Beovizija 2006

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Generalni direktor Radio Televizije Srbije Aleksandar Tijanić u funkciji predsednika Upravnog odbora Udruženja javnih radiotelevizija Srbije i Crne Gore uputio je izvršnom supervizoru za Pesmu Evrovizije gospodinu Stokseliusu pismo sledeće sadržine:

Poštovani gospodine,
Zbog utvrdjenog nepoštovanja Pravilnika o organizaciji i načinu izbora kompozicija na takmičenju Evropesma / Evropjesma SCG 2006, odnosno Član. 10, paragraf 2 i Član 8, paragraf 6, poništavam izveštaj žirija i konstatujem da u radu ovogodišnjeg žirija, nije ispoštovan pravilnik o izboru našeg predstavnika za Eurosong 2006.

Na sednici Upravnog odbora UJRT, održanoj 14.03.2006. u Beogradu, zaključeno je da je došlo do velikih problema na finalnoj večeri izbora za kompoziciju koja će predstavljati SCG na EUROSONG 2006.

Glasovi članova Upravnog odbora su bili podeljeni [tri prema tri], te se konačna odluka nije mogla doneti pošto se odluke u ovom telu donose konsenzusom. Samim tim nije bilo moguće potvrditi predstavnika SCG na pesmi Evrovizije u Atini 2006.

Deo žirija RTS [Srbija] dao je drugoplasiranoj kompoziciji iz Crne Gore ukupno 8 glasova, a žiri RTCG [Crna Gora] dao je prvoplasiranoj kompoziciji iz Srbije ukupno 0 bodova. Pošto se ovo dogadja drugu godinu za redom, smatram da je deo crnogorskog žirija politički instrumentalizovan.

Budući da su se svi članovi Upravnog odbora složili da je neophodna promena Pravilnika o organizaciji i izboru predstavnika, predlažem da EBU podrži predlog da ove godine, do predstojećeg usaglašavanja propozicija sa mehanizmom glasanja koji se primenjuje na Eurosongu [teleglasanje], izbor predstavnika SCG na takmičenju za EUROSONG 2006. u Atini izvrši prelaznim rešenjem, tako da se po pet prvoplasiranih kompozicija sa polufinalnih takmičenja BEOVIZIJA [Srbija, Beograd] i MONTEVIZIJA [Crna Gora, Podgorica] izvede putem ponovnog emitovanja snimka sa finalne večeri na celoj teritoriji koju pokriva UJRT, a da se glasanje obavi bez stručnog žirija, već isključivo telefonskim glasanjem TV gledalaca. Time će glasovima publike biti odredjen predstavnik SCG u Atini na takmičenju za EUROSONG 2006.

Pa ne verujem da ce stici da odgovore za ovih nekoliko dana na ovo pismo...ali ja se nadam da ce dozvoliti tel. glasanje i istu reakciju publike;-)
I naravno fer borbu.......posto sumnjam da ce odavde ici glasovi za Flamingose...bice kao preopterecenje veza ili tako nesto

ŽIRI CG: NAŠA SAVEST ČISTA, GADOVI STE VI!

Dok mediji nastavljaju da se bave prepričavanjem skandala od subote, predstavnik crnogorskog žirija Bojan Bajramović ponovio je da mu je „savest čista” i izneo uvrede na račun žirija i predstavnika Srbije.

„Vi ste u Srbiji takvi gadovi, i to svi odreda. Napravili ste državni problem broj jedan od jedne muzičke manifestacije i treba da vas bude sramota”, izjavio je on.

„Niko ni ne pita o bahatom ponašanju publike na izboru za Evrop(j)esmu. Publika u Centru ”Sava„ pokazala je fašističko divljanje gađajući momke od 19 godina plastičnim flašama. Smučila mi se srpska štampa, a Flamingosi nisu pevači, već glumci. Ni Ana Nikolić ne zaslužuje pažnju, jer je obična pevačica sa splavova”, dodao je Bajramović. (Beta, Mondo

Mislim, ako No Name nije umeshan u ovo svojevoljno, kako to mnogi tvrde, oni bi onda trebalo javno da iskazu svoje mishljenje o svemu ovome, a ne da govore o tome kako "srbi nisu spremni da prihvate poraz na svom terenu" i da samo spomenu kako je "BEOGRADSKA publika trazila Flamingose". Mislim da, ako oni zele da bude onako kako narod zeli, onda oni treba da putem televizije da se izjasne o tome kakvo je njihovo mishljenje u vezi ovog skandala i u vezi celog takmicenja za Evrop(j)esmu.

Ogorcen na glasanje i skandal na Evropesmi-
Rambo Amadeus, rok muzičar:
Djeci ne dam da gledaju Evroviziju da ne bi zagađivali nervni sistem.

Bajramovic nije bas toliko vazan lik da bi mogao da kaze bilo sta protiv stampe ili publike.Oni nisu ni imali publiku kad su prosle godine No Name poslali.
Ako hocete da cujete sta normalna javnost u CG kaze slusajte preko interneta radio Elmag,i dalje traje segacenje na racun 'savesnog zirija'...jedino putem tog radija i medija iz Srbije ljudi ovde i mogu saznati sta se zaista dogadja i sta se dogadjalo za vreme izbora za Evropesmu.

ancika:
Mislim, ako No Name nije umeshan u ovo svojevoljno, kako to mnogi tvrde, oni bi onda trebalo javno da iskazu svoje mishljenje o svemu ovome, a ne da govore o tome kako "srbi nisu spremni da prihvate poraz na svom terenu" i da samo spomenu kako je "BEOGRADSKA publika trazila Flamingose". Mislim da, ako oni zele da bude onako kako narod zeli, onda oni treba da putem televizije da se izjasne o tome kakvo je njihovo mishljenje u vezi ovog skandala i u vezi celog takmicenja za Evrop(j)esmu.
Salis se? :shock:
pa oni ne smeju ni da zucnu...

Ne mogu a da jeli i ja ne kazem nesto na ovu temu...Potpuno sam se odusevila kada sam jutros cula da ce biti organizovan protest povodom cuvene Beovizije!Sve vreme mi nije bilo jasno zasto to vec neko nije ucinio,cela nacija je na nogama ali niko da ucini prvi korak!!!Sjajno zaista,ako neko ne zna u nedelju u 11:55h (simbolicno vreme) na Trgu Republike svi oni koji su besni kao i ja mogu da daju svoj doprinos.
Nemam reci za ono sto je ucinjeno ali mozda mozemo nesto promeniti,i zato vas zaista molim da dodjemo u sto vecem broju.Verujem da niko nece moci potuci cinjenicu da je "mali milion" ljudi bio prisutan i da smo mi jedini koje treba uvaziti.Nikada me nije interesovala politika i iz tog razloga je ostavljam po strani.Vodim se onim osecajem kada su nam kosarkasi doneli zlato,ma to se opisati ne moze...Isto tako hocu da i ja kao i pola Evrope 20 maja gledam svog predstavnika a ne kao prosle god gde me niiijeee inteeeresovalo koje mesto zauzimamo...Hvala im sto su nam omogucili finale ali od koga je i previse je...Mozda je to sve i Zeljkova zasluga...ko ce ga znati...
Elem,ovo mi je mozda 3 put da pisem ali imam razloga za to, pa izvin'te sto oduzih!!

Bonibon:
Ne mogu a da jeli i ja ne kazem nesto na ovu temu...Potpuno sam se odusevila kada sam jutros cula da ce biti organizovan protest povodom cuvene Beovizije!Sve vreme mi nije bilo jasno zasto to vec neko nije ucinio,cela nacija je na nogama ali niko da ucini prvi korak!!!Sjajno zaista,ako neko ne zna u nedelju u 11:55h (simbolicno vreme) na Trgu Republike svi oni koji su besni kao i ja mogu da daju svoj doprinos.
Nemam reci za ono sto je ucinjeno ali mozda mozemo nesto promeniti,i zato vas zaista molim da dodjemo u sto vecem broju.Verujem da niko nece moci potuci cinjenicu da je "mali milion" ljudi bio prisutan i da smo mi jedini koje treba uvaziti.Nikada me nije interesovala politika i iz tog razloga je ostavljam po strani.Vodim se onim osecajem kada su nam kosarkasi doneli zlato,ma to se opisati ne moze...Isto tako hocu da i ja kao i pola Evrope 20 maja gledam svog predstavnika a ne kao prosle god gde me niiijeee inteeeresovalo koje mesto zauzimamo...Hvala im sto su nam omogucili finale ali od koga je i previse je...Mozda je to sve i Zeljkova zasluga...ko ce ga znati...
Elem,ovo mi je mozda 3 put da pisem ali imam razloga za to, pa izvin'te sto oduzih!!
Proshle godine mi se pesma nije dopala, al sam rekla-nema veze, to su mladi momci, talemntovani, vreme je pred njima. Od onda nije proshlo bash puno vremena. Josh su mladi, josh puno vremena je pred njima, ali neka se takmiche na drugim festivalima, a ovaj neka ostave drugima koji treba da se dokazu. Ne kazem da se Flamingosi nisu dokazali, ali nije No Name pretplacen za Evroviziju. Zaista, postoje i drugi,nashi, festivali, na kojima ova grupa ne znam ni da li je uchestvovala.
A shto se protesta tiche- malo mi je glupo to izlazenje na ulicu jer bi se u bukvalu od problema napravio josh veci problem, shto nam ni najmanje ne bi ishlo u prilog. A, ako za to saznaju i evropski mediji, mi cemo biti osudjeni unnjihovim ochima kao krajnji nacionalisti. Znate- protest ce biti U BEOGRADU, U SRBIJI, a ne negde drugde.

ancika:
ŽIRI CG: NAŠA SAVEST ČISTA, GADOVI STE VI!

Dok mediji nastavljaju da se bave prepričavanjem skandala od subote, predstavnik crnogorskog žirija Bojan Bajramović ponovio je da mu je „savest čista” i izneo uvrede na račun žirija i predstavnika Srbije.

„Vi ste u Srbiji takvi gadovi, i to svi odreda. Napravili ste državni problem broj jedan od jedne muzičke manifestacije i treba da vas bude sramota”, izjavio je on.

„Niko ni ne pita o bahatom ponašanju publike na izboru za Evrop(j)esmu. Publika u Centru ”Sava„ pokazala je fašističko divljanje gađajući momke od 19 godina plastičnim flašama. Smučila mi se srpska štampa, a Flamingosi nisu pevači, već glumci. Ni Ana Nikolić ne zaslužuje pažnju, jer je obična pevačica sa splavova”, dodao je Bajramović. (Beta, Mondo
Gadovi? :confused: GADOVI?!?!? :shock: :shock: :shock: NO COMMENT!!! :evil: :evil: :evil: Kakvo akademsko izrazavanje, bas onako EVROPSKI... :evil: :evil: :evil:

A jao jadni momci od 19 godina, zamalo da izginu od PLASTICNIH FLASA... ?!?!?!! :lol: :lol: :lol: KUD NE BEHU STAKLENE... :twisted:
I sta njega tako casnog i mirne savesti zabole sta su Flamingosi, mogu i ulicni cistaci da budu ali ako imaju DOBRU PESMU zasluzuju da idu!!! Ana takodje...

I ovo je klasican sistem - NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA - sad nisu krivi oni koji su nekompetentni ispolitizovani muljatori nego smo krivi mi sto, zaboga, pravimo drzavni problem broj jedan od muzicke manifestacije... :shock: :shock: O ludih li Srba... :evil: :evil: :evil:

Carrie_011:
Gadovi? :confused: GADOVI?!?!? :shock: :shock: :shock: NO COMMENT!!! :evil: :evil: :evil: Kakvo akademsko izrazavanje, bas onako EVROPSKI... :evil: :evil: :evil:

A jao jadni momci od 19 godina, zamalo da izginu od PLASTICNIH FLASA... ?!?!?!! :lol: :lol: :lol: KUD NE BEHU STAKLENE... :twisted:
I sta njega tako casnog i mirne savesti zabole sta su Flamingosi, mogu i ulicni cistaci da budu ali ako imaju DOBRU PESMU zasluzuju da idu!!! Ana takodje...

I ovo je klasican sistem - NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA - sad nisu krivi oni koji su nekompetentni ispolitizovani muljatori nego smo krivi mi sto, zaboga, pravimo drzavni problem broj jedan od muzicke manifestacije... :shock: :shock: O ludih li Srba... :evil: :evil: :evil:
Ono o Flamingosima glumcima- mislim da je to bilo na rachun Madzgalja- nadam se da mu je koza debela za ovakve uvrede sad...

ancika:
Ono o Flamingosima glumcima- mislim da je to bilo na rachun Madzgalja- nadam se da mu je koza debela za ovakve uvrede sad...
Ma da to stalno potezu, ovaj glumac a ovaj voditelj (novinar) - Evrovizija je takmicenje KOMPOZICIJA!!! Nek' peva ko hoce ako dobro otpeva i ima interesantan nastup (naravno a ko je pesma dobra) srecan mu put!!! Ma ovi su bre nenormalni, njih niko nije vredjao, ako je ovaj ovo javno rekao... boga mi... :evil:
I da, Ana -obicna pevacica sa splavova... !?!?!? Nije nego! Sta bi bre No Shame dao da nastupi na nekom beogradskom splavu... ALI NECE MOCI!!!

Ma Flamingosi su zakon !!! Kakv sklad odece, pa to je radio pretpostavljam neki "vrhunski sitlista", a tek "neiskomleksirani" Ognjen Amidzic, tek je on cini mi se najbolje otpevao svoj deo. Kako god, tako dobro to mogu da odrade samo Flamingosi! Zato ajmo, buna na Dahije (u ovom slucaju No name), da im pokazemo koliko mi Srbende vredimo. Pazi bogati Crnogorci misle da oni mogu da urade nesto sto valja, a da ne nameste! 8)

A, pa ne moze tako, samo su Srbijanci umetnici u svemu. Samo je Srbijanac dobar reditelj, samo je Srbijanac dobar pevac, samo je Srbijanac dobar politicar, samo je Srbijanac najpametniji, samo Srbijanac moze da pobedi u svim sportovima...i ima zaista jos mnogo toga sto "samo Srbijanci" mogu da urade - ispravno, podrazumeva se! Svi drugi nemaju dovoljno harizme, umeca, znanja. Srbija je danas centar sveta! I zbog toga treba da idu Flamingosi. 8)

I'm so excited:
Eto, lepo ti to rece. FLAMINGOSI U ATINU!

Nego! Nek' se zna kada Srbijanci imaju hit, to treba da cuje svet. Ma nije ovde rec o Crnogorcima, ovo je ljudi svetska zavera. Imamo najbolji hit pa nama Srbendama, ne daju da pobedimo. Eto to je! Mrze nas, zato sto smo najbolji! Ustvarni, ne zato sto smo najbolji vec zato sto smo Srbi! He, he, he! 8)

ancika:
Smeju ili ne smeju- njihova stvar. Publika to ocenjuje kao da "ne zele da se izjasne". A to vodi dalje do mishljenja da se njima bash ide u tu Atinu.
I meni se ide u Atinu...ako je o tome rec...;-)
:roll: nazalost nije
ali ovde nije pitanje kome se ide vec ko zasluzuje da ide,a to sigurno nije No Name

Back