Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro veče čitalice ;)
Pročitala sam Šlem užasa, Viktora Peljevina
Nisam posebno oduševljena knjigom koliko idejom da knjigu predstavi na (meni) nov način.
Cela priča je u ispričana kroz internet čet likova ...(zarobljenih u jednom lavirintu).
Nadoveziju se elementi fantastike i mitologije kao i neka filozofska pitanja, kroz igru uma.

@Rada ...hvala za Besnilo ;)

Poslednja izmena:
Procitala sam Caka Palahnjuka i ostala odusevljena njegovim romanom Zagrcnut.
A pisao ga je pocetkom dvehiljaditih.
A sve isto i desetak godina kasnije.
Odusevio me je.
Sad moram da trazim Bljuc da bi me ponovo odusevio.
Sigurno je nema u bibliotekama, tek je nedavno izdata.
Sad ste me napalile na Vilsona. Mada sam ga svojevremeno merkala, ali cim vidim WWII ja se malo lecnem... ali ako radnje idu uporedo, a jos je i dobio nagradu za Malu smrt u Lisabonu... pa sto da ne. Samo da je ima u mojoj biblioteci.
A pitacu i za Slepog coveka iz Sevilje. Neki citaoci odnosno citalice cak kazu da je mnogo bolja od Male smrti...
Odustala od Keplera Dzona Banvila. Nemam toliko vremena... A i resila sam jednu stvar da ako mi se knjiga ne dopadne, da prekinem...
Da neko ne pomisli da ne citam klasike, to sam odavno odradila, zato sam non-stop u savremenoj knjizevnosti.
Klasike cu ponoviti kada postanem baka, tako sam odlucila.
A ``Sloboda`` Frenzenova je veliki izazov za mene. Em veliki format, em kompleksno delo.
Da li je mozda neko cita?

Drage moje, treba mi vasa pomoc.
Kupujem knjigu jednoj dami od 58 godina, kojoj se dopao Citac, Novi zivot i voli Cirjanic sto je dobila NIN-a pre dve godine valjda.
Molim vas za neki predlog. :)

Unce, ja bih ti predlozila Molim te, pazi na mamu http://www.carobnaknjiga.com/3adcaff5-9d1b-4369-bde9-ebc9c3dced12/Molim-te-pazi-na-mamu.aspx koja mi se mnogo dopala
http://www.laguna.rs/n1952_knjiga_tanjir_pun_reci_laguna.html jer su to i klasici i savremeni pisci, veoma su dobre price a ako joj se neka ne svidi, preskoci pa uzme neku drugu, ne mora citavu knjigu da ostavlja. Veoma su lepo odabrane.
http://www.clio.rs/knjige.php?id=497 jedna od najlepsih knjiga koje sam procitala prosle godine.

Inace, sve tri su favoriti i moje mame a ona je malo starija od dame kojoj ti poklanjas i takodje su joj se svidele i knjige koje si ti navela, pa racunam da je slican ukus. Nijedna od ovih koje sam ti predlozila nije tuzna ni tragicna ali nije ni banalna.

I slazem se za predloge ULJKiPLJ i Muzej nevinosti.

Odusevio me je.
Sad ste me napalile na Vilsona. Mada sam ga svojevremeno merkala, ali cim vidim WWII ja se malo lecnem... ali ako radnje idu uporedo, a jos je i dobio nagradu za Malu smrt u Lisabonu... pa sto da ne. Samo da je ima u mojoj biblioteci.
A pitacu i za Slepog coveka iz Sevilje. Neki citaoci odnosno citalice cak kazu da je mnogo bolja od Male smrti...
Odustala od Keplera Dzona Banvila. Nemam toliko vremena... A i resila sam jednu stvar da ako mi se knjiga ne dopadne, da prekinem...
Da neko ne pomisli da ne citam klasike, to sam odavno odradila, zato sam non-stop u savremenoj knjizevnosti.
A ``Sloboda`` Frenzenova je veliki izazov za mene. Em veliki format, em kompleksno delo.

Citala ja Frenzenove Korekcije i odlicna je knjiga. Dok sam je citala sam prvo mislila da je prevelika buka dignuta oko nje a bez tolikog razloga, ali sto sam se vise primicala kraju i narocito, sto je vise vremena proticalo nakon citanja, sve sam vise bila svesnija koliko je to odlicna savremena knjiga. I sad je dobro pamtim a citala sam je pre 2 godine u moru drugih knjiga (ko me zna, zna da je to kod mene stvarno more knjiga godisnje). Verujem da "Sloboda" ne zaostaje.
Ako te zanima imas ovde http://www.vreme.com/cms/view.php?id=369521 zanimljiv prikaz "Korekcija"

Hvala vam mnogo na predlozima :)
Bi, slazem se za Novi zivot, Pamukov, ali stvar je u tome da sam joj ga ja poklonila i jos par tako da kazem depresivnih knjiga. A sad bih nesto dobro, a da nije bas tako tesko. :)
Moram da vam priznam da ja nisam procitala ULJKIPLJ :rumenko: moram to da ispravim brzo.
Pocela sam Lakunu, Barbare Kingsolver i nesto mi nije na samom pocetku, ali dajem joj sansu, znam da je Dragoncica preporucila.

Odusevio me je.

Slepi čovek iz Sevilje je ooooodličan!

Ja sam konacno pocela da citam...posle ko zna koliko pauze i mucenja.
Procitala sam knjigu "Ognjen" dobila sam je od prijatelja koji je ujedno i autor i dopala mi se ali mi je beskrajno zao sto nije vise razradjena tako da se cita kao duza prica.
Ostalo mi je puno nedorecenih delova o kojima bih imala potpitanja hiljadu ali to su stvari koje cu njemu reci kad se sretnemo.

Isti covek mi je ugurao u ruku i knjigu Nikole Amanitija "Ja i Ti" i ja iz lojalnosti uzeh prvo to da citam da bi sto pre vratila vlasniku iako me ceka nebrojeno svojih knjiga.
Neobican format knjige i font za Esterku. :lol:

http://www.plato.rs/knjiga-Ja-i-Ti-75154

Cita se brzo zbog tog fonta cini mi se da je stampana u normalnom fontu ne bi imala ni 50 strana.
Ali mi se sviiiidja kako je napisano to sto sam do sad pricitala...i jedva cekam da vidim sta sledi ...i evo sam je utrpala u tasnu za autobus a to nisam radila ko zna od kad.

Priznajem i da tu vasu UKLJ jos nisam takla :tease:

Takodje priznajem da cu opet didem do Delfija da vidim el mi nesto promaklo sa sajamske akcije i da kupim iako za zivota verovatno ne mogu procitati sve te knjige.

I za kraj....vratio mi tata knjigu "TATA" :lol:
Pitam ga sto si mi doneo kad je morbidna kaze pa i nije procitaj vidi ...mislim se ovo je neka osveta garant.

Kerefekice, radnja romana Done Leon se dešava u Veneciji. Kod nas je Laguna objavila njene ''Smrt u teatru la Feniče'' i ''Smrt u stranoj zemlji'', ako voliš krimiće.
Mm i ja takođe planiramo tamo na proleće, samo da ne pada kiša svaki dan kao prošli put - jedino me to brine i baš kvari doživljaj.

Ništa ne čitam, grozna sam, bila nam je slava prekjuče pa sam spremala i jela preterano, totalno sam se ulenjila i nemam koncentraciju. Otegla sam Vodenicu na Flosi. Znate šta mislim? Lepo je napisana, ali mi se čini da je trebalo da je pročitam kad sam bila mlađa, verovatno bih više uživala u njoj, pošto je stil pisanja kao npr. u Tomu Sojeru.

Htela sam i da vas zamolim da, ako negde naiđete na knjigu ''Vileta'' Šarlote Bronte, da mi javite jer bih je kupila. Čitala sam je u srednjoj školi i mnogo mi se svidela. :heart:

Igracica goa – San Sa, Laguna 230 str. 10/10

Mandzurija 1931. god. prilikom osvajanja od strane Japana.
Ona Kineskinja, On Japanac.
Tema stara koliko i knjizevnost, ali dobro ispricana prica bez mnogo reci a jako efektno. Sve u svemu odlicna knjiga.

PS Mislila sam da je igracica goa, igracica u smislu nekog plesa i to mi se nije svidjalao.
Ali Night je presudila. Ne znam sad tacno sta je rekla, ali znam da sam posle tog nekog njenog komentara resila da procitam ovu knjigu.
I nisam pogresila. I " go" nije ples. I u pravu je Rada, realno se cita za jedan dan.

Una, dobila si sasvim lepe predloge tako da ja sad ne moram da mislim :lol:
Bez zezanja, nisam neki narocit predlagac, tako da mi odgovara sto ste se vec svega dosetile :cmok:

Cim Dana navrati na temu, moj spisak povecava li se, povecava :D

nastavljam Crvenu kraljicu,,, i sinoć isključim komp kako bih se naterala da čitam....
i onda se iznerviram jer sam pre čitanja(pre 2 meseca:rumenko:) tražila na net-u koji je aktuelni Henri u knjizi, ko je čije dete, bla, bla,...
ne mogu da se setim:besna:
pa sam tako besna čitala:neutral:

Smrt i njeni hirovi - Žoze Saramago,drugi pokušaj.:rumenka:

Bila je ovde nedavno spomenuta,i to kao jedna od boljih pročitanih u protekloj godini,pa sam pomislila da ću je sada moći završiti.
Stigla sam dalje nego prošli put,skoro do polovine.

Dok čitam one dugačke rečenice(našla sam jednu koja je zauzela celu stranu:lol:)stalno imam osećaj da viču...:roll:

Ne odustajem,ali posustajem.

Svi se sa nečim mučimo. Emocija sa Saramagom, Lamar sa Bregom, ja sa Ruždijem. Pitam se čemu ti i ima li smisla. Taman rešim da odustanem od Mavrovog poslednjeg uzdaha, pa naidjem na malo zanimljiviji deo. Onda opet uguši. Ovo je prva Ruždijeva knjiga koju čitam i pitam se da li je on postao popularan samo zbog fatve.

Svi se sa nečim mučimo. Emocija sa Saramagom, Lamar sa Bregom, ja sa Ruždijem. Pitam se čemu ti i ima li smisla. Taman rešim da odustanem od Mavrovog poslednjeg uzdaha, pa naidjem na malo zanimljiviji deo. Onda opet uguši. Ovo je prva Ruždijeva knjiga koju čitam i pitam se da li je on postao popularan samo zbog fatve.

Meni je Simeonov pečat super, ali nemam vremena. Počela sam da spremam slavu. Muči me što mi niko ne pomaže...:besna:

Ja se ne mucim :mrgreen: Doduse, muce me neke druge stvari ali knjige nisu medju njima.
Procitala:
Subota, Ijan Mekjuan (Paideia). Vec sam rekla da mi se svidja i nisam promenila misljenje. Poput omaza "Gospodji Dolovej" i ova knjiga prati glavnog junaka, neurohirurga u jednoj londonskoj bolnici, tokom citavog jednog dana, dok radi redovne stvari poput nabavke, redovne posete dementnoj majci u starackom domu, partije skvosa sa kolegom koje se preplicu sa neuobicajenim situacijama poput velikih demonstracija protiv intervencije Britanije u Iraku i sukoba oko banalnog saobracajnog propisa sa siledzijom sto ce imati kasnije reperkusije na ostatak njegovog dana. Radnja lepo tece ali nije toliko stvar u radnji koliko u njegovom finom osecaju za detalj, za savremeno doba, razmisljanja na raznorazne teme, saznajemo vise o njegovoj porodici, odnosu prema toj neurohirurgiji, moralu, britanskoj spoljnoj politici, ljubavi, preljubi.... ma milion stvari. Kao sto svi u toku dana pomislimo na milion stvari, nekad putem skokovitih asocijacija a nekad iz drugih razloga. Prava je britanska knjiga, kako ih ja zamisljam - ima puno emocija koje nisu plakatne, puno preispitivanja i komentara i lepo je napisana. Kome se svidelo njegovo "Iskupljenje" (Atonement) (ima istoimeni odlican film sa Kirom Najtli u glavnoj ulozi) komotno moze i ovu uzeti.
Putovanje jednog slona, Zoze Saramago (Laguna). Zove me dete, pisem posle :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back