Možeš li navesti stih u kojem Isus kaže da će se krstiti samo da bi ljudima dao primer...
Sta radi Jovan krstitelj:
Marko 1:4 Pojavi se Jovan krsteći u pustinji, i propovedajući krštenje pokajanja za oproštenje greha.
Propoveda i krstava pokajanje od greha zbog orostenje greha.
Znaci svako ko njemu dodje kaje se od svojih greha to potvrdjuje svojim krstenjem. Jovan ga krstava da bi mu bog oprostio grehe.
ISUS DOLAZI KOD JOVANA DA SE KRSTI:
13 Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan k Jovanu da se krsti.
14 A Jovan branjaše Mu govoreći: Ti treba mene da krstiš, a Ti li dolaziš k meni?
15 A Isus odgovori i reče mu: Ostavi sad, jer tako nam treba ispuniti svaku pravdu. Tada Jovan ostavi Ga.
16 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega.
17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji.
Matej 3.
Jovan odbija jer ne vidi u njemu gresnika.
Kaze mu ti trebas mene da krstis, ti si pravednik.
Jovan ne vidi u Isusu osobu koja treba da se pokaje i krsti.
STA KAZE ISUS ZASTO SE KRSTAVA RADI OPROSTENJE GREHA?
>>ostavi sad, jer tako nam treba ispuniti svaku pravdu. <<
ISUS SE KRSTAVA DA BI NAM BIO PORIMER NE ZATO JER JE BIO GRESAN .
Nije bio gresan.
2.Kor 5:21 Jer Onog koji ne znaše greha nas radi učini grehom, da mi budemo pravda Božja u Njemu.
Iako isus nije nikada ucinio greh, on je primio kaznu kao gresnik.
1.Pet 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
Kada Isus kaze da nam treba ispuniti svaku pravdu.
Misli na sve to sto je Bog odredio za spasenje coveka pa i krstenje.
Iako isus nije gresnik, on je kroz sve to trebao da prodje pa i kroz smrt, koja je u stvari samo udeo gresnika a ne pravednika.
Ali kao pravednik koji je umro za nas a ne gresnik je Isus mogao da plati nasu krivicu.
Kao gresnik nebi mogao ni za sebe.
Isus kaze svojim slusaocima:
Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?
Apostoli kazu:
2.Kor 5:21 Jer Onog koji ne znaše greha nas radi učini grehom, da mi budemo pravda Božja u Njemu.
Heb 4:15 Jer nemamo Poglavara svešteničkog koji ne može postradati s našim slabostima, nego koji je u svačemu iskušan kao i mi, osim greha.
Isus je morao sve da prodje kao i mi, osim greha.
8 Znajući da se propadljivim srebrom ili zlatom ne iskupiste iz sujetnog svog življenja, koje ste videli od otaca; 19 Nego skupocenom krvlju Hrista, kao bezazlenog i prečistog jagnjeta;
1 Petrova 1.
1.Pet 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;