Београду није потребан метро

Косовски јунак

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
112
Мислим да је то свима више него јасно. 40 година се прича о изградњи овог чардака ни на небу ни под земљом, а заправо то је само мазање очију. Београду није потребан метро. Ако слични градови попут Ханоја, Пном Пена све успевају да заврше обичним аутобусима, невидим зашто би Београд имао метро, када цела Србија изумире...

Зато што је Београд веома лоше урбанистички планиран и зато је потребан метро - због гужви у центру града. А о загађењу да не помињем..
На пример, да је правилно урбанистички планиран као, рецимо, Минхен - онда би било довољно са обичним градским возом а овако се мора правити подземна железница.

Мислим да је то свима више него јасно. 40 година се прича о изградњи овог чардака ни на небу ни под земљом, а заправо то је само мазање очију. Београду није потребан метро. Ако слични градови попут Ханоја, Пном Пена све успевају да заврше обичним аутобусима

Mozda zato sto je Beograd u Evropi a ne u Aziji. Makar geografski, ako nista drugo.

невидим зашто би Београд имао метро, када цела Србија изумире...

Izumire zbog vas koji NEVIDITE.

Kad se svi ne bi trpali u Beograd, pola problema ne bi ni postojalo. Ali, neki veruju da je ovde Eldorado, da je sve kao u spanskim ili turskim serijama - ali nije.
Ovde se mnogo radi i veliki su troskovi. To sto je i plata veca, to sigurno ne nadoknadjuje zivce koje usput potrosis.

Prema tome, ako ce Beograd da gradi metro parama Beogradjana, neka tako i bude. Ne uzimamo mi nista sto nama ne pripada.

Србији треба темељна децентрализација (не мислим на ово Млађино просеравање), тиме би Београд изгубио надлежности, а за њима би отишли и људи, дакле, зауставити прилив новца у Београд, новац распоредити да остаје тамо где се ствара, администрацију редуковати, и самим тим прича о метроу постаје беспредметна..

Србији треба темељна децентрализација (не мислим на ово Млађино просеравање), тиме би Београд изгубио надлежности, а за њима би отишли и људи, дакле, зауставити прилив новца у Београд, новац распоредити да остаје тамо где се ствара, администрацију редуковати, и самим тим прича о метроу постаје беспредметна..

Nije Beograd nista specijalno ovlascen, nego po nasoj birokratiji Beograd i pokrajine imaju nesto vise prava nego 'obicne' opstine (juzno od Beograda, severno od KiM). Bilo je pokusaja da se to nekako uredi, nekakvim regionima, oblastima ili vec kako, ali nije bilo ni grama volje da se to sprovede... duga prica.

A da uvedemo rikse..mozda po toj logici..
Beogradu treba i metro i savremeni gsp i savremena zeleznica..
i avio flota i...sve sto ce olaksati i ulepsati zivot Beogradjanima

Sve ono sto su Beogradjani voljni da plate.

Slazem se da metro nije nesto najjeftinije sto mozemo da napravimo.
Ali uzevsi cinjenicu da Beograd uglavnom nije planski pravljen, da su ulice u centru preuske - drugog resenja nema. Metro je ta 'ekstra ulica' koja mora da se napravi.
Povecanja broja traka u pojedinim ulicama bi pomoglo - ali onda bi ostali bez trotoara ili bi ih veoma suzili. Npr. ne bi moglo da se parkira u toj doticnoj ulici. Mozda bi to bilo resenje - ali da se resi parking prvo. Ne smemo da resimo jednu stvar tako da bi problem samo premestili.

Са овима можете само да се надате ренесанси идеје трамвајем у 22. век z:D

tramvajemuxxivek-copy-1.jpg

Back