Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja citam Tito je umro...jos uvek...vise ne citam nego sto citam..
Prva impresija mi je da domace autorke ( ove savremene) suvise lice jedna na drugu...vitam Mirjanu Novakovic i sve vreme imam utisak da citam Djurdjevicku.
Ok jesu imenjakinje ali to ne znaci da svi treba da pisemo istim stilom.
Istina Novakovicka ima isti stil kao Djurdjevicka minus psovke.
Bar za sad ....interesantno je onoliko koliko da citas u busu i ubijes vreme.
Malo me davi cinjenica da prepoznajem likove iz realnosti u knjizi obzirom da zelim da pobegnem od takvih paralela sto dalje ali izgleda da je to realnost i da je aktuelna tema.

Kad dodjem do kraja....dacu svoje impresije...
I zasto mi se cini da sam vam ovo vec rekla jednom?

Lidija Klemenčić, Crvena zemlja - Inače izbegavam domaće autore,ali ova knjiga me je dugo vukla.Prikaz na poledjini deluje banalno, knjiga nudi mnogo više od toga.Sve vreme sam znala da tu ima nečeg za mene , i nisam pogrešila.Izdvojila bih je kao najdražu od pročitanih na odmoru.Baš sam uživala.Prepoznaćete mentalitet,situacije, odnose,ljude, dogadjaje, osmehe, tuge.Sve će vam biti nekako blisko.Ja to ovako pišem, ubedjena da će je neke od vas potražiti i pročiteti, pa da čujem utiske.Sve vreme sam mislila da je to jedna od knjiga kakve voli Lamar.Kada sam zaklopila korice, bilo mi je potrebno da ćutim i zadržim osećaj koji me je nosio dok sam čitala.Sve u svemu divna, topla, ljudska priča.

Pročitala sam je i jako sam zadovoljna. Slažem se sa Kerefekom i njenim osvrtom na ovaj istorijski roman.
Mogu samo da dodam da me je u pojedinim delovima knjige način pisanja , opis ženskih likova i njihovih osobina podsetio na Aljendeovu .

šta, šta je...
sretna, presretna, dođe mi do ruke Midlseks, svi ga ovdje hvale, sumnjivo meni što mi je tako lako pao šaka, al' ajd'...
čitam ja, čitam...i dobar je stvarno...al' mi poznat požar, poznat mi ljekar, poznat mi brod i dešavanja na brodu...i naravno, ČITALA sam ga...al' ono najgore, tek kad pročitam, znam da sam čitala..prije toga ravna ploča

sad sam u nekom životnom vakuumu, tačno bih mogla da se baČim na pisanje
o kome, o čemu...o meni naravno
davno mi je drugarica rekla..piši šta ti se dešava, zaboravičeš, šteta
znači, mogla bih polako da se prisjećam koječega

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back