Beograd kojeg više nema

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ustaški avion na starom aerodromu

zjxe.jpg

naslov teme je pogrešan-ima zaista slika za kojima čovek i da zažali ali ima 90% slika koje su jednostavno prošlost,npr.bilo koja ulica u kojoj su zgrade iste kao i danas a vide se automomobili iz 60-ih i 70-ih prošloga veka sa sfrj tablicama

ili početak gradnje novog beograda ili slika topčiderske štamparije a iznad nema banovog brda nego livade-ko će za tim da žali sa ovakvim naslovom teme?

SRFJ vise nema - a ni tih automobila sa sve tablicama.

Nije bitno sta je na slikama - bitno je da su to stare slike koje prikazuju nesto sto vise ne mozemo da vidimo - nesto cega vise nema.

gradnja sredine kružnog toka 1942

5jtk.jpg

- - - - - - - - - -

SRFJ vise nema - a ni tih automobila sa sve tablicama.

Nije bitno sta je na slikama - bitno je da su to stare slike koje prikazuju nesto sto vise ne mozemo da vidimo - nesto cega vise nema.

a slika koju sam postavio?

jer imaš mek na slaviji u istoj kući i kladionicu preko puta,gde je bio bife "aleksinac"?

jer toga više nema?

Ја сам ишла и била прилично успешна код госпође Мирјане Маскарели. :)
Гђа Маскарели је једна изузетна особа, и сјајан педагог.

Можда то баш нисмо у потпуности схватали онда, док смо били клинци, којима је каткад њен однос према нама изгледао као "иживљавање", терање мака на конац, па чак и ниподаштавање, али она, напросто, није трпела лењост, глупост и безобразлуке. Тим пре је то све скупа деловало и на свој начин померено, јер нам је се она обраћала са "Ви".

Ја сам јој дубоко захвална, јер сам захваљујући њеноме дрилу стекла добар основ за латински језик.

А ишла сам у Пету, у први разред школске 1976/77.

Гђа Маскарели је једна изузетна особа, и сјајан педагог.

Можда то баш нисмо у потпуности схватали онда, док смо били клинци, којима је каткад њен однос према нама изгледао као "иживљавање", терање мака на конац, па чак и ниподаштавање, али она, напросто, није трпела лењост, глупост и безобразлуке. Тим пре је то све скупа деловало и на свој начин померено, јер нам је се она обраћала са "Ви".

Ја сам јој дубоко захвална, јер сам захваљујући њеноме дрилу стекла добар основ за латински језик.

А ишла сам у Пету, у први разред школске 1976/77.

Да допуним: била сам одељење Прво један, разредни В. Михалџић, звани Келераба. :)

Back