Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko pomenu Sto godina samoce. Procitala! Nekako jedva, sto me iznenadilo, ali sam procitala! Obicno ne odustajem od knjige kakva god da je.. Desilo se sa Pamukom. Odusevim se romanom Zovem se crveno a onda kupim Crnu knjigu i jedva procitam trecinu!
Jedva sam procitala i Majstor i Margarita! Toliko preporucivana a za mene veliko razocarenje!
Jel vam se desava da zaboravite radnju knjige koju ste procitali?
Ko je citao Pismo nepoznate zene - Johan Cvajg? Kakav je utisak ostavila na mene ta novela! Divno!
Meni da.... :rumenko:
....evo sad sam se žalila da sam zaboravila dešavanja u romanu Svetlost severa

Poslednja izmena:
Neko pomenu Sto godina samoce. Procitala! Nekako jedva, sto me iznenadilo, ali sam procitala! Obicno ne odustajem od knjige kakva god da je.. Desilo se sa Pamukom. Odusevim se romanom Zovem se crveno a onda kupim Crnu knjigu i jedva procitam trecinu!
Jedva sam procitala i Majstor i Margarita! Toliko preporucivana a za mene veliko razocarenje!
Jel vam se desava da zaboravite radnju knjige koju ste procitali?
Ko je citao Pismo nepoznate zene - Johan Cvajg? Kakav je utisak ostavila na mene ta novela! Divno!

To su sve vrlo specifične knjige i ili ih voliš ili ne voliš. Niko za njih (Sto godina samoće, Majstor i Margarita .... ) ne kaže da su "onako". Eto i ti kažeš oduševila si se Pamukovom knjigom, Majstor i Margarita razočarenje.....

Ja redovno zaboravljam o čemu se radi u knjizi. Zato zapišem u 2-3 rečenice. I vrlo često ne mogu da se setim ni uz pomoć toga. Ali tešim se da to znači da knjige nisu ubedljive.
Pamuk mi je smor, ali me nešto vuče da ga čitam ponovo. To je ono kad se mučim da pročitam, ali posle dugo pamtim.

inače, Seko, dobrodošla :cmok2:

M i M, isto tako...bljak :roll:
A Cvajgova novela, odlična, i mene se dojmija

izgleda da imamo sličnan čitateljski ukus

E bas ti hvala!:p Pokusavam da nadjem temu na kojoj bi se zadrzala duze, nesto mi je sve dosadno :confused: Izgleda cu se ovdje najduze zadrzati!:p A sta preporucujes? Ja upravo pocinjem Kapora, Zelena coja Montenegra.

To su sve vrlo specifične knjige i ili ih voliš ili ne voliš. Niko za njih (Sto godina samoće, Majstor i Margarita .... ) ne kaže da su "onako". Eto i ti kažeš oduševila si se Pamukovom knjigom, Majstor i Margarita razočarenje.....

Ja redovno zaboravljam o čemu se radi u knjizi. Zato zapišem u 2-3 rečenice. I vrlo često ne mogu da se setim ni uz pomoć toga. Ali tešim se da to znači da knjige nisu ubedljive.
Pamuk mi je smor, ali me nešto vuče da ga čitam ponovo. To je ono kad se mučim da pročitam, ali posle dugo pamtim.

Uh, ja sam se donedavno mucila sa Autostoperskim vodicem kroz galaksiju i batalila sam ga napola. Mada cu dovrsiti kad tad, s obzirom na to da sam natjerala prijateljicu da mi je pokloni :)

Uh, ja sam se donedavno mucila sa Autostoperskim vodicem kroz galaksiju i batalila sam ga napola. Mada cu dovrsiti kad tad, s obzirom na to da sam natjerala prijateljicu da mi je pokloni :)

Ja sam to isto batalila. Nisam stigla ni do pola. Nekih 50-100 strana. Nije to za mene. Ne znam da li ću joj se vratiti. Verovatno neću.

Inače počela sam Amandu Kvik, Opasna želja. Pa to izgleda istorijski ljubavni vikend roman.
A počela sam i Toni Kreger, Tomasa Man. To je ozbiljnije.

Ja sam to isto batalila. Nisam stigla ni do pola. Nekih 50-100 strana. Nije to za mene. Ne znam da li ću joj se vratiti. Verovatno neću.

Inače počela sam Amandu Kvik, Opasna želja. Pa to izgleda istorijski ljubavni vikend roman.
A počela sam i Toni Kreger, Tomasa Man. To je ozbiljnije.

Ne znam ko je Amanda Kvik.. A Mana sam citala... Budenbrokovi su dosadni a Carobni brijeg nije bas tako caroban ali ok je, uglavnom:)
Jedan moj prijatelj stalno cita dvije ili vise knjiga uporedo, uvijek mi je to bilo simpaticno.. Jel to i ti tako? :)

Ja uglavnom ne u poslednje vreme. Nekad sam čitala, sad uglavnom jednu po jednu. Ali ove dve sam uzela iz biblioteke pa nisam mogla da odlučim koju prvu da čitam.
Amanda Kvik je laka literatura. Ne znam da li sam već nešto od nje čitala, ali početak ove je :neutral:

Ali ona voli sve moguce istorijsko-ljubavne knjige.
Ona bi recimo mogla da gleda i cita Gordost i predrsuda, Prohujalo sa vihorom, Bolenova kci, po 1 000 puta :D
Pa tako i ta Amanda Kvik, posto je iz te neke epohe, njoj odgovara 100% :D

Ali ona voli sve moguce istorijsko-ljubavne knjige.
Ona bi recimo mogla da gleda i cita Gordost i predrsuda, Prohujalo sa vihorom, Bolenova kci, po 1 000 puta :D
Pa tako i ta Amanda Kvik, posto je iz te neke epohe, njoj odgovara 100% :D

A ja bas mislila da Amanda Kvik pise urbane ljubavne, pomalo erotske romane. Veze nemam. Nego, citam totalno laganu knjigu za odmaranje mozga Ostavljena (Peni Vicenci) i prija mi bas.

Pa sta znam. Ova sestrina pocinje tako sto kao neka gospj'ca iz nekog dvorca ide na neku raskrsnicu gde je ceka neki konjanik, grof li bese, teko nesto, i oni se tu nesto tajno sastaju... i tako. Ne znam sta je bilo dalje :lol:

Ja nesto navikal na klasiku. Valjda zbog onog: "knjigu u sake!" :lol:
U svakom slucaju hvala, znamo kome da se obratimo ako zatreba :D

Ma oni to skidaju uglavnom na engleskom. Tako da mi koji smo "nepismeni" na engleskom, ionako nemamo baš mnogo mogućnosti to da koristimo.
Ja imam i dalje skinuto Mama Leone, ali sad više nema šanse da čitam na poslu. A kod kuće pogotovo.

Mozda Amanda Kvik ima i urbane romane. Ovaj moj je o nekoj gospi sa ostrva Žudnje kojoj njen tutor šalje mladoženju. Pa će sad oni tu da se nadigravaju. Oće - neće.... Ako budu preterali u tom (a svima nam je odmah jasno da se svidjaju jedno drugom), ja ću da ih napustim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back