Kerefeka
Ističe se
- Poruka
- 2.527
Lamarcice, i ti cuvas knjige!Divan je osecaj, zar ne?
Strah u ulici lipa sam takodje veoma volela.
Imam i Bajke naroda sveta u izdanju Zar ptice. Nevelike, tanusne knjzice, dzepnog formata, u svakoj po jedna bajka i nekoliko ilustracija.
Secam se da sam ih dobila od mame u lepoj, sedefnoj kutiji u kojoj sam bajke godinama cuvala.
Danas te kutije vise nema.![]()
Setih se i slikovnica Puf i Crnko, zna li neka od vas za njih?Mama ih je dobila od svojih roditelja, to su ona izdanja iz '60 i neke.
Obozavala sam te slikovnice.
Nazalost, lot nije kompletan, nedostaje mi nekoliko slikovnica koje sam kao mala izgubila u igri.
Sada sam prilicno nostalgicna...
Bila sam ubedjena da niko, ali baš niko ne zna za Pufa i Crnka! Obožavala sam ih! Baka je bila vaspitačica i vrtić je imao svoju biblioteku.Kada je rasformiran, nikog nisu zanimale knjige, pa ih je ona prikupila i najveći deo prebacila u školu u kojoj je deka bio direktor, a ja sam neke zadržala bez njenog znanja...

Imam baš te dve koje su na fotografiji,ali i neke druge...
"Maje" sam obožavala! Naša rodjaka ih i sada ima blizu 100 i davala mi ih je na čitanje.Uvek sam ih s tugom vraćala.Omiljena mi je bila " Maja mala mama".
A zna li neko za knjigu Harijeta uhoda? Kao devojčica sam potpuno bila oduševljena tom knjigom - naravno, nije bila moja..i pre dve godine je nadjem na Limundu u kompletu nekih dečjih knjiga koji se, srećom , nije prodao,a prodavac pristane da mi za nekih 100-200 rsd proda samo tu knjigu...Kako sam bila srećna!

). Radujem se sto i ti znas za njih.