Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas cu pogledati, hvala ti :)

Kad vec pominjes decije knjige, ima divnih decijih knjiga..bas lepih..Jednom sam cerki moje drugarice kupila Sarah Kay knjigu, veliku, debele korice..itd,
predivna knjiga..doslo mi je tad da je kupim i sebi, podseca me na detinjstvo.

Knjigde su super poklon, i za decu i za odrasle :) dobar izbor :ok:

Ali mogu vam reci da ja uopste nemam potrebu za kupovinom beletristike.
Vrtela sam se i vrtela, ali niti sam imala potrebu, niti mi se cinilo pametnim da trosim pare na knjige koje inace uzmem iz biblioteke, procitam, vratim i gotovo.

Neke enciklopedije, neke recimo istorije Egipta, egipatske arhitekture... to bih kupila.
Sta znam tako neke ilustrovane knjige... Ja u stvari jos uvek volim slikovnice :lol:

Bas cu pogledati, hvala ti :)

Kad vec pominjes decije knjige, ima divnih decijih knjiga..bas lepih..Jednom sam cerki moje drugarice kupila Sarah Kay knjigu, veliku, debele korice..itd,
predivna knjiga..doslo mi je tad da je kupim i sebi, podseca me na detinjstvo.

Knjigde su super poklon, i za decu i za odrasle :) dobar izbor :ok:
To ti pricam :lol:

:lol: btw, i ja volim slikovnice :lol:

Ali mogu vam reci da ja uopste nemam potrebu za kupovinom beletristike.
Vrtela sam se i vrtela, ali niti sam imala potrebu, niti mi se cinilo pametnim da trosim pare na knjige koje inace uzmem iz biblioteke, procitam, vratim i gotovo.

Ja imam potrebu kad u biblioteci ne mogu da nadjem to sto mi se cita (najcesce nalazim neke ciklite..) - onda mi dodje da kupim,
inace biblioteka je zakon..procitas, vratis i to je to.
Imam jos 2 knjige svoje koje mi stoje ne procitane jos od pocetka godine, kupio mi decko na Lag. akciji (zajedno birali :lol:)
Kada ovo budes citala i Kuca velikog krova.
A ja se treutno smaram sa Meg Kabot, ali ajd', procitala sam prvi i drugo deo, pa kao ajde jos i ovo..

Uskoro u biblioteku i valjda cu naci nesto pametno sa spiska...inace sve po spisku :mrgreen:

Imam jos 2 knjige svoje koje mi stoje ne procitane jos od pocetka godine, kupio mi decko na Lag. akciji (zajedno birali :lol:)
Kada ovo budes citala i Kuca velikog krova.

Imam ih obe, nepročitane, naravno. Na prvu sam se bila mnogo napalila kad je izašla, volim te tugaljive, a drugu sam kupila kad i komplet Perl Bak. Jaoj, kad li ću tek nju da pročitam...:sad2: Moram bar onu trilogiju njenu...

Esterita
:cmok: Bogami jeste divan:D

I koktelčić po izboru za društvance
bath20.gif

. Rođendani su super, isto ko i slave. Rođendani što se dobije poklon a slave što se dobro jede. Joj što ja volim jesti.
Sve najnajnajlepšee slavljenici:heart:

Hvala! ove smajlićke me podsetile na film Sex i grad 2. (Sramota, koliko je loš) a one totalno luckasto obučene. Preterivanje u svemu...

Lamar, baš mi je drago što si konačno našla knjigu. Ne od Vesne Zmijanac, nego 26a. Znam koliko si je želela.
Esterita, popravljaš se. A danas još ima vremena.

Poslednja izmena:
Rajkic, a da pocnes da razmisljas ovako.

Narednih mesec, dva, tri, vec koliko odredis, necu da kupim ni jednu knjigu.
Ali cu poceti da citam neke, pa odredis... sa sajma, Pekica, Lagunine, istorijske, laganice, mix ovih i onih, ili naslazes jednu grupu... nadjes vec neki kriterijum.

I onda pocnes da iscitavas svoje knjige, tako ces pre svega ustedeti pare, drugo, vreme koje provodis kupujuci utrosices na citanje... I tako neces stalno biti u frci "kad cu sve stici da procitam", nego ces osetiti zadovoljstvo zbog citanja, i procitanog.

Rajkic, ja se ne salim. Stvarno mislim da trebas da napravis pauzu.
Puno te voli i pozdravlja tvoja drugarica Lamar :cmok: :zag::cmok2:

Rajkic, a da pocnes da razmisljas ovako.

Narednih mesec, dva, tri, vec koliko odredis, necu da kupim ni jednu knjigu.
Ali cu poceti da citam neke, pa odredis... sa sajma, Pekica, Lagunine, istorijske, laganice, mix ovih i onih, ili naslazes jednu grupu... nadjes vec neki kriterijum.

I onda pocnes da iscitavas svoje knjige, tako ces pre svega ustedeti pare, drugo, vreme koje provodis kupujuci utrosices na citanje... I tako neces stalno biti u frci "kad cu sve stici da procitam", nego ces osetiti zadovoljstvo zbog citanja, i procitanog.

Rajkic, ja se ne salim. Stvarno mislim da trebas da napravis pauzu.
Puno te voli i pozdravlja tvoja drugarica Lamar :cmok: :zag::cmok2:
:rotf:
Volim i ja vas.

Draga moja Laki,
možda bih i mogla to da uradim, ali tek po povratku iz Crne Reke.:(
Ma mozes ti to. Pokusaj. Pusti Crnu Reku.
Voljom ljudi pobedjuju svasta, a da nece kupovinu knjiga. Pokusaj.

I ja sam kupila šesnaestu za 60 dinara, Čudesno putovanje Pomponija Flata. To sam htela da vam prećutim. :rotf:
Poklanjam ti ako zelis knjigu istog autora http://www.laguna.rs/n608_knjiga_istina_o_slucaju_savolta_laguna.html
Podsetila si me da je imam, davno sam pocela da je citam i ne dopada mi se.
Ako nece Rada, slobodno neka se javi ko hoce.

Rajka, kad kreneš da kupiš knjigu, ...zamisli da si je kupila i da je imaš
a te pare što bi dala za knjige daj nekome da ti čuva
i onda kad skupiš dovoljo, a biće mnogo brže nego što misliš..uplati sebi putovanje u Pariz
ili neki spa centar i nosiš da čitaš ove knjige što imaš nepročitane

tako sam ja namjestila veliku kasicuprasicu pored ulaznih vrata, ali stvarno je ogromna, kao valjak je, visoka 25 cm
i ko god uđe u kuću mora da ubaČi nešto para, pa kol'ko god..i ja ubacujem, pomalo
a kad je napunim idem u Južnu Ameriku, ...Brazil, Argentina, Čile :)

Poklanjam ti ako zelis knjigu istog autora http://www.laguna.rs/n608_knjiga_istina_o_slucaju_savolta_laguna.html
Podsetila si me da je imam, davno sam pocela da je citam i ne dopada mi se.
Srećo, hvala ti, ali ne volem zamršene priče.:sad2:
U romanu u kojem niko nije onaj za koga se izdaje, gde se ispod površine neizmernog prijateljstva, drugarstva i ljubavi kriju spletke, prevare i izdaje, preneti smo u grozničavu atmosferu prve polovine XX veka, u Španiju koja je tek na pragu velikih istorijskih iskušenja. Istina o slučaju Savolta uvodi čitaoca u mračni svet radničkih anarhističkih pokreta, a kao oštar kontrast zaslepljuje neopisiva raskoš života industrijalaca ratnih profitera i vladajuće klase. Svetlost i senka, mrak i blesak – izvanredna slika doba.

Zamršenom pričom o zločinu, strasti, novcu i socijalnoj pravdi kao večitom idealu koji se uvek izvrgne u svoju suprotnost, Mendosa gradi čitav jedan začudni svet na širokom platnu živopisne Barselone posle Prvog svetskog rata: kabarei, prostitutke, dame iz visokog društva, sumnjivi tipovi, mračne lučke uličice i blistave balske dvorane, opsene i istina... Veoma upečatljivo napisano, sa izuzetnim osećajem za dramatiku. Mendosini likovi očaravaju bogatstvom emocija, inteligencijom, a nadasve strašću.

Eto, vidiš kako odolevam.:lol:

Rajka, kad kreneš da kupiš knjigu, ...zamisli da si je kupila i da je imaš
a te pare što bi dala za knjige daj nekome da ti čuva
i onda kad skupiš dovoljo, a biće mnogo brže nego što misliš..uplati sebi putovanje u Pariz
ili neki spa centar i nosiš da čitaš ove knjige što imaš nepročitane

tako sam ja namjestila veliku kasicuprasicu pored ulaznih vrata, ali stvarno je ogromna, kao valjak je, visoka 25 cm
i ko god uđe u kuću mora da ubaČi nešto para, pa kol'ko god..i ja ubacujem, pomalo
a kad je napunim idem u Južnu Ameriku, ...Brazil, Argentina, Čile :)
To jako lepo zvuči. Išla bih ja u Pariz preko sindikata, ali i mm bi hteo, i ja onda odustala.:( Mnogo bi to propuštenih knjiga bilo.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back