BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e od tih sam...nisam biblijski ekspert a istinski sam vernik....ne idem po crkvama svaki dani ne kacim ikone po zidovima ali znam da on postoji.....i da je postojao od samog pocetka....od adama i eve...vise intuicija je tu pomogla da ga otkrijem nego razum a nisam trazila da ga otkrijem....samo doslo.....i tako sam srecna da nemas pojma...kokos u dzepu a u srcu puna ko titanik...

Kako znaš da Bog postoji?

Ajde što ima plementio daj jedan bar primjer ako nije problem??

Ti očito nisi u toku sa onim šta je napisao Esen...Očito nisi pročitao ovaj Esenov post...

QUOTE=Esen;20574576]Ako je stranac medju vama, ne činite mu krivo.
Ko je došljak medju vama, ponašajte se kao da je jedan od vas, i volite ga kao sebe, jer ste i vi bili stranci u zemlji misirskoj. (Lev 19:33-34)

Ne budi osvetljiv, i ne ljuti se na svog bližnjeg, nego voli bližnjeg kao samog sebe. (Lev 19:18)

Ako naidjes na vola neprijatelja svog, ili na magarca njegovog, da je zalutao, odvedi ga k njemu.
Ako vidiš da je magarac pod teretom svojim, pa makar bio i magarac tvog neprijatelja, nemoj da ga ostaviš, nego mu pomozi. (Izl 23:4-5)

Nemoj iskorišćavati najamnika koji je siromah i potrebit, bilo da je on izmedju braće tvoje, ili da je došljak u zemlji tvojoj u mestu tvom.
Nego mu daj platu taj isti dan, da ne zadje sunce, jer siromašan zavisi od toga. (Ponz 24:14-15)

Kada žanješ svoje useve na njivi svojoj, ako propustiš neki snop na njivi, ne vraćaš se da ga uzmeš, ostavi ga došljaku, siročetu i udovici.
Kada treseš masline svoje, kada završiš, ne gledaj granu po granu po drugi put, ostavi došljaku, siročetu i udovici.
Kada bereš vinograd svoj, ne prelazi opet da proveriš jel ostalo, nego ostavi došljaku siročetu i udovici. (Ponz 24:19-22)

A svake treće godine odvoji sav desetak od dohodaka svojih one godine i uskladišti u svom mestu,
Pa neka dodju oni koji nemaju zemlju ili nasledstvo, i došljaci, i siročad i udovice, i neka jedu i uzmu koliko im treba. (Ponz 14:28-29)

Ne učini ništa što bi moglo da ugrozi život tvom bližnjem. (Lev 19:16)

Ne iskrivljujte pravdu, ne gledajte što je neko siromašan, niti se povodite za bogatim, nego pravedno sudite. (Lev 19:15)

Ako kod tebe dodje rob koji je pobegao od svog gospodara, nemoj da izdati gospodaru njegovom
Nego neka ostane kod tebe, u mestu koje izabere, u gradu tvom gde mu bude drago, i ne tlačite ga. (Ponz 23:15-16)[/QUOTE]

A navedeno može da se podvede pod kako bi Esen rekao...plemenite stihove...

A neka je druga priča što gomila drugih stihova nisu ...tako plemeniti...

Ti očito nisi u toku sa onim šta je napisao Esen...Očito nisi pročitao ovaj Esenov post...

Esen;20574576]Ako je stranac medju vama, ne činite mu krivo.
Ko je došljak medju vama, ponašajte se kao da je jedan od vas, i volite ga kao sebe, jer ste i vi bili stranci u zemlji misirskoj. (Lev 19:33-34)

Ne budi osvetljiv, i ne ljuti se na svog bližnjeg, nego voli bližnjeg kao samog sebe. (Lev 19:18)

Ako naidjes na vola neprijatelja svog, ili na magarca njegovog, da je zalutao, odvedi ga k njemu.
Ako vidiš da je magarac pod teretom svojim, pa makar bio i magarac tvog neprijatelja, nemoj da ga ostaviš, nego mu pomozi. (Izl 23:4-5)

Nemoj iskorišćavati najamnika koji je siromah i potrebit, bilo da je on izmedju braće tvoje, ili da je došljak u zemlji tvojoj u mestu tvom.
Nego mu daj platu taj isti dan, da ne zadje sunce, jer siromašan zavisi od toga. (Ponz 24:14-15)

Kada žanješ svoje useve na njivi svojoj, ako propustiš neki snop na njivi, ne vraćaš se da ga uzmeš, ostavi ga došljaku, siročetu i udovici.
Kada treseš masline svoje, kada završiš, ne gledaj granu po granu po drugi put, ostavi došljaku, siročetu i udovici.
Kada bereš vinograd svoj, ne prelazi opet da proveriš jel ostalo, nego ostavi došljaku siročetu i udovici. (Ponz 24:19-22)

A svake treće godine odvoji sav desetak od dohodaka svojih one godine i uskladišti u svom mestu,
Pa neka dodju oni koji nemaju zemlju ili nasledstvo, i došljaci, i siročad i udovice, i neka jedu i uzmu koliko im treba. (Ponz 14:28-29)

Ne učini ništa što bi moglo da ugrozi život tvom bližnjem. (Lev 19:16)

Ne iskrivljujte pravdu, ne gledajte što je neko siromašan, niti se povodite za bogatim, nego pravedno sudite. (Lev 19:15)

Ako kod tebe dodje rob koji je pobegao od svog gospodara, nemoj da izdati gospodaru njegovom
Nego neka ostane kod tebe, u mestu koje izabere, u gradu tvom gde mu bude drago, i ne tlačite ga. (Ponz 23:15-16)
[/SPOILER]

A neka je druga priča što gomila drugih stihova nisu ...tako plemeniti...[/QUOTE]

Parovi suprotnosti..

No mislio sam ima li Mojsije plemenitih djela u bibliji ??'
Ima li nešto recimo milostivo da je pokazao na djelu??

Poslednja izmena:

A neka je druga priča što gomila drugih stihova nisu ...tako plemeniti...

Parovi suprotnosti..

A sada pogledaj ovo što si malo ranije napisao...

Ne vidiš da to što ti radiš je isto što i on radi??

Ne slažeš se s time??

I nadam se da češ skapirati da ne radimo isto on i ja. Ja upravo ukazujem na te kako ti napisa parove suprotnosti dok ih on kategorički negira.

A sada pogledaj ovo što si malo ranije napisao...

I nadam se da češ skapirati da ne radimo isto on i ja. Ja upravo ukazujem na te kako ti napisa parove suprotnosti dok ih on kategorički negira.

Nije baš tako..

On ti reče da je dopisano i to par puta a ti ne prihvaćaš nego ideš dalj s tim neplemenitim citatima koje on odbacuje kao neadekvatne..

No da je on govorio da su svi savršeni da su svi plemeniti i da nije ubacivano onda tvoja metodologija ne bi bila ocrnjivanje nego upravo ukazivanje da imaju parovi suprostnosti.
A to nije bio slučaj jer on je rekao da je to sve dodavano što si ti naglašavao ...
Kapiraš sada?

No mislio sam ima li Mojsije plemenitih djela u bibliji ??'
Ima li nešto recimo milostivo da je pokazao na djelu??

Na delu je pokazao ovako...

Brojevi 31:17...

'' Zato sada pobijte svu decu mušku, i sve žene pobijte, koje su poznale čoveka.''

Izlazak 2:12...

''I obazrev se i tamo i amo, kad vide da nema nikoga, ubi Misirca, i zakopa ga u pesak.''

A ima i ono kada je oterao svoju ženu sa sve decom da bi kasnije da bi kasnije bili pobijeni od ...njegove vojske...

Ima bre sve plemenitije od plemenitijeg...

Nije baš tako..

On ti reče da je dopisano i to par puta a ti ne prihvaćaš nego ideš dalj s tim neplemenitim citatima koje on odbacuje kao neadekvatne..

No da je on govorio da su svi savršeni da su svi plemeniti i da nije ubacivano onda tvoja metodologija ne bi bila ocrnjivanje nego upravo ukazivanje da imaju parovi suprostnosti.
A to nije bio slučaj jer on je rekao da je to sve dodavano što si ti naglašavao ...
Kapiraš sada?

Po Esenu proizilazi da se biblija svodi samo na 10 božijih zapovesti i desetak do dvadeset Mojsijevih plementih stihova a da ostalo...ne postoji jer je laž i dodato. Kapiraš...nisi skoncentrisan dovoljno.

'' Zato sada pobijte svu decu mušku, i sve žene pobijte, koje su poznale čoveka.''

''I obazrev se i tamo i amo, kad vide da nema nikoga, ubi Misirca, i zakopa ga u pesak.''

A ima i ono kada je oterao svoju ženu sa sve decom da bi kasnije da bi kasnije bili pobijeni od ...njegove vojske...

Dakle na delima Mojsije po tebi je skroz crno što se njega tiče...

I to je upravo ono što ja i govorim i to nije točno jer u bibliji je sve upareno i pokazati ću ti sutra..

I ti iz nemogućnosti da to primetiš ideš konstantno ovde da ocrnjuješ jer ne primjećuješ da ima i bjelo ipak ....

Izvanredno sam koncentriran...
Pitanje je da li si ti..

No kasno je nije smak sveta drugi put ,,,,

Ti barem znaš da mi je koncentracija i maksimalno pamćenje i najsitnijih detalja...profesionalna deformacija.

Pointing_Character_8294.GIF

Ti nista ne pokusavas da razumesh jos uvek :kafa:

Sve kapirash samo onako kako tebi godi, a ne kako jeste :manikir:

2 Mojsijeva 2

11. I kad Mojsije bijaše velik, izide k braći svojoj, i gledaše nevolju njihovu. I vidje gdje nekakav Misirac bije čovjeka Jevrejina između braće njegove.
Djela 7:23, Jevr. 11:24

12 I obazrev se i tamo i amo, kad vidje da nema nikoga, ubi Misirca, i zakopa ga u pijesak.

Ovako napisi da oni koji prvi put cuju o ovome imaju jasnu sliku :manikir:

Ti nista ne pokusavas da razumesh jos uvek :kafa:

Problem je u tome što svo vreme pokušavam ali mi nešto ne ide da skapiram da Mosjije nije naredio ovako...

Sve kapirash samo onako kako tebi godi, a ne kako jeste :manikir:

Ja nisam vernik pa shodno tome nisam opterećn potrebom da bilo šta kapiram po... upustvu...bilo čijem ..pa ni onom bruklinskom.

Problem je u tome što svo vreme pokušavam ali mi nešto ne ide da skapiram da Mosjije nije naredio ovako...

бил рокнуо хитлера док је био дете знајући да ће овај изазвати и учинити најстрашнији злочин човечанству 20 века?
молим те да ми одговориш што једноставније и искреније са да, не или нисам сигуран.
хвала унапред

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back