Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu... Ali nigde nemate one koji vas uče balansu, koji je potpuno prirodan za celokupnu kreaciju, pa i za nas, već vam odvlače pažnju na to da je balans beskrajna ljubav i samo ljubav, što nikako nije tačno. Kraće rečeno, mnogo ste polarizovani. Mrzeti zlo u sebi znači mrzeti polovinu sebe samoga... totalno pogrešno.
Ne postoji ni greh ni kazna za greh.
Bog i Isus Hrist nemaju nikakve zajedničke tačke. Ako je bio bogoborno i bogohulno obrezan, Isus je bio na nižem nivou od svih ljudi koji se nisu obrezali. Čovek koji inicira obrezivanje (onaj koji obrezuje recimo svoje dete) polazi od toga da je bog pogrešio u anatomiji ljudskog tela, te da se on drznuo da tu grešku ispravi. Dakle, sa punim pravom se može smatrati da je obrezivanje bogohulni, bogoborni i protivprirodni čin, usmeren, u krajnjem slučaju, direktno protiv božanske ličnosti. Nadam se da će bog oprostiti onim ljudima koji su obrezali Isusa i Muhameda, ali i ostale nesrećnike koji se nisu pitali o tome. Izuzetak je neki muškarac koji bi zbog braka sa Jevrejkom ili muslimankom, recimo, obrezao sam sebe; njemu nema oproštaja. Treba spomenuti i ovo. Kada se neko obreže, njemu se zatvaraju srčana čakra i sve ostale gornje čakre (grlena, “treće oko” i krunska čakra), pa pomenuti bogoborni, bogohulni i protivprirodni čovek postaje prizemno živo biće, koje može da se bavi samo osnovnim, životinjskim nagonima. Pored toga, oni božji protivnici koji su izmislili obrezivanje se nisu obrezivali, niti su obrezivali (skrnavili) svoju decu. Ima nekih verskih fanatika koji su me pitali zašto sečem nokte i kosu. Odgovorio sam im da to radim iz istog razloga iz koga golubovi čupaju sami sebi ofucano perje ili zmija menja košuljicu. Kad bih video da golubovi sami sebi čupaju kljun ili prste na nogama, ili da zmija sama sebi čupa zube ili kesu sa otrovom - onda bi me mogli ubediti da i čovek treba da secka kožicu sa glavića. Bog je stvorio sve delove tela za neku funkciju, a ne za seckanje. Znam da mnogima ovde smeta ova tužna istina, ali nijedan neobrezan vegan, koji jede samo voće i povrće, ne može se nikako spasiti preko obrezanog Isusa Hrista, koji je jeo meso, mleko i jaja. Šta će meni, kao neobrezanom veganu, krv obrezanog Isusa Hrista, koja je bila puna mesa, mleka i jaja, kad je moja krv čista? Ne treba mi uopšte. Ni meni niti bilo kom veganu. Ljudi koji jedu samo voće i povrće ne treba da slede ljude koji jedu meso, mleko i jaja. Onaj ko se hrani na takav način ne može se baviti duhovnošću i ne može doživeti prosvetljenje. Kad se životinja kolje ona nabija strahove u mišiće. Onaj ko jede meso unosi u sebe smrt, životinjske strahove i strah kao takav - a sa strahom i strahovima nema prosvetljenja. Kraj priče.
Čuo to već više puta. Ništa novo.
- - - - - - - - - -
Ne postoji nikakav "božji zakon" u obliku bilo kakve knjige ili bilo kog ljudskog formata. Bogu svaka čast, a demonima koji su se neukim ljudima predstavili kao bog i od njih tražili da im kolju i prinose krv poklanih volova, ovnova i golubova, sve najgore. Bogu ne treba ničija krv. A taj "zakon" koji pominješ, da li on važi i za one silne bezbožnike, što glume moralne vernike, a podmeću neistine u ime sagovornika, i istorijske falsifikate u ime istoričara, mislim na neuspele propovednike, nedovoljno obučene u svojim beznačajnim protestantskim verskim zajednicama, koji namerno i svesno, sa predumišljajem, konzumiraju industrijsko GMO mleko sa farme, iz tetrapaka, puno kravlje krvi i gnoja? Božji zakon zabranjuje konzumaciju krvi. Zašto je onda konzumirate iz mleka?
Zašto ne poštuješ "eto taj zakon"?
Zakon ne zabranjuje konzumiranje mleka. Da Bog tako razmišlja kao ti onda bi to i rekao. Ovako to nije rekao. To što je rekao to poštujem.