*Dragonfly*
Aktivan član
- Poruka
- 1.185
Ja citam onog Tatu sto mi je vratio tata, i jes malo morbidnjikav, opisuje pomalo, kako bih rekla, sumanut svet - ali je stil dobar i kompozicija je odlicna i lik koji prica je potpuno neobican pa ja za sad ne bih mogla da kazem da mi se knjiga ne dopada. Vuce me da citam.
Istina volim ja te malo nakrivljene likove, te osobenjake sa specificnim osobinama, sve dok jelte zive u knjigama.
I dalje se vrlo cesto setim lika iz Kci direktora cirkusa i pomislim kako je genijalna ta knjiga i lik a nebrojeno ljudi mi je reklo da im je knjiga bila potpuno nenormalna.
Iz istog razloga dopao mi se i junak knjige Ja i ti i iz istog razloga cu da idem sebi da kupim Kako bog zapoveda od Amanitija, videla sam sadrzav i jako mi se dopao.
Moja sledeca kniga na repertoaru je Ana Karenjina. Donela sam tu odluku jer mislim da je vreme za drugo citanje.
Posle 20 godina verovatno ce to biti jedan sasvim novi uvid. A onda cu da odgledam film da vidim sta su Amerikanci osmislili i kako su videli celu stvar.
I nesto me krenule knjige da covek ne veruje.
A htedo da iskoristim i Alnarijevu akciju 4 za 999 al bi opet pare bacila na tralalajke, te odustah nacisto i opredelih se za jednu i jedini od 999 Anu Karenjinu.
Trebace narastaju mom vise nego uskoro![]()
Secam se kada smo razgovarale o Kci direktora cirkusa, od tada mi je na listi zelja za citanje.
Ja i Ti cu takodje nabaviti, veoma sam zaintrigirana radnjom, volim iscasene likove.
Zanima me obrt koji si pomenula, imam teoriju i zanima me da li cu biti u pravu.

Do sada nisam pozelela da citam Amanitija, ali nakon tvoje impresije moj naum je jasan.
Mislim da bi ti se dopala Usamljenost prostih brojeva - P. Djordano http://www.delfi.rs/ka1un2826/delfi_knjige_usamljenost_prostih_brojeva.html
Govori o drugacijim, iscasenim ljudima.
Preporucujem i Almodovarovu teoremu - A. K. Ros http://www.monoimanjana.rs/a8628742-20d1-4156-9850-0f5743c8128a/ALMODOVAROVA-TEOREMA.aspx
Jos jednom potpuno ludi i lucidni likovi.

???

svima ostalim citalicama!

tvoje utiske, mada cu verovatno osedeti dok docekam da se ista pojavi u mojoj biblioteci
(bicu kulturna