Biblija

u SZ imamo knjige proroka: Samuela, Ezra, Jov, Jezekilj, Danilo...
pitanje za Glasnika je da navede ko je u NZ predstavljen kao prorok? Luka?Marko?Pavle?Dela apostolska? Koji od njih je prorok?
[/
U starom zavetu je bilo mnostvo proroka koji nisu nista pisali ali su nesto rekli.
Pa tako kod Jevreja postoji usmeno predanej sta su proroci rekli, a za neke i koji su pisali ali su i nesto rekli sto nisu pisali.
Tvoj sticenik je rekao da Bog nikoga vise nece postavljati za proroka.
Interesantno je da si dosao da ga zastits i sada pokusavas da potvrdis tu njegovu izjjavu i ti si dosao da se namestis.
Pa namestitli ste se kao loptice za golf.
Medjutim ja ovde nisam da se takmicim sa vama, vec trebamo iskreno da sagledamo sta je istina.

Dakle tvoj kolega je jasno tvrdio:

south railroad:
Ono u Lk.16. su Hristove reci. On, koji je Sam postavljao proroke, kaze da ih nece vise postavljati posle Jovana. I ko ovde manipulise?
Ako zelis da verujes da ih ima posle Jovana, veruj, ko ti brani? Ali se ne ljuti na neciju reakciju kad pocnes izvrtati Pismo da bi to pokrio.
A i ne sali se molim te, puko od smeha.
Po njemu nema vise nikavih proroka posle jovana, zavrsila je era proroka, nece niko vise biti prorok.
Ali pokazao sam mu drugacije:
1. Korincanima 12,28I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.

Tvoj sticenik je jasno tvrdio da nema vise proroka,Bog nece nikoga vise postavljati.
E onda kada je vidio ovaj stih gore , promenio je pricu i pokusao da se izvadi:
U 1. Kor. lepo stoji da ih Bog postavi u Crkvi a ne izvan nje. To kao prvo. Drugo Proroci pre Jovana i zavrsno sa Jovanom su proricali Hrista. Zato On kaze da su proroci do Jovana. A ovi drugi u Crkvi su imali Hristovo otkrivenje o nekoj daljoj ili blizoj buducnosti.
Ha, ha ha:D
Prvo je rekao da ih vise nikako nece bit, i a onda mesto da kao pravi hriscanin prizna gresku i izvini se sto me je krivo osudio, on se zakopava i brukajos vise?

Pa kada je to bog postavljao proroke izvan crkve, i kada smo mi to govorili o prorocima izvan crkve o konjima???
Ha ha ha :D
Ne mogu da verujem.
Ovoliko providno...
A onda se ti javis i zelis da potvrdis sve ovo njegovo, sa pitanjem, pa koji je sada prorok od ovih?
Pa ja se pitam jel ste vi citali uopste pismo?
Unazad sam vam dao toliko informacija da nikako ne bi ste mogli da nasednete.

Sto znaci da vi ni ne citate, samo unapred pljujete, zato ste svi na ignor, kada ne citate nema sta da sikutujemo.
Ovo za vas nije trazenje istine, vec cista pljuvacina na druge?

Pa ovo je toliko sramno i zalosno do neba.

A u sada cu se vratiti na tvoje pitanje.

Poslednja izmena:
Dragi brate. Jedva cekam. Ako slavis slavu danas, neka ti je srecna slava.
Ma ne cekas brate, ali evo:
Kazes nece vise postavljati proroke. :D
south railroad:
Ono u Lk.16. su Hristove reci. On, koji je Sam postavljao proroke, kaze da ih nece vise postavljati posle Jovana. I ko ovde manipulise?
Ako zelis da verujes da ih ima posle Jovana, veruj, ko ti brani? Ali se ne ljuti na neciju reakciju kad pocnes izvrtati Pismo da bi to pokrio.
A i ne sali se molim te, puko od smeha.
A onda ipak hoce ali samo u crkvi:
south railroad:
U 1. Kor. lepo stoji da ih Bog postavi u Crkvi a ne izvan nje. To kao prvo. Drugo Proroci pre Jovana i zavrsno sa Jovanom su proricali Hrista. Zato On kaze da su proroci do Jovana. A ovi drugi u Crkvi su imali Hristovo otkrivenje o nekoj daljoj ili blizoj buducnosti.
Pa od kada bog postavlja proroke izvan crkve?:D

Zahvaljujem se da si me potvrdio za sta si me osudio da iskrivljujem pismo, da ne iskrivljujem, ne mogu da verujem...;)

prisilim :think:
u SZ imamo knjige proroka: Samuela, Ezra, Jov, Jezekilj, Danilo...
pitanje za Glasnika je da navede ko je u NZ predstavljen kao prorok? Luka?Marko?Pavle?Dela apostolska? Koji od njih je prorok?
A sada tebi ciko na ova pitanja ako si ceka, ili teta?
Da bi odgovorio na tvoje pitanje, trebao bi da napisem doktroski rad o tome.
Takvo je pitanje.
Trebalo bih da istrazim detaljno svaku pomenutu licnost.
A doktorski rad se ne pise za pola sata.
Jer i onaj ko mi postavlja pitanje treba dobro da zna sta pita i sta je to prorocki dar.
Ako to ne zna, ne moze da proceni taj rad, a kamoli da ga oceni.

Prorok u bibliji ne mora uvek nesto da napise, njegov glavni zadatak je da poravlja crkvu.
Bog preko njega savetuje i porpravlja crkvu:
1. Korincanima 14,3A koji prorokuje govori ljudima za popravljanje i utjehu i utvrđenje.
1. Korincanima 14,12Tako i vi, budući da se starate za duhovne darove, gledajte da budete onima bogati koji su na popravljanje crkve.
Znaci svi apostoli ne samo pomenuti gore, vidimo da su stalno pisali i radili na izgrdajivanju i popravljanju crkve.
Sto nam govori da su u tom smislu i oni proroci, iako je njihovo glavno zvanje apostoli.

Pomenuo si Pavla gore, evo on je i prorok:
1. Korincanima 14,6A sad, braćo, ako dođem k vama jezike govoreći, kaku ću korist učiniti ako vam ne govorim ili u otkrivenju, ili u razumu, ili u proroštvu, ili u nauci?
Sto predpostavljam da su i ostali apostoli imali prorocki dar kad je i Pavle, ali njihov glavni zadatak je bilo apsotolstvo ne prorokovanje.

Pavle je mnogo toga prorockog napisao, trebalo bi mi mnogo vremena da sve to nadjem.
Ali proroicao je o odpadu crkve posle smrti apsotola o Hristovom doalsku kako ce to biti, o cudima koja ce sotona ciniti pred Hristov dolazak o antihristu, itd.

Sto se tice apsotola Jovana, jovan je prorok, on je napisao prorocku knjigu zvanu Otrkivenje.
Jovan sam to potvrdjuje:
Otkrivenje 22,18Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Otkrivenje 22,19I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj.

Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Krista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojim, što ima da se skoro zbude, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu slugi svojemu Ivanu,
Otkrivenje 1,3Blagoslovljen je onaj, koji čita, i onima, koji slušaju riječi proročanstva i drže, što je napisano u njemu, jer je vrijeme blizu!

Braco, pa zar vam je tesko da proucavate pismo, meni nije cilj da vas posramljujem vec da trazimo sta je istina.
Ovo meni nije zabavno, jer moj cilj i moj karakter nije da pljujem na druge iako se vi sami namestate.
Ako necete da trazimo sta je istina, meni je vec neugodno da vas dovodim u ovoakvu situaciju, bolje mi se ne obracajte.
Zahvljujem unapred.

. Korincanima 12,28I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.
Pa ide
29. Еда ли су сви апостоли? Еда ли су сви пророци? Еда ли су сви учитељи? Еда ли су сви чудотворци?

Upozorenje
14. А Господ ми рече: Лаж пророкују ти пророци у моје име, нисам их послао, нити сам им заповедио, нити сам им говорио; лажне утваре и гатање и ништавило и превару срца свог они вам пророкују.

11. И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.

Dakle po svaku cenu pravdaš elenu vajt

/QUOTE]
1. Korincanima 13,9Jer nešto znamo i nešto prorokujemo;

Rimljanima 16,26A sad se javila i obznanila kroz pisma proročka, po zapovijesti vječnoga Boga, za poslušanje vjere među svima neznabošcima

1. Korinćanima 14,29Što se tiče proricanja, nek dvojica ili trojica uzmu riječ a nek ostali sude.
1. Korinćanima 14,39Tako, Braćo moja, težite daru proricanja
Korincanima 14,23Ako se dakle skupi crkva sva na jedno mjesto, i svi uzgovorite jezicima, a dođu i prostaci, ili nevjernici, neće li reći da ste poludjeli?
1. Korincanima 14,24A ako svi prorokuju, i dođe kakav nevjernik ili prostak, bude pokaran od sviju i suđen od sviju.

Korincanima 14,1Držite se ljubavi, a starajte se za duhovne darove, a osobito da prorokujete.
1. Korincanima 14,2Jer koji govori jezike, ne govori ljudima nego Bogu: jer niko ne sluša, a on duhom govori tajne.
1. Korincanima 14,3A koji prorokuje govori ljudima za popravljanje i utjehu i utvrđenje.
1. Korincanima 14,4Jer koji govori jezike sebe popravlja, a koji prorokuje crkvu popravlja.
1. Korincanima 14,5Ali ja bih htio da vi svi govorite jezike, a još više da prorokujete: jer je veći onaj koji prorokuje negoli koji govori jezike, već ako ko kazuje, da se crkva popravlja.
1. Korincanima 14,6A sad, braćo, ako dođem k vama jezike govoreći, kaku ću korist učiniti ako vam ne govorim ili u otkrivenju, ili u razumu, ili u proroštvu, ili u nauci?

Sad vidim sta tebe zbunjuje, u NZ "proroci" su u sluzbi Crkve i ne sire nova prorocanstva vec 'nasledjena' prorocanstva.
I za Muhameda kazu da je prorok, da li je i on prorok u crkvi u Hristu?
Ovo je samo ukratko, dok ne stignem malo duze TigerU

Sad vidim sta tebe zbunjuje, u NZ "proroci" su u sluzbi Crkve i ne sire nova prorocanstva vec 'nasledjena' prorocanstva.
Ne zbunjuje ga, već pravda hrišćanske sekte.
Isus jasno kaže
Јер су сви пророци и закон прорицали до Јована.
Apostoli su samo prenosili proročanstvo dolaska sina tzv neznabožcima organizujući crkvu

A zar Pavle prorockim duhom nije govorio nove stvari?
Jeste.
A zar Jovan isto nije?
Jeste, celo Otkrivenje.
I da ne pominjem druge stvari.
Jeste i neke stare.
Kako neko ko misli da ga nista ne buni moze da kaze da nisu nista novo rekli?
Uostalom prorok ne mora uvek da prorokuje i iznosi nesto novo.
Nije bitno da li su ili nisu.
Vec je bitno da imamo ptoroke u nvom zavetu.
Sto ste pokusali da negirate.
Tako jasne i lake stvari.
A kako u tom stilu odradjujete one teze tek?
Sad priznate da ima ali opet pokusavate da izvrnete?
Na ciju stetu to radite?
Da li ste svesni?

2. Petrova 1,19Tako nam je potvrđena proročka riječ te dobro činite što uza nju prianjate kao uza svjetiljku što svijetli na mrklu mjestu - dok Dan ne osvane i Danica se ne pomoli u srcima vašim.
1,21Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi.

A zar Pavle prorockim duhom nije govorio nove stvari?
Jeste.
A zar Jovan isto nije?
Jeste, celo Otkrivenje.
I da ne pominjem druge stvari.
Jeste i neke stare.
Kako neko ko misli da ga nista ne buni moze da kaze da nisu nista novo rekli?
Uostalom prorok ne mora uvek da prorokuje i iznosi nesto novo.
Nije bitno da li su ili nisu.
Vec je bitno da imamo ptoroke u nvom zavetu.
Sto ste pokusali da negirate.
Tako jasne i lake stvari.
A kako u tom stilu odradjujete one teze tek?
Sad priznate da ima ali opet pokusavate da izvrnete?
Na ciju stetu to radite?
Da li ste svesni?

2. Petrova 1,19Tako nam je potvrđena proročka riječ te dobro činite što uza nju prianjate kao uza svjetiljku što svijetli na mrklu mjestu - dok Dan ne osvane i Danica se ne pomoli u srcima vašim.
1,21Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi.

Reci sta je Pavle novo rekao, a za otkrovenje znamo da su podeljenja misljenja /mada kao Jovanova jos bi mogla i proci/

Govoriti pravda neke htiscanske sekte jebsamo pljuvanje i blacenje sto i ateista cak zna da to nije hriscanska vrlina.
Vec antihriscanska..
Uzmes bibliju i pokazes da u Novozavetnoj crkvi nema proroka.
I mogu da se slikam.
Kako onda da pravdam?
Ali kad ne mozes onda zavijas...kujas, pljuje, blatis i celu tehniku koju ste naucili.

Reci sta je Pavle novo rekao, a za otkrovenje znamo da su podeljenja misljenja /mada kao Jovanova jos bi mogla i proci/
Unazad sam nabrojio nekoliko stvari.
Citas li ti ili ne?
U prvom postu.
Mogu sve da ih argumentujem
Novozavetnim stihovima.
Mozes i ti, kada ne bi bio lenj da citas Pavla.
Citajte i vi i znacete.
Sta da vam radim kad vas mrzi?
Ali vi ne mozete vase tvrdnje da potvrdite.
Idem da spavam nemam vreme vecreas.
Ja nemam probelema sa time da nemate ili ne zelite proroke.
Kako ih i mozete imati?
Bozja crkva ima prorocki dar:
Otkrivenje 19,10I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Crkva koja nije bozja, nema.
Ili ima lazni prorocki dat kao karizmatici.
Kada ce kod vas da pocnu karizmatici?
Ni katolici nisu imali prorocki dar pa Franjo kaze da su dobili od protestantskih karizmatika.
Njemu nije vazno sto je lazni, vazno da ima neki jer zna da crkva mora da ga ima pa makar i lazni, jer Feanjo je bog na zemlji.

Citas li ti ili ne?
U prvom postu.
Novozavetnim stihovima.
Citajte i vi i znacete.
Kako ih i mozete imati?
Otkrivenje 19,10I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Ni katolici nisu imali prorocki dar pa Franjo kaze da su dobili od protestantskih karizmatika.
Njemu nije vazno sto je lazni, vazno da ima neki jer zna da crkva mora da ga ima pa makar i lazni, jer Feanjo je bog na zemlji.

Priznajem da sam citala na preskake/kad si preopsiran/ , eto sutra cu pogledati malo detaljnije, mada ne vidim razlog da ce to nesto promjeniti moj stav.

Govoriti pravda neke htiscanske sekte jebsamo pljuvanje i blacenje sto i ateista cak zna da to nije hriscanska vrlina.
Vec antihriscanska..
Uzmes bibliju i pokazes da u Novozavetnoj crkvi nema proroka.
I mogu da se slikam.
Kako onda da pravdam?
Ali kad ne mozes onda zavijas...kujas, pljuje, blatis i celu tehniku koju ste naucili.
Aman :roll:

Идеја о хришћанској Библији као Новом завету проистекла је из ранохришћанских текстова који су у Христу видели посредника у новом савезу са Богом. Хришћанска Библија, односно Нови завет, садржи 27 списа. Ти списи се могу поделити на 4 врсте религијских текстова:

• четири јеванђеља,
  • једна рана црквена повест,
  • двадесет и једна посланица,
  • једна апокалипса
Džabe pravdaš vajtovku ona je prorok ali lažni po bibliji i svi ostali koji proriču u ime Hrista

4. И одговарајући Исус рече им: Чувајте се да вас ко не превари.

11. И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.

Amerikancima je Biblija najvaznija.
9780691177359.jpg

f_mo_trump_bible_200601_1591066627421.focal-760x428.jpg

Citas li ti ili ne?
U prvom postu.
Novozavetnim stihovima.
Citajte i vi i znacete.
Kako ih i mozete imati?

Sad vidim da nema potrebe ni da se vracam unazad i ovo mi je dovoljno.
Stih koji navodis upravo govori o tome da nema novih proroka i da je svjedocanstvo Isusovo Duh Prorostva. Ti si to razumio na neki tebi prihvatljiv nacin ali stihovi idu u prilog ucenja da se dolaskom Isusa prorocanstvo ostvarilo i da nadalje nema novih prorocanstava nego samo svjedocanstva Isusova
Pre Isusa proroci su sirili rec nadahnuti duhom svetim, dolaskom Hrista, utelovljenjem reci nestaje potreba za novim prorocima, dovoljno je biti u reci. Zar je to tako komplikovano?
Sto se katolika tice, oni su to premostili na vrlo 'elegantan' nacin. Mati bozja se javlja decici/svako samo katolickoj/ i daje im 'upozorenja' koja djeca prenose kao opomenu odraslima i voila... i vuk sit i ovce na broju.

Priznajem da sam citala na preskake/kad si preopsiran/ , eto sutra cu pogledati malo detaljnije, mada ne vidim razlog da ce to nesto promjeniti moj stav.
Kao sto rekho unazad, vi sve unapred pljujete i blatite, moze covek da napise sta hoce.
Treba trazimo istinu ne da izvrcemo istinu unapred.
Jer nas samo sitina moze spasiti.
Osim da se ne andate spasenju, onda je ovakvo ponasanje opravdano.

Aman :roll:

Идеја о хришћанској Библији као Новом завету проистекла је из ранохришћанских текстова који су у Христу видели посредника у новом савезу са Богом. Хришћанска Библија, односно Нови завет, садржи 27 списа. Ти списи се могу поделити на 4 врсте религијских текстова:

• четири јеванђеља,
  • једна рана црквена повест,
  • двадесет и једна посланица,
  • једна апокалипса
Džabe pravdaš vajtovku ona je prorok ali lažni po bibliji i svi ostali koji proriču u ime Hrista
O cemu ti?
Sa kime se svadjas ko te dirao kazi mi?
Ko je dovodio novozavetnu bibliju u pitanje?
Nema arguementa pa da se pise samo da bi izgledalo kao nesto se zna da bis e pokrila ona bruka unzad?:D

Citiracu ovo jer su ti Sale i Mnemozina otprilike odgovorili ono sto sam hteo. Dakle u Bibliji imamo Agava i onog laznog Varisusa kao proroke koji se imenom pominju. Koga ti jos priznajes kao proroka u Novozavetnoj Crkvi?
Nisi ti to hteo vec si ti negirao sve proroke.
A koga priznajem za proroka ja sam to opsirno i argumentovano sve unazad par postova obrazlozio.

Sad vidim da nema potrebe ni da se vracam unazad i ovo mi je dovoljno.
Stih koji navodis upravo govori o tome da nema novih proroka i da je svjedocanstvo Isusovo Duh Prorostva. Ti si to razumio na neki tebi prihvatljiv nacin ali stihovi idu u prilog ucenja da se dolaskom Isusa prorocanstvo ostvarilo i da nadalje nema novih prorocanstava nego samo svjedocanstva Isusova
Pre Isusa proroci su sirili rec nadahnuti duhom svetim, dolaskom Hrista, utelovljenjem reci nestaje potreba za novim prorocima, dovoljno je biti u reci. Zar je to tako komplikovano?
Sto se katolika tice, oni su to premostili na vrlo 'elegantan' nacin. Mati bozja se javlja decici/svako samo katolickoj/ i daje im 'upozorenja' koja djeca prenose kao opomenu odraslima i voila... i vuk sit i ovce na broju.
Nema potrebe jer si videla da sam ti dao primere i ne odgovaraju ti pa sada prelazis na blef, kao vidim sada meni je ovo dovoljno.
Unazad priznas ima proroke u novozavtenoj crkvi sada opet nema?
ha ha ha.
Pored ovoliko jasnih izvestaja o novozavtenim prorocima sada ih ponovo nema?
Juce si ih priznala danas nestali? ha ha ha...
Ovde smo da nadjemo isitinu, ako vas istina ne zanima, ne morate samnom da raspravljate,.
Iskrena osoba koja ovo pogleda unazad sta vi pokusavate ima da se cudi.
Kazes stih koji kaze da ima duh prorostva kaze da nema???:D
Alala ti na argumentovano tumacenje.ha ha ha...:D
Ne mogu ja to da razumem na neki sebi prihvatiljv nacin.
To vi pokusavate.
Stvari moramo da razumemo onako kako stvarno znace.
Jer sta nam vredi da trazimo sebi prihvatljiv nacin kada takva metoda vodi da covek izgubi spasenje?
Samo Kain to radi, Avelj ne.
Samo istina spasava.
Ove zafrkacije koje pokusavate, ne.
Ali nemam nista protiv, vase pravo da verujete, izvrcete kako hocete, za sve cemo dati odgvor pred Bogom.
Nestaje potreba za novim prorocima dolaskom Hrista kazes. ha ha ha ha ne mogu da verujem sta citam.
Jel to ti citas kuran mozda da pitam?
1. Korincanima 12,28I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.
U bibliji u novom zavetu Bog postavlja gomile proroka.
Mozda u Kuranu ne?
Apostol Pavle naziva svoja pisma vernicima, PROROCKA PISMA:
Rimljanima 16,26A sad se javila i obznanila kroz pisma proročka, po zapovijesti vječnoga Boga, za poslušanje vjere među svima neznabošcima
Ja sumnjam da ti citas nesto drugo, neko te prevario i dao ti nesto drugo a rekao ti da je biblija.
Evo ti link za Bibliju da proveris:
https://pouke.org/svetopismo/
A ako te niko nije prevario, ti onda izvrces svesno i namerno.
A takvi idu na igrnor.
Ko se usudjuje da izvrce Bozju rec, sa time nemam sta da pricam vise jer nema smisla, cemu?
2. Solunjanima 2,9Kojega je dolazak (Hristov)po činjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i lažnijem čudesima,
2. Solunjanima 2,10I sa svakom prijevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2. Solunjanima 2,11I zato će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži;
2. Solunjanima 2,12Da prime sud svi koji ne vjerovaše istini, nego volješe nepravdu.

Poslednja izmena:

Back