Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Napravite udruženje roditelja sa četvoro i više dece.
Prodavala sam neki sto i u petak dodje tip da ga nosi. Ja ga pitam gde je video oglas, a ona kaže, Verujte nemam pojma, stigla nam je bebica, četvrto dete, pa smo potpuno u haosu.
Još sam pod utiskom! Ulepšo mi čovek, ne dan, nego celu nedelju. Svaka im čast.
Kao sto znate citam Dnevink jednog penzionera. I...
Ovaj Smoje je toliko zarazan da ja vise ne umem da mislim na ekavici.
Ujutru se probudim i sve mi vrvi u glavi: “i sve drćem od stra“, „nemož to bit“, „ajmo ćakulat na rivu“, „grem vanka“, „mene bidnoga“...
Negde sam na pola knjige i do kraja ocekujem da osim sto cu po splitski misliti, da cu tako poceti i da pricam
Sreća da ja nisam tako prijemčiva. Na šta bi ličilo da počnem da pričam kao što piše u knjizi Uho, grlo, nož, Vedrane Rudan. Sve psovka do psovke.
Sasvim sam na kraju, ostalo mi još malo, ali mogu da kažem da nije to trebalo ni da čitam. Dotakla je ona tu i neke živtone probleme, ali se uglavnom bavila srpsko-hrvatskim problem i ratovima 90-ih, a ja to, kao što se već zna, ne volim. Uz to toliko polnih organa i odnosa, da je stvarno prevršila svaku meru.
Tu na kraju je kao rukom pisana ispovest neke žene iz nekog sela koje su "sredili" četnici.
Ne treba mi ništa od toga u životu. Zašto je ta knjiga bila popularna? Zato što se neko iz Hrvatske pomalo kritički osvrnuo na taj rat !?
Prilično razočarenje. Mislim da bi trebalo da završim sa Vedranom.
Završila sam Đavolju kraljicu! Nije loša, samo zažmurite na lekturu (npr. ''čula sam njihov tihi smeh dok su rasipale orase po podu''), što reče neko, podseća na Filipu Gregori.
Završila sam i Agatu ''Parker Pajn na delu'' i moram da kažem da je to jedna od najlošijih njenih knjiga koje sam čitala, možda zato što više volim romane nego zbirke priča. Taman popamtim likove i uživim se, a priča se završi.
I tako sinoć buljim u policu i razmišljam da počnem Svetlost severa (vidite kako sve slično razmišljamo) i na kraju uzeh Midlseks jer je on ipak iz biblioteke pa ima prednost. Vidim da je ostavio povoljan utisak. Iskreno se nadam da će mi se svideti i da je vredan čitanja jer ima čak 543 strane. Inače
Mrs.Bi, ti mi javi kad budeš htela da se nađemo radi Severca.
p.s. I hvala vam svima na komplimentima. Lamar, ova Umina haljina je baš opasna, baš bi bilo prikladno da sam se na svadbi, bez muža, pojavila tako.
Završila sam Sivu. Nisam očekivala ovakav kraj. Sad razumem ovu moju što je kupila i ostale delove. Jedva čekam, neka ide život... Pa šta ako je glupo?
Završila sam Sivu. Nisam očekivala ovakav kraj. Sad razumem ovu moju što je kupila i ostale delove. Jedva čekam, neka ide život... Pa šta ako je glupo?
Ja sam jos u triler fazonu.
Procitala sam Strahuj od najgoreg - Linvud Barkli.
Pre toga sve Straze - Sergeja Lukjanjenka, to je kao naucna fantastika, a sada me ceka poslastica Plen Majkla Krajtona i Dveri od oraha od Jergovica.
Ja sam jos u triler fazonu.
Procitala sam Strahuj od najgoreg - Linvud Barkli.
Pre toga sve Straze - Sergeja Lukjanjenka, to je kao naucna fantastika, a sada me ceka poslastica Plen Majkla Krajtona i Dveri od oraha od Jergovica.
Kad stigneš, napiši o tim stražama, merkala sam ih odavno ali rekoh da se ne zalećem kad je u delovima. Plen je dobar, malo mi je bio jeziv Ja volim Krajtona i žao mi je što je Laguna objavila samo 2 njegove knjige.
Završila sam Đavolju kraljicu! Nije loša, samo zažmurite na lekturu (npr. ''čula sam njihov tihi smeh dok su rasipale orase po podu''), što reče neko, podseća na Filipu Gregori.
Završila sam i Agatu ''Parker Pajn na delu'' i moram da kažem da je to jedna od najlošijih njenih knjiga koje sam čitala, možda zato što više volim romane nego zbirke priča. Taman popamtim likove i uživim se, a priča se završi.
I tako sinoć buljim u policu i razmišljam da počnem Svetlost severa (vidite kako sve slično razmišljamo) i na kraju uzeh Midlseks jer je on ipak iz biblioteke pa ima prednost. Vidim da je ostavio povoljan utisak. Iskreno se nadam da će mi se svideti i da je vredan čitanja jer ima čak 543 strane. Inače
Mrs.Bi, ti mi javi kad budeš htela da se nađemo radi Severca.
p.s. I hvala vam svima na komplimentima. Lamar, ova Umina haljina je baš opasna, baš bi bilo prikladno da sam se na svadbi, bez muža, pojavila tako.
Ja sam haljinu pokazala samo zbog slicnosti materijala.
Nemoj posle da se vadis na mene kako sam ti sugerisala kroj, ako resis da prepravis svoju
Za Midlseks odmah da ponovim ono sto sam vec manje-vise rekla.
1. Tema je vrlo neobicna.
2. Pristup temi je jako opusten sto me je vrlo iznenadilo. Jer kada se pisac dohvati ovakve teme on obicno pokusava da joj pristupi na takav nacin da se cesto pokajete sto ste se upustili u upoznavanje "drugacijeg".
3. Knjiga je u svojoj prvoj polovini odlicna, a druga polovina ima svoje uspone i padove.
Al ako mi i dalje bude pretila opasnost, spremna sam
Sreća da ja nisam tako prijemčiva. Na šta bi ličilo da počnem da pričam kao što piše u knjizi Uho, grlo, nož, Vedrane Rudan. Sve psovka do psovke.
Sasvim sam na kraju, ostalo mi još malo, ali mogu da kažem da nije to trebalo ni da čitam. Dotakla je ona tu i neke živtone probleme, ali se uglavnom bavila srpsko-hrvatskim problem i ratovima 90-ih, a ja to, kao što se već zna, ne volim. Uz to toliko polnih organa i odnosa, da je stvarno prevršila svaku meru.
Tu na kraju je kao rukom pisana ispovest neke žene iz nekog sela koje su "sredili" četnici.
Ne treba mi ništa od toga u životu. Zašto je ta knjiga bila popularna? Zato što se neko iz Hrvatske pomalo kritički osvrnuo na taj rat !?
Prilično razočarenje. Mislim da bi trebalo da završim sa Vedranom.
Znaci da sam u pravu sto je uvek preskacem u biblioteci.
A nesto njeno gde su takodje sve same psovke sam ranije takodje citala, i nista se to meni nije dopalo.
Meni se njena Dabogda te majka rodila, jako dopala.
Sasvim je drugacija.
Pa sta ga znam, za te ``... straze`` ne znam sta bih rekla.
Jedna trojcica. Mozda i zato sto nisam bas ljubitelj takve vrste SF-a.
Ali ne bih ziva bila da ih nisam sve iscitala, ako me razumes.
Mada mislim da svaka knjiga moze samostalno da se cita, mada ima likova koji se ponavljaju u svakom delu, neki ginu, naravno... ali je sve to sto je Lukjanjenko napisao, po meni, zaista sve malo naivno mada mu mnogi hvale serijal.
Ne bih sada da nekog odgovaram od citanja, ali mogla sam i bez ... straza.
Sve u svemu se kao i uvek svodi na borbu dobra i zla, mada i to dobro nije uvek dobro, Ini su u pitanju, ljudi koji imaju natprirodne moci, koji se razlikuju od normalnih ljudi po svojim sposobnostima, neki sluze Dnevnoj (to su losi momci), a neki sluze Nocnoj strazi (to su dobri momci), ali svi oni crpe svoju energiju od obicnih ljudi. I nastoje da nadvladaju one druge. Tu je i sila koja nastoji da drzi ravnotezu medju strazama, neka vrsta ``Disciplinske komisije``, koja resava sporove koji se desavaju izmedju ovih straza i to je to.
A Plen je ipak nesto sasvim drugo. Krajtona sam prvi put upoznala u ``Mrezi vremena`` i kupio me je za sva vremena. Da ne pominjem njegova ostala dela. Plen se ne cita. On se bukvalno guta, naravno ko voli ovakvo stivo.
Drugarice moje, samo da vam prijavim sta citam.
Procitala "Stilske vezbe", vec je dosta hvaljena, jedna inteligentno napisana knjiga sa dobrom idejom, ako vas zanima kako nastaju knjige, mislim da je bas za istinske ljubitelje knjizevnosti.
Nakon toga "Zivoti devojaka i zena", potpuno sam razocarana nakon citanja dobrih preporuka i posebno sto je dobitnik Bukera. Po meni ovo uopste nije roman vec zbirka prica, a u mnogima se vrti vec napisano. Pisano iz ugla devojcice/devojke i stilom koji bi vise legao tinejdzerkama.
I sad citam "Smrt i njeni hirovi" i uzivam. Saramago nije 'moj' pisac, ali pise pametno i volim da ga citam.