Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije velika steta – Alister Meklod, Krug 280 str.
Dobitnik medjunarodne nagrade za knjizevnost Impac u Dablinu

Odustala. Nesto mi nije legla. Mada sam ja ovih dana u svadji sa svidjanjem knjiga. Pokusala sam nije da nisam, ali nesto nije islo. Probam i nekoliko strana iz sredine, jer se nekada dogodi da tu u sredini vidim da ce knjiga biti ok, ali ovde nije islo nikako. Da li je do knjige ili je do mene ne znam.

Imam jos jednu koju sam pocela i sva je prilika da cu odustati. Ovo mi je ocito jedan “odustajuci” period :lol:

Najlepse price Aleksandra Gatalice, Prosveta 240 str. 8/10

Ester, to je “onaj” :zper: Aco.
Procitala sam ih (prica) nekoliko i procitacu jos nekoliko. Celu je necu citati. I pored toga sto su mu price dobre. Onako bas dobre. Ostavljaju utisak, imaju u sebi snage… Ali ako ih budem sve procitala ni jedna mi nece ostati u secanju. Procitala sam dve malo vece s pocetka knjige, i onda ide dosta vrlo kratkih od po 4-5 strana. I mislim da su u ovom delu sve tematski o revoluciji. Bilo da je ona nama najpoznatija ruska, bilo neke latinoamercke, bilo…
Tako da… moj zakljucak je da su price dobre, i da cu ja od njega potraziti neki roman. A vidm ima ih 2-3.

Cao malisanke, vratila sam se u drzavicu, svratih da vas zagrlim. :)

Na put namerno nisam nosila knjigu zelevsi se posvetiti drugim sitnicama.

Veceras vazduh mirise na moju nekadasnju ulicu, na staricu s narucjem medenjaka (moju baku).

A bele hrizanteme, tamo negde, mozda veceras oslikava prvi mraz.

Devojke, veceras mi je srce posebno setno, srce kao potez cetkicom osrednjeg majstora, srce na krzljavom platnu.
Moje srce od grimiznog ka oporom.

Veceras mi je opet ulicni svirac bio dirljiv.

I veceras, dok sipam crni, gorki caj u porculanske soljice moje bake, cini mi se da je ona kisa u ponedeljak, bila toplija no inace.

Ostavljam vam
.

Iako mi je, priznajem, draza originalna verzija, vise sirova, vise opora, veceras namerna mekoca.

da ponovim ovu malu
kao pjesma

moje Ostrvo stoji na istom mestu gde sam ga i ostavila :(
početak trećeg dela
ne znam zašto sam stala sa čitanjem...odnosno znam...nisam imala kad, a nisam imala ni koncentracije...
sad sam se malo primirila, pa mogu nastaviti
dobre me je pitala Waterfall, kad sam još uzela knjige iz biblioteke, red bi bio i da ih vratim:sad2:
Kći sreće neću sad čitati verovatno

Poslednja izmena:
inače, kod nas je jutros bila Sendi jedno sat vremena
Jel to bese onaj njujorski orkan-oluja?
Joj ljudi, ja nista ne pratim i ne znam :sad2:
Ali ako je to, onda je i kod nas to bilo cele noci.
Komsiji odnelo ono... u dvoristu... sto obicno zovu letnjikovac.

Ja mogu da produzim telefonom :manikir:
I da pretrazujem elektronski koje knjige ima moja biblioteka :manikir:
Ali me obicno mrzi, pa odem direkt tamo sa mojim cuvenim spiskom :malav:

rolleyes_girl2.gif

Mislila sam na Elefteriin (romantican) avatar :rumenko:
'Zvini. A i tvoj je lep, i jeste luckast.
Nego sam ja navikla da ti imas te romanticne avatare i da ih cesto menjas pa sam zato pogresila :D

:rumenko: jos se ja pitam zasto ti je moj romantican, mozda zato sto je crno beli..
ali rekoh - svako ima svoje vidjenje,sta znam:lol:

u principu biram avatare koje na mene ''lice'', naravno ne u fiz. smislu
nego na ovaj ili onaj nacin, koji 'govore' sta volim, kako se osecam..itd, da ne tupim vise..:roll:

lamar:heart:

Ja ima 2 clanarine/kartona, pa po 6-7-8- knjiga po kartonu kako-kada, pa jos u 2 biblioteke (maticnoj i ogranku)...
I onda jedne vracam jedne produzavam, pa opet vracam-produzavam...
I tako ih sludim :roll: da oni pojma nemaju sta sam kad i od koga uzela ili vratila :lol:

Naravno da bi oni mogli da vide sve to kada bi hteli, ali i oni sami su skoro konstatovali da sam njihov clan vise 3 decenije :eek:
Te tako... nece da se zamaraju samnom :lol:

:rumenko: jos se ja pitam zasto ti je moj romantican, mozda zato sto je crno beli..
ali rekoh - svako ima svoje vidjenje,sta znam:lol:

u principu biram avatare koje na mene ''lice'', naravno ne u fiz. smislu
nego na ovaj ili onaj nacin, koji 'govore' sta volim, kako se osecam..itd, da ne tupim vise..:roll:

lamar:heart:
Eto, uspela sam da zbunim i tebe i sebe :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back