BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postanje 22
22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.

Nije želeo Bog da čovek postane ono za šta je Isus rekao da postane

Matej 5:48

48. Будите ви дакле савршени, као што је савршен Отац ваш небески.

Ne da postanu bogov,i vec da budu savrseni kao Bog.

O tome ja govorim i o tome je rec.

Ne da dostignu savrsenstvo koje bi ih ucinilo bogovima.

Oni treba da budu savrseni ali i dalje ostaju kao ljudi.

Dakle da ne cine zlo.

Bog poznaje zlo ali ga ne cini.

Takav treba da bude i covek.

O tome je rec.

Covek nije postao bog kada je szanao sta je zlo.

Samo Bog je poznavao dobro i zlo.

Covek kao stvorenje nije.
On je znao samo sta je dobro.

Covek nije znao sta je to laz na primer i njene posledice.

Ali je onda iskusio na sebi.
I jos uvek iskusava.

Sa time nije postao bog, nego poznaje zlo kao i bog sto ga poznaje, samo on nema udela u njemu kao mi sto imamo...

sotona je taj koji je coveka slagao i danas jos uvek cini to prekor aznih religija govoreci im da ce postati bogovi.

ON I DANAS KAZE COVEKU DA MOZE DA POSTANE KAO BOG:

1.Mo 3:5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.

Zapazi da nece postati bogovi nego kao bog u poznavanju zla.

Tu se krije mala varka da covek misli da ce postati sam bog.

DA LI U OVIM STIHOVIMA ISUS ZAGOVARA PAKAO I VECNE MUKE???

OPET NE.

U originalnom tekstu ser ne koristi rec PAKAO.

To su tako preveli oni koji nemaju dokaza u biliji za pakao.

Jevrejska rec koja je tu prevedena sa pako znaci (geena, gehinom)
To je dolina zapadno od Brda gde je hram i to je Aramejski naziv.
To je bio otpad grada Jerusalima, kao sto i danas svaki grad ima svoj otpad.

Pogledaj malo kako glasi ...Marko 9:43...

Marko 9:43... Marko 9:43...

A posebno pogledaj ...ovde...

I pokušaj da shvatiš da je ono Gai'ben-Hinom, pored toga što je bilo mesto gde je neprestano sagorevalo djubre po Judaizmu i mesto poznatokao suva dolina Hinomovog sina na koje su bacani darovi darivani Hramu ali koji nisu prihvaćeni.

Pokušaj da shvatiš da je upravo Isus dobio ''ideju'' za svoje propovedanje o paklu kao mestu večne vatre videvši tu Gehenu.

A kada pogledaš ove stihove...

Matej 13:40-43...

''Kao što se dakle kukolj sabira, i ognjem sažiže, tako će biti na kraju ovog veka. Poslaće Sin čovečiji anđele svoje, i sabraće iz carstva Njegovog sve sablazni i koji čine bezakonje. I baciće ih u peć ognjenu: onde će biti plač i škrgut zuba. Tada će se pravednici zasjati kao sunce u carstvu Oca svog. Ko ima uši da čuje neka čuje.''

Matej 3:12...

'' Njemu je lopata u ruci Njegovoj, pa će otrebiti gumno svoje, i skupiće pšenicu svoju u žitnicu, a plevu će sažeći ognjem večnim.''

Matej 13:30...

'' Ostavite neka raste oboje zajedno do žetve; i u vreme žetve reći ću žeteocima: Saberite najpre kukolj, i svežite ga u snoplje da ga sažežem; a pšenicu svezite u žitnicu moju.''

Pokušaj da malo uočiš neki kontekst izmedju nekih isusovih parabola i metafotičnih kazivanja.

I malo razmisli zašto samo negiraju učenje o paklu tvoji Adventisti, Jehovini svedoci, Anglikanci i neke frakcije Luterana.

A ti znas da je tu rec o djubristu a navodis samo stihove van konteksta i cutis o njihvom pravom znacenju???

Alal...
Pa na djubristu ne gori nesto vecno nego dok izgori pa nema vise...

Pa ko je rekao da gresnici na kraju nece izgoreti u vecnom ognju kako govore zadnji Stihovi koje si naveoß

O TOME SMO PRICALI GORE,NISI U TOKU ILI NEZELIS DA BUDES?

A ti znas da je tu rec o djubristu a navodis samo stihove van konteksta i cutis o njihvom pravom znacenju???

Da li je moguće da toliko ne shvataš elementarne stvari...Isusu je Gehena poslužila kao inspiracija za svoju priču o mestu gde će kao kažnjeni završiti oni koji ga ne prihvate. Nemoj tako bukvalno i nebulozno shvatati da je Isus bukvalno mislio na to mesto ...Gehenu. Pokušaj malo metaforično da shvatiš te stvari. Pogreših, nemoj to pokušavati jer se to protivi adventističkom učenju da pakla ...nema...i da je to nešta kao neka vrsta groba u kome će adventisti zajedno sa J svedocima čekati da se probude i u svojim materijalnim telima dospeju u raj naravno na zemlji.

Alal...
Pa na djubristu ne gori nesto vecno nego dok izgori pa nema vise...

Da li je moguće da napišeš nešta ovako u nekom uverenjui da je to logičko uporište da ...pakla nema po Isusovom kazivanju...

Pa ko je rekao da gresnici na kraju nece izgoreti u vecnom ognju kako govore zadnji Stihovi koje si naveoß

O TOME SMO PRICALI GORE,NISI U TOKU ILI NEZELIS DA BUDES?
Da budem iskren. Ne čitam tvoje metarske pamflete. Ako napišeš nešta tvojim rečima kratko i konkretno to pročiutam i komentarišem.

Ma ne budi smesan.
Prevedeno je namerno sa pakao a i sam priznas da je rec o Geheni smetilistu i da na to mesto nemoze da stoji rec pakao,a pre toga si samo naveo teskt i kazes, EVO PISE PAKAO???.

Samo pokazujes koliko si iskren.

E sada mozes da filozofiras do mile volje, tvoj probelm...

Isus govori o vecnom unistenju ognejm na kraju istorije ovoga sveta, nje o vecnim mukama u paklu.

Jes 66:14 Videćete i obradovaće se srce vaše i kosti će se vaše pomladiti kao trava, i znaće se ruka Gospodnja na slugama Njegovim i gnev na neprijateljima Njegovim.
Jes 66:15 Jer, gle, Gospod će doći s ognjem, i kola će Mu biti kao vihor, da izlije gnev svoj u jarosti i pretnju u plamenu ognjenom.
Jes 66:16 Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom telu, i mnogo će biti pobijenih od Gospoda.

Poslednja izmena:
Jes 66:15 Jer, gle, Gospod će doći s ognjem, i kola će Mu biti kao vihor, da izlije gnev svoj u jarosti i pretnju u plamenu ognjenom.
Jes 66:16 Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom telu, i mnogo će biti pobijenih od Gospoda.

Za 20 godina iznosenje ovakvih stvari u javnost i na mesta koja posecuju deca bice zabanjena i zakonski sankcionisana.

Opusti se, zivot je lep, pokloni devojci cvet.

Ma ne budi smesan.
Prevedeno je namerno sa pakao a i sam priznas da je rec o Geheni smetilistu i da na to mesto nemoze da stoji rec pakao,a pre toga si samo naveo teskt i kazes, EVO PISE PAKAO???.

Samo pokazujes koliko si iskren.

E sada mozes da filozofiras do mile volje, tvoj probelm...

Isus govori o vecnom unistenju ognejm na kraju istorije ovoga sveta, nje o vecnim mukama u paklu.

Jes 66:14 Videćete i obradovaće se srce vaše i kosti će se vaše pomladiti kao trava, i znaće se ruka Gospodnja na slugama Njegovim i gnev na neprijateljima Njegovim.

uzmi sad bibliju i gde god pise pakao zameni sa recju gehena, pa nam objasni, sta gehena u metaforicnom smislu oznacava?

Gehena je Jerusalimski otpad ne pakao.

Gehena u metaforicnom smislu znaci dan sudni.

Kada ce zemlja i dela na njoj izgoreti:

Evo:

2.Pet 3:10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće.

TO JE DAN GOSPODNJI DAN SUDA DAN KRAJA GREHU I ZLU:

2.Pet 3:10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće.

1.Thes 5:2 Jer sami znate jamačno da će dan Gospodnji doći kao lupež po noći.

TO JE TO...

Vec sam ti jednom obajsnio.

A ako je potrebno mogu jos jednom da kopiram pa da postavim samo kazi.

Gehena je Jerusalimski otpad ne pakao.

Gehena u metaforicnom smislu znaci dan sudni.

Kada ce zemlja i dela na njoj izgoreti:

Evo:

TO JE DAN GOSPODNJI DAN SUDA DAN KRAJA GREHU I ZLU:

TO JE TO...

Vec sam ti jednom obajsnio.

A ako je potrebno mogu jos jednom da kopiram pa da postavim samo kazi.

ne znam kome si objasnjavao meni nisi
dakle
bice skrgut zuba u vecnom unistenju, jel to "vecno unistenje" znaci vecnost ili trenutak?

Онде ће бити плач и шкргут зуба, кад видите Авраама и Исака и Јакова и све пророке у царству Божијем, а себе напоље истеране.

E svasta ?
Ja kao da zivdovima pricam?

Tebi pakao nikako da izadje iz glave???
Neko je rekao da od drveca ne vidi sumu.
Od pakla nemoezs da vidis Biblijsku isitinu.

Istina je najcesce bolna, ali je ipak istina.

Dakle ako ce zemlja i dela na njoj da izgore, ne kazem ja nego Biblija, i ljudi sa zemljom, onda mora da gore dok ne izgore.

Ove stihove koje sam gore naveo nsiam ja pisao.
To su stihovi iz Biblije.

To kaze Bog.

Evo jos jednom:

SVI GRESNICI IZ SVIH VEKOVA VASRKSAVAJU U DRUGOM VASKRSENJU POSLE 1000 GODINA.

STA ONI RADE?

GLEDAJU BOGA I GRAD JERUSALIM I VERNE U NJEMU I JURISAJU DA GA UNISTE.

I STA SE ONDA DOGADJA?

Off 20:9 I izidjoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i sidje oganj od Boga s neba, i pojede ih.

Gorece dok ne izgore,

Nema reci o vecnim mukama.
O tome govori Isus.

Evo jos:

Poslednja izmena:
E svasta ?

Dakle ako ce zemlja i dela na njoj da izgore, ne kazem ja nego Biblija, i ljudi sa zemljom, onda mora da gore dok ne izgore.

To kaze Bog.

Evo jos jednom:

STA ONI RADE?

I STA SE ONDA DOGADJA?

Off 20:9 I izidjoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i sidje oganj od Boga s neba, i pojede ih.

Gorece dok ne izgore,

O tome govori Isus.

Evo jos:

Јер је праведно у Бога да врати муке онима који вас муче;

dobar si:D ti mantras svoje iako te ja pitam nesto drugo

dakle ovako, to ce biti tiho gorenje do unistenja, sta ce goreti, materijalno telo ili nematerijalni duh?

Ne mantram ja nista svoje nego samo ono to kaze Biblija i to sto kazem potvrdjujem tekstom iz Svetoga pisma.

O paklu gde se ljudi vecno muce tamo nema reci.

Kakav duh???

Ti ni to neznas???

Naravno telo.

Ne koji nas muce nego oni koji su odbacili bozju milost i ljubav i nisu hteli da se odreknu greha.

Pravedno je zaustaviti zlo.
A zlo se moze jedino zaustaviti kada se unisti.

Drugacije ne.

Pa ako izgori telo,šta će biti sa duhom?I zašto da gori telo?Nije mi jasno.
U tom smislu,zašto Isus kaže da je bolje otkinuti tuku svoju ili nogu koja te sablažnjava nego u večni život ući bez nje,kako to?
To je onda materijalno telo i ono izgori u vatri bez obzira,jedna ruka,dve ruke,jedna noga,sa okom,bez oka...

To je samo izreka.

Netreba bukvalno otkinuti ruku.

Ali bi cak bilo bolje.

Zelid a kaze koliko je rgeh strasan i da sa njime trebamo postupitir adikalno.
Greh se mora ostaviti.

Na priemr ruka koja krade nas odvaja od casrtva Bozjeg.

Ali to nije bukvalno.

Kao kada mi kazemo, ko tebe hlebom ti njega kamenom.

Niko ne ardi to bukvalno.

Pouka iz toga je da ne vracamo zlo za zlo engo dobro.

A sta ce biti sa dusom?

BIBLIJSKI KOMENTAR BROCKHAUS KAžE SLEDECE:

Važno za pravo razumevanje reci DUSA u Starom i Novom zavetu je, da se sa tom reci dusa nesmatra nešto posebeno Zivo od tela od coveka; već se sa time uvek misli ceo covek od mesa i kostiju. Covek nema (psyhe ) DUSU; NEGO on je (psyhe) dusa. (covek je ziva dusa) ON CINI KAO JEDINKA ZIVU DUSU. S telom I kostima.
Što se tiče stanja duse posle smrti u Novom zavetu je jasno da ona ne odstupa od celokupnog coveka ne u dva dela telo I dusa u smislu da živi van coveka posebno dalje.
U novom zavetu u originalnom tekstu pod dusom, se uvek misli na celokupnog coveka ne na dva dela gde jedan nastavlja da živi.
Ucenje Platonske filosofije I ucenje nekih religija o dusi koja živi izvan coveka Novi zavet NEPOZNAJE.
Biblijski komentar Brockhaus Elbelfeder Biblija sa Grckog na Nemacki strana 1042-1042.

http://forum.krstarica.com/entry.php/29831-Biblijska-istina-o-DUSI-!!!

Poslednja izmena:
E svasta ?

To kaze Bog.

Evo jos jednom:

STA ONI RADE?

I STA SE ONDA DOGADJA?

Gorece dok ne izgore,

O tome govori Isus.

Evo jos:

nemas pojma niti kapiras sta je pakao....

A Brockhaus je slučajno adventistička...

Opet govoris neistine.

Nravno da nije.
Da jeste nebi je citirao.

Brockhaus je svetska izdavacka kuca ne religiozna organizacija i zato neutralna.

Ona angazuje razne strucnjake i radi na tome da izda kvalitetne stvari i u Germanskom govronom podrucju, Brockhaus Elbelfeder kometari i Biblije se smatraju medju najboljima.
To je Merzedes u literaturi.

Osim toga i ostali komnetari kazu to isto a neki koji ne zele samo precute.

Navedite mi vi jedan vas komentar da vidimo sta on kaze???

Mt 5:11 Blago vama ako vas uzasramote i usprogone i kažu na vas svakojake rdjave reči lažući, mene radi.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back