Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јебо сад 1000 дин, ел то?
Добар је Деж.
Нема вам оне мале ЦГ-орке, баш је била духовита, мора да је смадрљао неки : (

Волео сам да читам њене постове.

Poslednja izmena:
Uzela sam Forsajtove. Knjizica od deset kila i hiljadu i sto strana. :mrgreen:

To neko nezgodno izdanje. Ne možeš da ga nosiš sa sobom i čitaš u autobusu. Bolje ovo Radino sa n-tom knjigom.

Lamar, odlično si to sve opisala i sve si u pravu. Mi idemo na te šaltere nervozni, neobavešteni i nepripremljeni i samo čekamo priliku da počnemo da se svadjamo. I mislila sam da ne nastavljam ovu temu, ali sam se u medjuvremenu setila
kad je moje dete (valjda starije, nije ni važno) trebalo da se upiše u osnovnu školu neko se dosetio da traže prijavu boravka. Odem ja u SUP, s namerom da to izvadim za oboje, da imaju. Tamo mi kažu moram prvo da izvadim krštenicu, te ja pravo u opštinu i tražim u onoj pisarnici, šta li je, sve što mi treba, obrazac, uplatnica.... Srećom onaj službenik se doseti za šta mi treba i pita, pa jel su vam deca rodjena u Zemunu, znajući da su male šanse za to, jer u vreme kad su se radjala deca koja su u datom momentu dospevala za školu, zemunsko porodilište nije radilo. (Nije radilo 10-15 godina, pa je to puno generacija). Tako da ja vratim sve te obrazce i zavrti mi se u glavi od pomisli da sad treba da idem u opštinu Savski Venac da vadim krštenice, a posle ne znam ni sama gde.
Nego dosetim se ja i odem pravo u školu. Pitam "Hoćete li vi da upišete moje dete i ako nema prijavu boravka!" "Naravno", kaže ona sekretarica, "Jel imate ličnu kartu?" I tako ja upišem dete bez prijave boravka.

Ili nedavno... isto to deta (ako je u pitanju starije) položilo vožnju prošle godine i dobilo privremenu dozvolu. Posle godinu dana ide da vadi pravu, ode na sajt SUP-a, a tamo piše da mu, pored ostalog, treba i potvrda da je položio prvu pomoć. Mozgao on šta treba da radi, gde da traži tu potvrdu, jel treba da polaže prvu pmoć, koliko će ga to još koštati i para i vremena... I ode bez toga, preda ostalo šta treba za dozvolu, niko ga nište nije pitao niti je pomenuo prvu pomoć i za 10 dana dobije dozvolu.

I kako onda da se ne iznerviramo kad nam traže nešto za šta se ispostavi da uopšte nije potrebno.

Poslednja izmena:
Neću da vam spamujem temu , ništa ne čitam
Počela sam"Biiiip sad 1000 dinara" ali mi ne ide ...Čekam da mi Dijenek da onu drugu knjigu .
Do tada vas pozdravljam :heart:

Ni tebi? Ja sam pre 10 dana vratila nepročitanu. Možda je i dobar, ali meni ne leži.
Kao ni Ubiti pticu rugalicu. Malo sam danas cunjala po Platou u Knezu, pa videla neka nova izdanja starih knjiga i to sam baš htela da prokomentarišem sa vama. Izmedju ostalih i tu Pticu. A prvo mi je zapalo za oko Pod slobodnim suncem, koju je Dana nedavno čitala, a ja davno, pa sam se prisetila. Pa sam onda uzimala u ruke Dolazim po tebe i vodim te sa sobom. Pa to je prilična knjiga, 400 sitno pisanih strana. Mislila sam da je manja kao i druge Amanitijeve knjige.
Pa sam videla komplet od 14 knjiga Branimira Džonija Štulića !!! Znam ja da je to izdato, ali nisam nikad videla uživo.
Imaju i posebnu policu na kojoj piše ćirilicom ovako:
чиклит
женскаћи

A onda sam naišla na nova izdanja Kundere izdavača Gramatika i frapirala se cenama: Šala, nešto više od 300 strana 1.080 dinara, Oproštajni valcer, 220 strana, 972 dinara.... jesu tvrde korice, ali... meni to nešto mnogo.

Neću da vam spamujem temu , ništa ne čitam
Počela sam"Biiiip sad 1000 dinara" ali mi ne ide ...
Čekam da mi Dijenek da onu drugu knjigu .
Do tada vas pozdravljam :heart:
Sto? Vi's da niko nista ne cita, svi spamujemo "лол", sto bi reko Razvigor.
(Nek vidi da i mi njega citamo :lol: )

Јебо сад 1000 дин, ел то?
Добар је Деж.
Нема вам оне мале ЦГ-орке, баш је била духовита, мора да је смадрљао неки : (

Волео сам да читам њене постове.
Kad tebi nedostaje, mozes misliti koliko onda nedostaje nama :(

Ni tebi? Ja sam pre 10 dana vratila nepročitanu. Možda je i dobar, ali meni ne leži.
Kao ni Ubiti pticu rugalicu. Malo sam danas cunjala po Platou u Knezu, pa videla neka nova izdanja starih knjiga i to sam baš htela da prokomentarišem sa vama. Izmedju ostalih i tu Pticu. A prvo mi je zapalo za oko Pod slobodnim suncem, koju je Dana nedavno čitala, a ja davno, pa sam se prisetila. Pa sam onda uzimala u ruke Dolazim po tebe i vodim te sa sobom. Pa to je prilična knjiga, 400 sitno pisanih strana. Mislila sam da je manja kao i druge Amanitijeve knjige.
Pa sam videla komplet od 14 knjiga Branimira Džonija Štulića !!! Znam ja da je to izdato, ali nisam nikad videla uživo.
Imaju i posebnu policu na kojoj piše ćirilicom ovako:
чиклит
женскаћи

A onda sam naišla na nova izdanja Kundere izdavača Gramatika i frapirala se cenama: Šala, nešto više od 300 strana 1.080 dinara, Oproštajni valcer, 220 strana, 972 dinara.... jesu tvrde korice, ali... meni to nešto mnogo.
Koja kategorizacija :zcepanje:
A ove knjige su bas skupe :think:
A ono o Biiiip knjizi sam stavila u spojler da ne gledam. Tako vi meni o jednoj od mojih omiljenih knjiga :ljutko:

Koja kategorizacija :zcepanje:
A ove knjige su bas skupe :think:
A ono o Biiiip knjizi sam stavila u spojler da ne gledam. Tako vi meni o jednoj od mojih omiljenih knjiga :ljutko:

Jao, znaš kako mi je neprijatno što je to tako ispalo. Osećam se užasno krivom, ali šta da radim. Toliko tih knjiga ima, neću postići da ih sve pročitam, pa nečeg moram i da se odreknem.

Sto? Vi's da niko nista ne cita...:(

Kako bre niko ništa...?Ja juče i prekjuče po jedu knjigu pročitala, a ti tako. Danas sam nastavila Bog malih stvari, prešla n-tu stranicu (n=120 :lol:), i pitam se kad će da počne da mi se sviđa.:think: Ubiše me s onim glupim imenima, nikako da ih popamtim, ja to i ne čitam, samo preletim, pamtim vizuelno. Ko je ko , šta je šta, sve u svemu, mnogo mi glupo...:(

Meni su u principu bolja stara izdanja. Mislim da su i korice jače. Sad se sve pravi za jednokratnu upotrebu. Glupi knjižari, kad bi išli na kvantitativnu zaradu, bilo bi svima bolje. Ovako mogu da kupe samo bogati, ali njih čitanje ne zanima.

Stvarno su sada povezi jadni. Uzela sam knjigu iz biblioteke, bila sam prvi čitalac i bila sam očajna jer mi se raspadala u rukama, a ja nisam nisam mogla to da sprečim iako sam bila izuzetno pažljiva. Baš me nešto bilo sramota kad sam je vratila, a stvarno nisam ništa kriva.

A što se cene tiče cena, eto Laguna sa svim svojim popustima, akcijama, članstvom u klubu ipak privuče mnogo više ljudi

Jao, znaš kako mi je neprijatno što je to tako ispalo. Osećam se užasno krivom, ali šta da radim. Toliko tih knjiga ima, neću postići da ih sve pročitam, pa nečeg moram i da se odreknem.
Joj sto si sasava !
Pa nek ti se ne svidja.
Teras me u ovo doba da te tesim :zag:

:lol:

Kako bre niko ništa...?Ja juče i prekjuče po jedu knjigu pročitala, a ti tako. Danas sam nastavila Bog malih stvari, prešla n-tu stranicu (n=120 :lol:), i pitam se kad će da počne da mi se sviđa.:think: Ubiše me s onim glupim imenima, nikako da ih popamtim, ja to i ne čitam, samo preletim, pamtim vizuelno. Ko je ko , šta je šta, sve u svemu, mnogo mi glupo...:(
Evo sad cu da se :ljutko: na Radu zbog Bog malih stvari.
A ona ni trepnuti nece :lol:

Meni se dopao Hebo sad 1000 dinara, ali to ne znaci da ce se nekoj ili nekom drugom ili drugoj isto tako dopasti.
Pa ukusi se razlikuju. Ni ja se ne ljutim, Bi. ;)

Poslednja izmena:
Laguna privuče s popustima na ono što im ne ide, a aktuelne pisce nikad ne stavi na akciju. Nemam ja živaca da čekam tri godine ako mi se nešto prohte.:(

Za kratko vreme su imali dva poskupljenja. Lovac je do Nove godine bio 490 din, oko aprila poskupeo na 580, a sad nesto gledam komentare za Katedralu na moru, koja je takodje poskupela sa 890 na 1050 dinara, i vidim da je Lovac 640. Bas sam se iznervirala. Kakve god da su na popustu, cekacu.

Za kratko vreme su imali dva poskupljenja. Lovac je do Nove godine bio 490 din, oko aprila poskupeo na 580, a sad nesto gledam komentare za Katedralu na moru, koja je takodje poskupela sa 890 na 1050 dinara, i vidim da je Lovac 640. Bas sam se iznervirala. Kakve god da su na popustu, cekacu.

Nosim se mišlju da ovu Noć knjige potpuno preskočim. Ništa mi nije zapalo za oko, a 32,5% imam kad hoću.

Haha, predomislićeš se ti, ima još 2 dana.
U Zemunu od 18 Igor Marojević... onoliko sam ga kritikovala. Videla sam ga na TV, što bih išla da se guram u knjižari. A možda neće biti ni gužva. Prošli put sam se promuvala do knjižare u Knezu, jer sam radila popodne pa sam svakako bila u gradu, a sad u to doba budem kod kuće i verovatno će me mrzeti da idem ponovo u grad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back