Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

Molim procjenu TRZISNE vrijednosti ove dvije kovanice:
1 groschen 1931 Austrija AUNC(UNC)
10 kreuzer 1792B Austrija
Kataloske vrijednosti znam
Pozdrav svima

Faris, nije mi jasno sta zapravo zelite ?
Prvo trazite trzisnu cenu za ove kovanice, i kad su vam ljudi lepo rekli, vi se sa njima svadjate i raspravljate jer mislite da vredi vise...

Stara dobra priča sa Kraus cenovnikom...još jednom podsećam kolege na sličan primer:
50 fillera BP 1948 koji su u Krausu 50e F....a kod nas niko ne daje ni 0,5e za nju...
Mnogo faktora utoče na formiranje cena a najčešće ljudska pokvarenost - kad kupuješ višestruko precenjeno, kad prodaješ srezano u bescenje....
pozdrav svima

Ako smem da kazem, potpuno ste u pravu, pogotovo kad vide neiskusnog kupca !

Poslednja izmena od moderatora:
Faris, nije mi jasno sta zapravo zelite ?
Prvo trazite trzisnu cenu za ove kovanice, i kad su vam ljudi lepo rekli, vi se sa njima svadjate i raspravljate jer mislite da vredi vise...
Ne, zahvalio sam se svima koji su mi pomogli u procjeni.Onima koji su rekli da ne vrijedi vise od 1EURa sam ponudio kupovinu istih za 5EURa.Ne vidim sta je tu nekorektno.

jedan savet svim pocetnicima i manje iskusnima

kad nesto zelite da prodate, najpre pokusajte to isto da kupite od onih za koje mislite da su iskusni

onda pokusajte to isto da prodate-pri cemu je sasvim realno ocekivati da cete dobiti mnogostruko nizu cenu

uzmite sredinu od te dve i dobicete realnu vrednost

tako je u vecini slucajeva, mada kad se nesto potceni do besvesti onda ni jedna matematika ne pali. nego uzmete cenu po kojoj mozete da je kupite i smanjite za 20-30%.....to je otprilike realna

Poslednja izmena:
jedan savet svim pocetnicima i manje iskusnima

kad nesto zelite da prodate, najpre pokusajte to isto da kupite od onih za koje mislite da su iskusni

onda pokusajte to isto da prodate-pri cemu je sasvim realno ocekivati da cete dobiti mnogostruko nizu cenu

uzmite sredinu od te dve i dobicete realnu vrednost

tako je u vecini slucajeva, mada kad se nesto potceni do besvesti onda ni jedna matematika ne pali. nego uzmete cenu po kojoj mozete da je kupite i smanjite za 20-30%.....to je otprilike realna
Izuzetno dobar savjet za sve.

Pozdrav svima, interesuje me koliko vrede ove markice ?

MARKICESTRANA1-1.jpg

ps imam citave stranice pune starih markica, sortiranih, ali nemam novi katalog... ako je neko zainteresovan da zajedno to preocenimo neka mi se javi.

nasao sam solidno ocuvana novcica iz 1800pa me zanima cena na strani na kojoj su apoeni su dvoglavi orlovi..izvinjavam se zbog objasnjenja ali ljudi znaju pa da pitam kad ja ne znam

To ti je sigurno austorugarski novic, verovatno 6 kreutzera, i na njemu pise franz II Romka, jel tako ?
Cena je mala, to ti je dovoljno, ali takodje treba da postavis sliku da bi videli u kakvom je stanju novcic !

pomoc oko ove novcanice mi je potrebna, ko zna nesto o njoj neka mi napise, koliko vredi, i da li je retka

ovo je novcanica 10 dolara 1934 "A" serije

Naj obicnija novcanica po krausu $20 za unc -ef $12 , sve u svemu valura posto je jos u opticaju, mada tu ima neka varijanta sa pecatom ISSUED FOR MILITARY USE IN NORTH AFRICA skupa ko sam djavo 150, 300, 2500 $ po kvalitetima

Poslednja izmena:

Back