BEOGRAD - Rusi hoće EPS!

Za kupovinu EPS zainteresovani su i Nemci, a njihov energetski gigant RWE u nekoliko navrata davao je zvanične ponude. Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović već je najavio dolazak Gasprombanke i velike osiguravajuće firme „Sogaz“ u Srbiju.

Jedino sto ovaj debeli Bajatovic najavljuje su poskupljenja gasa.

Nova žvaka "biće Južnog toka ,al uz NIS dajte još samo EPS i Telekom i da nam Ivana Žigon svima ****** " doduše to poslednje je gratis u paket aranžmanu .

Da, to je to.
Nisku cenu Nisa su obrazlagali delom i efektima koje cemo imati od izgradnje Juznog Toka, a realizacije ni na vidiku. Sta uopste znace te garancije???
A ovo sa EPS-om je tek tragikomicno, ono pretpostavljam vec su procenili ono djuture :hahaha::rotf::hahaha:

ljudi putin ne bi dolazio DA TADIC PRE TOGA NIJE JAVIO DA JE SPREMAN DA PRODA EPS

sada dolazi da se dogovore oko cene

inace uvek pre svake bilateralne posete se UNAPRED na nivou ambasadora dogovore teme i diskusije

tadic je TOTALNO DEKINITIRAO DRZAVU i neam vise kapitala da manipulise i odrzava ovaj truli sistem

stiglo mu 2 milijarde spoljnog duga da vrati za kredite koje je vec uzeo i potrosio a nema odakle ?

zato nudi sve sto ima na prodaju telekom ,eps itd...

nemci mu se nisu ni javili za telekom a austrijanci poslali uvredljivu ponudu jer znaju da je bez banke

EPS ne interesuje ni nemce ni amerikance zato dogovara prodaju direktno sa putinom u 4 oka.

Треба целу Србију продати Русима, за 80% од тржишне цене. Заслужила су браћа попуст од 20%.

Јок него треба да се БОНДСТИЛ И ЈЕНКИЈИ ЗА ЏАБЕ ШИРЕ ПО СВЕТОМ СРПСКОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ..........:evil::evil::evil:... И ЈОШ УВЕЛИКО КРАДУ И ИЗВОЗЕ РУДНО БОГАТСТВО...А ВЕШТИЦА МЕДЛИН ОЛБРАЈТ ЈЕ ВЕЋ "ЗАРАДИЛА"
20,000 000 $

Ljudi Tadic je TOTALNO DEKINTIRAN

dugovi stizu para nema , narod je opljackao , i sta sad da radi

zapad nece da mu reprogramira dugove , znaci mora da proda nesto sto ima

Telekom ispusio niko mu ne da nista zadnja nada su mu Rusi i Putin da dobije jedno 2 milijarde evra da vrati dugove i da ima svezeg kapitala da manipulise

putin NIGDE NE IDE pre nego se dogovori unapred ekonomski nesto

evo sad je bio u sloveniji da potpise sa slovencima za juzni tok , a sad dolazi u srbiju da pazari EPS, napravi zvezdi stadion itd.

ja bi mu dao i telekom pride za recimo 2 milijarde evra.

i tadica da ga zabavlja

Не верујем да су Руси заинтресовани за ЕПС - него да граде гасне електране на југу...

Не верујем да су Руси заинтресовани за ЕПС - него да граде гасне електране на југу...

jesu sto da nisu . rusi su lideri na polju energetike. zainteresovani su da kupe sve elektroprivrede

hteli su da kupe svojevremeno ceski CEZ pa je to EU blokirala

tadic je dekintiran nema sta da proda sem eps i telekom , telekom nije uspeo da proda ostaje mu jos EPS

ljudi putin ne bi dolazio DA TADIC PRE TOGA NIJE JAVIO DA JE SPREMAN DA PRODA EPS

sada dolazi da se dogovore oko cene

inace uvek pre svake bilateralne posete se UNAPRED na nivou ambasadora dogovore teme i diskusije

tadic je TOTALNO DEKINITIRAO DRZAVU i neam vise kapitala da manipulise i odrzava ovaj truli sistem

stiglo mu 2 milijarde spoljnog duga da vrati za kredite koje je vec uzeo i potrosio a nema odakle ?

zato nudi sve sto ima na prodaju telekom ,eps itd...

nemci mu se nisu ni javili za telekom a austrijanci poslali uvredljivu ponudu jer znaju da je bez bankeEPS ne interesuje ni nemce ni amerikance zato dogovara prodaju direktno sa putinom u 4 oka.

slobodno trziste ne poznaje "uvredljive" ponude...
cijenu odreduje trziste a ne tvoja ili moja vlada ili njihova, nasa procjena koliko vvrijedi....vrijedi onoliko koliko je ponudeno i kraj price...da vrijedi vise bilo bi vise i visih ponuda, ocito ih nema...prodavac se moze odluciti, prihvatiti ili ne....mi uzaasno precjenjujemo sve sto imamo a nevidimo da smo minimum 50-ak godina iza svijeta i moderne tehnologije

putin NIGDE NE IDE pre nego se dogovori unapred ekonomski nesto

evo sad je bio u sloveniji da potpise sa slovencima za juzni tok , a sad dolazi u srbiju da pazari EPS, napravi zvezdi stadion itd.

ja bi mu dao i telekom pride za recimo 2 milijarde evra.

i tadica da ga zabavlja

Ja bi mu dao jedino Tadića ali koji će mu moj. Firme u državnom vlasništvu koje imaju monopol na tržištu se ne prodaju, a posebno ne Telekom i EPS.

Ja bi mu dao jedino Tadića ali koji će mu moj. Firme u državnom vlasništvu koje imaju monopol na tržištu se ne prodaju, a posebno ne Telekom i EPS.

Sad ne znam da li je ovo za kaznu, ali sto bi rekao Velja, njega je najbolje staviti u neki kavez pored sibirskih medveda da sluzi kao turisticka atrakcija. Da "promovise" Sibir. Jedino tako da ga uzmu.

prodao bi ja njihove zene talibanima, jes da nisu neshto cisto za kamenjanje...

koja je uopste to fora sa prodajom vitalnih resursa
a cirkusanata majko bozija marijo

samo nek se ugasi svetlo vishe da neko zabode zadnje parche pa da otkopavamo kalashe i rokanje shta istrchi na nishan

Јефтино се ми сада продајемо, али не верујем да ће они ишта да купе. Тек би сулудо било продавати ЕПС, руднике, хидроцентрале..мада, кад су ови наши радили па нешто разумно. А сутра долази да се прошета, а и због Прокопа, кредита од 900 милиона да се то среди, било би лепо да нам дају те паре..а онда ће њихови тајкуни да нам граде Еурополис. Како год окренеш - Руси долазе..

Poslednja izmena:
EPS bolje da se pokloni...koliki su mu dugovi, tesko i da ima vrednost uopste.

Ima vrednost, samo treba rukovoditi preduzećem na pravi način. Tamo gde se monopol ne može ukinuti, bilo zbog specifične delatnosti bilo zbog tehnologije, privatizacija neće dati rezultat. Efikasnost državnih monopola se ne može rešiti privatizacijom, ali može profesionalizacijom. Državno preduzeće mora raditi po svim pravilima ekonomskog računa i u tome ne sme biti ometano zarad političkih ciljeva vlasti. Jedna od ključnih prednosti državnog monopola i jeste u tome što se njegove zloupotrebe mogu suzbiti lakše nego zloupotrebe nedodirljivih, privatnih monopola. Kada je tržište monopolisano ili kartelisano, kada konkurencije nema ili se konkurencija glumi, prednosti privatnog vlasništva prestaju da važe – za potrošača. Monopolista sve svoje promašaje može bez posledica prevaliti na kupca i pri tome još i dobro zaraditi. On to najčešće postiže kombinacijom visokih cena, niskih investicija i obaranjem kvaliteta robe ili usluga.

Back