BIBLIJSKO PONIŽAVANJE BOGA

A trazio je samo da ga slusaju i da ne kvare njegovu tvorevinu,zasto su ga razgnevili,zasto su ga u srce svestvoriteljsko ranili i kaznu pravednu i istinitu dobili.Oh a tako malo za srecu im je trebalo:sad2:

Srcedrapateljno, nema šta.
Samo mi objasni kako su to tačno odejenčad i još nerođena deca uspela da razgneve judejsko-hrišćanskog Boga? Šta su to zgrešili fetusi da zasluže "pravednu kaznu"? :roll:

Nemam sta da gledam kada znam.Ako ne razumes da postoji zakon po kome ljudi imaju svest i duh sveti u sebi,a na to ih poducava i iskustvo-da ce svojim losim postupcima zagorcati zivot svojim pokolenjima,da ce im se deca radjati sa malformacijama,da ce patiti...Jer oni koji zive zivot za danas i o buducnosti ne misle,koji Boga ne imaju u srcima svojim,koji deci ne pruzaju ljubav,nego srebro,koji pljackaju,otimaju,lazu,iskoriscavaju,njih i pokolenja njihova ceka pravedna kazna.Tako je to u zivotuznam i danas sijaset primera za to.Cak sta vise ne znam puno silnika koji imaju srece i cija deca imaju srece.Jer oni svojim delima kvare zivote unizenih,smernih i cestiti,siromasnima su krvnici,bogougodnnima dzelati.Kazna je njihova puka neminovnost-i svima njihovima.Bili su duzni da misle o kazni za zivota.

"I rekoh im : odbacite svaki gadove ispred svojih ociju, i nemojte se skrvniti o gadne bogove Misirske, ja sam Gospod Bog vas Ali se otrgose od mene i nehtedose me poslusati, nijedan ih ne odbaci pogled ispred ociju svojih i gadnijeh bogova Misirskih ne ostavise;zato rekoh da cu izliti svoju jarost na njih da izvrsim gnjev svoj na njima iz zemlje Misirske.
I dadoh im uredbe svoje, i objavih im zakone svoje,koje ko vrsi ziv ce biti kroz njih.
I subote svoje dadoh im da su znak izmedju mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvecujem.
Ali ih pozali oko moje te ih ne istrebih, i ne zatrh ih u pustinji.Nego rekoh sinovima njihovijem u pustinji: ne idite po uredbama otaca svojieh i ne drzite se njihovijeh zakona, i ne skrnavite se gadnijem bogovima njihovijem
Ja sam Gospod Bog vas, ppo mojim uredbama hodite, i moje zakone drzite i izvrsavajte;
I subote moje svetkujte da su znak izmedju mene i vas, da znate da sam ja Gospod Bog vas.
Ali se otrgose od mene i sinovi, ne hodise po mojim uredbama, i zakona mojih ne drzase da ih izvrsavaju, koje ko izvrsi zivi kroz njih: subote moje oskrnavise: zato rekoh da cu izliti svoju jarost na njih i izvrsiti gnjev svoj na njima u pustinji.
Ali povratih ruku svoju i ucinih imena svojega radi da se ne oskrvni pred narodima pred kojima ih izvedoh"...
Bio je veliki i preveliki,i vise je prastao no sto bi danas i u vjekove vekova bilo koji roditelj.Hvaljen Gospod Bog!!!!

Bog i gnev? Šta reći? Ovo više liči na nekog besnog kralja (muškarca, vanzemaljca, astronauta) nego na boga...

Trauma usled nanošenja fizičke boli i usmrćenja je vrsta kazne u ovom kontekstu, išli fetusi i odojčad u Raj ili ne. :rtfm:

Pa Isus je najvise muka podneo na ovom svetu,al ne cuh te da su ljudi ti koji su ga kaznili,da su oni krivi i gresni.U centru nase diskusije je percepcija gresnosti ljudi.Neki to nazivaju slobodom za slobodno delovanje,ja bih to nazvao slobodom za samounistenje.Ljudi su ti koji nisu bitni,to je moje stanoviste-u smislu da su njihovi zivoti i njihove indivindualne patnje mnogo manje bitne od istine-Boga i od sluzbe njemu,bespogovorno,kao Jov u knjizi o Jovu,to je svetli primer (covek koji je za Boga ziveo)I sa suzom u oku spoznajem,moj brate,da je malo danas onih koji ga prihvataju kao savrsenog i njegovu volju za svoju sudbinu.Sve je vise onih koji ga kritikuju,hule,mrze ,ismevaju.Ne vide oni dalje od svog nosa,pokusavaju da umire sopstvenu necistu savest,sopstveni greh da opravdaju,ali samo je jedna istina,a ja ne sudim o njoj niti ti.Po njoj ce nam suditi isti onaj koji je bio,jeste i bice-u vijek i vijeka.Amin!

To je slučaj za psihijatra taj tip.
Ignoriraj ga.

Hvala ti brate,sav tvoj greh na moja pleca,Mozda me jednog dana takvi ljudi zbog moje iskrene vere i smeste u ludnicu,ali mi ne mogu ime i misao na Boga jedinoga i ljubav moju neizmernu prema njemu unistiti.I dok je sve vise takvih,ja cu da ga sve jace,sa sve vecom ljubavlju i ljubavnim zarom branim.Do poslednje kapi krvi i poslednjeg otkucaja srca i drhtaja usana.Hvaljen Gospod Bog.

Pa Isus je najvise muka podneo na ovom svetu
Nije.
Da je patio, patio je, da je patio najviše u istoriji ljudskog roda, nije.

U centru nase diskusije je percepcija gresnosti ljudi.

Ako tako postaviš stvari, moram te upitati koja je percepcija grešnosti fetusa i odojčeta?
Da li je zbog toga što je Isus Hristos patio opravdano da se kažnjava fetusi ili odojčad koji niti su mogli da sagreše mišlju niti delom?
Da li jedna nevina žrtva opravdava drugu nevinu žrtvu?
Bez obzira na percepciju zagrobnog života, pobijena odojčad i fetusi, dakle nevine žrtve, kažnjeni su bez greha.
:dontunderstand:

Hvala ti brate,sav tvoj greh na moja pleca,Mozda me jednog dana takvi ljudi zbog moje iskrene vere i smeste u ludnicu,ali mi ne mogu ime i misao na Boga jedinoga i ljubav moju neizmernu prema njemu unistiti.I dok je sve vise takvih,ja cu da ga sve jace,sa sve vecom ljubavlju i ljubavnim zarom branim.Do poslednje kapi krvi i poslednjeg otkucaja srca i drhtaja usana.Hvaljen Gospod Bog.

Malo melodrame nije na odmet, a? :roll:

Kako ne shvatas,nisi ti bitan,ako imas dovoljno ljubavi prema ocu,opravdaces ga oprostices,razumeces.To ide iz srca iz dubene spoznaje.A voleo bih da je vise "melodramaticnih".O kakav bi to svet bio,koliko bi manje stradanja i patnji bilo,a koliko bratstva,ljubavi,covecnosti i prastanja.Ali nije ovako bez razloga.Samo ce najistrajniji moci da zasluze.Ovaj zemaljski mrak,mrznja i pobuna samo je jedan veliki test.:)

Nije.
Da je patio, patio je, da je patio najviše u istoriji ljudskog roda, nije.

Ako tako postaviš stvari, moram te upitati koja je percepcija grešnosti fetusa i odojčeta?
Da li je zbog toga što je Isus Hristos patio opravdano da se kažnjava fetusi ili odojčad koji niti su mogli da sagreše mišlju niti delom?
Da li jedna nevina žrtva opravdava drugu nevinu žrtvu?
Bez obzira na percepciju zagrobnog života, pobijena odojčad i fetusi, dakle nevine žrtve, kažnjeni su bez greha.
:dontunderstand:

Malo melodrame nije na odmet, a? :roll:

Pogreška u tumačenju prijatelju.

U trenutku SPAJANJA 23 ribosoma od strane majke sa 23 od strane oca, počinje stvaranje čovjeka - od fetusa do pune zrelosti. U DNK informaciji je kodirana već GREŠNOST. Prema tome, u trenutku spajanja i nastanka MIKSA informacija, Bog ima spoznaju dali je osoba škart roba, ili nije. Tako da u nekim situacijama u biblijskoj povijeti, kada je dao UNIŠTITI cijele narode, među kojima i djecu, on je unaprijed znao dali će biti nešto od njih, ili ne.

:heart: :bye:

Kako ne shvatas,nisi ti bitan,ako imas dovoljno ljubavi prema ocu,opravdaces ga oprostices,razumeces.To ide iz srca iz dubene spoznaje.A voleo bih da je vise "melodramaticnih".O kakav bi to svet bio,koliko bi manje stradanja i patnji bilo,a koliko bratstva,ljubavi,covecnosti i prastanja.Ali nije ovako bez razloga.Samo ce najistrajniji moci da zasluze.Ovaj zemaljski mrak,mrznja i pobuna samo je jedan veliki test.:)

Što misliš, zašto Bog DOPUŠTA patnje i zlo ??? :heart: :bye:

U trenutku SPAJANJA 23 ribosoma od strane majke sa 23 od strane oca, počinje stvaranje čovjeka - od fetusa do pune zrelosti. U DNK informaciji je kodirana već GREŠNOST. Prema tome, u trenutku spajanja i nastanka MIKSA informacija, Bog ima spoznaju dali je osoba škart roba, ili nije. Tako da u nekim situacijama u biblijskoj povijeti, kada je dao UNIŠTITI cijele narode, među kojima i djecu, on je unaprijed znao dali će biti nešto od njih, ili ne.

Savetujem i tebi i tvom Bogu da pogledaju pod "rezilijentno dete" i da ostave psihologiju stručnjacima.

Pa tebi je zaista ta darvinovska gresnost poremetila shvatanje koncepcije gresnosti.Deca su tabula rasa-ili savrsena bica,nevina i cista.To nisam ja izmislio,vec empirijski dokazi ljudi koji su se time bavili.A ako si pod losim uticajem i primerom,bices (uglavnom) los.Ali to je kazna za grehe roditelja unekoliko.Ako ima i malo svetlosti i pozitivnosti,uhvatices se za nju kao za kormillo,cvrsto i zaplovices morem koje se zove zivot,morem sa burama i brodolomima.Ali ako odrzavas svetlo,docices do sigurne luke-obecanog zivota sa sndjelima i mira Bozijeg.

Dobro, no ZAŠTO Bog to radi, zašto testira ljude kako kažeš ?

Zato mnogi ljudi i nevjeruju u postojanje Boga, koji je ljubav, zato što postoji zlo i patnje.

Zašto to sve Bog dopušta, ako je svemoguć ?

Pa zato sto su ljudi ti koji su se ogresili o njega od svog postanka,kroz grehe svoje oca i majke,kojima bi dat raj,no oni zelese trece oko,spoznaju dobra i zla,bezase od bozjeg mira.Sve nase sadasnje iskusenje potice odatle.A ne bih zaobisao i uticaj Sotonin,koji je krvnik boziji i koji ce i poslednju bitku izgubiti i biti bacen u oganj,zajedno sa svojim slepim sledbenicima.Ne sumnjam u svrsenost Bozjeg plana,i mogu ti reci,sjajno se osecam zbog toga.Sve ce doci na svoje mesto,samo treba voleti,propovedati i prastati.Svako ce dobiti prema zaluzi i istrajnosti u veri.samo onaj koji previse ceni ovaj prolazni zivot,boji se testa.Ja ga prihvatam sa radoscu.

Poslednja izmena:
Pa zato sto su ljudi ti koji su se ogresili o njega od svog postanka,kroz grehe svoje oca i majke,kojima bi dat raj,no oni zelese trece oko,spoznaju dobra i zla,bezase od bozjeg mira.Sve nase sadasnje iskusenje potice odatle.A ne bih zaobisao i uticaj Sotonin,koji je krvnik boziji i koji ce i poslednju bitku izgubiti i biti bacen u oganj,zajedno sa svojim slepim sledbenicima.Ne sumnjam u svrsenost Bozjeg plana,i mogu ti reci,sjajno se osecam zbog toga.Sve ce doci na svoje mesto,samo treba voleti,propovedati i prastati.Svako ce dobiti prema zaluzi i istrajnosti u veri.samo onaj koji previse ceni ovaj prolazni zivot,boji se testa.Ja ga prihvatam sa radoscu.

Lijepo od tebe što vjeruješ u riješenje Božjeg plana na korist dobra.

Međutim, ja ti postavljam pitanje ZAŠTO DOPUŠTA to zlo, ako je SVEMOGUĆ i može u jednom trenu da uništi i Sotonu i zle ljude ???

To je isto da tvoje djete postane neposlušno, i zbog toga odluči da se druži sa zlom djecom. Kroz jedno vrijeme zla djeca ga počnu tući, i to rade konstantno, a ti koji imaš moć da to sprijećiš, ne činiš, zašto ?

Back