nekoliko i nemam želju više da je čitam. Najviše su mi se svidele Deda Rankove riblje teorije. Sad ne znam jel su najbolje ili zato što je to prvo njeno što sam pročitala, pa onaj divan osećaj otkrivanja nečeg novog.
A videla sam na polici pored pulta gde sede bibliotekari Francuskinje se ne goje. To bih ja volela da pročitam, kad smo već kod tesnih haljina i sličnog.
Jesu te knjige isto za uzimanje ili su rezervisane ili su ih čitaoci vratili pa ih nisu stavili na redovne police? Mislim, što stoje tamo posebno? Možda prosto da ne stoji polica prazna?!
Možda ću i ja zbog nekih knjiga da počnem da idem u tu biblioteku, koliko god da je ne volim.
I Kišona odavno nisam čitala, a on je baš super. Ono kad na momente morate glasno da se nasmejete, ne možete da se uzdržite. Meni je omiljena Kod kuće je najgore. Pre neki dan smo se setili one priče kad im veš mašina šeta po kući, pošto i naša zna dobro da se pomeri. A muž kaže da zovemo majstora, a ja mu onda ispričam kakvih slučajeva ima.

Mirka, za tebe je sad definitivno Kison :) Kod kuce je najgore, recimo.
Videla sam da ima i Kison za zaljubljene, je l' citao neko?

Ja da prijavim da je zavrsen Saramago.
Smrt i njeni hirovi (Zoze Saramago, Laguna, nesto ispod 300 strana)
Htela sam da aplaudiram nakon poslednje recenice, ali sam umesto toga samo ponavljala 'divno, divno, divno' i gledala u knjigu jos koji minut.
Bas, bas mi se svidela, i to sve vise sto sam je vise citala.
Sama ideja je odlicna, a Saramago je to dobro razradio, uzimajuci u obzir sve moguce posledice, osvrcuci se pri tome na prirodu coveka, i posredno kritikujuci drustvo.
Svidja mi se kako je prelazio sa pojedinacnih prica na siru sliku i opet nazad i tako vise puta, a da prica ne izgubi nit.
U Slepilu mi je bas to nedostajalo, sve vreme je prica tekla u jednom smeru i bez intimiziranja sa likovima. Ovde se prica granala, a mogla sam da osetim i bol majke koja nosi dete preko granice, i dotakla me prica o dedi i ciniji, a najvise sam se sazivela sa violoncelistom i njegovom samocom.
Tacno sam pozelela da knjigu odmah procitam jos jednom. :worth:

Sad citam Brajsona, Kod kuce (kratka istorija privatnog zivota). I veoma je dobra i puna zanimljivih podataka :ok:

Kanela, ti si izgleda jedina kojoj se svidela Smrt i njeni hirovi. Čitali su je neki tamo na Čitalačkom kutku (Rada i još neki), pa nisu baš bili dobri utisci. Ja sam isto htela tada da im se pridružim, ali nisam mogla da nadjem knjigu po bibliotekama, a nisam imala nameru da kupujem.

cake-chocolate-27296618-367-274.jpg

4 godine mi je na forumu danas...
kako vreme leti :aha:

e pu, pu da ne ureknem
šal se suši na radijatoru, pa sutra ide kod koleginicine bebe na probu(da vidimo oće l valjati, il da param :rotf:)
a ja čitam od pre neko veče(ono kad sam plakala zbog zamršene vunice:sad2:) Lažan utisak-Džefri Arčer
zasad me vuče :)
krimić je u pitanju, naravno

pročitala iz 4 otvaranja knjige:D
počela kod kuće, pa juče na poslu i sinoć i jutros kod kuće opet

ništa spektakularno, ali konačno da me povuče knjiga :worth:

Dragon i ostali koji su pitali za izdavača Dizinjevih bajki sa različitim završecima
u pitanju je Grafički zavod Hrvatske, Vuk Karadžić
srpsko izdanje prilagođeno u Narodnoj biblioteci, Beograd
moje izdanje je iz 1987.godine :)

Čestitam, Nemesis, i da se družimo na ovoj temi još dugo :)

Mrs. Bi - ja imam nastavke tih Francuskinja. Tu koju pominješ sam uzimala iz biblioteke, a druge dve - ''Francuskinje za sva godišnja doba'' i ''Francuskinje:karijera i umetnost življenja'' imam. Ova treća je najlošija, da dodam, malo sam se već zasitila autorkinog pametovanja.

Počela sam da čitam Svetlost severa pred spavanje, dopada mi se.

Nemesis, cestitke :)
Bi, a ja bih je sad kupila nakon sto sam je procitala. Moram videti sta su joj zamerali tamo.
Brajsona sam trazila prosli put u biblioteci i nisu imali, a onda sad kad sam isla vidim da su je uzeli na sajmu i tek je stavili na policu, ja prva citam taj primerak :D

Čestitam, Nemesis, i da se družimo na ovoj temi još dugo :)

Mrs. Bi - ja imam nastavke tih Francuskinja. Tu koju pominješ sam uzimala iz biblioteke, a druge dve - ''Francuskinje za sva godišnja doba'' i ''Francuskinje:karijera i umetnost življenja'' imam. Ova treća je najlošija, da dodam, malo sam se već zasitila autorkinog pametovanja.

Počela sam da čitam Svetlost severa pred spavanje, dopada mi se.
To si ti onda svojevremeno pominjala te Francuskinje. Sećam se da je neko, prva dobra, druga manje, a treća najmanje. Lepa je Svetlost severa. Ništa epohalno, novo i neobično, ali fino ide, tečno.
Trebalo bi mi 15 takvih.;) Ajd, police ću već negde da gurnem, ali, šta ću s 15 ćelavka? :zcepanje:
:zcepanje: probaj da ih prodaš na voćkicama

Uh, bre kakve ste :ljutko:
Sad bih i ja sve to. I Brajsona i Kisona i Saramaga i barem jedno parce torte :zblesav:...
A moram da se vratim ovoj Porodici, da je mrljavim i dalje :(
Jedino bih preskocila ono sto ce Rada da baci na Limundo :malav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back