Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitam Regtajm u Simli. Super mi je knjiga. Baš uživam :D
E, sad, traži se Pile. Pileeeee!!! :hej:
Dakle volela bih kada bi mi Pile rekla nekog sličnog pisca krimića (pošto i ona voli Barbaru Kleverli).
Tako... da su mao starinski, da imaju neki lep ambijent... i tako.

Arijana Frenklin "Gospodarica smrti". OBAVEZNO je pročitaj. Ja sam se zaljubila u roman na prvo čitanje (a pročitala sam ga još dva puta).

Tes Geritsen i Mo Hejder su moji favoriti kada su krimi romani u pitanju ali za Mo treba imati stomak. Neko mi je preporučio Tašu Aleksander...http://www.vulkani.rs/cd96b9aa-fe80-4402-b3f9-1608857acc2e/OPASNO-SAZNANJE.aspx#.UfIeZ9LwnfJ ali još uvek nisam našla vremena da je proučim.

Ako voliš da se od knjige naježiš toplo preporučujem dvojac Daglas Preston + Linkoln Čajld. http://www.knjizare-vulkan.rs/oblast-DOMACE-KNJIGE-1-autor-Daglas Preston, Linkoln Čajld

Pre godinu i nešto sam čitala odličan krimi roman. Sećam se da je detektiv bio evnuh i da je rešavao zločin u haremu ali da me ubiješ ne mogu se setiti naslova i autora:( Ako se prisetim, javljam ti.
Našla!!! Evo ga pisac, u međuvremenu je preveden još jedan njegov roman...http://www.laguna.rs/a373_autor_dzejson_gudvin_laguna.html

P.S. Ko voli knjige Tes Geritsen, imam njene romane skinute sa neta. Čak i neke koji nisu prevedeni na srpski.

Poslednja izmena:
Važno da si ti ok Rado. Šteta za lanče ali to je još i dobar scenario. Nedavno je bilo u novinama da su pohapsili njih trojicu, četvoricu, ne sećam se u kom gradu..isto su krali lančiće ženama! Izgleda da je to neki novi retadirani trend

Ja završih Leto od Tuve Jansen. Knjiga je predivna, dala sam joj 5/5 i imala sam volju da vam napišem koju misao o njoj ali sam trenutno jako u nekom depresivnom mudu i do malopre sam učila i plakala kao lepa luda. Čitam skripte za ispit i plačem...moš misliti koliko mi je ostalo u glavi.
Čim dođem sebi malo, kuckam.

Mm-a su pokušali da pokradu u sred bela dana, dok smo šetali centrom. Svuda oko nas je bila gomila ljudi. Nosio je na ramenu lap-top i torbicu, hodao pored mene i samo sam u jednom momentu ugledala ruku koja mu otvara torbicu. Šokirano posmatram kako klinac (nema više od 13 godina) pokušava da ga pokrade. Kad je skontao da sam ga videla, mirno je zatvorio torbicu, povukao se dva koraka unazad, iscerio mi se drsko uz rečenicu "Šta gledaš?" i sa drugom otišao niz ulicu. Srećom pa sam ga na vreme skontala, inače bi bilo pa-pa novac i dokumenta.

Mm se posle ljutnuo što ga nisam na vreme upozorila, pa da ih uhvati i pozove policiju ali takvi maloletni pljačkaši uvek imaju nekog straijeg/jačeg ko ih nadgleda i štiti i ako opljačkani napravi frku, treća osoba se pojavi i učiniće sve da odbrani svoje "štićenike". Pa čak i da potegne nož na vas. Znate koliko ljudi je tako bilo ozbiljno povređeno?

Rado, važno je da si ok i da te nije povredio. Sve ostalo je manje bitno.:)

Arijana Frenklin "Gospodarica smrti". OBAVEZNO je pročitaj. Ja sam se zaljubila u roman na prvo čitanje (a pročitala sam ga još dva puta).

Tes Geritsen i Mo Hejder su moji favoriti kada su krimi romani u pitanju ali za Mo treba imati stomak. Neko mi je preporučio Tašu Aleksander...http://www.vulkani.rs/cd96b9aa-fe80-4402-b3f9-1608857acc2e/OPASNO-SAZNANJE.aspx#.UfIeZ9LwnfJ ali još uvek nisam našla vremena da je proučim.

Ako voliš da se od knjige naježiš toplo preporučujem dvojac Daglas Preston + Linkoln Čajld. http://www.knjizare-vulkan.rs/oblast-DOMACE-KNJIGE-1-autor-Daglas Preston, Linkoln Čajld

Pre godinu i nešto sam čitala odličan krimi roman. Sećam se da je detektiv bio evnuh i da je rešavao zločin u haremu ali da me ubiješ ne mogu se setiti naslova i autora:( Ako se prisetim, javljam ti.
Našla!!! Evo ga pisac, u međuvremenu je preveden još jedan njegov roman...http://www.laguna.rs/a373_autor_dzejson_gudvin_laguna.html

P.S. Ko voli knjige Tes Geritsen, imam njene romane skinute sa neta. Čak i neke koji nisu prevedeni na srpski.

Sabajle sam na voćkicama pazarila dve knjige Mo Hejder - Tokio i Ptičjak
Tokio me je baš zaintrigirao,a Ptičjak sam uzela reda radi, jer je dosta pominjan...
Uzeh i Regtajm u Simli, jer već imam Poslednju kašmirsku ružu.Platih ih po 249 rsd.

Nego, videh jutros na sajtu Evro Giunti - ja ( valjda se tako piše,a nije ni bitno, znate o čemu je reč),
akciju 3 za 810 rsd (?!)...Nisam stigla da pregledam,ali eto možda nekog zanima...Ili ima preporuku?

Da, draga, vratila sam se iz MUPa, prijavila sam drsku krađu.
Drage moje drugarice, sinoć dok sam se vraćala kući iz šetnje s Night, istrže mi mladić lanac s vrata i pobeže brzinom svetlosti. U MUPu mi rekoše da je sinoć bilo 4 napada u tom delu grada. Malopre svratih u mesaru nedaleko od mesta događaja, kažu, sad je bila gospođa, vrat joj je sav crven, upravo su joj oteli lanac ispred Saborne crkve.:dash:

Uzas sta se sve desava.
Zao mi je Rado sto si morala da prodjes kroz sve to.
Samo da si mi dobro.

Sabajle sam na voćkicama pazarila dve knjige Mo Hejder - Tokio i Ptičjak
Tokio me je baš zaintrigirao,a Ptičjak sam uzela reda radi, jer je dosta pominjan...
Uzeh i Regtajm u Simli, jer već imam Poslednju kašmirsku ružu.Platih ih po 249 rsd.

Uh, Tokio čitaj na prazan stomak. Meni je bilo baš mučno u par navrata ali je radnja zanimljiva i vuče te da nastaviš.

Ptičijak je težak ali je Postupak, uh, meni bar bio jeziv. Pošto su teme pedofilija i incest.

Uh, Tokio čitaj na prazan stomak. Meni je bilo baš mučno u par navrata ali je radnja zanimljiva i vuče te da nastaviš.

Ptičijak je težak ali je Postupak, uh, meni bar bio jeziv. Pošto su teme pedofilija i incest.

Onda Ptičjak baš i nisam morala...Ako ga poklonim nekome biće da sam frik!
Ja sam ostala u šoku u vezi sa odredjenom scenom iz knjige U miso supi.Onako , baš mi se želudac okrenuo...a tek na teme koje pominješ....

Da, draga, vratila sam se iz MUPa, prijavila sam drsku krađu.
Drage moje drugarice, sinoć dok sam se vraćala kući iz šetnje s Night, istrže mi mladić lanac s vrata i pobeže brzinom svetlosti. U MUPu mi rekoše da je sinoć bilo 4 napada u tom delu grada. Malopre svratih u mesaru nedaleko od mesta događaja, kažu, sad je bila gospođa, vrat joj je sav crven, upravo su joj oteli lanac ispred Saborne crkve.:dash:

Baš strašno. Stalno neke stvari da čovek ne može da bude miran..
Važno je da je sve u redu.

Nemi, pročitah Dablin. Utisak: srednje žalosno ali definitivno bolje od dokona-domaćica-otkrila.sexualna-pomagala gospođe Džejms.

Pa da....
ona knjigica lepa,sto si mi ti uzela nastavak je zakon ;)

Ja da se pohvalim d aimam skoro sve knjige od Tess :manikir:(fali mi jedna mozda ili 2)
sto trilere, sto romance novels :flert:
tako da, eto i od mene, ko zeli, saljem na mail :)

Juce skunuh sa neta Jo Nesbo, jedno 6-7 njegovih knjiga

The Bat

The Redbreast

Nemesis
The Devil's Star
The Snowman

The Leopard
Phantom
Headhunters - Jo Nesbo

i
Into Darkest Corner

Revenge of the Tide/Dark Tide
Human Remains - Elizabeth Haynes

i iz radoznalosti Imam tvoj broj od Kinsele.... i pocela sam sinoc da je citam
.... mnogo bzvz knjiga.... citam i ne verujem da je tako bzvz.... dobro sto sam je skinula sa neta, samo treba da je obrisem sa kompa sad i kraj.

Baš mi je žao, Rado, to mora da je ogroman šok. Ja bih se u tom trenutku prepala da mi ne povredi vrat/zaseče ga prilikom trganja tog nakita.
Nikad dovoljno opreza, a opet ne možeš da ne izlaziš iz kuće i da nikad ne poneseš nešto iole vredno.
Ja još nisam imala takvih iskustava. Samo su sestru jednom odžeparili u gradskom prevozu, a meni ukrali ranac u biblioteci.

Filipa Gregori mi je ok. Druga Bolenova kći mi se najviše dopala, zatim Nasleđe Bolenovih. Bela kraljica onako, a Crvenu sam jedva čekala da završim, smorila me. Zato i neću kupovati Ledi Rivers. Nadam se da je ova Kraljičina luda bliža knjigama o Bolenovima nego ovim potonjim.

Ima neka Poslednja kraljica na Vulkanovoj akciji 3 za 999, je l' čitao neko? O poslednjoj supruzi Henrija VIII
http://www.vulkani.rs/52df68a0-9559-4219-aeae-49caf2276b24/POSLEDNJA-KRALJICA.aspx#.UfJKD6xaRgk

Pošto mi je u avgustu rođendan, razmišljam da gostima dam spisak knjiga pa nek mi kupe nešto odatle. Nemam više mesta ni za jedan gel za tuširanje. :mrgreen:

Je l čitao neko Osetljivu ravnotežu?
Na Laguninoj je akciji, učinila mi se vrednom pažnje.
Izenadila sam se koliko je obimna.

I ja sam je kupila. Nisam čitala ali sam čitala prvu knjigu tog pisca Rohintona Mistrija, zove se "Tako dugo putovanje". Mnogo mi se dopalo kako piše, toplo i lepo i zanimljivo. Doduše, radnja svih njegovih knjiga smeštena je u Indiju, pa ako te to nimalo ne zanima nemoj uzimati. Inače on je za svaku knijgu, pa i tu debitantsku, pokupio silne nagrade, a i ova "Osetljiva ravnoteža" je mnogo hvaljena. Mislim da neću pogrešiti s njom, kad god dođe na red da se čita. Te "debele" knjige najviše i vredi uzimati na ovako većim sniženjima jer je bre nerealno skupo, za tip papira i poveza. Tek je sad sa 46% realna cena po mom mišljenju.

Baš mi je žao, Rado, to mora da je ogroman šok. Ja bih se u tom trenutku prepala da mi ne povredi vrat/zaseče ga prilikom trganja tog nakita.
Nikad dovoljno opreza, a opet ne možeš da ne izlaziš iz kuće i da nikad ne poneseš nešto iole vredno.
Ja još nisam imala takvih iskustava. Samo su sestru jednom odžeparili u gradskom prevozu, a meni ukrali ranac u biblioteci.

Filipa Gregori mi je ok. Druga Bolenova kći mi se najviše dopala, zatim Nasleđe Bolenovih. Bela kraljica onako, a Crvenu sam jedva čekala da završim, smorila me. Zato i neću kupovati Ledi Rivers. Nadam se da je ova Kraljičina luda bliža knjigama o Bolenovima nego ovim potonjim.

Ima neka Poslednja kraljica na Vulkanovoj akciji 3 za 999, je l' čitao neko? O poslednjoj supruzi Henrija VIII
http://www.vulkani.rs/52df68a0-9559-4219-aeae-49caf2276b24/POSLEDNJA-KRALJICA.aspx#.UfJKD6xaRgk

Pošto mi je u avgustu rođendan, razmišljam da gostima dam spisak knjiga pa nek mi kupe nešto odatle. Nemam više mesta ni za jedan gel za tuširanje. :mrgreen:

Sve se slažem za Filipu Gregori, samo mi tačno "Kraljičina luda" dođe tu u rangu sa "Nasleđem Bolenovih", a "Bela kraljica" mi je bila potpuno mlaka tako da uošte i nisam htela da nastavljam sa tim knjigama o Ratovima ruža, bilo mi potpuno nezanimljivo.
Clio je objavio jednu super knjigu sa tom tematikom Kći vremena, pisala Džozefina Ti, mislim da sam je ovde hvalila. Baš o Ričardu III ali odlično urađena. I najsmešnije je što, pošto je knjiga pisana osamdesetih, ona tu izlaže hipotezu kakav je on bio, kako je izgledao i kako je ubijen, i tipa prošle godine kad su u Engleskoj okrili prvi put njegovo telo i grob, sve kako je ona mislila da je bilo potvrdila je forenzika. Naknadno mi se još više svidela. Inače, ta knjiga je bila da se kupi u Cliu za neke smešne pare oko Sajma i na njihovim akcijama, recimo 100 din ili nešto slično.

Ja sve knjige ''ostalih izdavača'' odlažem za Sajam i onda se tamo pogubim pa ne kupim ni pola onog što sam nameravala, a uzmem neke neplanirane :dash:

Nego, ne znam da li je neko već postavljao ovo:
skotpek.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back