Bezobrazluk

• Začetnik teme Začetnik teme crow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja ne želim da budem amerikanac ja sam i uvek ću biti srbin,ne želim bespogovorno prihvatanje američke mainstream kulture...čitav proces globalizacije teži standardizaciji kulture,
neću alfabet u rl hoću ћирилицу....
neću britni hoću guču(i deep purple uvek)
neću mek hoću leskovački
neću big brothera...
neću da budem amerikanac od 200 kila,koji po ceo dan gleda tv...
neću trash kulturu...ko hoće neka uživa...ja neću...

Hayek, jel si ti ziveo negde napolju? Jel' znas ti koja je recesija u svetu? Jel znas da da je USA pocela da gubi primat jos pre nego su Kinezi otkacili dolar i vezali se za Euro. Srbija je brale i kulturno i ekonomski povezana sa svetom, jos pre nego sto si se ti rodio. To dokazuje da o kulturi ne znas dovoljno kao Pera sa FPN... to ne uce jer za floskule to ne treba. Te price ostavi za forum Tinejdzeri, ovde to ne prolazi, moras mnogo argumentovanije da govoris. :lol: :lol: :lol:

Hayek:
......................................................
......................................................
.......................................................
Mondijalizam nije nista lose. 90ih je Srbija bila ostrvo u kome su ljude plasili svime sto dolazi sa strane i svim novim da bi se odrzali na vlsti. Mondijalisticki znaci globalan,. svetski. taj trenutak dolazi, budi prvi da ga zgrabis i iskoristis njegove prednosti.
Napolju je jedan potpuno novi svet.

А Ти си изгледа ЧЕДОморац ????? :confused: :confused: :confused:

Која, бре 90. година и које острво... одакле си Ти пао у земљу Србију?

Elvin:
ja ne želim da budem amerikanac ja sam i uvek ću biti srbin,ne želim bespogovorno prihvatanje američke mainstream kulture...čitav proces globalizacije teži standardizaciji kulture,
neću mek hoću leskovački
neću big brothera...
ТАКО ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

O despote gde si, jel' znas ti despote da je napolju jedan potpuno drugi svet... gde su ljudi lepsi, pametniji, finije mirisu, seru upakovana gov*a, tamo caruje drugarstvo i kultura ophodjenja, nema podrigivanja, prdenja, pljuvanja, lopova, politickih neistomoisljenika, pare padaju same sa neba..... ajmo bre mito tamo da i mi to vidimo i osetimo :lol: :lol: :lol:

marlon:
O despote gde si, jel' znas ti despote da je napolju jedan potpuno drugi svet... gde su ljudi lepsi, pametniji, finije mirisu, seru upakovana gov*a, tamo caruje drugarstvo i kultura ophodjenja, nema podrigivanja, prdenja, pljuvanja, lopova, politickih neistomoisljenika, pare padaju same sa neba..... ajmo bre mito tamo da i mi to vidimo i osetimo :lol: :lol: :lol:

efendija da nam je tu ZAO i CHIPS,on je kolac za globaliste...
ovako samo nas nekoliko usamljenih Jedaja:lol:

Elvin:
bl ti ne želiš spoljašnji uticaj uopšte,ja sam uvek za kvalitet,ali neću standard koji nam globalizacija nameće:wink:
Опет грешиш, ја желим ТЕХНОЛОШКУ САРАДЊУ И МЕДИЦИНСКУ И ЕКОНОМСКУ, АЛИ НЕ КУЛТУРОЛОШКУ И РЕЛИГИЈСКУ И УРЕЂИВАЧКУ

Elvin:
efendija da nam je tu ZAO i CHIPS,on je kolac za globaliste...
ovako samo nas nekoliko usamljenih Jedaja:lol:
Elvine ne kukaj samo molim te. Ti nisi ovde video sta je borba misljenja... ovo je pitckin dim, to sto oni imaju nije misljenje vec floskula kao kad zox dodje i pocne sa lupetanjem. Malo da se ubije vreme, nista vise, da su to ozbiljni Mirini levicari ili SPS to bi bio izazov, ovih 2,5% glasova..... :lol: :lol: :lol:

neću mek hoću leskovački
neću big brothera...

Globalizacija nije diktiran proces. Ona traje vec hiljadama godina i zavisi od tehnoloskog napretka. Kako se tehnologija razvija saobracaj i komunikacija su brzi i jeftiniji. Informacije su takodje jeftinije, kao proizvod toga imamo omogucavanje prirodne teznje ljudi za povezivanjem. U tom povezivanju i medjusobnom uticaju nastaje globalizacija kao proces.

Ona je neizbezna i ako je ignorises ona ce te smrviti, ako je prihvatis i razumes onda ces izvuci najbolje iz nje. Ona je dobar proces jer predstavlja citav svet novih mogucnosti.

Ovo sto si nabrojao zvuci kao nekakvo kukanje nad novostvorenim stereotipima o srBstvu i svetu oko njega.
Taj avatar koji drzis je deo americke mainstream kulture. Deep Purple takodje. Ali nije tacno da postoji nekakva standardizacija i dalje ti imas i lokalnu i globalnu kulturui, ali u drugacijim odnosima.

Ti koristi i cirilicu i idi u Gucu i jedi leskovacki i nemoj da gledas big brothera i nemoj da budes Amerikanac(ali nemoj ni da padas na te stereotipe o amerima od 200 kila).
Medjutim budi svestan da su i Guca i Leskovacki "tres kultura" samo lokalnog karaktera.

Pogledaj. tio sam koristis latinicu iako imas IZBOR. Zasto?

Ti mozes da biras sta hoces osim da drugima uskracujes mogucnost izbora.
Ti si upravo taj koji nosi Pol Potpovske ideje.

marlon, ziveo sam ali to nije bitno.
U svetu uvek ima i recesije i napretka ali to nije razlog da Srbija bude izolovana.
EU ima svoje probleme ali se povezuje. USA je najmocnija sila sa najstabilnijom ekonomijom vec 13 godina. Kina se ubrzano razvija, ali ne da bi zaratila sa Amerima vec da bi Kinezima bilo bolje.
Svet funkcionise i bez nas, ali mi bez sveta ne.

P.S. Domaci antiamerikanci se raduju usponu kine, ali ne shvataju da bi dolazak Kine u poziciju koju danas ima USA znacilo da ce Srbija postati jedan veliki luna park gde ce tehnoloski napredni kinezi dolaziti da se zabave i vide kako je to "nekada bilo".

marlon:
Elvine ne kukaj samo molim te. Ti nisi ovde video sta je borba misljenja... ovo je pitckin dim, to sto oni imaju nije misljenje vec floskula kao kad zox dodje i pocne sa lupetanjem. Malo da se ubije vreme, nista vise, da su to ozbiljni Mirini levicari ili SPS to bi bio izazov, ovih 2,5% glasova..... :lol: :lol: :lol:

ma znam efendija,nego ZAO to rešava jednim postom nas dvojica se razmahasmo lightsaber-ima,on je efikasniji

mada u pravu si dobri su za trening...

imam razloge zbog kojih na krsti koristim latinicu...više puta sam objašnjavao...mada možda se i skroz prešaltujem na ćirilicu...

nisam rekao da je cela mainstream kultura loša,nego veći deo...

deep purple nije mainstream,zauvek buntovni:cool:

"Не бој се, мало стадо, јер би воља Оца вашега да вам даде Царство. Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њиме иду. Јер су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе" (Лк. 12, 32; Мт. 7,13 -14).

aj na english da ceo svet razume

невер фир д џедис ар хир

plavicetnika6od.gif

:lol:

Back