Beznadje i budjenje...

Postoje dani kad čoveku nije ni do čega...:confused:
Šta uraditi da sebi poboljšamo život a da to nije ona standardna procedura
ustajanja u 8 sati,budjenje uz šolju čaja jer je kafa štetna,vežbanje,meditacija
jer sve to očigledno ne pomaže...kako očistiti svoje misli od pritiska svakodnevice,kako
prihvatiti sve što se dešava uz osmeh i tako ostati normalan.
Kako se Vi koji se stalno smešite i ujutru pevate u kupatilu,branite od beznadja?
Ispričajte nam svoju priču Vi koji ste optimisti,Vi koji znate tajnu...

kakvu tajnu ?
pocni da se drogiras....:neutral:

Beznadje? Osecaj da zivot nema nekog narocitog smisla? To sve nestane kao rukom odneto kada naidje neki ozbiljan problem, ili kada se za nekoga ili nesto ozbiljno uplasimo. Onda se mobilisu sve snage u nama. Prava frka leci beznadje. Ja sam od tih sto su skloni depresivnim mislima i stavovima i iskreno mislim da je to donekle razmazen stav.

Evo cekam drvlje i kamenje iako sam bila i samokriticna...

harmoni , "bez nevolje nema bogomolje"-to je to..
ali ovde se misli na situaciju kad nemozes da pobedis nevolju jer si usvojio ustaljeno pogresno ponasanje u odnosu na problem i stvorio circulus viciozis(zacarani krug pogresnih radnji koji se ponavlja) i kao rezultat svoje nemoci izgubio nadu u zivot-beznadje.Kako se izvuci?
Covek prvo treba da bude svestan pogresnih resenja, da su losa da im nepribegava.To prvo.To je volja.
Dalje, tu su psiholozi,psihoterapeuti, vera, molitva...sve to pomaze ali jaka volja je osnovno.

Back