Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cekajuci autobus pri povratku kuci nisam mogla a da ne zvirnem u " Od reci do reci", od samog pocetka uvlaci i izmamljuje osmeh a to onda prerasta u hihihi-hehehe-hahaha tako da sam morala da zatvorim, vratim u torbu da ljudi ne bi svasta pomislili.

Evo zavirite i sami http://www.alnari.rs/156abbcb-6eda-40da-bed8-1d8d3e17cb89/OD-RECI-DO-RECI.aspx
Ih, sto je nemam, odmah bih je citala :D

Evo setila sam se još nekih: Iskričavi cijanid, Ubistvo u vikarijatu, Usnulo ubistvo, Tajanstveni satovi, Džep pun žita, Kod belog konja, Treća devojka, Rupa, Ko talas uhvati.
Ccccc. Pa ti od 78 procitala 77 :eek:

a pri kraju sam knjige Gusareva kći, Margaret Sezar-Tompson, izd Mono i Manjana

i ovo je dobra knjiga i ovo je za preporuku, svakome..ostrvo Jamajka, glumac Erol Flin, Ida, mještanka i Mej njena kćer..odlična, životna knjiga...sve izmišljeno, al' ova Margaret je to odlično odradila..laka i pitka, a zanimljiva..na momente podsjeća pomalo na onu knjigu o Marlonu Brandu i onoj njegovoj tahićanki, koju sam skoro čitala, samo što je ovoa nekako životnija,,,baš mi se dopala...Kerefekice, ako nemaš, KUPUJ

Bas sam je uzela iz biblioteke pre neki dan i ceka me :)

Rado, potpuno razumem što si odustala od 100 godina samoće. Što reče Minafina, sve neki Hose Arkadio, Aurelijano, Aurelijano Hose, sad se još pojaviše Hose Arkadio Segundo i Aurelijano Segundo...:tease:

Blago tvojoj snaji, nadobijaće se knjiga... Meni moja svekrva ne poklanja knjige, ali mi često šalje čokolade i bombonjere.

Da li da posle Markesa čitam Svetlost severa ili Vodenicu na Flosi, pitanje je sad. Mada, treba izdržati dotle :mrgreen:

Ja sam obožavala Sto godina samoće, mada se posle nekih negativnih utisaka ovde, pitam da li bi mi se i sada svidela. Ali jeste me u početku nerviralo što se svi isto zovu. Pa i pre neki dan kad sam počela Svetlost severa, nisam mogla da popamtim njene sestre. (Ali posle sam shvatila da to nije tako ni važno.) Ćak i u Sto godina samoće, kad se batalite to da shvatite ko je ko i ko je kome šta, lakše uživate u samim opisima i situacijama. Meni je Markes bio prvi susret sa tim, tzv. magičnim ralizmom i fasciniralo me je. Bilo je nešto potpuno drugačije od svega što sam do tada čitala.
A što se imena tiče, najgora mi je bila Ana Karenjina. Rusi, sa njihovim imenima, otečestvima i prezimenima, pa još i nadimcima.... uzela sam papir i sve pisala ko se kako zove.

Ja sam isto pre par godina odustala od Sto godina samoce :rumenko: Procitala sam pre toga O ljubavi i drugim demonima i bas mi se dopala, a Sto godina samoce mi je bila doooosadna.
Vodenicu na Flosi mi moj deda preporucuje godinama (zajedno sa Sagom o Forsajtima), ali ja se uvek mislim, stoje u njegovoj biblioteci, bice uvek tu.

INace, slabo pisem, (ali vas citam) jer sam uglavnom kao sto vec napisah obnavljala klasike, poslednji je bio dobri stari Godo :heart:
Sad sam pocela Tajni zapis, koji se, ako se ne varam, ovde svima dopao. Tek sam na pocetku, ali obecava :)

Nedeljno popodne. Miris blizine, lenstvovanja.
Glavobolja od preteranog ležanja u krevetu.
Još uvek sam u gnezdašcu kod dečka i psića, mnogo lepo drugopomenuti spavulja kraj mene. hrče taman toliko da bude neodoljiv.

Predveče stižem kući, te ću posegnuti za knjigom. O dubrovačkim piscima istraživaću za neki master rad, a pomalo i o Andersenovim bajkama.

Mene Svetlost severa i nije oduševila. pisale ste o njoj, pa rekoh, da pomenem.

Takođe volim Maria Puza.
Dobri trileri. Tek kad se "Kum" iščita film se perfektno razume.
"Zakon ćutanja" je dobar, slažem se.

Ne znam što ti teško ide "Porodica", ja sam je bukvalno progutala, moguće je da ti se ne poklapa sa trenutkom.

Neko pomenu Sto godina samoce. Procitala! Nekako jedva, sto me iznenadilo, ali sam procitala! Obicno ne odustajem od knjige kakva god da je.. Desilo se sa Pamukom. Odusevim se romanom Zovem se crveno a onda kupim Crnu knjigu i jedva procitam trecinu!
Jedva sam procitala i Majstor i Margarita! Toliko preporucivana a za mene veliko razocarenje!
Jel vam se desava da zaboravite radnju knjige koju ste procitali?
Ko je citao Pismo nepoznate zene - Johan Cvajg? Kakav je utisak ostavila na mene ta novela! Divno!

Zvuči zanimljivo ta knjiga Od reči do reči, ide na spisak.

Svakog ponedeljka odem na Lagunin sajt da vidim koja im je knjiga nedelje - u poslednjih par meseci nije bilo ništa što bi me privuklo, jutros sam se opet razočarala.

Neko pomenu Sto godina samoce. Procitala! Nekako jedva, sto me iznenadilo, ali sam procitala! Obicno ne odustajem od knjige kakva god da je.. Desilo se sa Pamukom. Odusevim se romanom Zovem se crveno a onda kupim Crnu knjigu i jedva procitam trecinu!
Jedva sam procitala i Majstor i Margarita! Toliko preporucivana a za mene veliko razocarenje!
Ko je citao Pismo nepoznate zene - Johan Cvajg? Kakav je utisak ostavila na mene ta novela! Divno!

NE. NIKAD.

inače, Seko, dobrodošla :cmok2:

M i M, isto tako...bljak :roll:
A Cvajgova novela, odlična, i mene se dojmija

izgleda da imamo sličnan čitateljski ukus

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back