Beovizija 2006

kao sto sam obecao:

- sramota nas je da te gledamo u oci jer si ispao covek - bile su reci koje su mi kolege iz Crne Gore saopstile pognute glave kada sam njihovom predstavniku,grupi no name ,kao legitiman clan zirija odabran od strane RTS,dao pet poena - rekao je u noci izmedju subote i nedelje na vanrednoj konferenciji za medije vidno uzbudjen Zoran Dasic,koji je zbog postenog glasanja jedva izvukao zivu glavu iz SC.
- priznali su da im je bilo naredjeno da ne glasaju za nase favorite jer ce i srpski isto postupiti.Rekli su mi da sam ih demantovao i da su izmanipulisani.
- pokusali smo da budemo posteni.Niko nam nije sugerisao da namestimo glasanje nego da po savesti ocenimo kvalitet pesama koje cujemo.Saznali smo ali kasno da su crnogorci stigli sa unapred dogovorenim planom.
- pred 50 svedoka pitao sam ih da li su normalni,da li znaju sta rade - reagovao je iznerviran Milan Djurdjevic i obelodanio da zbog toga povlaci glasove.- Stavljam obraz na to sto sam posteno radio svoj posao ,a neko pokusava da me napravi budalom.
- isto je ucinio Zoran Dasic uz obrazlozenje da "ne zeli da bude deo prljave igre".
- za kraj,Milan Djurdjevic je insistirao da se u pricu ne uvlace momci iz grupe no name

Vecernje Novosti

pa rekoh Vam javili su da je definitivno glasanje ponisteno i da postoje samo dve opcije: 1. Da idu Flamingosi (na osnovu glasova publike) i 2. Ne ide niko.

To ce sutra odluciti na sastanku a glavni podpisnik da li ce neko ici ili ne je V.D. Direktora RTS-a Aleksandar Tijanic

Receno je zvanicno da ce se Odluka znati posle 13 sati, dakle najverovatnije je sastanak u 13 sati ali kako se nezvanicno saznaje crnogorski predstavnici se ponovo nece pojaviti i tako ce opstruirati rad.

miss:
JBT DA LI JE MOGUCE DA SAM JA JEDINA OSOBA NA SVETU KOJA NIJE LEDALA TU BUDJAVU BEOVIZIJU......SAD MI JE ZAOOOOO... :( zezam se,nije mi zao,al mi je bedak sto nisam u toku.... :lol:
Brate nisam ni ja, ali pohvatas konce kad si ovde..... Svejedno jasno mi je u potpunosti sta se desilo i to je nedopustivo, mada smo i mi radili isto i da smo prosli ne bi se bunili!!!

salez:
pa rekoh Vam javili su da je definitivno glasanje ponisteno i da postoje samo dve opcije: 1. Da idu Flamingosi (na osnovu glasova publike) i 2. Ne ide niko.

To ce sutra odluciti na sastanku a glavni podpisnik da li ce neko ici ili ne je V.D. Direktora RTS-a Aleksandar Tijanic

sta god da odluce bice upravu...mislim da su obe opcije prilicno korektne

Problem je sto su srbijanci posteno glasali a(moji) crnogorci nisu.To je milova kampanja za referendum a ne stvarno stanje stvari u cg.U flamingosime je jedan srbijanac i jedan crnogorac(obojica srbi) ali to ne odgovara rezimu,treba im neko da nosi crnogorsku zastavu po atini i reklamuje njegovu privatnu drzavu.

Evo za sve prisutne najboljeg foruma i ZVANICNE INFORMACIJE SKINUTE SA STRANE "BETE"

Izostanak odluke UO UJRT značio bi da SCG ne ide u Atinu

BEOGRAD, 13. marta 2006. (Beta) - Ukoliko Upravni odbor Udruženja javnih radio televizija Srbije i Crne Gore (UJRT) ne donese u utorak nikakvu odluku povodom kontroverznog glasanja na "Evropesmi", SCG neće imati predstavnika na "Pesmi Evrovizije" u Atini, rečeno je Beti u stručnim službama UJRT-a.

"Celim procesom i tokom takmičenja od objavljivanja konkursa do završetka takmičenja rukovodi komisija Upravnog odbora UJRT-a. U njoj su predstavnici (Radiotelevizije) Srbije i (Radio televizije) Crne Gore, rekao je izvor iz stručnih službi UJRT-a na pitanje o proceduri i nadležnostima za odlučivanje o regularnosti glasanja.

"Oni (članovi komisije) bi morali da napišu izveštaj, a odbor bi trebalo da ga usvoji ili ne usvoji. Ako nema usvajanja, nema ni odluke, a to znači da nema ni predstavnika SCG u Atini", dodao je taj izvor, koji je želeo da mu se ime ne spominje.

Nakon nemilih događaja u "Sava centru", kada su publika i srpski deo žirija osporili glasanje crnogorskog dela žirija, to jest pobedu grupe "No nejm", bila je sazvana sednica Upravnog odbora UJRT-a, ali je odložena za 14. mart zbog nedolaska članova UO iz Crne Gore.

Upitan da li bi iz njihovog ponovnog nedolaska proizašla nemogućnost da se donese ikakva odluka, izvor iz stručnih službi UJRT-a odgovorio je potvrdno.

Generalni direktor Radiotelevizije Srbije Aleksandar Tijanić juče je izjavio Beti: "Ako se ni tada ne pojave (članovi crnogorske delegacije), moraćemo neke odluke da donesemo sami".

Tri predstavnika Radio-televizije Crne Gore sutra će prisustvovati sednici Upravnog odbora Udruženja javnih radio-televizija Srbije i Crne Gore (UJRT) u Beogradu, na kojoj će biti razmotren spor u vezi sa izborom za "Pesmu Evrovizije", najavljeno je danas u Podgorici.

(Kraj)

Pa sta sad - oni se ne pojave i opet nas za*ebu - ok, ne ode No Name (hvala Bogu!!!) ali ne odu ni oni koji su zasluzili a to su Flamingosi!?!?!
A, btw, koje su sankcije za neucestvovanje na Eurosongu? Jel misli neko o tome?

A sada vest koja mi se uopste ne svidja sa Tanjugovog sajta:

VINIKER: NEMA RAZLOGA DA 'NO NEJM' BUDE DISKVALIFIKOVANA
13.3.2006 15:47 PODGORICA (Tanjug) - Član Pres službe ''Evrosonga 2006'' Deri Viniker izjavio je danas da nema nikakvog razloga da podgroička grupa ''No nejm'' ne predstavlja Srbiju i Crnu Goru na finalnom takmičenju 20. maja u Atini.
Viniker je rekao je da ne vidi nijedan razlog da podgorička grupa, bez ozbira što je prošle godine predstavljala državnu zajednnicu na evropskom takmičenju, bude diskvalifikovana.

Back