Postenim radom ne mozete da stvorite nista jer drzava je pod sankcijama, budzet je minimalan, ne moze covek... za 100 maraka mesecno ne moze da radi... i da radi, to je posten narod, omladina se opredeljuje: bolje sve ili nista.
Opet, on je mit neki, neki idol neke generacije koja jos i dan danas seta Beogradom, vidite osisani skoro do glave, trenerke u farmerkama, mislim, to je kultura neka sacuvaj Boze... Jedan tako osisan momak sa trenerkom nekom od 150-200 maraka uvucenom u farmerke, svaki saobracajac na Zapadu bi ga legitimisao, proverio, ispitivao...
90% stanovnistva oseca sve tragedije ovog rata, sve tezine ovih sankcija, dok kriminalci bujaju, ljudi koji ih podrzavaju bujaju. U pravosudju rupe, u tuzilastvu rupe, advokatura kompletno korumpirana... Znaci, ne moze jedna pravna drzava tako da funkcionise k'o sto se sada momentalno desava.
Gledaju filmove k'o sto su Scarface, k'o sto su Karteli droge... umisle, imaju... svaka ekipa ima nekog umisljenog Eskobara ispred sebe, kome je privrzen...
Sadasnji kriminal ne moze da postigne veci stepen nego sto jeste sto se tice opojnosti od droga.
Jedan Pirke je morao biti ubiven samo ako se deset ljudi rani, a ja vam dajem sigurnu, proverenu informaciju da je taj Pirke, taj koji ga je ubio, ti koji su pucali, mogli su da ga uhvate svaki dan kako su hteli i kad su hteli.
To vam je odgovor na stepen kriminaliteta koji vlada u Beogradu. Kazite mi jednog pravog kriminalca na Zapadu, cak i mafiju, uzmimo kao primer mafiju, kada je ubila neduzne ljude. Meni je poznato da je sudija Falkone ubiven sa tonu dinamita. Nastradao je onaj ko ga je cuvao i on.
U Beogradu jos ne postoji organizovani kriminal i sada, pogotovo sada, kakvo je vreme, kakva je situacija, sve govori da nece ni biti. Ljudi moraju da nauce da postuju jedni druge, i da postuju sebe.
To je ludilo, jedno ludilo koje je sastavljeno od bezbroj ludila na jednom mestu. Kakva je psiha covekova kad vi znate da ste gledani, da vas prati neko 24 casa. Hiljadu puta razbijete tu kameru, otvori se klapna, iz heklera gumeni metak slomio mi devijaciju nosne kosti, prelom vilice na tri mesta, to su strahovite stvari. To kad pricam ljudima oni smatraju da ja lazem.
Osam puta tacno sam imao nameru da sebi oduzmem zivot. Mene je izvuklo crtanje, pisanje, vajanje, sklapanje tih perlica, treninzi, masovni treninzi, iz dana u dan ja sam trenirao sve vise i vise. Hiljade sklekova, hiljade trbusnjaka, bezanje u taj neki zdrav razum. Moras izdrzati, mlad si, pred tobom je to, dokazi da je neistina, nepravda losija od toga sto radis, dalje, dalje, dalje...
Vidimo se u citulji (riznica mudrosti Kristijana Golubovica)