Biblija

Sad vidim da nema potrebe ni da se vracam unazad i ovo mi je dovoljno.
Stih koji navodis upravo govori o tome da nema novih proroka i da je svjedocanstvo Isusovo Duh Prorostva. Ti si to razumio na neki tebi prihvatljiv nacin ali stihovi idu u prilog ucenja da se dolaskom Isusa prorocanstvo ostvarilo i da nadalje nema novih prorocanstava nego samo svjedocanstva Isusova
Pre Isusa proroci su sirili rec nadahnuti duhom svetim, dolaskom Hrista, utelovljenjem reci nestaje potreba za novim prorocima, dovoljno je biti u reci. Zar je to tako komplikovano?
Sto se katolika tice, oni su to premostili na vrlo 'elegantan' nacin. Mati bozja se javlja decici/svako samo katolickoj/ i daje im 'upozorenja' koja djeca prenose kao opomenu odraslima i voila... i vuk sit i ovce na broju.
Juce ih imase danas nestali? :D
Sad vidim sta tebe zbunjuje, u NZ "proroci" su u sluzbi Crkve i ne sire nova prorocanstva vec 'nasledjena' prorocanstva.
I za Muhameda kazu da je prorok, da li je i on prorok u crkvi u Hristu?
Ovo je samo ukratko, dok ne stignem malo duze TigerU
Juce proroci sluzili u crkvi a danas ih vec nema?
Pojela macaaa.
Braco
, meni je ovo dosadno, i nije vise ni smesno vec zalosno, jer ovde nisam da vam se rugam iako se sami namestate.
Ovde smo da proslavimo Boga da uzdignemo istinu, ne da pljujemo jedni na druge da blatimo jedni druge.
Svako zlo se vraca kao bumerang.
A Isus nam kaze, po rodovima se poznaju pravi hriscani.

Isus to nigde ne kaže, jer pojam "hrišćanin" je nastao posle njegove smrti, a ko je pravi ili krivi hrišćanin je stvar percepcije navijača koja opcija mu je najbliža i kojoj je poklonio svoje poverenje.
hahahaha... :D
Izvinjavam se evo: mesto hriscanin, SVAKO.
Nije poenta u reci hriscanima vec u reci rodovima, zar je toliko tesko?
Hriscanima govorim za danasnje ljude da znaju o kome govorim.
Ne mogu da kazem, Isus je rekao bezimenima...
Nije stvar percepcije vec Hristovih reci:
Matej 7,16Po rodovima njihovijem poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve?
Matej 7,20I tako dakle po rodovima njihovijem poznaćete ih.

Matej 7,17Tako svako drvo dobro rodove dobre rađa, a zlo drvo rodove zle rađa.
Matej 7,18Ne može drvo dobro rodova zlijeh rađati, ni drvo zlo rodova dobrijeh rađati.
Matej 7,19Svako dakle drvo koje ne rađa roda dobra, sijeku i u oganj bacaju.
Matej 7,20I tako dakle po rodovima njihovijem poznaćete ih.
Matej 7,21Ne će svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.
Matej 7,22Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili?
Matej 7,23I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Matej 7,24Svaki dakle koji sluša ove moje riječi i izvršuje ih, kazaću da je kao mudar čovjek koji sazida kuću svoju na kamenu:

Poslednja izmena:
Isus to nigde ne kaže, jer pojam "hrišćanin" je nastao posle njegove smrti, a ko je pravi ili krivi hrišćanin je stvar percepcije navijača koja opcija mu je najbliža i kojoj je poklonio svoje poverenje.
Хришћани су они који следе Христа, тј. док је Христос био жив, неко се само излечио и наставио свој живот. Док су други одлучили да оставе све и да га следе.
Неки су поверовали да је он Месија, али нису кренули за њим, али су га прихватили као оног које донео спасење свету.
Стога, хришћани постоје и за време Христовог живота, а све зависи од појединца, неко је одлучио да буде стално уз Христа, а неко га је прихватио у срцу, да би касније учествовао у молитвама раних хришћанских заједница.

O cemu ti?
Sa kime se svadjas ko te dirao kazi mi?
Ko je dovodio novozavetnu bibliju u pitanje?
Nema arguementa pa da se pise samo da bi izgledalo kao nesto se zna da bis e pokrila ona bruka unzad?:D
Ne nego si ti prolupo, u nz nema proroštva jer je Isus zaokružio priču do samog kraja i šta ima da se prorokuje sem da se izmišlja što neki hoštapleri i radiše te zavedoše toliko naroda u njihovu laž kao što si i ti pao pod uticaj i učlanio se u subotare koji su lagali kad će Isus drugi put doći, lagali te očito a ti im i dalje veruješ, kao što veruješ da ona veštica vajtovka nije disala pola sata i da je držala bibliju od 8 kg

Podsecam Cocija da mu je jedan diskutant sa pocetnim slovom pseudonima R odgovrio na njegov zadnji post, a nije jos reagovao?
Napeto cekamo tvoju reakciju jer ti je ovaj pobio post i tvrdnje?

Poslednja izmena:
Сале
Buduća legenda

Poruka49.215
juče u 18.44 - Biblija
Ne nego si ti prolupo, u nz nema proroštva jer je Isus zaokružio priču do samog kraja i šta ima da se prorokuje sem da se izmišlja što neki hoštapleri i radiše te zavedoše toliko naroda u njihovu laž kao što si i ti pao pod uticaj
Draga pravoslvna braco i sestre, sacekao sam da zauszmete stav povodom ove tvrdnje ovog pravoslavnog vernika, i kazete ne, to sto kazes nije tacno, biblija i pravoslvlje ne uce tako.
Ali posto niste, ocigledno je da zastupate i podrzavate nejgov stav.
Na zalost ovo nije ono sto su nas apostoli ucili i ko onda kaze da je sledbenik apostolske crkve, onda se ozbiljno sali.
Bozja sveta rec i sveti apostoli sun jasni braco i sestre, skroz jasni, da tu nema dileme:

1. Korincanima 12,28I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.
Sveti apsotol pavle nam jasno kaze da su sva nejgova pisma prorocka, a ona su uvrstena u novi zavet.
a da ne govorimo o apostolu Jovanu koji kaze da je otrkivene priorocka knjiga.
I da svako izvrtanje nosi prokletstvo sa sobom, a negiranje da je prorocka knjiga je jedno od izvrtanja.
Rimljanima 16,26A sad se javila i obznanila kroz pisma proročka, po zapovijesti vječnoga Boga, za poslušanje vjere među svima neznabošcima
A ostali stihovi oko ovoga ne zelim da ponavljam, imate ih par posta unazad.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A o nazivanju i vredjanju i laganju koje je doticni upoutio a vi ste to svojim cutanjem potvrdili, Hristos ima i tu poruku::
Matej 7,16Po rodovima njihovijem poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve?
Tako se poznaje da li je neko pravi Hristov i apsotolski sledbenik i sledbenik prave crkve.

Ovde treba da budemo da trazimo istinu da proslavimo Boga i njegovu istinu, ne da pljujemo jedni na druge.
Zato koji to rade, nikakve veze nemaju za hriscanstvom a kamoli sa Hristom.

Apostola Pavle porucuje:
Jevrejima 12,14Mir imajte i svetinju sa svima; bez ovoga niko neće vidjeti Gospoda.
Jevrejima 12,15Gledajte da ko ne ostane bez blagodati Božije: da ne uzraste kakav korijen grčine, i ne učini pakost, i tijem da se mnogi ne opogane.

Nego ako neko ima zelju povodom 1700 godisnjice uspostavljanje nedelje 21,03 2021. da ide na proslavu ili da organizuje u nasoj zemlji, da pocne vec sada da radi na tome.

Ova godina je jako bitna za svetkovatelje nedelje dana sunca.

Evangelisti i katolici slave 1700
godina kako je uspostavljena nedelja u hriscanstvu 21.3 321 god.
Pa koga zanima moze da im se pridruzi ili organizuje svoju proslavu.
Dakle ne zaboravite da pratite medije o tome dana 21 03 2021.

Draga pravoslvna braco i sestre, sacekao sam da zauszmete stav povodom ove tvrdnje ovog pravoslavnog vernika, i kazete ne, to sto kazes nije tacno, biblija i pravoslvlje ne uce tako.
Ali posto niste, ocigledno je da zastupate i podrzavate nejgov stav.
Na zalost ovo nije ono sto su nas apostoli ucili i ko onda kaze da je sledbenik apostolske crkve, onda se ozbiljno sali.
Bozja sveta rec i sveti apostoli sun jasni braco i sestre, skroz jasni, da tu nema dileme:

1. Korincanima 12,28I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.
Sveti apsotol pavle nam jasno kaze da su sva nejgova pisma prorocka, a ona su uvrstena u novi zavet.
a da ne govorimo o apostolu Jovanu koji kaze da je otrkivene priorocka knjiga.
I da svako izvrtanje nosi prokletstvo sa sobom, a negiranje da je prorocka knjiga je jedno od izvrtanja.
Rimljanima 16,26A sad se javila i obznanila kroz pisma proročka, po zapovijesti vječnoga Boga, za poslušanje vjere među svima neznabošcima
A ostali stihovi oko ovoga ne zelim da ponavljam, imate ih par posta unazad.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A o nazivanju i vredjanju i laganju koje je doticni upoutio a vi ste to svojim cutanjem potvrdili, Hristos ima i tu poruku::
Tako se poznaje da li je neko pravi Hristov i apsotolski sledbenik i sledbenik prave crkve.

Ovde treba da budemo da trazimo istinu da proslavimo Boga i njegovu istinu, ne da pljujemo jedni na druge.
Zato koji to rade, nikakve veze nemaju za hriscanstvom a kamoli sa Hristom.

Apostola Pavle porucuje:
Jevrejima 12,14Mir imajte i svetinju sa svima; bez ovoga niko neće vidjeti Gospoda.
Jevrejima 12,15Gledajte da ko ne ostane bez blagodati Božije: da ne uzraste kakav korijen grčine, i ne učini pakost, i tijem da se mnogi ne opogane.
Pojma nemaš i ništa ne razumeš. Šta bi ti ko veštica vajtovka, baba vanga da prorokuješ? Šta bi prorokovao?
Sve je Isus rekao šta će biti ali sektama je to malo jer bolje znaju od Isusa 🤣

--------
Сале
Buduća legenda

Poruka49.250
danas u 11.10 - Biblija
Pojma nemaš i ništa ne razumeš. Šta bi ti ko veštica vajtovka, baba vanga da prorokuješ? Šta bi prorokovao?
Sve je Isus rekao šta će biti ali sektama je to malo jer bolje znaju od Isusa 🤣
Kada ne mozes da se nosis u didkusiji, prelazis na vredjanej i pljuvanje.
To nisu karakteristike osobe koja pripada nekoj hriscanskoj crkvi.
Vec karakteristike kafanskog pijanca.
Osim da te tvoja crkva uci tome?

Mrznja ne moze da postoji u hriscanskom zivotu i ponasanju.
Uzmi trudi se proucavaj bibliju i znaces da arguemntujes.
Nigde ja nisam rekao da bih nesto prorokovao ili da ce neko prorokovati i slicno.
Govorimo samo o onome sta kazu apsotoli i Isus.
U novozavtenoj crkvi medju apsotolima i verniciam smo imali mnostvo proroke i Jovan kaze Bozja crkva poslendjeg vremena ce imati prorostvo.
Crkva koja to nema, nije Bozja crkva.
Jer odlike Bozje crkve su drzanje bozjih zapovesti i duh prorostva.
To kaze apostol Jovan ne neka sekta ili bilo ko.

Ako se tebi to ne svidja onda nemoj da citas apsotola Jovana i Pavla.

Poslednja izmena:
[IMG alt="Сале"]https://forum.krstarica.com/data/avatars/m/382/382243.jpg?1610471668[/IMG]
Сале
Buduća legenda

Poruka49.252
danas u 15.29 - Biblija
Glasnik.:
Ova godina je jako bitna za svetkovatelje nedelje dana sunca
Bolje da svetkuju sunce nego saturn. Bez sunca se ne može
Niko ti ne brani, slavi koji hoces, ali posto slavis ovaj suncev dan nedelju, koji postoji vec 1700 god, mozda nesto organizujete ovde na forumu 21.3. za godisnjicu.

Litebo ti nemaš veze s tim
Vežbaj ti da ne dišeš pola sata
Nikako disanje nema veze sa onim sto pricamo.
Ja se ne bavim blacenjem, inace bih mogao da te pozovem na citanje Nikolajev recept o prizivanju djavola.
Ali nismo ovde zbog blacenja jedni drugih vec da proslavimo Boga i pomognemo da ljudi nesto nauce.

Исус је имао 33 године кад је разапет, па би требало да сви васкрсну негдје у том добу. А што се препознавања тиче, то ваљда не би требао бити проблем на духовном нивоу.
39. Није свако тело једно тело, него је друго тело човечије, а друго скотско, а друго рибље, а друго птичије.

40. И имају телеса небеска и телеса земаљска: али је друга слава небеским, а друга земаљским.

Ni ovo mi nije jasno

39. Није свако тело једно тело, него је друго тело човечије, а друго скотско, а друго рибље, а друго птичије.

40. И имају телеса небеска и телеса земаљска: али је друга слава небеским, а друга земаљским.

Ni ovo mi nije jasno
Не знам шта бих ти одговорио на ово прво, чини ми се као неко раздвајање врста, што се тиче овог другог скоро сам читао нешто, анђели су у ствари тјелесни, јер имају тијело, слични су човјеку, само је њихово тијело од финијег "материјала", за разлику од Бога који је Бестјелесан.

Nikako disanje nema veze sa onim sto pricamo.
Ja se ne bavim blacenjem, inace bih mogao da te pozovem na citanje Nikolajev recept o prizivanju djavola.
Ali nismo ovde zbog blacenja jedni drugih vec da proslavimo Boga i pomognemo da ljudi nesto nauce.
Какав рецепт, јел се овдје дискутује о Библији или о кулинарским специјалитетима?

Не знам шта бих ти одговорио на ово прво, чини ми се као неко раздвајање врста, што се тиче овог другог скоро сам читао нешто, анђели су у ствари тјелесни, јер имају тијело, слични су човјеку, само је њихово тијело од финијег "материјала", за разлику од Бога који је Бестјелесан.
Pitam iz razloga da li se misli na anđele jer nabraja pa mi malo čudno da bestelesni anđeli imaju tela. Što je samo po sebi nelogično

Pitam iz razloga da li se misli na anđele jer nabraja pa mi malo čudno da bestelesni anđeli imaju tela. Što je samo po sebi nelogično
Па имају облик, заузимају мјесто у простору, имају изглед, значи имају особине тјелесности, за нас су "бестјелесни" јер је њихово тијело много профињеније од нашег грубог тијела, али и даље имају све одлике које има тијело, зато и иде успоредба са Богом који је Бестјелесан, односно није Ограничен тијелом па је свеприсутан.

Back