hm.....meni najvise nedostaje jedno drvo hrasta koje je bilo zasadjeno pre desetak godina ispred hrama sv.Luke....Medjutim ,nedavno su ga odsekli.....ne znam zasto?,,,.
Inace taj hram je poceo da se gradi pre nekih godinu dana ,ono kad je kao pocela urbanizacija.....I na kraju postavili kostur hrama,i ocistili svo zbunje oko njega ,i prvo sto vidis kada pogledas jeste drvo hrasta ,prelepo i veliko i jedan hram.....Ta slika je delovala neverovatno uzviseno (barem meni).....I kada god bih prolazila tuda uzivala bih posmatrajuci lepotu drveta i hrama....Cak sam napisala i jednu pricicu o tome.....Medjutim,odem ja iz Srbije.....i drugarica mi posalje pismo....u pismu slika hrama,a drveta nema.......Kaze.."odsekli drvo hrasta",,,,,,,ma ,bas mi je bilo tesko.. Hram bez drveta kao da nije hram......Ali urbanizacija bitna......da mi lepo sve omalterisemo i zabetoniramo,drvece posecemo i uzivamo u nasem sterilnom gradu............
Osim tog drveta nedostaju mi i dobri ljudi iz Beograda......kojih nazalost vise skoro i nema...polako ,ali sigurno nestaju......uklapaju se u masu osakacenih jednomisljenika...nestaju u kovitlacu zelja za ulaskom u EU...jednom recju postaju "siva masa",,,,,,,,Ali to je valjda cena "evolucije"......
Sta tebi nedostaje?