jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
znam da je tesko...zato i pisemo o nepravdi..
U vezi sa tim slučajem ja to nikako ne bih podveo pod...nepravdu a ni pod bezobrazluk.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znam da je tesko...zato i pisemo o nepravdi..
Moja supruga pokusala je da izabere ginekologa u Domu zdravlja "Noni Sad"...
Sestra koja zakazuje preglede kod doktorke Popov odbila da napravi ugovor,kojim bi moja supruga izabrala dr.Popov za svog lekara,sa objasnjenjem da je doktorka "prebukirana" i da potrazi drugog.Sestra koja zakazuje kod druge doktorke rekla je da je doktorka trenutno odsutna,ali nece moci da je prihvati kao pacijenta ni kada se vrati jer takodje ima previse pacijenata. Na moje pitanje "Da li pacijent ima pravo da bira lekara i da li lekar moze da odbije pacijenta?" odgovorila mi je sa "Da,moze ako ima previse pavijenata.".
Kod zastitnika prava pacijenata dobio sam sledeci odgovor:
"Ako je lekar ispunio broj pacijenata po normativu IMA PRAVO (ne i obavezu) da odbije potpisivanje ugovora sa pacijentom."
Sto znaci da moze da potpise ugovore sa pacijentima koji su dosli pre i posle vas a vas da odbije i ne mora nikome nista da objasnjava. Takav je zakon.
I sve da je tako ...ne bi bilo šanse da se nadomesti ta lova...
Ovo od 7 godina pogresnog lecenja - nije bas blizu pameti. Toliko rdjavih i nesavesnih lekara nemamo i nema smisla tolika pljuvacina.
Negativnu energiju bi trebali usmeriti prema Ministarstvu i Fondu po cijim pravilima lekari rade, al mi smo ulizice i samo ovako na nevidjeno
pricamo, a tamo smo manji od makovog zrna. Na zalost. Nasi lekari u kakvim prilikama-neprikama rade - dobro da i rade. Zasto se samo kacite na
ono malo , a toga ima u svakoj profesiji, losega , a pri tom necete imenovati koji je to lekar.Nemate cega da se bojite - oni su tu zbog nas, a
nama je u naravi da sve hocemo preko reda i da podmicujemo.Mozda je pametnije da preko nasih predstavnika u parlamentu trazimo promenu
Zakona, da se lekarima smanji norma- norma nije normalna u bolesti, neka zaposle vise medicinskog osoblja i dr. I kolika je to norma? Pa kako
za 5 minuta nekome pomoci? A kako opet ne primiti onolike ljude koji cekaju? I naravno - moze se i pogresiti pa toliki svet, a oni su samo ljudi.
Ja sam u porodici imala slucaj i rdjavo smo prosli. I svasta mi je jasno. I znam da nisu samo dr., krivi - kriv je sistem , za nas je sada kasno, ali za
dalje... zavisi i od nas. Na nesto moramo da uticemo, ali ovo nije nacin. Ovo je ruzno.
Ovo od 7 godina pogresnog lecenja - nije bas blizu pameti. Toliko rdjavih i nesavesnih lekara nemamo i nema smisla tolika pljuvacina.
Negativnu energiju bi trebali usmeriti prema Ministarstvu i Fondu po cijim pravilima lekari rade, al mi smo ulizice i samo ovako na nevidjeno
pricamo, a tamo smo manji od makovog zrna. Na zalost. Nasi lekari u kakvim prilikama-neprikama rade - dobro da i rade. Zasto se samo kacite na
ono malo , a toga ima u svakoj profesiji, losega , a pri tom necete imenovati koji je to lekar.Nemate cega da se bojite - oni su tu zbog nas, a
nama je u naravi da sve hocemo preko reda i da podmicujemo.Mozda je pametnije da preko nasih predstavnika u parlamentu trazimo promenu
Zakona, da se lekarima smanji norma- norma nije normalna u bolesti, neka zaposle vise medicinskog osoblja i dr. I kolika je to norma? Pa kako
za 5 minuta nekome pomoci? A kako opet ne primiti onolike ljude koji cekaju? I naravno - moze se i pogresiti pa toliki svet, a oni su samo ljudi.
Ja sam u porodici imala slucaj i rdjavo smo prosli. I svasta mi je jasno. I znam da nisu samo dr., krivi - kriv je sistem , za nas je sada kasno, ali za
dalje... zavisi i od nas. Na nesto moramo da uticemo, ali ovo nije nacin. Ovo je ruzno.
Niko nije za besplatno liječenje. Ali jeste protivu prodavanja mooda za bubrege. Problem je nastao kad je socijalizam (komunizam) liječenje stavio na državne jasle, pa kad se kapitalistička (antihumana) bagra potrudila, svim sredstvima, da sruši komunizam u svijetu (pogotovu Titov) a niko ne može dokazditi da Titovo rješenje Socijalne i zdravstvene zaštite nije bilo najidealnije ikada postignuto u svijetu.S jedne strane, svi smo odgovorni za nedovoljno plaćeno medicinsko osoblje. Pristajanjem na šuplju i jalovu floskulu o besplatnom lečenju koja u praksi nije izvodljiva posle socijalizma i kredita na titinu reč. MiSim, svagde duž širokog belog sveta se zna da se onaj ko nema para - ne leči. Zlo, naopako, nehumano, kapitalistički - kako god oćete; ali fakt je da lečenje košta i da je onaj ko nema da ga plati, narodski rečeno, us.ro motku.
Valkxriur ... i kada smo to priznali - sta dalje? Cutcemo, trpiti, glasati za pitaj boga koga i opet Jovo nanovo - do poslednjeg....prezivelog.
I skoro sve sto si napisala mogu potpisati - jedino se ne mogu setiti kada to oni nisu primili platu na vreme.
I Ristob , svi prolazimo pored takvih kucerina - svakojakih vlasnika i kezimo im se, uvazeni gradjani i njihovim postenim sefovima normalno
da oni imaju, a oni odgovorni za sve - nemaju. Ako sam ja odgovorna i ne kradem e neces ni ti - kome sam ja nadredjen pa jos moram i
odgovarati. Njega postavise i mora da cuti, a zasto cuti - to samo on zna. A mozda znamo i mi .... i nekog naseg postavis - pa nam se nadje.
A zasto pristajemo na postavljenje? Zivimo u takvom sistemu. A zasto cutimo ? Smenice nas. Ko vredi - njemu nije problem- za njega posla uvek i previse. I gde dodjosmo sa pisanjem? Nigde. Samo smo se raspisali i nijedno ime nismo napisali. I niko nije kriv.Ko prezivi -pricace.
Niko nije za besplatno liječenje. Ali jeste protivu prodavanja mooda za bubrege. Problem je nastao kad je socijalizam (komunizam) liječenje stavio na državne jasle, pa kad se kapitalistička (antihumana) bagra potrudila, svim sredstvima, da sruši komunizam u svijetu (pogotovu Titov) a niko ne može dokazditi da Titovo rješenje Socijalne i zdravstvene zaštite nije bilo najidealnije ikada postignuto u svijetu.
Pa nije da možemo potapšati lekare po leđima zbog 7 godina nemarnog i neadekvatnog lečenja.