Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja citam onog Tatu sto mi je vratio tata, i jes malo morbidnjikav, opisuje pomalo, kako bih rekla, sumanut svet - ali je stil dobar i kompozicija je odlicna i lik koji prica je potpuno neobican pa ja za sad ne bih mogla da kazem da mi se knjiga ne dopada. Vuce me da citam.

Istina volim ja te malo nakrivljene likove, te osobenjake sa specificnim osobinama, sve dok jelte zive u knjigama.
I dalje se vrlo cesto setim lika iz Kci direktora cirkusa i pomislim kako je genijalna ta knjiga i lik a nebrojeno ljudi mi je reklo da im je knjiga bila potpuno nenormalna.
Iz istog razloga dopao mi se i junak knjige Ja i ti i iz istog razloga cu da idem sebi da kupim Kako bog zapoveda od Amanitija, videla sam sadrzav i jako mi se dopao.

Moja sledeca kniga na repertoaru je Ana Karenjina. Donela sam tu odluku jer mislim da je vreme za drugo citanje.
Posle 20 godina verovatno ce to biti jedan sasvim novi uvid. A onda cu da odgledam film da vidim sta su Amerikanci osmislili i kako su videli celu stvar.

I nesto me krenule knjige da covek ne veruje.
A htedo da iskoristim i Alnarijevu akciju 4 za 999 al bi opet pare bacila na tralalajke, te odustah nacisto i opredelih se za jednu i jedini od 999 Anu Karenjinu.
Trebace narastaju mom vise nego uskoro :(

Secam se kada smo razgovarale o Kci direktora cirkusa, od tada mi je na listi zelja za citanje.

Ja i Ti cu takodje nabaviti, veoma sam zaintrigirana radnjom, volim iscasene likove.

Zanima me obrt koji si pomenula, imam teoriju i zanima me da li cu biti u pravu. :)

Do sada nisam pozelela da citam Amanitija, ali nakon tvoje impresije moj naum je jasan.

Mislim da bi ti se dopala Usamljenost prostih brojeva - P. Djordano http://www.delfi.rs/ka1un2826/delfi_knjige_usamljenost_prostih_brojeva.html

Govori o drugacijim, iscasenim ljudima.

Preporucujem i Almodovarovu teoremu - A. K. Ros http://www.monoimanjana.rs/a8628742-20d1-4156-9850-0f5743c8128a/ALMODOVAROVA-TEOREMA.aspx

Jos jednom potpuno ludi i lucidni likovi. :)

Mirka, meni je super ponovno citanje klasika, svako malo obnavljam gradivo. I uvek nesto novo procitam u knjizi ma koliko puta da sam je procitala i razlicit je dozivljaj u drugim godinama i u drugom raspolozenju.

Dragoncice, ja sam gledala film Usamljenost prostih brojeva, pisala sam ovde negde o njemu i uzasan mi je bio. Ali uzasan. I to ne samo zbog teme, nego imam utisak kako su u filmu zgurali i nabacali u sat i po sve uzase psihicke ovog sveta, disfunkcionalne porodice i neprilagodjenost i teskocu razlicitosti, a pretpostavljam da je u knjizi posvecena paznja unutrasnjem svetu likova i borbi decaka sa sobom zbog onoga sto se desilo njegovoj sestri.
Inace je bas dobra gluma u filmu http://www.imdb.com/title/tt1441373/

Mirka, meni je super ponovno citanje klasika, svako malo obnavljam gradivo. I uvek nesto novo procitam u knjizi ma koliko puta da sam je procitala i razlicit je dozivljaj u drugim godinama i u drugom raspolozenju.

Dragoncice, ja sam gledala film Usamljenost prostih brojeva, pisala sam ovde negde o njemu i uzasan mi je bio. Ali uzasan. I to ne samo zbog teme, nego imam utisak kako su u filmu zgurali i nabacali u sat i po sve uzase psihicke ovog sveta, disfunkcionalne porodice i neprilagodjenost i teskocu razlicitosti, a pretpostavljam da je u knjizi posvecena paznja unutrasnjem svetu likova i borbi decaka sa sobom zbog onoga sto se desilo njegovoj sestri.

Secam se da si pominjala film. :) Nisam gledala ekranizaciju ali pretpostavljam kako su prilagodili scenario.

Knjiga ne ostavlja toliku teskobu i uzas koji si osetila nakon gledanja.

Naprotiv, roman svedoci o nesrecnim dogadjajima ali usredsredjen je na mikrokosmos likova.

Pitko napisana, neopterecujuca a govori o bremenitim, teskobnim temama. Veoma intimna i melanholicna.

Zaboravila sam da preporucim Mirki Crnu pticu. http://www.monoimanjana.rs/2d04d53c-9f52-4a56-94e2-e7949fc4d7e3/EVERGREEN-CRNA-PTICA.aspx

Mirka, Mirka, i nju potrazi, svi su blesavi u tom romanu. :)

Una, jesi li potpuno batalila Lakunu? :rumenka:

Joj, ja sam je zaneseno hvalila a tebe nije dojmila. Ni Tratincici se nije dopala.

Ocito sam mimo sveta. :manikir:

Secam se kada smo razgovarale o Kci direktora cirkusa, od tada mi je na listi zelja za citanje.

Ja i Ti cu takodje nabaviti, veoma sam zaintrigirana radnjom, volim iscasene likove.

Zanima me obrt koji si pomenula, imam teoriju i zanima me da li cu biti u pravu. :)

Do sada nisam pozelela da citam Amanitija, ali nakon tvoje impresije moj naum je jasan.

Mislim da bi ti se dopala Usamljenost prostih brojeva - P. Djordano http://www.delfi.rs/ka1un2826/delfi_knjige_usamljenost_prostih_brojeva.html

Govori o drugacijim, iscasenim ljudima.

Preporucujem i Almodovarovu teoremu - A. K. Ros http://www.monoimanjana.rs/a8628742-20d1-4156-9850-0f5743c8128a/ALMODOVAROVA-TEOREMA.aspx

Jos jednom potpuno ludi i lucidni likovi. :)

I'am Usamljenost prostih brojeva - kupile smo je zajedno na sajmu pretprosle godine :)
Uzela u obzir Almodovarovu teoremu i Crnu pticu.
Nisam do skoro bila svesna te svoje naklonosti ka otkacenim likovima, al kako vidim da se Bi smara i davi sa Mavrom pomislih - mozda je to zapravo samo moja ljubav prema nakrivljenima :)

Izvesticu vas o knjizi Tata kad je zavrsim...postaje sve cudnije...ne mogu ni da predpostavim sta ce dalje biti.
Na trenutke mi je do te mere morbidno i frapiram se pricom a opet na trenutke prepoznajem neke svoje cuvene recenice ili dela u knjizi pa se malo nasmejem od muke i uplasim za svoje mentalno zdravlje ako uzmemo u obzir da se dobrog dela knjige pribojavam i sokiram.

:lol:

Ali me najvise intrigira bzrina kojom je moj otac tu knjigu liferovao...cekam da vidim jeste li se negde prepoznao i podsvesno zeli da zaboravi ili mi je gurnuo da citam sa ciljem da se u nekim delovima i sama prepoznam.

Tek bilo kako bilo...neko tu nije cist :) dal knjiga dal ja :sad2: ???

I'am Usamljenost prostih brojeva - kupile smo je zajedno na sajmu pretprosle godine :)
Uzela u obzir Almodovarovu teoremu i Crnu pticu.
Nisam do skoro bila svesna te svoje naklonosti ka otkacenim likovima, al kako vidim da se Bi smara i davi sa Mavrom pomislih - mozda je to zapravo samo moja ljubav prema nakrivljenima :)

Izvesticu vas o knjizi Tata kad je zavrsim...postaje sve cudnije...ne mogu ni da predpostavim sta ce dalje biti.
Na trenutke mi je do te mere morbidno i frapiram se pricom a opet na trenutke prepoznajem neke svoje cuvene recenice ili dela u knjizi pa se malo nasmejem od muke i uplasim za svoje mentalno zdravlje ako uzmemo u obzir da se dobrog dela knjige pribojavam i sokiram.

:lol:

Ali me najvise intrigira bzrina kojom je moj otac tu knjigu liferovao...cekam da vidim jeste li se negde prepoznao i podsvesno zeli da zaboravi ili mi je gurnuo da citam sa ciljem da se u nekim delovima i sama prepoznam.

Tek bilo kako bilo...neko tu nije cist :) dal knjiga dal ja :sad2: ???

Nemoj da se sekiras Mirce, meni je Tata isti takav ukus ostavljao tokom citanja, ali kad sam procitala zakljucila sam da je dobra knjiga, na granici sa odlicnim :) Moze da se tumaci na razlicite nacine, ima i ozbiljne kritike savremenog doba i drustva, i zezancije na tu temu, mmalo metaforicnosti malo ironije, a svakako ostavlja utisak i jeste nesvakidasnja. Mozda nije za kupovinu jer se cita jednom, ali ti ne pozajmljujes knjige iz biblioteke a svakako mislim da nisi pogresila sto si je procitala. Ja sam je citala po zadatku, pre par godina kad je izasla, mozda ima i 5-6 godina, i jos uvek je se dobro secam. Ako je to neko merilo kvaliteta, a cesto jeste, eto da i to znas.

Dragoncice, nisam zanavjek batalila Lakunu, samo sam je stavila na cekanje. Najvise zato sto ucim pa mi nedostaje mozga za druge stvari. Citam lagano. :)

Vodopadice, i meni se dopala Srebrna mesecina, ali, nazalost, ona mi je dopala saka kao incident :lol: mama je dobila na poklon, pa je tako stajala i stajala i ja resih da je procitam kad sam nesto sredjivala i slucajno je videla i pitala se odakle nam ova knjiga; :lol: ali vidim da je ista spisateljica napisala knjigu Devojka iz ruske cetvrti http://www.laguna.rs/n1343_knjiga_devojka_iz_ruske_cetvrti_laguna.html mozda nju da citas ili Katarinu http://www.laguna.rs/n1225_knjiga_katarina_laguna.html ona me je, pisala sam, bas uvukla u svoj svet dok sam je citala :)

U Laguni knjiga nedelje je Japanski ljubavnik. Vredi li kupovati ili da pozajmim iz biblioteke? (njenu imam jednu, Dodir tla). Obećala sam sebi da odsad kupujem samo proverene knjige jer nemam više mesta u kući, ali teško je odoleti. :sad2:

Nemoj da se sekiras Mirce, meni je Tata isti takav ukus ostavljao tokom citanja, ali kad sam procitala zakljucila sam da je dobra knjiga, na granici sa odlicnim :) Moze da se tumaci na razlicite nacine, ima i ozbiljne kritike savremenog doba i drustva, i zezancije na tu temu, mmalo metaforicnosti malo ironije, a svakako ostavlja utisak i jeste nesvakidasnja. Mozda nije za kupovinu jer se cita jednom, ali ti ne pozajmljujes knjige iz biblioteke a svakako mislim da nisi pogresila sto si je procitala. Ja sam je citala po zadatku, pre par godina kad je izasla, mozda ima i 5-6 godina, i jos uvek je se dobro secam. Ako je to neko merilo kvaliteta, a cesto jeste, eto da i to znas.

Ziva nisam da docekam kraj.
Ponela sam je na posao da citam na foru :cool:

U Laguni knjiga nedelje je Japanski ljubavnik. Vredi li kupovati ili da pozajmim iz biblioteke? (njenu imam jednu, Dodir tla). Obećala sam sebi da odsad kupujem samo proverene knjige jer nemam više mesta u kući, ali teško je odoleti. :sad2:

Ali i to "proverena" knjiga je diskutabilna kategorija.
Ima toliko nas ovde i realno imamo sasvim razlicit ukus.
Slozile smo se za svega par knjiga da su svima dobre.
Vecina pomenutuh naslova imapk nije dobila taj epitet "provrene" knjige.

I ja imam brdo knjiga koje nemaju nikakvu vrednost ali se do sad uvek nasao neko ko se odusevio kad je video i dobio na poklon od srca.
Neke sam poklonila i ovde na forumu, neke sam prosledila za rodjendane onima za koje sam smatrala da su savrseni i nisam gresila uglavnom....dakle...sve te knjige imaju svoj put...ako nista bice dobro pocetno tra la la stivo za moje dete.

Bravo, bravisimo i za lamar :)
Ja sam pocela Potragu za srecom, mislim jos pre sam pocela, pa batalila. Ovde ste je hvalile pa racunam da je dobra. I kad god odem u knjizaru i vidim ovu knjigu
http://www.knjizare-vulkan.rs/U-POTRAZI-ZA-SRECOM-639 setim se zabune. Sto, Ester ovo preporucuje? :lol:
Da ne bude zabune, ja citam ovu http://laguna.rs/n571_knjiga_potraga_za_srecom_laguna.html

Ester i ja smo čitale ovu drugu ( koju i ti čitaš) i nama se dopala.Baš smo je branile...

Meni se ta Potraga za srecom dopala.

Wild cestitam!:super:

Tratincice Srecna slava!

Trenutno citam Cetvrtu kraljicu/Debi Tejlor, svidja mi se a mislim da bi se dopala i Waterfall, Maroko, harem, laganica...

Procitana Prodavnica sarija/Rupa Bazva i Ima li nekoga tamo?/Marijana Kiz, zanimljive, pitke, lagane, i nije mi zao utrosenog vremena za citanje

:cao: svima ostalim citalicama!

Četvrtu kraljicu sam čitala na letovanju 2007. godine i čini mi se da tada još nije bila takva pomama za haremima u književnosti..ili ih bar kod nas nisu toliko forsirali, pa mi je bila interesantna kao upoznavanje sa nečim drugačijim, medjutim, kao što sam već pisala, po meni, toj knjizi nedostaje kraj.Ostala mi je nedovršena, nedorečena,kao namerno prekinuta za nastavak...Baš me zanima da li ćeš steći isti utisak.

I ja sam jutros to videla.Već sam je kupila, ali sam je ustupila ujaku, koji je hteo da je okloni ujni i nameravala sam da kupim svoj primerak,ali posle onog Esterkinog citiranja , nisam baš sigurna da bi trebalo...Osim toga, ima je i moja sestra, tako da nije neophodno...Ionako sam nagomilala knjiga.Nešto sam ispromašivala ( a najviše mrzim kad na polici imam knjigu za koju mislim da je bzvz), nešto su me "navukle" akcije....mislim da je vreme da budem selektivnija pri kupovini...................mhm, da, kako da ne...

Završih ja 399 dinara od Begbedea i preporučila bih je nikom.

Takodje (mislim na to da bih je preporucila nikom:) Citala sam je davno i sad se secam samo tog bezveznog utiska i da je pisac neki prepotentan tip. Jedino sto me je pokolebalo u vezi s njim je taj "Francuski roman" za koji kazu da je drugaciji od njegovih drugih knjiga i da je bas dobar. Ali za to cu iz biblioteke, ne zelim ponovo da dajem pare na njega.

Nije ti neka fora da me plašiš. Kupila sam je prošle godine. :sad2:
Ima li veze s matematikom?;)

Ja sam tu pocela da citam pre neki dan, nisam mnogo odmakla od pocetka deluje mi kao da ce biti zanimljiva
javljam utiske :cmok2::zag:

:ceka: tvoje utiske, mada cu verovatno osedeti dok docekam da se ista pojavi u mojoj biblioteci:deda2:

srecom ima toliko drugih neprocitanih...:manikir:

A sto se tice Cetvrte kraljice, patuljak je divan u svojim prikazima, dok mi je Aziza poput one nase iz Ispovesti iz harema, ili Sulejmanove Hurem, jadna mala uplasena ovcica al` kad bude izabrana.....:mrgreen: (bicu kulturna:D)

Takodje (mislim na to da bih je preporucila nikom:) Citala sam je davno i sad se secam samo tog bezveznog utiska i da je pisac neki prepotentan tip. Jedino sto me je pokolebalo u vezi s njim je taj "Francuski roman" za koji kazu da je drugaciji od njegovih drugih knjiga i da je bas dobar. Ali za to cu iz biblioteke, ne zelim ponovo da dajem pare na njega.

E jeste, mnogo je pun sebe. Onaj princip, pare koka i prostitutke.:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back