BIBLIJSKO PONIŽAVANJE BOGA

Seksualne robinje - vrhunac Biblijskog nemorala ! " Kad čovjek proda svoju kćer za ropkinju, neka se ona ne oslobađa kao i muški robovi. (8) Ako se ne svidi svome gospodaru, koji ju je sebi bio odredio, neka joj dopusti da se otkupi. Nema prava prodati je strancima kad joj nije bio vjeran. (9) A ako je odredi svome sinu, neka s njome postupa kao i sa kćeri. (10) Ako se oženi drugom, ne smije prvoj uskraćivati hrane, odjeće ili njezinih bračnih prava."
(Izlazak 21,7-11)

Silovanje zaručene i nezaručene ropkinje !

Ako je ropkinja zaručena, a netko je siluje: silovatelj mora pokloniti svećenicima jednoga ovna da bi otkupio svoj grijeh, a ropkinju valja išibati. Ako ropkinja nije zaručena, silovatelj ne mora dati ovna - ostaje nekažnjen. Vlasnik ropkinje je trebao bolje paziti na nju.
Napomena: pravilo o šibanju ropkinje, misteriozno je nestalo u hrvatskom prijevodu Biblije.

" Ako bi tko legao s ropkinjom koja je zaručena za drugoga, a ona ne bude ni otkupljena ni oslobođena, treba ga kazniti, ali ne smrću, jer ona nije slobodna. (21) Neka on na ulazu u Šator sastanka prinese Jahvi žrtvu naknadnicu, to jest jednoga ovna kao žrtvu naknadnicu. (22) Neka svećenik tim ovnom žrtve naknadnice izvrši nad tim čovjekom obred pomirenja pred Jahvom za počinjeni grijeh. I grijeh koji je počinio bit će mu oprošten.
( Levitski 19,20-22)

Postupak sa zarobljenicama

Siluj ženu poraženog neprijatelja, a kada ti dosadi otjeraj je. Ovo pravilo ipak pokazuje "bezgraničnu samilost i suosjećanje" prema ženi kojoj su pobijeni otac i majka i braća, a sama je silovana: ne smije se prodati u roblje za novac.

" Kad odeš u rat na svoje neprijatelje pa ih Jahve, Bog tvoj, preda u ruke tvoje te ih zarobiš, (11) ako među zarobljenicima opaziš lijepu ženu i u nju se zagledaš, možeš je uzeti za ženu. (12) Dovedi je svojoj kući pa neka obrije glavu, obreže nokte (13) i odbaci haljine u kojima je zarobljena. Neka provede mjesec dana u tvome domu oplakujući svoga oca i svoju majku. Poslije toga možeš joj pristupiti kao muž i neka ti postane ženom. (14) Ako ti poslije ne bi bila po volji, pusti je kuda joj drago. Za novac je ne smiješ prodati niti s njom postupiti kao s ropkinjom jer ti je bila žena. "
(Ponovljeni zakon 21,10-14)

Haha je.
Biblija brale na djelu,sveto pismo.
Zafrkaješ me?

Ove stihove procitao nisam nigde. Iz tvojih prethodnih postova,zakljucio sam da ti i ja ocito nemamo isto izdanje Svetog pisma.
Naravno,cinjenica je da je Stari Zavet bio posve uvrnut i nerazumljiv mnogima,ali kao sto rece moj dobri prijatelj Bullet,Od Biblije nastase sve Sotone,a i nije da je Biblija ostala nepromenjena posle 1000 godina.

Ove stihove procitao nisam nigde. Iz tvojih prethodnih postova,zakljucio sam da ti i ja ocito nemamo isto izdanje Svetog pisma.
Naravno,cinjenica je da je Stari Zavet bio posve uvrnut i nerazumljiv mnogima,ali kao sto rece moj dobri prijatelj Bullet,Od Biblije nastase sve Sotone,a i nije da je Biblija ostala nepromenjena posle 1000 godina.

Meni je stari zavet i novi zavet kristalno jasan.
Nemam ja tih problema.
Tu je sve jasno ko hoće da gleda.

Levitski zakonik BIBLIJA

I. ŽRTVENI OBREDNIK
Žrtva paljenica

" Ako bi htio prinijeti Jahvi ptice kao žrtvu paljenicu, neka onda prinese grlicu ili golubića. Neka ga svećenik prinese k žrtveniku i, zavrnuvši mu vratom, otkine glavu i na žrtveniku sažeže. Zatim neka mu krv iscijedi žrtveniku sa strane. Neka ga raspori duž obaju krila, ali neka ih ne rastavlja. Onda neka ga svećenik na žrtveniku sažeže na drvima što su na vatri. To je žrtva paljenica, žrtva paljena Jahvi na ugodan miris."
Lev 1,15

8vyc0h.jpg

Levitski zakonik BIBLIJA

I. ŽRTVENI OBREDNIK
Žrtva paljenica

" Ako bi htio prinijeti Jahvi ptice kao žrtvu paljenicu, neka onda prinese grlicu ili golubića. Neka ga svećenik prinese k žrtveniku i, zavrnuvši mu vratom, otkine glavu i na žrtveniku sažeže. Zatim neka mu krv iscijedi žrtveniku sa strane. Neka ga raspori duž obaju krila, ali neka ih ne rastavlja. Onda neka ga svećenik na žrtveniku sažeže na drvima što su na vatri. To je žrtva paljenica, žrtva paljena Jahvi na ugodan miris."
Lev 1,15

To li kao neshto iz starog zaveta ?

Znash shta mislim o starom zavetu i "Bogu" u starom zavetu i zashto je takav .

Da iz tebe istrijebim pravedna i bezbožna, trgnut ću evo mač iz korica na svako tijelo, od sjevera do juga. I svako će tijelo spoznati da sam ja, Jahve, isukao mač svoj iz korica i da ga više neću u njih vratiti! A ti, sine čovječji, kukaj kao da su ti sva rebra polomljena, kukaj gorko, njima na oči! I dođe mi riječ Jahvina: Za klanje naoštren, osvjetlan da sijeva. Osvjetlan da ga ruka prihvati, mač naoštren, osvjetlan da se stavi u ruke ubojici. Dođe kušnja, i odbačenoga žezla više biti neće - riječ je Jahve Gospoda.
A ti, sine čovječji, prorokuj i rukama plješći. Neka se udvostruči, neka se utrostruči taj mač pokolja, mač pokolja golema što ih odasvud okružuje. Da zadršću srca, da bude žrtava nebrojenih, na svaka sam vrata postavio mač, pripravljen da k'o munja sijeva, za pokolje naoštren. Natrag! Desno! Naprijed! Lijevo! I ja ću pljeskati rukama, iskaliti gnjev svoj na njima! Ja, Jahve, rekoh!" Ezekijel 21,9-22

A trazio je samo da ga slusaju i da ne kvare njegovu tvorevinu,zasto su ga razgnevili,zasto su ga u srce svestvoriteljsko ranili i kaznu pravednu i istinitu dobili.Oh a tako malo za srecu im je trebalo:sad2:

"I rekoh im : odbacite svaki gadove ispred svojih ociju, i nemojte se skrvniti o gadne bogove Misirske, ja sam Gospod Bog vas Ali se otrgose od mene i nehtedose me poslusati, nijedan ih ne odbaci pogled ispred ociju svojih i gadnijeh bogova Misirskih ne ostavise;zato rekoh da cu izliti svoju jarost na njih da izvrsim gnjev svoj na njima iz zemlje Misirske.
I dadoh im uredbe svoje, i objavih im zakone svoje,koje ko vrsi ziv ce biti kroz njih.
I subote svoje dadoh im da su znak izmedju mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvecujem.
Ali ih pozali oko moje te ih ne istrebih, i ne zatrh ih u pustinji.Nego rekoh sinovima njihovijem u pustinji: ne idite po uredbama otaca svojieh i ne drzite se njihovijeh zakona, i ne skrnavite se gadnijem bogovima njihovijem
Ja sam Gospod Bog vas, ppo mojim uredbama hodite, i moje zakone drzite i izvrsavajte;
I subote moje svetkujte da su znak izmedju mene i vas, da znate da sam ja Gospod Bog vas.
Ali se otrgose od mene i sinovi, ne hodise po mojim uredbama, i zakona mojih ne drzase da ih izvrsavaju, koje ko izvrsi zivi kroz njih: subote moje oskrnavise: zato rekoh da cu izliti svoju jarost na njih i izvrsiti gnjev svoj na njima u pustinji.
Ali povratih ruku svoju i ucinih imena svojega radi da se ne oskrvni pred narodima pred kojima ih izvedoh"...
Bio je veliki i preveliki,i vise je prastao no sto bi danas i u vjekove vekova bilo koji roditelj.Hvaljen Gospod Bog!!!!

Back