BIBLIJSKO PONIŽAVANJE BOGA

Pa ako ja to sprecim,on ce ponovo doci u istu situaciju.On mora da pati,da bi naucio da od takvih treba da se kloni.Samo onaj koji je dolazilo u dodir s grehom zna kako je devastirajuce njegovo dejstvo.Borba protiv svojih slabost,borba je za vecni zivot.Bog nam je dao slobodu i volju."Vasa volja je kamen koji ni ja ne mogu da pomerim".

Poslednja izmena:
Deca su tabula rasa-ili savrsena bica,nevina i cista.To nisam ja izmislio,vec empirijski dokazi ljudi koji su se time bavili.
A ako si pod losim uticajem i primerom,bices (uglavnom) los.

Aha, sad smo došli do uglavnom loš. I to je neki napredak.
DObro je da nisam poslušao Eleleth-a.
Još samo to skopčaj sa istrbljenjem čitavog naroda bez ostatka i objasni zbog čega su "savrsena bica,nevina i cista", kažnjena bez greha.

Pa ako ja to sprecim,on ce ponovo doci u istu situaciju.On mora da pati,da bi naucio da od takvih treba da se kloni.Samo onaj koji je dolazilo u dodir s grehom zna kako je devastirajuce njegovo dejstvo.Borba protiv svojih slabost,borba je za vecni zivot.

Znači, ti bi dopustio da ti maltretiraju i tuku djete, sve dok se ono samo ne bi udaljilo od lošega društva ?

Što ako se ono želi udaljiti od toga zlog društva, a ono mu to ne dozvoljava, te ga i dalje ugnjetava ?

Danas postoje mnogi koji žele da se zlo ukloni iz njihovog života, a ono ih konstantno sustiže.

Naprimjer, osoba postane vjernik i duboko poštuje Boga i vrši njegovu volju, dođe kriminalac na ulici i počene je tuči i maltretirati. Zašto Bog u tome trenutku ne reagira, i ne zaštiti tu osobu ? Zašto Bog dopušta rat, pošto se tada ubijaju i ljudi koji ne žele ratovati, oni sami ne traže zlo ?

:heart: :bye:

Međutim, ja ti postavljam pitanje ZAŠTO DOPUŠTA to zlo, ako je SVEMOGUĆ i može u jednom trenu da uništi i Sotonu i zle ljude ???
Odgovor je vrlo jednostavan.
Da bi proverio koji ljudi su mu istinski verni.
Sa stanovišta hrišćanske kosmologije, neophodno je da milioni ljudi odlaze u Pakao, kako bi tek nekolicina otišla u Raj.
Da su ljudi srećni i da im je sve potaman, ne bi bilo greha. Ljude je neophodno dovesti u situaciju da ili moraju da sagreše ili da se potpuno iracionalno uzdaju u Boga.
Što se jasno vidi iz navedenog primera sa Jovom.

Pa to je nagrada,da ne bi patili od svojih roditelja i postali losi ljudi,to je tako prosto-kao dan.
Aha, nagrada je to što su doživeli, ničim izazvanu traumu fizičkog bola i smrti i time bili pošteđeni od mogućeg života grešnika?
Da li sam ja jedini koji vidi da nešto nije u redu sa izloženom postavkom? :think:
Ta deca nisu mogla biti usvojena i odgojena u "pravom" duhu?

Što kažu u onom vicu: "E, nemoj više da mi pomažeš."

Znači, ti bi dopustio da ti maltretiraju i tuku djete, sve dok se ono samo ne bi udaljilo od lošega društva ?

Što ako se ono želi udaljiti od toga zlog društva, a ono mu to ne dozvoljava, te ga i dalje ugnjetava ?

Danas postoje mnogi koji žele da se zlo ukloni iz njihovog života, a ono ih konstantno sustiže.

Naprimjer, osoba postane vjernik i duboko poštuje Boga i vrši njegovu volju, dođe kriminalac na ulici i počene je tuči i maltretirati. Zašto Bog u tome trenutku ne reagira, i ne zaštiti tu osobu ? Zašto Bog dopušta rat, pošto se tada ubijaju i ljudi koji ne žele ratovati, oni sami ne traže zlo ?

Ne ja bi mu rekao da se kloni,ali nisam ja taj koji treba da odluci vec on.Ja ga ne mogu zatvoriti hermeticki.Savetovacu mu da kori svoje drugove,da ih ljubi,da im oprasta,da moli za njjih i njihovo preobracanje,a kad vide da nemaju dejstva,prestace.
A ako vernika neko iz cista mira napao,on to mora da otrpi,da okrene i drugi obraz, da ljubi ruku svoga krvnika.I ovaj ce pobeci od njega kao djavo od krsta,to ce ga sablaznuti,jer zivot vernika je u sluzbi Boga i on mora da ga potpuno podredi Bogu.Nagrada je neminovna.

Odgovor je vrlo jednostavan.
Da bi proverio koji ljudi su mu istinski verni.
Sa stanovišta hrišćanske kosmologije, neophodno je da milioni ljudi odlaze u Pakao, kako bi tek nekolicina otišla u Raj.
Da su ljudi srećni i da im je sve potaman, ne bi bilo greha. Ljude je neophodno dovesti u situaciju da ili moraju da sagreše ili da se potpuno iracionalno uzdaju u Boga.
Što se jasno vidi iz navedenog primera sa Jovom.

Pa zašto onda nije dopustio djeci koju je uništio u ratovima naroda, da provjeri dali će mu biti poslušni ?

Ako Bog čita ljudska srca, na način koji sam već opisao, onda ti odgovor ne stoji, jer je Bog njihovu namjeru znao unaprijed.

Aha, nagrada je to što su doživeli, ničim izazvanu traumu fizičkog bola i smrti i time bili pošteđeni od mogućeg života grešnika?
Da li sam ja jedini koji vidi da nešto nije u redu sa izloženom postavkom? :think:
Ta deca nisu mogla biti usvojena i odgojena u "pravom" duhu?

Što kažu u onom vicu: "E, nemoj više da mi pomažeš."

Pa za tebe je fizicki bol jedini,zato i ne razumes,a ljudi su i najveci prouzrokovaoci istog,a tek ce i biti,kada im Lucifer zavlada,taj dan nije daleko.Meni je fizicki bol potpuno nebitan.Ja zato i zivim smireno,unapred prihvatam svaki test i mucenje.Ali Boga u meni ne mogu ubiti.Pusti se fetusa.Ne mozes ti da shvatis taj sistem.On je u srcu,u ljubavi prema Bogu.Samo ako tezis shvatices,ali ti tezis upravo u suprotnom pravcu.Iz inata,to se tako lepo vidi iz svake tvoje reci-inat,prkos,pobuna kvaziracionalnosti.Ali nije to neka vrlina.To je klasicno opadanje.Ali ne zameram ti i ja sam do skoro bio takav.Put do spoznaje lezi van subjektivnog,racionalnog i iskustvenog-on lezi duboko u nasem srcu,ceka da ga otkrijemo.I veruj,svako to moze.Kad ga jednom otkrijes,shvatices koliko sve to o cemu pricas-ovaj zivot,ova patnja,ovaj bol i ovo telo gube na znacaju.Trazi i reci ce ti se brate moj.

Ne ja bi mu rekao da se kloni,ali nisam ja taj koji treba da odluci vec on.Ja ga ne mogu zatvoriti hermeticki.Savetovacu mu da kori svoje drugove,da ih ljubi,da im oprasta,da moli za njjih i njihovo preobracanje,a kad vide da nemaju dejstva,prestace.
A ako vernika neko iz cista mira napao,on to mora da otrpi,da okrene i drugi obraz, da ljubi ruku svoga krvnika.I ovaj ce pobeci od njega kao djavo od krsta,to ce ga sablaznuti,jer zivot vernika je u sluzbi Boga i on mora da ga potpuno podredi Bogu.Nagrada je neminovna.

Pa zar nije onda nepravedno od Boga što dopusti da se ugnjetava čovjek koji je vjeran, a Bog ima mogučnost da to sprijeći ?

Pa zašto onda nije dopustio djeci koju je uništio u ratovima naroda, da provjeri dali će mu biti poslušni ?

Ako Bog čita ljudska srca, na način koji sam već opisao, onda ti odgovor ne stoji, jer je Bog njihovu namjeru znao unaprijed.

Ne,Bog je davao sansu njihovim roditeljima dok su bili mladi i deca i nisu je opravdali.Morao je da zaustavi mrak,da bi nekima ipak doneo svetlost,jer ko nema ni tracka svetlosti,tesko da se moze usidriti u luci mira,ljubavi i svetlosti.

Izvini, ali desilo bi se da bi ga maltretirali, gazili i muzli dok god mogu.

Kolateralna šteta. ;)
Baš kao i roblje kod Jova.

Sam si sebi objasni: "ako Bog čita ljudska srca, na način koji sam već opisao".

Pa za tebe je fizicki bol jedini,zato i ne razumes,a ljudi su i najveci prouzrokovaoci istog,a tek ce i biti,kada im Lucifer zavlada,taj dan nije daleko.Meni je fizicki bol potpuno nebitan.Ja zato i zivim smireno,unapred prihvatam svaki test i mucenje.Ali Boga u meni ne mogu ubiti.Pusti se fetusa.Ne mozes ti da shvatis taj sistem.
Nigde nisam rekao da je fizički bol jedini.
Smatram da činiš grešku u postavljanju sistema vrednosti.
Sam kažeš da ti živiš smireno i da prihvataš svako mučenje, a da ranije nisi bio takav.
Fetusi i odojčad nemaju još uvek formiran misaoni proces koji bi mogli da shvate i prihvate takvo smirenje.
Dakle, to su nevine žrtve, bez greha.

Pa zar nije onda nepravedno od Boga što dopusti da se ugnjetava čovjek koji je vjeran, a Bog ima mogučnost da to sprijeći ?

Nije bitno da li je pravedno ili nije. To je ljudska kategorija. Bitno je šta će biti posle smrti.

[/sarkazam]

Ne,Bog je davao sansu njihovim roditeljima dok su bili mladi i deca i nisu je opravdali.Morao je da zaustavi mrak,da bi nekima ipak doneo svetlost,jer ko nema ni tracka svetlosti,tesko da se moze usidriti u luci mira,ljubavi i svetlosti.

U kom trenutku je Bog dao šansu fetusima i odojčadi?

Vec sam rekao da fizicka patnja i bol nije patnja i bol,to je nagrada,jer ko nju prodje,postaje jos blizi Bogu.
Na to odgovaram ovim:
Pa Isus je najvise muka podneo na ovom svetu,al ne cuh te da su ljudi ti koji su ga kaznili,da su oni krivi i gresni.

Klanje 22.000 volova i 120.000 ovaca !!!

Kome treba tolika stoka,neki mnogo gladni ?????

Posveta Hrama i prve pobožnosti
" Kralj i sav Izrael s njim prinesu žrtvu Jahvi. Kao žrtvu zaklanicu, koju je prikazao Jahvi, Salomon prinese dvadeset i dvije tisuće volova i stotinu i dvadeset tisuća ovaca; "
(2 Ljet. 7,)
Solomon daje klati sve te životinje u jednom tjednu. To je 845+ životinja na sat, 14+ životinja na minutu, non-stop sedam dana

Klanje 22.000 volova i 120.000 ovaca !!!

Kome treba tolika stoka,neki mnogo gladni ?????

Posveta Hrama i prve pobožnosti
" Kralj i sav Izrael s njim prinesu žrtvu Jahvi. Kao žrtvu zaklanicu, koju je prikazao Jahvi, Salomon prinese dvadeset i dvije tisuće volova i stotinu i dvadeset tisuća ovaca; "
(2 Ljet. 7,)
Solomon daje klati sve te životinje u jednom tjednu. To je 845+ životinja na sat, 14+ životinja na minutu, non-stop sedam dana

A da li ih pojedu posle , ili samo zakolju i bace ?

Back