Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sorry Ester ja tek sada videla pitanje, ostala sam duzna i Dragonfly:)

Sada citam Kako upokojiti vampira. Tema koja me interesuje, pitanje licne krivice u totalitarnom sistemu i koliko nas pravda pred nama samima situacija u kojoj smo se nasli. Gestapo oficir se vraca nakon par decenija u grad D (cenim ga Dubrovnik) gde je za vreme rata boravio u sklopu neprijateljske vojske. Da vas ne opterecujem, javlja se "vampir" tj. secanje pada na coveka koga je poslao na vesala nas oficir (sada profesor) te glavni junak doslovno gubi razum, pise pisma i siroti kisobran dozivljava kao demona koji ga proganja...

Nakon ove knjige sam spremila Ostrvo dana predjasnjeg, nisam planirala ali sam je dobila na poklon pa da se ne talozi badava probacu da je procitam odmah.
Dragonfly, zanela sam se i jos uvek me ceka Opsada crkve svetog Spasa, cim je budem zavrsila opisacu ovde dozivljaj dok je jos uvek svez :).

Imala sam i ja knjiga za ''otresti'', samo što sam neke dobila na poklon pa mi žao, mada mi samo zauzimaju mesto (''Volim Pariz'' Lindzi Kelk, jednog Gijoma Musoa i sl.)
Začudila sam se što delite Ujnu, ja sam mislila da je hvaljena na ovoj temi, čak sam razmišljala da je uzmem iz biblioteke. Šta joj fali? (ukratko)

Rado, verovatno gledas Utisak nedelje. :)
Gost je Dejan Stojiljković

Ja sam gledala na momente (i odmah sam pomislila na Radu). Prvi put sam ga videla, nisam uopšte znala kako čovek izgleda, ali ga nisam tako zamišljala. Baš je simpatičan. Podseća me malo na Gorana Markovića. I po izgledu (gabaritima, tako nekako okruglast) i kako priča, fino, smireno, interesantno, pametno.
Brblljivica se pokazala odlična za nedeljno kišno popodne.

Imala sam i ja knjiga za ''otresti'', samo što sam neke dobila na poklon pa mi žao, mada mi samo zauzimaju mesto (''Volim Pariz'' Lindzi Kelk, jednog Gijoma Musoa i sl.)
Začudila sam se što delite Ujnu, ja sam mislila da je hvaljena na ovoj temi, čak sam razmišljala da je uzmem iz biblioteke. Šta joj fali? (ukratko)

ne fali ujni ništa
mislim da je momenat čitanja u pitanju

Ja na samom kraju ugledam da su pisci gosti u Utisku nedelje :(

Nego da vas Upitam nesto, drage moje knjgosveznalice :lol:

Kerefeka i Milica me podstakose. Dakle na mom spisku stoji bas ovako:

69. Zena jednog Bordzije- Dzin Kalogridis,Sezam Book,350 str.(Meda,Cruella,istor.tacna)
70. Porodica - Mario Puzo, Laguna, 360 str, (MajaVa++++,Bordzije)
71. Djavolja kraljica-Dzin Kalogridis,SezamBook,430 str.(Meda,Cruela,istor.tacna)

Ovaj deo spiska ocigledno datira odavno, vidi se po tome sto je to bila preporuka Mede :heart: i Cruelle :heart:
E, mene sad zanima da li su ove knjige povezane, i da li ih treba citati eventualno nekim redom.
Mrzi me da guglam, pa ako neko onako napamet zna :)

Ja na samom kraju ugledam da su pisci gosti u Utisku nedelje :(

Nego da vas Upitam nesto, drage moje knjgosveznalice :lol:

Kerefeka i Milica me podstakose. Dakle na mom spisku stoji bas ovako:

69. Zena jednog Bordzije- Dzin Kalogridis,Sezam Book,350 str.(Meda,Cruella,istor.tacna)
70. Porodica - Mario Puzo, Laguna, 360 str, (MajaVa++++,Bordzije)
71. Djavolja kraljica-Dzin Kalogridis,SezamBook,430 str.(Meda,Cruela,istor.tacna)

Ovaj deo spiska ocigledno datira odavno, vidi se po tome sto je to bila preporuka Mede :heart: i Cruelle :heart:
E, mene sad zanima da li su ove knjige povezane, i da li ih treba citati eventualno nekim redom.
Mrzi me da guglam, pa ako neko onako napamet zna :)

Nisu povezane, Djavolja kraljica je o Katarini Medici nema veze sa Bordzijama
Ovo Zena jednog Bordzije je isto knjiga za sebe
A ovo Porodica nisam citala
Uzmi prvo Djavolju kraljicu fenomenalna :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back