Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovdje se namrčilo samo tako, kiše niđe, i pritisak pao jedva se diše i spaaarno
toliko o vremenu
ja bila danas u lajbreri
i, fala na pitanju, odlično su moje drugarice bibliotekarke
kol'ko sam kukala na biblioteku, sad imam samo riječi hvale
sredili su sve police
izlog fenomenalan
dobili baš dosata novih naslova
članarina se ne plaća
eto, sve super
i puna ja tako tog pozitivnog duha, sa već odabranim knjigama sa izloga, a biranje je trajalo nevjerovatnih 1o min, onako, iz malog mozga..da nemate slučajno Midlseks...i sad se dešava ono lagano malo čudo kojih je život pun...mislim da IMAMO..'aj nemoj da pričaš..pa daj mi..evo...ode ona tamo među police (prvo je, naravno, na kompu potražila ko je pisac) i tanana...evo Midlsesksa
tako da sad vaša drugar'ca čita Midlseks..jednom da se i ja igram kad i svi..da ne kaskam

Ne volim metroseksualce. I, previše je feminiziran za moj ukus.:(

I ima kratke noge....Znam, znam šta ćete sada reći...sram vas bilo...:zcepanje:
Meni je odličan Vojin Ćetković - osvojio me još dok sam kao klinka gledala diplomsku predstavu njegove klase ( Sergej Trifunović, Nataša Ninković)...svi se ložili na Sergeja , a ja snimila ovog koji je kao frajer uvek bio u senci...:heart:
Mada , Toše je bio naj od naj...i kao frajer i kao pevač...
da me čuje ovaj moj Dotični - budući....Biramo bračni krevet ( jao da Vam se pohvalim, uzeću onaj romantični , od kovanog gvoždja, beli...), a ja ovako....:rumenko:

Poslednja izmena:
Kerefekooooooo, kako je to divno. Mislim, romantični bračni krevet od kovanog gvoždja.
Znači i dalje pričamo o zgodnim domaćim glumcima. Znači, Lepi Gaga (Dragan Nikolić) bio je frajer kad je bio mlad, onako kako je tad bilo moderno, a i sad je primereno svojim godinama. Nije da se nešto ložim, samo primećujem.
A ove mladje, tj. sad su i oni već srednja generacija, sam poistovetila sa njihovim ulogama u Ubistvu s predumišljajem, pa mi je Glogovac simpatična naivčina, a Sergej nadobudan i uobražen. I takav mi je u svim ulogama. Više mi se svidja njegov brat, za nijansu.
A Vojin je ok, samo ga ima previše. Nema domaće serije da on ne glumi. Srećom pa slabo to gledam. Samo po delima Mir-Jam. (kako se ovo piše?)

da me čuje ovaj moj Dotični - budući....Biramo bračni krevet ( jao da Vam se pohvalim, uzeću onaj romantični , od kovanog gvoždja, beli...), a ja ovako....:rumenko:
:heart:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Počela sam Crvenu zemlju , Lidija Klemenčić
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://highviewart.com/articles/view/445

Poslednja izmena:
Završila Heseovu Rozalde, ili kako se već čita. Za neupućene, to nije žena već imanje. On je slikar, a knjiga je tužna. Sve drugo bi bilo previše da vam kažem. Sviđa mi se, ali, smorio me hrvatski prevod.

Amelie Nothomb, dve knjizice:
Fear and trembling i Tokyo Fiancee

Malo je reci da sam razocarana, bas sam imala jaku zelju da mi se dopadnu ove knjige.
Tema mi je posebno interesantna (Japan :heart:) ali stil, likovi, aaaaa jedva sam zavrsila ovu drugu. Sad vidm da je wild child citala neke druge njene knjige, mozda su te zaista bolje.
Na osnovu ove dve ne vidim ni sto je iko pristao da izda , pogotovo Europa edition :shock: koja je izdala Tokyo Fiancee...

Oo baš mi krivo što ti je takav utisak :/
Nisam čitala prvu ali Tokyo Fiance ( tj Ni rod ni pomoz bog ) mi se baš svidela:D

Ne sekiraj se, mozda samo nisam citala u pravom trenutku, ili prevod nije lepo docarao stil (mada je ista osoba prevodila i Eleganciju jeza koja mi je bila OK). Uzecu neku od onih sto si pominjala.

Meni se Fear and Trembling vise dopala.

Ali sama prica u obe je interesantna, a i povezane su. Fear and Trembling prica o njenom radnom iskustvu u japanskoj firmi,
gde je primljena da radi kao prevodilac a zavrsila ugovor kako cistacica vc-a.
Ali samo prica o zivotu na poslu, iako se Tokyo Fiancee desava u isto vreme.

Moram da priznam i da me je iznervirala sto je pobegla, bilo mi je zao onog finog momka :(

Poslednja izmena:
Ponekad je trenutak čitanja zaista jako presudan..meni se to desilo kada sam čitala Idiota od Dostojevskog.
I dan danas mrzim tu knjigu a zapravo nije sama knjiga kriva nego situacija u kojoj sam tada bila..i identifikacija sa onom u knjizi:lol:

I meni je bilo krivo što je pobegla..ja bih totalno ostala i ne bih ga dala nikome :lol:

Završila Heseovu Rozalde, ili kako se već čita. Za neupućene, to nije žena već imanje. On je slikar, a knjiga je tužna. Sve drugo bi bilo previše da vam kažem. Sviđa mi se, ali, smorio me hrvatski prevod.

Pre uvodjenja novohrvatskog, na ``hrvatskom`` se moglo citati. :cistinaocare:
Sada su za citanje novog hrvatskog potrebni zivci. :histericna:
Zavrsavam ``Ereb``.
U krupnom planu su deca i njihova zavisnost od kompjuterskih igara, konkretno od jedne, koja se ``uvukla`` i u stvarni zivot glavnih junaka.
Knjiga je veoma ``zarazna``, ne ispusta se lako iz ruku. Bar je to slucaj kod mene.
Ne znam sta cu posle da uzmem.
Ali definitivno moram neki psiho triler da pronadjem.

I ima kratke noge....Znam, znam šta ćete sada reći...sram vas bilo...:zcepanje:
Meni je odličan Vojin Ćetković - osvojio me još dok sam kao klinka gledala diplomsku predstavu njegove klase ( Sergej Trifunović, Nataša Ninković)...svi se ložili na Sergeja , a ja snimila ovog koji je kao frajer uvek bio u senci...:heart:
Mada , Toše je bio naj od naj...i kao frajer i kao pevač...
da me čuje ovaj moj Dotični - budući...
Biramo bračni krevet ( jao da Vam se pohvalim, uzeću onaj romantični , od kovanog gvoždja, beli...), a ja ovako....:rumenko:
:zaljubljena:
smilie_love_018.gif
:zaljubljena:

Pre uvodjenja novohrvatskog, na ``hrvatskom`` se moglo citati. :cistinaocare:
Sada su za citanje novog hrvatskog potrebni zivci. :histericna:
Zavrsavam ``Ereb``.
U krupnom planu su deca i njihova zavisnost od kompjuterskih igara, konkretno od jedne, koja se ``uvukla`` i u stvarni zivot glavnih junaka.
Knjiga je veoma ``zarazna``, ne ispusta se lako iz ruku. Bar je to slucaj kod mene.
Ne znam sta cu posle da uzmem.
Ali definitivno moram neki psiho triler da pronadjem.
:lol: Za novohrvatski.
Ja taj novohrvatski nemam zivce da slusam.
Naletela sam par puta na neke njihove debilne serije, o nekim njihovim sirotim malim novobogatasima.
Momentalno menjam program. Toliko me to zivcira.
A sto se knjiga tice, Ugresicku, Rudenku, Dezulovica...citam normalno.
Sad se mislim, da li oni pisu novohrvatskim ili starohrvatskim :think:

:lol: Za novohrvatski.
Ja taj novohrvatski nemam zivce da slusam.
Naletela sam par puta na neke njihove debilne serije, o nekim njihovim sirotim malim novobogatasima.
Momentalno menjam program. Toliko me to zivcira.
A sto se knjiga tice, Ugresicku, Rudenku, Dezulovica...citam normalno.
Sad se mislim, da li oni pisu novohrvatskim ili starohrvatskim :think:

ovo bre ko staroslovenski :lol: msm ko pop kad očitava u crkvi, a niko ga ne razume

lupam preterano, ne znam šta mi danas

I dalje citam Lucke vesti :)
@Rado, bas me zanima da li ce ti se dopasti More, posto sam je i ja citala :)
@Ester, mislim da ce se tebi Midlseks dopasti :)

Eto kazala sam sve sto sam imala. Sad mi je lakse :manikir:

Drage moje,
alnari je danas objavio da kupovinom dve knjige na sajtu trecu dobijamo za dinar.
Izbor je mucan i tezak al ok da se izabrati tri naslova.

Ono sto mi je ipak privuklo paznju vise je priprema novog Salmana Ruzdija u njihovom izdanju ( uopste ne razumem gde se Ruzdi uklapa u njihov opus) kao i nova Aleksandra Poter.
Verujem da ce to biti za sajam koji je ove godine od 21.10 do 28.10. i na koji idem sa mojom dragom Dragonlfy kao verovatno najboljim izborom za tu manifestaciju.
Prosle godine smo se odlicno provele ( ako izuzmemo da sam ja bila jedva pokretna :cool:) i ja se tome radujem jako.

I ne odgovriste mi a pitala sam vec jednom: spremate li se za sajam i ako da sta je u planu za kupovinu ove godine?

Moracu da pogledam taj izbor, Mirka.
(edit- mislila sam da ima odabran spisak;
a zapravo sve dolaze u obzir:klap:)

Ne idem na sajam, nemam ni para a ni mesta za knjige :aha: mozda kupim neku van sajma..

Inace, konacno zavrsih K.Metjuz, smorila sam se..i od knjige i od sebe sto sam je toliko razvukla.
Pocela Sevastopoljsku ruzu, vise cu moci da kazem kad malo odmaknem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back