Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da su na ovom forumu još i tolerantni, kad pogledam šta smo sve pisale, pola poruka nema veze s bibliotekom :whistling:
Nego, svratila ja juče na Limundo da vidim šta ima i oni ljudi mi nisu nikako jasni, kako misle da im neko kupi knjigu koja košta kao nova u knjižari? (npr. za Lagunina i Alnarijeva izdanja traže po 400 rsd, a po toj ceni možeš da kupiš nove knjige jer svaki čas imaju neke akcije, popuste i sl.), pa još cimanje oko slanja i poštarine....Ja bih tamo kupila samo nešto što ne mogu da nađem u knjižari, npr. Arčibalda Kronina.
Razmišljam da li da uzmem još nešto s Lagunine akcije, možda Mati pirinča ili Ljuljašku daha.
Bas umemo da preteramo :telefon:
Obe sam citala i obe su dobre :D

- - - - - - - - - -

Evo me,stigli smo juce sa Divcibara.Super nam je bilo malo smo citali i malo vise cituckali.:rumenko::lol:
Dunja nije nesto odusevljena snegom.:roll:Pogledajte prilog 272537

Ni mi nigde ne idemo za 8.mart,ali cemo mozda krajem marta sami na vikend na Divicbare.:zper:
Dunja je prava lepotica :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Sorry Esterka, meni je ovo super sa ovim crticama :D

i da pitam jos za Deseti dar?

Ja sam čitala. O devojci koju ukradu neki gusari da bi je prodali u roblje. Tj. teku 2 paralelne priče, jedna u sadašnjosti i ta s gusarima u prošlosti. Na momente je zanimljiva (tj. taj deo u prošlosti), a kraj mi je bio totalno neočekivan i malo sam se i iznervirala. Onda sam pročitala nešto o autorkinom privatnom životu pa mi je bilo jasno zašto je odabrala takav završetak.
Ne znam šta bih ti rekla, za iz biblioteke može svakako, ali za kupovinu bih razmislila.

Poslednja izmena:
Nismo preterivale, Lamar, samo smo se opušteno družile :):zag: (ne mogu da tražim onaj smajli, gde se svi grle i prave neku zvezdu, ali taj sam mislila).
A ono moje nizanje je bilo zbog Rade, jer ona ne čita postove duže od tri reda (tako je sama rekla), pa sam to što sam imala da kažem podelila tematski na prostije elemente. I lepo je ispalo što je sve ostalo u jednom skupu. Ja to sad malo matematički... opet zbog Rade.

Ja sam čitala. O devojci koju ukradu neki gusari da bi je prodali u roblje. Tj. teku 2 paralelne priče, jedna u sadašnjosti i ta s gusarima u prošlosti. Na momente je zanimljiva (tj. taj deo u prošlosti), a kraj mi je bio totalno neočekivan i malo sam se i iznervirala. Onda sam pročitala nešto o autorkinom privatnom životu pa mi je bilo jasno zašto je odabrala takav završetak.
Ne znam šta bih ti rekla, za iz biblioteke može svakako, ali za kupovinu bih razmislila.

Hvala Elefteria :) Prica mi deluje zanimljivo mada sam upravo zato i pitala jer se odvija u proslosti i sadasnjosti (sto u principu ne volim), pa ne znam kako je uklopljeno :think:
i zaboravih - uzela bih iz bibl.

Poslednja izmena:
Nightmare, u kojoj je to bilioteci?
Vidim Rada je bila brža sa odgovorom ;)
Pa nesto se dvoumim...videcu, hvala (mrzelo me da koristim pretragu :mrgreen:)

Kako napredujemo sa Amanitijem?
Imaš ti jači stomak od mene, tebi će se više sviđati.
Vidiš, onu Amantijevu Ja i ti slistila sam za jedan dan ...
Ova mi teže ide.
Kod ove druge knjige imam isti problem kao i kod "Dolazim po tebe i vodim te sa sobom" , ne dopada mi se rečnik .
Ipak, rečenice su mu bolje u ovom romanu.
Ne razmišljam da je ostavim, idem do kraja

Poslednja izmena:
Čitala sam i ja ali nisam bila rečita u komentaru
Pročitah Deseti dar-Džejn Džonson
Ništa posebno. Džihad , sveti rat bio je prisutan još u 17 veku.
Alnari,373 strana.
Priča o mladoj robinji koju odvode gusari iz Berberije, jedne nedelje, iz crkve, iz Kornvola.

Nišla sam na tvoj komentar ne dajte muškarcima da pročitaju .. reći će- šta ti je prevrtljivo žensko :D

Poslednja izmena:
ehm, šta ti je život
jedan dan se nižeš, drugi ne...gotovo, over

- - - - - - - - - -

i sad ja treba da se pomirim sa sudbinom

- - - - - - - - - -

eto sam se ponirila, šta da radim

- - - - - - - - - -

a da pjevam..ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine

- - - - - - - - - -

možda upali

- - - - - - - - - -

aha...nije upalilo

- - - - - - - - - -

dovidjenjaprijatno

Pročitala sam Kako Bog zapoveda, Nikolo Amaniti
Veći utisak na mene je ostavila ova knjiga,nego ona što je proglasiše bestselerom
Deca,likovi Amanitijevih dela, odrastaju pre vremena. Nose teret života kao odrasli ljudi i prinuđeni su da se sami suočavaju sa problemima.
Možda sam se malo žalila na rečnik koji koristi u knjizi ali takav je Amaniti. Piše bez uvijanja i nekih smislenih i mudrih reči .
Opisuje svet baš onakav , kakav je.

@Mirka
Slobodno kupi knjigu ima moju preporuku.:ok:

Nisam do skoro bila svesna te svoje naklonosti ka otkacenim likovima, al kako vidim da se Bi smara i davi sa Mavrom pomislih - mozda je to zapravo samo moja ljubav prema nakrivljenima
Ako se još uvek držiš ove ljubavi prema nakrivljenim ljudima ...imaš veliki razlog da je pročitaš.

Znam da si jednom rekla:
Pare potrosene na knjige nikad nisu bacene, cak i kad je knjiga losa.
Tako, da ako se ne složiš sa mojim mišljenjem, znam da se nećeš pokajati zbog kupovine.

Poslednja izmena:
A apelovala sam da se ne cita Cecilija :lol: to se samo gleda kad se pretvori u dobar rom-kom film, ili rom dram film...
Njen spisateljski dar je tuga i zalost.
Nema zena dar, takoreci iako ima knjigu koja se tako zove :cool:

Ja pocela 6tu knjigu ...vratila se dobroj staroj Dzil Mansel...njene su knjige lagane i ne mnogo glupe. Nesto kao A.Poter. I slatko mi da citam jer se zove Zaljubljena do usiju sto ja dugo nisam bila a kako stoje stvari i necu. Bedak :(

- - - - - - - - - -

Knjiga nedelje u Laguni- Tigrova zena...ko je cit'o brzo neka kaze dal da si kupim il ne?

Sećam se da su upozoravala,ali sam mislila da to važi za onu njenu prvu koju je izdala laguna...crvenkaste korice..mnešto duga...Ništa, ova će da ide onim ujakovim ženama za 8.mart....baš sam zla...

Jaaaaaaaoooooo moj 1.000. post!

Poslednja izmena:
Najt, jel to ono kad hoće da opljačkaju bankomat?
Meni je to bilo od Poslednje Nove godine, ali mi se u principu to ne dopada. Očigledno nemam sklonost ka otkačenim likovima (osim ReRea iz Ararata).
A ubedile ste me da su Dolazim po tebe... i Ja i ti drugačije i ljubavnije i ja sam zaključila da bi mi se možda svidele. Samo proveravam?
Koja je to što je proglasiše bestselerom? Sigurno Dolazim po tebe...!? Ako je ona još gora od ove.... Mislim, da li da ja uopšte još čitam Amanitija!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back